X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do lęku ale nie związanego z porodem.
    Dziewczyny, które szczepiły się Pfizerem możecie powiedzieć jak czułyście się po pierwszej dawce?
    Pamiętam, że Danadana i Ula30 pisały, że nic im nie było. Mój M. też nie miał żadnych negatywnych objawów po pierwszej, ale wczoraj rozmawiałam z moim bratem, który mówił, że wszyscy jego znajomi gorączka min. 38 dreszcze, mdłości, bóle głowy itp.
    Ja mam jutro wieczorem zaplanowaną pierwszą dawkę i tą gorączką zaczęłam się stresować...

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Dziewczyny, które szczepiły się Pfizerem możecie powiedzieć jak czułyście się po pierwszej dawce?
    Pamiętam, że Danadana i Ula30 pisały, że nic im nie było. Mój M. też nie miał żadnych negatywnych objawów po pierwszej, ale wczoraj rozmawiałam z moim bratem, który mówił, że wszyscy jego znajomi gorączka min. 38 dreszcze, mdłości, bóle głowy itp.
    Ja mam jutro wieczorem zaplanowaną pierwszą dawkę i tą gorączką zaczęłam się stresować...
    Ja jestem też po Pfizerze i nic mi nie było po pierwszej dawce, a w środę przyjmuję drugą dawkę. Niestety to niewiadomo jak organizm zareaguje... Ale wśród mojego otoczenia tylko dwie osoby gorączkowały, a większość rodziny nie. Nawet moja mama nie miała zupełnie nic.

Kassssia lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Ja mialam Moderne i to chyba to samo.
    Wiec mialam stan podgoraczkowy i ogolne troche oslabienie. A tydzien po zawroty glowy przez 2 dni (ale czy to na 100% po szczepieniu to nie wiem). Teraz jest wszystko ok :)

dobuska, Kassssia lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam teraz, 26.05. dugą dawkę i w ogóle zapomniałam o tym szczepieniu. Przeszłam bezobjawowo, tak samo jak pierwszą. Jeszcze krztusiec przede mną.

Wczoraj siadłam do kompa i zamówiłam resztę rzeczy z apteki. Zamówiłam też jakieś brakujące drobiazgi- przewijak, prześcieradła itp. We wtorek odbieramy wózek i fotelik. Kończę pranie i prasowanie w przyszłym tygodniu i już będę miała wszystko ogranięte. Nie ukrywam, że już mi coraz ciężej i cieszę się, że zmotywowana poczynaniami Łukaszkowej, będę mieć to już z głowy :D.

dobuska, Danadana, Kassssia lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja miałam teraz, 26.05. dugą dawkę i w ogóle zapomniałam o tym szczepieniu. Przeszłam bezobjawowo, tak samo jak pierwszą. Jeszcze krztusiec przede mną.

Wczoraj siadłam do kompa i zamówiłam resztę rzeczy z apteki. Zamówiłam też jakieś brakujące drobiazgi- przewijak, prześcieradła itp. We wtorek odbieramy wózek i fotelik. Kończę pranie i prasowanie w przyszłym tygodniu i już będę miała wszystko ogranięte. Nie ukrywam, że już mi coraz ciężej i cieszę się, że zmotywowana poczynaniami Łukaszkowej, będę mieć to już z głowy :D.
    Ojej, Ula, dopiero ogarnęłam, że Ty już "minęłaś" trzydziesty tydzień :O

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej fajnie, ze zmotywowalam kogos do czegos pożytecznego. Ciepło mi na serduszku <3

Ula30 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ojej, Ula, dopiero ogarnęłam, że Ty już "minęłaś" trzydziesty tydzień :O
    Hehe, leci :). 31+4 wg daty transferu i tak idę wg doktora :).

• kate2friend Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ej, dziewczyny! To normalne, że się boicie porodu!

Ja chciałam napisać: jeszcze w ciąży nie jestem, a już się boję, ale to już trochę nieaktualne :D
    Tak czy siak wcale się Wam nie dziwię!

Kate jak to Twoje plamienie?

Nerwusek, niestety tak jak Danadana napisała, każda z nas miała inaczej i to ani nie świadczy o dużej ani niskiej efektywności stymulacji. Trzeba po prostu czekać :(
    Przeszlo musialam sie zadrapac, bo pilowalam paznokcie zelowe i musialalm zrobić zbyt ostre kanty. Dzisiaj spiluje jednego chyba do zera zeby aplikowac luteine haha trudno ze bedzie to nie wygladac ale co tam. Sikalas dzisiaj?

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • kate2friend Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Jejku chcialabym byc juz w tym tygodniu co Ty. A mi sie tak dluzy ten 6tc. Na usg wychodzil nawet 7 a wg om 5+6 a wg pomiaru zarodka 6+4

thgfs65gpu8ocaxc.png
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę cały czas o tych moich kropkach. Wczoraj jak wyświetlił mi się na telefonie nieznany numer, to zawału prawie dostałam. Na szczęście to nie był embriolog. Doradźcie proszę tak w wielkim skrócie co można zrobić po transferze, żeby powiedzmy "zwiększyć szanse".
    - skarpetki w ananaski mam✔️ 😂Swoją drogą nie miałam zamiaru ich kupować, ale wczoraj w sumie same wpadły mi w ręce podczas zakupów w Lidlu. Pomyślałam, że to jakiś znak no i kupiłam 😂
    - monokoncentrat z ananasa też mam✔️ 😁 właśnie Dobuska jak Ty go bierzesz? Raz dziennie?
    - rosół jutro od samego rana będzie się gotował✔️,
    - wysokobiałkowa dieta i dużo ciepłej wody to wiem✔️,
    - kocyk, ciepłe skarpety i ogrzewacz do stóp przygotowane ✔️
    - jeśli chodzi o suple czy witaminy to biorę Wit. D3, C, prewenit intensiv i prenatal uno. Pisałyście wczoraj coś o magnezie. Ja zawsze brałam aspargin raz dziennie. Zwiększyć tą dawkę?
    Brałyście cos jeszcze? Np. regularnie zapobiegawczo no-spe?
    - kawa od kilku dni poszła w odstawkę, bo zwyczajnie nie mam na nią ochoty ❌
    - od jutra żegnam się też z moimi ukochanymi gorącymi kąpielami ❌😔

Jakieś dodatkowe rady?

3jgxcsqva773duy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny myślę cały czas o tych moich kropkach. Wczoraj jak wyświetlił mi się na telefonie nieznany numer, to zawału prawie dostałam. Na szczęście to nie był embriolog. Doradźcie proszę tak w wielkim skrócie co można zrobić po transferze, żeby powiedzmy "zwiększyć szanse".
    - skarpetki w ananaski mam✔️ 😂Swoją drogą nie miałam zamiaru ich kupować, ale wczoraj w sumie same wpadły mi w ręce podczas zakupów w Lidlu. Pomyślałam, że to jakiś znak no i kupiłam 😂
    - monokoncentrat z ananasa też mam✔️ 😁 właśnie Dobuska jak Ty go bierzesz? Raz dziennie?
    - jeśli chodzi o suple czy witaminy to biorę Wit. D3, C, prewenit intensiv i prenatal uno. Pisałyście wczoraj coś o magnezie. Ja zawsze brałam aspargin raz dziennie. Zwiększyć tą dawkę?

Jakieś dodatkowe rady?
    Jeszcze ponoć orzechy brazylijskie i suszone morele można wcinać 😏

mo_Nika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Jejku chcialabym byc juz w tym tygodniu co Ty. A mi sie tak dluzy ten 6tc. Na usg wychodzil nawet 7 a wg om 5+6 a wg pomiaru zarodka 6+4
    Mi też wychodził różny wiek na USG. Na początku właśnie raczej ciąża wyglądała na starszą. Ale doktor nie modyfikował mi terminu porodu wg wielkości dziecka na USG. Trzyma się daty transferu.

kate2friend lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Masakra, jak to leci!😱😱😱 jak się czujesz?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Przeszlo musialam sie zadrapac, bo pilowalam paznokcie zelowe i musialalm zrobić zbyt ostre kanty. Dzisiaj spiluje jednego chyba do zera zeby aplikowac luteine haha trudno ze bedzie to nie wygladac ale co tam. Sikalas dzisiaj?
    To dobrze, że przeszło!❤️
    Ja nie sikalam, nie mam w domu ani jednego testu. Powtarzam betę jutro lub we wtorek. Mój mąż nalega na wtorek, żeby było tak jak chciał doktor :D
    W sumie może go posłucham, bo 56 zł (!!!!) za badanie to lekkie nieporozumienie...

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Mi też wychodził różny wiek na USG. Na początku właśnie raczej ciąża wyglądała na starszą. Ale doktor nie modyfikował mi terminu porodu wg wielkości dziecka na USG. Trzyma się daty transferu.
    Mi też przy Was ten czas tak zleci.... W takich momentach sobie uświadamiam właśnie, że ja też już bliżej niż dalej 😂
    Też zmotywowałam się Waszymi zakupami i nadrabiam, choć mam wrażenie,że nie jestem w tym najlepsza :(

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:

Jakieś dodatkowe rady?
    Skarpetki są bardzo ważne!🤣
    Monokoncentrat ananasa przyjmuje się rano i wieczorem po dwie kapsułki. Tak jak na opakowaniu. Ja miałam 3 dniowego zarodka wiec brałam do 7 dni. Przy pięciodniowych zarodkach bierze się 5 dni.:)
    No kąpiele wyeliminowalam całkiem, chociaż mam nadzieje, że będę mogła się kapać w trochę chłodniejszej wodzie, bo tez uwielbiam gorące.
    Kawy tez nie piłam.
    Unikaj zimnego jedzenia i picia. Teraz już po becie nie jestem aż taka konsekwentna. Zdarza mi się wywalić stopę spod kołdry 🤣🤣🤣 ale lodów jeszcze nie jem 🤣🤣🙈
    Nospę warto żebyś miała, bo dobrze unikać skurczy na początku.
    Nie dźwigaj, nie przemęczaj się. Daj sobie trochę laby i maluch się nie wystraszy ❤️

mo_Nika, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Masakra, jak to leci!😱😱😱 jak się czujesz?
    Dziękuję. Dobrze, naprawdę nie mogę narzekać. Wiadomo, że są lepsze i gorsze dni, ale ogólnie jest całkiem spoko :).

DANADANA, Ty chyba niedługo też kończysz 30 t.c.?
    Ja zakupy ogarnęłam jako tako, jak coś będzie jeszcze potrzebne w trakcie do będę kupować na bieżąco. Starałam się jak najmniej przedmiotów gromadzić.
    Zrezygnowałam np na chwilę obecną z takich rzeczy jak podgrzewacze, sterylizatory do butelek, podgrzewacze do chusteczek mokrych (!) i w ogóle z mokrych chusteczek też, prześcieradeł na przewijak, termometru do wanny ( w razie czego ten do ciała mierzy temp. wody), leżaczka do wanienki, poduszki do karmienia, osłonek na brodawki, pościeli i ochraniaczy do łóżeczka, niani elektronicznej. Wychodzę z założenia, że nie chcę mieć potem góry rzeczy, których nigdy nie użyłam. A jak będę ich potrzebować, to sklepy są dostępne ;).
    Rzeczy dla młodego zajmują mi dwie szuflady w komodzie. Plus oczywiście duże graty- wózek, wanienka, łóżeczko, kołyska.

dobuska lubi tę wiadomość

• kate2friend Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:

Jakieś dodatkowe rady?
    Ja bralam l arginine firmy swanson na lepsze zagniezdzenie i przez 5 dni relanium rano i wieczorem na wyciszenie. Dodatkwo nospe w dzien jesli mi brzuch dokuczal. Pilam herbatke truskawkowa i zielona, kawe tez odstawilam. Zdarzala sie czasami inka. Duuzo zielonych warzyw, salatki sa u mnie codziennie :) i kąpałam sie tez w miare szybko :)

Marzycielka7, mo_Nika lubią tę wiadomość

thgfs65gpu8ocaxc.png

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dziękuję. Dobrze, naprawdę nie mogę narzekać. Wiadomo, że są lepsze i gorsze dni, ale ogólnie jest całkiem spoko :).

Ja zakupy ogarnęłam jako tako, jak coś będzie jeszcze potrzebne w trakcie do będę kupować na bieżąco. Starałam się jak najmniej przedmiotów gromadzić.
    Zrezygnowałam np na chwilę obecną z takich rzeczy jak podgrzewacze, sterylizatory do butelek, podgrzewacze do chusteczek mokrych (!) i w ogóle z mokrych chusteczek też, prześcieradeł na przewijak, termometru do wanny ( w razie czego ten do ciała mierzy temp. wody), leżaczka do wanienki, poduszki do karmienia, osłonek na brodawki, pościeli i ochraniaczy do łóżeczka, niani elektronicznej. Wychodzę z założenia, że nie chcę mieć potem góry rzeczy, których nigdy nie użyłam. A jak będę ich potrzebować, to sklepy są dostępne ;).
    Rzeczy dla młodego zajmują mi dwie szuflady w komodzie. Plus oczywiście duże graty- wózek, wanienka, łóżeczko, kołyska.
    No i super! Ja też mało muszę kupić, ze względu na brak powierzchni do przechowywania ;) ja mam 30 TC w środę :o

Ula30, kate2friend lubią tę wiadomość

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Ja tez nie mam wszystkich tych rzeczy, ktore wymienilas :). Ah nie, mam poduszkę do karmienia. Kupiłam, ponieważ ciążowa mi mega pomaga wiec jak zobaczylam, ze są tez do karmienia to kupilam od razu (oczywiscie na vinted na 30 zł i wydaje się byc mega fajna). Ja mam mały biust i naprawde wysoko musialabym trzymac malucha żeby było co sięgać. Z takich gadżetów to chyba laktator jest najwiekszym gadżetem u mnie - jesli mozna to tak wgl nazwać. Albo kosz na pieluchy. Wanienke mam wiaderko wiec lezaczek czy cos odpadł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 13:43

Ula30 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ