X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Myśle, że możesz spokojnie napisać. Mi Dr kiedyś powiedział że po to tam jest ten nr, żeby w razie co mieć kontakt bezpośredni😊 ja dopiero przy 5 procedurze zorientowałam się że tam jest numer 😅
    Spoko, ja do tej pory się nie zorientowałam. A numer dała mi kiedyś koordynatorka 🙈.

ZielonaPaprotka, mo_Nika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja mam bardzo podobne wrażenie. Na ten moment nie chciałabym oddać do adopcji. A już tą wizją stworzenia pary to mnie w tym upewnilaś :D
    Jej, dobrze, że ktoś jeszcze ma podobne przemyślenia :).

dobuska lubi tę wiadomość

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Z tego co pamietam to
    Prolutex jest w ampułkach i sama bierzesz igle i strzykawkę
    Weź pomarańczowa bo cieniutka i idealna do podawania pdksórnego 👍albo kup strzykawki insulinowe gotowe (10 sztuk kosztuje koło 8 zł )
    A ja mam w planie stosować tych igieł które mi zostały po menopurze. Mam ich koło 30 sztuk. Tylko nie wiem czy mi zawartość całej ampułki prolutexu wejdzie to tej strzykawki. Czy któraś z Was tak robiła?

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki wielkie:) Swoimi postami dodałyście mi odwagi i napisałam smsa do doktora. Odpisał praktycznie po kilku minutach. Kazał zwiększyć dawke puregonu do 300. Uff, trochę jestem spokojniejsza. Mam nadzieję, że będzie ok i dotrwam do punkcji :)

dobuska, Danadana, Geraltowa, katrinka2609, Fisia, penceence, lindalia, Motyl12 lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Monika doktor faktycznie nie ma problemu zeby odpisac. Ale mam jak ty, ze modle sie sto razy zanim napisze. Jesli bedzie Ci lzej to napisz. Najwyzej nie odpisze.

Tylko napisz konkretnie jak sie nazywasz, ktory to dzien stymulacji, konkretne wyniki w jakim dc. Napisz, ze przepraszasz i, ze przypał ale moze to wazne. Brzydko powiem "w pysk" Ci nie da :).

Tylko mowie pamietaj napisac konkretnie co sie dzieje. Ja raz napisalam po krwawieniu, ze moze poszlabym na jakis czas na zwolnienie. To odpisal mi, ze szuka w formularzu opcji "jakis czas" ale takiej nie ma. To napisalam, ze do konca tygodnia to mi odpisal "A wie Pani są ludzie co ładnie pracują do piątku, a niektorzy pracują nawet w niedziele" i tak sie wymienialismy takimi pierdołami. Od tego czasu pisze "prosze zwolnienie od - do, nr pesel, nip, pozdro" :).

Mysle jednak, ze w tym wypadku on Ci zdalnie za duzo nie pomoze. Najwazniejszy jest obraz usg. Mozeby najwyzej napisal, zeby zbadac jeszcze raz.
    Hahahah ale się nasmialam 🤣🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny dzięki wielkie:) Swoimi postami dodałyście mi odwagi i napisałam smsa do doktora. Odpisał praktycznie po kilku minutach. Kazał zwiększyć dawke puregonu do 300. Uff, trochę jestem spokojniejsza. Mam nadzieję, że będzie ok i dotrwam do punkcji :)
    O widzisz, super :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia, a jak ten Twój okres? Jest on czy go nima?:D

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    No i elegancko!

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Super!!!

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Monika doktor faktycznie nie ma problemu zeby odpisac. Ale mam jak ty, ze modle sie sto razy zanim napisze. Jesli bedzie Ci lzej to napisz. Najwyzej nie odpisze.

Tylko napisz konkretnie jak sie nazywasz, ktory to dzien stymulacji, konkretne wyniki w jakim dc. Napisz, ze przepraszasz i, ze przypał ale moze to wazne. Brzydko powiem "w pysk" Ci nie da :).

Tylko mowie pamietaj napisac konkretnie co sie dzieje. Ja raz napisalam po krwawieniu, ze moze poszlabym na jakis czas na zwolnienie. To odpisal mi, ze szuka w formularzu opcji "jakis czas" ale takiej nie ma. To napisalam, ze do konca tygodnia to mi odpisal "A wie Pani są ludzie co ładnie pracują do piątku, a niektorzy pracują nawet w niedziele" i tak sie wymienialismy takimi pierdołami. Od tego czasu pisze "prosze zwolnienie od - do, nr pesel, nip, pozdro" :).

Mysle jednak, ze w tym wypadku on Ci zdalnie za duzo nie pomoze. Najwazniejszy jest obraz usg. Mozeby najwyzej napisal, zeby zbadac jeszcze raz.
    Haha! Cały nasz doktorek ;)
    mo_Nika, super, że udało Ci się skontaktować z doktorem :)
    Dobuska, co do Prolutexu, to faktycznie boli miejsce wstrzyknięcia, ale nie od razu, dopiero po jakimś czasie. Niby je masuje, ale czuć je przez cały dzień i czasem siniak się zrobi.
    Ja mam te igły, które zalecali w ulotce:
    21G (0.8x40mm) zielone-do wyciągania płynu i
    27G (0.4x19mm) szare, do wkłuwania.
    Polecacie jakieś inne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jankoalam te same szare do wkłucia w skórę, a do nabierania leku różowe.

• kate2friend Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego encortonu to nawet dr mowil ze jak sie zacznie 2 dni przed transferem to ok. A ja bralam go kupe lat temu jak sie dowiedzialam po kilku stratach ze mam wysokie nk. Zaczynalam od 2dc i wogole nie moglam zajsc. A jak tylko go odstawiłam to zachodzilam od razu, ale juz były inne problemy bo akutat to byly 2 cp i jedna przerwana. To tak na moich doświadczeniach opisalam. Nawet niektore dziewczyny pisaly ze dr Pasnik sam byl zgodny ze kilka dni przed transferem wystarczy. Ale oczywiscie lepiej podpytac sie lekarza jak to jest dlaczego zaleca sie od 2dc. Moze dla tych dziewczyn co maja wysokie nk to lepiei szybciej zaczac zeby zdarzyly spaść. Przepraszam jesli ktoras z Was zezloscilam, bo nie powinnam nic nikomu zalecac od siebie

dobuska, mo_Nika, Fisia lubią tę wiadomość

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Lindalia, a jak ten Twój okres? Jest on czy go nima?:D
    Dopiero w czwartek wzięłam ostatniego antyka. Nie wiem po jakim czasie przychodzi @, w necie piszą, że po 2, 3,4, 5 dniach. Łażę sobie z nerwem i bolącym brzuchem po tym świecie i czekam, aż łaskawca przyjdzie. :) pewnie lada dzień. 😁

Mo_nika jak to dobrze, że napisałaś do doktorka. Jajka dostały większą szansę na podrasowanie, a i Ty jesteś spokojniejsza. :)

mo_Nika, dobuska lubią tę wiadomość

• Marinett :) Debiutantka

Wysłany: 22 maja 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja mam jeszcze 3 mrozaki więc jest o czym myśleć. Ogólnie ja mimo całej walki, starań itd nie chciałabym mieć dużo dzieci- maksymalnie dwoje. W przeciwieństwie do męża, dla którego tak pięcioro byłoby spoko 🙈. Ale co to, to nie ;). Z drugiej strony przeraża mnie wczesne oddanie zarodka do adopcji (nie chciałabym, żeby moje dziecko spotkało się z tym drugim i stworzyło parę. Wiem, że to minimalna szansa, ale mimo wszystko boję się tego. Bardzo). Dlatego mam zamiar wrócić po resztę, ale już bez wspomagania typu Encorton, Accofil itd, licząc trochę na to, że jednak nie każdy transfer będzie udany. Wiem, że może się to Wam wydawać niemoralne, podłe itd. Ale czuję, że dla mnie to najlepsze wyjście.
    Dobrze Cię rozumiem mam podobne obawy z tym spotkaniem rodzeństwa i chyba bedę odwlekać decyzje ile sie da co robic dalej.

A czy któraś z Was dziewczyny rodziła w Poznaniu? Czy warto jechac taki kawał i czy na Polną czy inny szpital?

Ula30 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dopiero w czwartek wzięłam ostatniego antyka. Nie wiem po jakim czasie przychodzi @, w necie piszą, że po 2, 3,4, 5 dniach. Łażę sobie z nerwem i bolącym brzuchem po tym świecie i czekam, aż łaskawca przyjdzie. :) pewnie lada dzień. 😁

Mo_nika jak to dobrze, że napisałaś do doktorka. Jajka dostały większą szansę na podrasowanie, a i Ty jesteś spokojniejsza. :)
    Oby jak najszybciej!❤️

lindalia lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie bliźniaków, jaka folia przeciwdeszczowa do wózka podwójnego? 🤔 Dwie pojedyncze dadzą radę czy lepiej

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marinett :) wrote:
    Dobrze Cię rozumiem mam podobne obawy z tym spotkaniem rodzeństwa i chyba bedę odwlekać decyzje ile sie da co robic dalej.

A czy któraś z Was dziewczyny rodziła w Poznaniu? Czy warto jechac taki kawał i czy na Polną czy inny szpital?
    Polecam Polną oddział P4. Położne anioły! No i super zgrany personel tam jest. Salowe też były przekochane :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja nie rodziłam, ale przez lata robiłam sondę u osób, które przechodziły poród w Poznaniu ;) pracuję w kadrach, więc miałam bezpośrednio kontakt z młodymi mamami. Teraz też na szkole rodzenia rozmawiam z każdą kobietą, która rodziła. Wniosek jest jeden 😁😆 zależy na kogo trafisz 😆 w Raszei stawiają na porody naturalne są super położne, pomagające w porodzie, natomiast lekarze tacy sobie. Na Polnej na odwrót - często położna w pierwszej fazie porodu przychodzi raz, nie reagują nawet na alarmy z ktg (to mówiło mi wiele mam). Oczywiście, są różne sytuacje w zależności od tego, na jaką zmianę się trafi. Niemniej jednak, jeśli z ciążą jest cokolwiek nie halo/ciąża bliźniacza itd lub jest zalecona cesarka to szlabym na Polną. Jeśli u mnie będzie wszystko OK to ja chcę rodzić w Raszei. Przypominam jednocześnie, że w żadnych szpitalu w Poznaniu nie ma znieczulenia zewnątrz oponowego. Warunki podobno na Lutyckiej są bardzo średnie (mówię o salach itd), przykładem są choćby wspólne toalety, brak toalety w pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 16:27

Danadana
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym, że mam od dziś zwiększoną dawkę puregonu z 200 na 300 mam zagwozdkę. Została mi w penie dawka 200. To mam podać sobie to 200, założyć nową fiolke i zrobić kolejny zastrzyk z dawka 100? Czy tą rozpoczętą wyrzucić i zrobić z nowej fiolki jeden zastrzyk w dawce 300? Kto pomoże?

3jgxcsqva773duy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja rodziłam w Poznaniu na Polnej, z tym że miałam cc. Nie mam porównania, ale polecam 😊 położne pomocne i miłe, warunki bardzo dobre. Czułam się zaopiekowana, a to było dla mnie najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 17:52

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ