INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika jestes pięknie przygotowana, oprócz nastawienia nic więcej nie trzeba
.
Trzymam kciuki!mo_Nika lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
kate2friend wrote:Ja bralam l arginine firmy swanson na lepsze zagniezdzenie i przez 5 dni relanium rano i wieczorem na wyciszenie. Dodatkwo nospe w dzien jesli mi brzuch dokuczal. Pilam herbatke truskawkowa i zielona, kawe tez odstawilam. Zdarzala sie czasami inka. Duuzo zielonych warzyw, salatki sa u mnie codziennie
i kąpałam sie tez w miare szybko
W klinice przepisywali relanium ? -
Dziewczyny, tak jak już pisałam. Testy odstawiłam, a betę powtórzę w dniu, w którym chciała klinika, czyli w dzień dziecka.
Jestem w ciąży i nie ma co popadać w paranoję. Zbadam sobie tylko TSH, bo mimo, że endokrynolog mi zwiększyła dawkę od razu po transferze, to myślę, że warto to skontrolować.
SPOKÓJ przede wszystkim.lukaszkowa, Night, Marzycielka7, mo_Nika, kate2friend, Danadana, lindalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW piątek w południe się zaszczepiłam Moderną i niestety zaliczyłam nopa. Dziś w nocy gorączka, dreszcze i ból każdej kosteczki, w tym zębów 😕 nafaszerowałam się paracetamolem i jakoś żyję. Według moich obserwacji osoby, które przeszły covid reagują ciut gorzej na szczepienie, może mamy jeszcze za dużo przeciwciał 🤷🏼♀️
Dziś się zorientowałam, że zostało mi ostatnich 7 zastrzyków neoparinu i nie wiem czy się śmiać czy płakać. Kłuję się od 26 lipca zeszłego roku, najpierw stymulacja do punkcji, później przygotowanie do transferu, prolutex w pierwszym trymestrze i heparyna przez całą ciążę. I teraz został ostatni tydzień ... panie premierze, jak żyć? 🙈🙈dobuska, kate2friend, Danadana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiemka wrote:W piątek w południe się zaszczepiłam Moderną i niestety zaliczyłam nopa. Dziś w nocy gorączka, dreszcze i ból każdej kosteczki, w tym zębów 😕 nafaszerowałam się paracetamolem i jakoś żyję. Według moich obserwacji osoby, które przeszły covid reagują ciut gorzej na szczepienie, może mamy jeszcze za dużo przeciwciał 🤷🏼♀️
Dziś się zorientowałam, że zostało mi ostatnich 7 zastrzyków neoparinu i nie wiem czy się śmiać czy płakać. Kłuję się od 26 lipca zeszłego roku, najpierw stymulacja do punkcji, później przygotowanie do transferu, prolutex w pierwszym trymestrze i heparyna przez całą ciążę. I teraz został ostatni tydzień ... panie premierze, jak żyć? 🙈🙈. Jak żyć? W końcu czując wolność od kłucia
dobuska, Asiemka lubią tę wiadomość
-
Asiemka wrote:W piątek w południe się zaszczepiłam Moderną i niestety zaliczyłam nopa. Dziś w nocy gorączka, dreszcze i ból każdej kosteczki, w tym zębów 😕 nafaszerowałam się paracetamolem i jakoś żyję. Według moich obserwacji osoby, które przeszły covid reagują ciut gorzej na szczepienie, może mamy jeszcze za dużo przeciwciał 🤷🏼♀️
Dziś się zorientowałam, że zostało mi ostatnich 7 zastrzyków neoparinu i nie wiem czy się śmiać czy płakać. Kłuję się od 26 lipca zeszłego roku, najpierw stymulacja do punkcji, później przygotowanie do transferu, prolutex w pierwszym trymestrze i heparyna przez całą ciążę. I teraz został ostatni tydzień ... panie premierze, jak żyć? 🙈🙈 -
Kassssia wrote:A co do lęku ale nie związanego z porodem.
Dziewczyny, które szczepiły się Pfizerem możecie powiedzieć jak czułyście się po pierwszej dawce?
Pamiętam, że Danadana i Ula30 pisały, że nic im nie było. Mój M. też nie miał żadnych negatywnych objawów po pierwszej, ale wczoraj rozmawiałam z moim bratem, który mówił, że wszyscy jego znajomi gorączka min. 38 dreszcze, mdłości, bóle głowy itp.
Ja mam jutro wieczorem zaplanowaną pierwszą dawkę i tą gorączką zaczęłam się stresować...Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Marzycielka7 wrote:W klinice przepisywali relanium ?
bez problemu dali
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi o Waszych szczepionkach. To nie tak, że ja się boję nop ogólnie, tylko mam jakąś schizę, że będę miała wysoką gorączkę i źle wpłynie to na ciąże.
No nic przygotuję sobie apap jakby temperatura była wysoka i chłodne okłady w razie czego. -
Kassssia wrote:Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi o Waszych szczepionkach. To nie tak, że ja się boję nop ogólnie, tylko mam jakąś schizę, że będę miała wysoką gorączkę i źle wpłynie to na ciąże.
No nic przygotuję sobie apap jakby temperatura była wysoka i chłodne okłady w razie czego.
Ja się zastanawiam, jak pogodzić krztusiec z drugą dawką covid... Mam wziąć covid 24/06, więc teoretycznie w 34 tygodniu i nie wiem, jak zrobić z tą drugą, krztuścową... Teoretycznie dwa tygodnie odstępu pomiędzy jakimikolwiek szczepieniami powinno byćDanadana