X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • kate2friend Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matyldaewa wrote:
    Wiem, że pewnie wielokrotnie pojawiło się takie pytanie, ale ciężko odnaleźć się w całej historii forum, a jestem ciekawa, komu udało się zajść w ciążę przy pierwszym transferze? :)
    Mi sie udalo z blastka 4aa, teraz wrocilismy po rodzenstwo i pierwszy sie nie udal, jakby organizm byl uspiony po cc, moze wina zarodka. Wczoraj mialam kolejny transfer 4bb i czekamy na wyniki

Marzycielka7, matyldaewa lubią tę wiadomość

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Marzycielka tak, też mam dofinansowanie, między innymi dlatego miałam przerwaną pierwszą stymulację, bo rokowanie na jakikolwiek zarodek było zbyt kiepskie, a straciłabym kasiorę.

A my mamy dofinansowanie do 3 procedur tak ?
    Bo juz głupieje ?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    A my mamy dofinansowanie do 3 procedur tak ?
    Bo juz głupieje ?
    Nie mylmy dofinansowania z refundacją. Dofinansowanie do procedury mam jedno, pełne. Jeśli będą środki to będę mogła się starać o drugie. Aczkolwiek ja mówię o lubuskim, nie wiem jak to działa w innych miastach. Natomiast refundacja to "łaska" z góry i dotyczy po prostu tańszych leków do stymulacji w trzech cyklach. Jeżeli ktoś wykorzystać te leki na przykład do inseminacji, to do in vitro nie dostanie.
    To jedno od drugiego niezależne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 12:21

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

• Marinett :) Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Ja robiłam w PreMediCare (https://www.premedicare.pl/) to jest koło Plazy. Ja byłam zadowolona. Z tego co kojarzę to Lukaszkowa robiła tam połówkowe i chyba She_Wolf też prenatalne.

Ale nie ważne jakiego lekarza wybierzesz sprawdź czy ma uprawnienia do robienia prenatalnych (https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT)
    Dziękuję za podpowiedz bo sama juz nie wiem co tu robic czy wlasnie na Polna sie udac (nfz) czy tam gdzie wskazalas...

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marinett :) wrote:
    Dziękuję za podpowiedz bo sama juz nie wiem co tu robic czy wlasnie na Polna sie udac (nfz) czy tam gdzie wskazalas...
    To już sama musisz podjąć decyzję :) Ja nie miałam wyboru, bo na nfz się nie kwalifikuje.

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy któraś z Was miała badania prenatalne w Poznaniu u dr Agnieszki Kaluba-Skotarczak? Jakie macie odczucia i doswiadczenia...polecacie?Badz gdzie w Poznaniu warto zrobic usg w pierwszym trymestrze bede jechac ponad 100 km wiec chcialabym rozeznac teren.Pozdrawiam serdecznie
    Ja bardzo polecam dr Anissę Hamid. Przyjmuje m.in. w Centrum Drews. Ma bardzo dużo opinii na ZnanymLekarzu, więc możesz poczytać :)

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matyldaewa wrote:
    Wiem, że pewnie wielokrotnie pojawiło się takie pytanie, ale ciężko odnaleźć się w całej historii forum, a jestem ciekawa, komu udało się zajść w ciążę przy pierwszym transferze? :)
    Mi - pierwszy FET z embrioglue, blastka 5BB.

dobuska, kate2friend, Dzudi, matyldaewa, Fisia lubią tę wiadomość

Danadana
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki-dostalam dzisiaj protokół-jade na krótkim, ale transfer będziemy robic w czerwcu ze względu na moją immunologie i leukopenie. Za jakis tydzien powinna przyjść@ i jade z 💉💉💉mam puregon i cetrotide. Juz nie mogę się doczekać😁😁😁

dobuska, Danadana, kate2friend, mo_Nika, Ula30, Marzycielka7, Fisia lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Dziewuszki-dostalam dzisiaj protokół-jade na krótkim, ale transfer będziemy robic w czerwcu ze względu na moją immunologie i leukopenie. Za jakis tydzien powinna przyjść@ i jade z 💉💉💉mam puregon i cetrotide. Juz nie mogę się doczekać😁😁😁
    Super!!! <3

Motyl12 lubi tę wiadomość

• Marinett :) Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi a tak z ciekawosci czy któras z Was prowadzi ciąże w klinice mimo odległości od Poznania wiekszej niż np. 50 km? Czy doradzono Wam prowadzwnie ciąży u siebie w miejscu zamieszkania?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi a tak z ciekawosci czy któras z Was prowadzi ciąże w klinice mimo odległości od Poznania wiekszej niż np. 50 km? Czy doradzono Wam prowadzwnie ciąży u siebie w miejscu zamieszkania?
    Ja prowadzę u dr Sroki ale poza kliniką, w Poznaniu. Dojezdzam 90km. Asiemka tez jezdzila zdaje się.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klinika nie prowadzi ciąż ;)

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Klinika nie prowadzi ciąż ;)
    Wiekszosc lekarzy procz dr Sroki i dr Małka prowadzi ciąże w Invimedzie ;). Pytałam osobiście bo slyszalam o tym a raz jak czekalam to na korytarzu wisi plakat, że prowadzą. Raz na wlewie z Intralipidu lezala dziewczyna na ktg od dr Kusnierczak bo prowadziła u niej. Więc prowadzą na 100%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 19:51

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Gosiaczek:* Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, moja dr. K jak zobaczyła wyniki męża to oczywiście powiedziała, że będziemy próbować je naprawić - plemników 8mil/ml i morfologia 0% - idziemy za wizytę w następnym tygodniu.
    Dziewczyny co z takimi wynikami. Mamy szanse bez invitro czy już zbierać pieniążki? Jakie są szanse?

Teraz się Cieszę, że Poznań ma to dofinansowanie.

Starania od końca 2019r.
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Wiekszosc lekarzy procz dr Sroki i dr Małka prowadzi ciąże w Invimedzie ;). Pytałam osobiście bo slyszalam o tym a raz jak czekalam to na korytarzu wisi plakat, że prowadzą. Raz na wlewie z Intralipidu lezala dziewczyna na ktg od dr Kusnierczak bo prowadziła u niej. Więc prowadzą na 100%.

O kurcze, powiem szczerze, że też myślałam że nie prowadzą w klinice ciąży. Nawet mi się jeszcze nie zdążyło nigdy spotkać na korytarzu ciężarnej z widoczny brzuszkiem :) ale dobrze wiedzieć :)

3jgxcsqva773duy4.png
  • Martita92 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziś byłam u wyjęcia szwów. Przy okazji badanie. Wszystko się dobrze goi. Czyli standardowo u mnie jak na psie 😉 kontrola za 7 tygodni🙂

lukaszkowa, mo_Nika, Ula30, Danadana, lindalia, kate2friend, dobuska, Asiulka84, Motyl12, Marzycielka7, MonikA_89!, Fisia lubią tę wiadomość

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:

Też jestem po wizycie i również mam protokół krótki. Za kilka dni stymulacja, ale już wiem że na transfer świeży nie ma szans z uwagi na moje PCOS i mocną stymulacje jak na policystyczne jajniki. No ale cóż...dziewczyny już wielokrotnie tu powtarzały, że trzeba być bardzo cierpliwym 🤷‍♀️

lukaszkowa, Danadana lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np prowadzę w mieście 75km ode mnie. Tam też jeżdżę na szkołę rodzenia i tam mam zamiar rodzić ;).

lukaszkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Hej! Dziś byłam u wyjęcia szwów. Przy okazji badanie. Wszystko się dobrze goi. Czyli standardowo u mnie jak na psie 😉 kontrola za 7 tygodni🙂
    To dobrze :). Już nie boli? Dziewczynki jak?

• Danadana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    To dziwne, bo mi koordynatorka mówiła, że nie prowadzą 😄 a pytałam dwa razy 😂

Danadana
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ