INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Katrinko super - odpoczywaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 13:33
katrinka2609 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
katrinka2609 wrote:Dzudi nie martw się odroczonym transferem. Mi też dr odroczył ale jak to ma zwiekszyć szanse to nie ma się co martwić. A ilość Twoich pęcherzyków jest zacna więc musi być dobrze 😄
Ja już po punkcji odpoczywam w domku 😊 okazało się że żeczywiscie nie popękały 😂
Udało się pobrać 8 z czego 6 jest dojrzałych 🥰🥰🥰
Jestem przeszczesliwa 🥰 🥰 🥰 teraz muszą się pięknie zapłodnić i rozwijać 💪💪💪 -
Ja już też po wizycie. Dr oczywiście oszczędny w stwierdzeniu przy dobry wynik uzyskaliśmy 🙈 zapodał jakieś porównanie do obserwacji chmur i zastanawiania się czy będzie z nich deszcz czy jednak nie 🙈 no w każdym razie póki co mam 7-8 pęcherzyków na prawym i tyle samo na lewym, 12-13 mm, a kilka nawet większych
Kolejny podgląd w piątek
Punkcja planowana jest na środę 26 maja - Dzień Mamy, może to jakiś dobry znak 🙃 oby!Dzudi, lukaszkowa, katrinka2609, dobuska, lindalia, Danadana, Fisia, Marzycielka7, kate2friend, penceence lubią tę wiadomość
-
Katarinka super, kciuki mocne za piękne zarodki ❤️
Dzudi nie martw się odroczonym transferem. Będziemy może za miesiąc transferować razem, to będzie nam raźniej ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 13:33
Marzycielka7 lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:ALE SUPER!!!Jak się czujesz?Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
mo_Nika wrote:Ja już też po wizycie. Dr oczywiście oszczędny w stwierdzeniu przy dobry wynik uzyskaliśmy 🙈 zapodał jakieś porównanie do obserwacji chmur i zastanawiania się czy będzie z nich deszcz czy jednak nie 🙈 no w każdym razie póki co mam 7-8 pęcherzyków na prawym i tyle samo na lewym, 12-13 mm, a kilka nawet większych
Kolejny podgląd w piątek
Punkcja planowana jest na środę 26 maja - Dzień Mamy, może to jakiś dobry znak 🙃 oby!Ale ja myślę, że to świetny wynik!!!
mo_Nika lubi tę wiadomość
-
mo_Nika wrote:Ja już też po wizycie. Dr oczywiście oszczędny w stwierdzeniu przy dobry wynik uzyskaliśmy 🙈 zapodał jakieś porównanie do obserwacji chmur i zastanawiania się czy będzie z nich deszcz czy jednak nie 🙈 no w każdym razie póki co mam 7-8 pęcherzyków na prawym i tyle samo na lewym, 12-13 mm, a kilka nawet większych
Kolejny podgląd w piątek
Punkcja planowana jest na środę 26 maja - Dzień Mamy, może to jakiś dobry znak 🙃 oby!mo_Nika lubi tę wiadomość
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
Ula30 wrote:Hehe, spoko. Myślałam, że już masz potencjalne imię dla dziecka wybrane 😀. Wiecie, że ja nie pamiętam już ile się leży? W Szczecinie 15 minut na samolocie, po podaniu zarodka. A Invimedzie chyba chwilę leżałam na tym łóżku co przed punkcja, ale pewności nie mam.
W Szczecinie 15 potwierdzam tez 3 lata temu to przechodziłam 😕 -
ZielonaPaprotka wrote:Cześć dziewczyny, w nowej Klinice powtarzałam wszystkie badania i jestem w szoku AMH 1,3 a FSH 4,2. Wszystko się mega polepszyło. Na usg ponad 11 pęcherzyków (zawsze miałam Ok 4-5). Jestem super zadowolona. Także dziewczyny AMH to jednak jest zmienne, ja w pewnym momencie miałam 0,3 już, nie ma chyba co się za bardzo tym przejmować. Zastanawiam się co mogło mieć wpływ na takie polepszenie, ale pewnie wszystko razem. Mam nadzieje ze na pare miesięcy będę mogła podzielić się dobra nowina. Profesor z tej nowej kliniki mówi że on nie rozumie tych wcześniejszych niepowodzeń (V procedur) bo wszystko wyglada bardzo dobrze i u męża tez, ale z tego względu, że było aż tyle procedur to będziemy ostrożni i jeszcze miesiąc a może nawet dwa będzie mnie obserwować a potem stymulacja😊 to tyle co nowego u mnie. Trzymajcie się i cały czas trzymam ✊ za każda z was ❤️
Czyli zycie potwierdza jak bardzo ludzki organizm jest złożony i nieodgadniony a medycyna w pewnych sytuacjach zadziwia
Mocne kciuki za to żeby stymulacja się powiodła i dała możliwość podejścia do transferu z pozytywnym wynikiem ✊✊❤️❤️ -
dobuska wrote:A mnie zaczyna paraliżować strach... Boję się, że nawet jeśli coś złego by się stało to nikt do mnie nie zadzwonił, bo i tak jutro będę.
Chyba zaczynam świrować.
Jesli się tym martwisz (ja mialam schizy, ze np. zarodek sie nie rozmrozil - kompletnie nieuzasadnione) to zadzwon jutro przed wyjazdem. Ale nie ma opcji, ze zajedziesz i nic nie bedziesz miała.
Pamietaj o cieplym piciu, skarpetkach i w ogole dzis najlepiej zrob sobie jakas rozgrzewajaca zupke zebys mogla zabrac ze soba albo zjesc od razu jak wrocisz. Wystrzegaj sie tej lodowatej wody z dystrybutora. Wez termosik.dobuska, Fisia lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Tak na pewno nie bedzie. Nie ma takiej opcji.
Jesli się tym martwisz (ja mialam schizy, ze np. zarodek sie nie rozmrozil - kompletnie nieuzasadnione) to zadzwon jutro przed wyjazdem. Ale nie ma opcji, ze zajedziesz i nic nie bedziesz miała.
Pamietaj o cieplym piciu, skarpetkach i w ogole dzis najlepiej zrob sobie jakas rozgrzewajaca zupke zebys mogla zabrac ze soba albo zjesc od razu jak wrocisz. Wystrzegaj sie tej lodowatej wody z dystrybutora. Wez termosik.
Dzięki za otuchę. Po prostu doktor powiedział, że i tak by mnie chciał zobaczyć, więc od razu się wystraszyłam, że nawet jeśli dzisiaj wszystkie przestały się rozwijać, to nikt do mnie nie zadzwoni
Minęła druga doba i jutro o tej porze już wszystko będzie jasne.
Ja pierdziele, jakie to wszystko jest obciążające psychicznie... A tu się napić nie można 😂 -
dobuska wrote:O matko, dobrze, że mi o tym przypomniałaś! Zapomniałam o tej ciepłej wodzie!
Dzięki za otuchę. Po prostu doktor powiedział, że i tak by mnie chciał zobaczyć, więc od razu się wystraszyłam, że nawet jeśli dzisiaj wszystkie przestały się rozwijać, to nikt do mnie nie zadzwoni
Minęła druga doba i jutro o tej porze już wszystko będzie jasne.
Ja pierdziele, jakie to wszystko jest obciążające psychicznie... A tu się napić nie można 😂
FET to transfer mrozonego zarodka.
A co do tej metafory i obserwacji chmur to mysle sobie calkiem serio, ze to bardzo trafne porównanie - naprawdę 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 14:04
mo_Nika lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Chyba miał na myśli, że przed transferem jest tak czy siak wizyta
FET to transfer mrozonego zarodka.
A co do tej metafory i obserwacji chmur to mysle sobie calkiem serio, ze to bardzo trafne porównanie - naprawdę 🤔
Najbardziej mnie bawi ten tekst na karcie informacyjnej dotyczącej transferu: ograniczyć stres
Ha Ha Ha.... -
kate2friend wrote:Hej, jade dzisiaj na pierwsze usg bo nie wiem czy juz pisalam. Na 17:30 mam wizyte u swojej gin. Do kliniki juz nie bede jezdzic. Ale napisalam prosbe do koordynatorki zeby pokazala Pani dr moje wyniki i ze prosze o recepte i od wczoraj zadnej odpowiedzi...troche jestem zla bo progesteron ponizej normy i tak mnie zostawili co mam robic. Wzielam na wlasna reke wieksze dawki rano i na wieczor
ja też miałam niski i też mi nic nie dokładali.Danadana -
dobuska wrote:A mnie zaczyna paraliżować strach... Boję się, że nawet jeśli coś złego by się stało to nikt do mnie nie zadzwonił, bo i tak jutro będę.
Chyba zaczynam świrować.Danadana