SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • kate2friend Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia a czemu nie bierzesz progesteronu? Wez sobie nospe chociaz zeby rozluznic macice i te bole

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Hej. To nic Ci nie napiszę jak było np u mnie, żebyś się nie stresowała. U Ciebie miesiączki póki co nie ma, bóle mogą być, także trzeba czekać :). Kiedy betujesz?
    Ach, już zaczełam wszystko czytać i już nerwy w brzuchu.
    Testować powinnam w czwartek, ale przez święto, doktor kazał w piątek. Myślałam, że zrobię sobie betę już w środę, będzie to 9dpt, a miałam 5-dniową blastkę. Może by coś wyszło, a jak 0, to wiadomo, że po ptakach.

Kate2friend, biorę proga, Besins dopochwowo 3xdziennie i Prolutex.
    Nospę łyknęłam i idę do ogródka wsadzić parę kwiatów na odstresowanie :D
    Forum nadrobię po południu :)
    Miłego dnia, Dziewczyny i powodzenia na wizytach dzisiejszych, jeśli któraś je ma! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 11:32

dobuska, kate2friend, Motyl12, Marzycielka7, mo_Nika lubią tę wiadomość

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia ja za tydzień wizyta + trzeci intralipid. W śr beta przekroczyła 1000, więc teraz "spokojnie" czekam na usg 😃🤪 za chwilę oszaleje z tego czekania. Mam nadzieję, że i u Ciebie zaraz zacznie się czekanie na pierwsze usg ❤️ myślałam o Tobie, bo mamy podobne problemy immunologiczne i właśnie byłam ciekawa czy już zaczynasz testować czy na razie planujesz kiedy 😛

kate2friend, Motyl12 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana dziękuję Ci za polecenie dr Barlik. Ma fenomenalne opinie! A powiedz mi czy ona pracuje w szpitalu na polnej? I gdzie do niej chodzisz- Barwicka czy Szamarzewskiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 12:50

Danadana lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
  • ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Cześć, Dziewczyny!
    Odzywam się po tygodniu i nie dam rady nadrobić forum na raz;)
    Będę dziś 3h leżała w klinice na Intralipidzie, to sobie Was poczytam.
    Co tam za wieści? Dobuska, czy dobrze mi śmignęło, że się udało???? <3 Ale Ci gorąco gratuluję!!!!!!
    A jak punkcje pozostałych i stymulki?
    Geraltowa, dalej dobre wyniki?

Ja wróciłam znad morza, wypoczęta i najodowana :D
    Głowa spokojna. Spacerowałam dużo (choć teraz zastanawiam się, czy nie za dużo), gofry, rybki i te sprawy wjechały :D
    Objawów brak, choć po długich spacerach pobolewało mnie podbrzusze, a wczoraj (6dpt) miałam takie przeszywające bóle podbrzusza, jakby taki prąd przechodził od dołu do pępka. Dziś zaczęło mnie tylko lekko ćmić na dole, mam obawy, że to na zbliżającą się @ i niestety odpaliłam internet i się zaczęło czytanie wszystkiego :/
    Czy mimo brania estradiolu i progesteronu @ może się sama pojawić?
    Jak było u Was?
    Fisia może się pojawić miesiączka. Ja miałam mimo brania progesteronu w dużych dawkach i przy pozytywnej becie. Dr S sam nie wiedział jak to możliwe ze ciąża i miesiączka ale najprawdopodobniej była to pozamaciczna.

Fisia lubi tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u mnie w piątek kolejny podgląd i wtedy zdecydujemy czy punkcja w poniedziałek, czy jeszcze koksujemy 😁
    Nastawienie mam jak doktor - ostrożne. Zobaczymy jak jajniki zareagują jak je zacznę atakować dawkami po 300.

• Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:15

lukaszkowa, dobuska, kate2friend, penceence, Danadana, Fisia, Marzycielka7, mo_Nika, katrinka2609 lubią tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwusek92 wrote:
    Kochane ja walczę dalej, rosną ale wolno.
    Mam 4 pęcherzyki 20, 15, 14, 14.
    Dostałam kolejne dawki leków i podglądanie w środę, jak urosną to punkcja w piątek.
    Pani dr stwierdziła, że endometrium jest takie ładne że trzeba jeszcze dać ostatnia szansę.
    Czyli pozytywnie, jak rosną to dobrze. Może po prostu potrzebują czasu. :) Przypomnij mi, do której Pani doktor chodzisz?

Nerwusek92 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwusek92 wrote:
    Kochane ja walczę dalej, rosną ale wolno.
    Mam 4 pęcherzyki 20, 15, 14, 14.
    Dostałam kolejne dawki leków i podglądanie w środę, jak urosną to punkcja w piątek.
    Pani dr stwierdziła, że endometrium jest takie ładne że trzeba jeszcze dać ostatnia szansę.
    Będzie dobrze! Mam dobre przeczucie!

Nerwusek92 lubi tę wiadomość

• Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:15

• Danadana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Danadana dziękuję Ci za polecenie dr Barlik. Ma fenomenalne opinie! A powiedz mi czy ona pracuje w szpitalu na polnej? I gdzie do niej chodzisz- Barwicka czy Szamarzewskiego?
    Ja do Niej chodzę na Szamarzewskiego. Ona, niestety, nie przyjmuje na Polnej, ma tam etat akademicki. Plotka głosi, że zrezygnowała z aktywnego udziału w porodach ze względu na wyrok Trybunału odnośnie aborcji...
    Natomiast ja Ci powiem, że polecało mi ją tyle niezwiązanych ze sobą osób, że naprawdę poszłam tam z ciekawości. Robi badania, jest bardzo delikatna,zawsze odbiera lub oddzwania,pisze SMSy ze mną, jeśli mam krótkie pytanie. Nie ma problemu ze zwolnieniem, receptą itd. Robi też KTG :) ja idę na pierwsze w czerwcu. Najpierw chodzi się do Niej co miesiąc,a potem od 31/33 tygodnia co dwa tygodnie i właśnie jest to KTG. Cena za wizytę 200zł. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj śmiało :)

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie, czy Wy umawiałyście "swojego" ginekologa dopiero jak lekarz w klinice potwierdzi ciążę? Czy ja to powinnam ogarniać już teraz?

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja do Niej chodzę na Szamarzewskiego. Ona, niestety, nie przyjmuje na Polnej, ma tam etat akademicki. Plotka głosi, że zrezygnowała z aktywnego udziału w porodach ze względu na wyrok Trybunału odnośnie aborcji...
    Natomiast ja Ci powiem, że polecało mi ją tyle niezwiązanych ze sobą osób, że naprawdę poszłam tam z ciekawości. Robi badania, jest bardzo delikatna,zawsze odbiera lub oddzwania,pisze SMSy ze mną, jeśli mam krótkie pytanie. Nie ma problemu ze zwolnieniem, receptą itd. Robi też KTG :) ja idę na pierwsze w czerwcu. Najpierw chodzi się do Niej co miesiąc,a potem od 31/33 tygodnia co dwa tygodnie i właśnie jest to KTG. Cena za wizytę 200zł. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj śmiało :)
    Dziękuję Ci za tyle informacji. Właśnie zależało mi na lekarzu, który pracuje na polnej bo u mnie ze względu na budowę najprawdopodobniej będzie cc i chciałam żeby je wykonał lekarz który prowadził ciąże. Tak sobie wymyśliłam, ale teraz kusi mnie Pani dr Barlik 😃 jakby jednak pracowała na polnej to byłoby idealnie. A tak to mam zagwozdkę 🧐

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ja mam pytanie, czy Wy umawiałyście "swojego" ginekologa dopiero jak lekarz w klinice potwierdzi ciążę? Czy ja to powinnam ogarniać już teraz?
    Ja tak zrobiłam właśnie, że najpierw czekałam na wyrok od dr S :) to była moja ostatnia wizyta w klinice.

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja tak zrobiłam właśnie, że najpierw czekałam na wyrok od dr S :) to była moja ostatnia wizyta w klinice.
    No i to chciałam w sumie usłyszeć, bo jeszcze teraz wisieć na telefonie to mi się nie chce. :D

• Danadana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Dziękuję Ci za tyle informacji. Właśnie zależało mi na lekarzu, który pracuje na polnej bo u mnie ze względu na budowę najprawdopodobniej będzie cc i chciałam żeby je wykonał lekarz który prowadził ciąże. Tak sobie wymyśliłam, ale teraz kusi mnie Pani dr Barlik 😃 jakby jednak pracowała na polnej to byłoby idealnie. A tak to mam zagwozdkę 🧐
    Myślę, że możesz pójść i z Nią o tym porozmawiać, jeśli oczywiście chcesz :) obawiam się, że w Poznaniu trudno Ci będzie umówić się na CC z konkretnym lekarzem :( oni teraz rekomendują cesarki na gorąco tzn. po rozpoczęciu się akcji porodowej, więc tak naprawdę nie wiesz,na kogo na dyżurze trafisz,a lekarze z wiadomych przyczyn ;) mają już teraz utrudnione zmiany grafików ad hoc. Wiem to z tego względu, że koleżanka miała taki sam plan :D oczywiście lekarz wypisuje Ci skierowanie na CC i wtedy, jak już przyjdzie czas no to stawiasz się w szpitalu. Chyba,że CC będziesz miała mieć wykonywaną "na zimno" - to inna sprawa :))

Danadana
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Myślę, że możesz pójść i z Nią o tym porozmawiać, jeśli oczywiście chcesz :) obawiam się, że w Poznaniu trudno Ci będzie umówić się na CC z konkretnym lekarzem :( oni teraz rekomendują cesarki na gorąco tzn. po rozpoczęciu się akcji porodowej, więc tak naprawdę nie wiesz,na kogo na dyżurze trafisz,a lekarze z wiadomych przyczyn ;) mają już teraz utrudnione zmiany grafików ad hoc. Wiem to z tego względu, że koleżanka miała taki sam plan :D oczywiście lekarz wypisuje Ci skierowanie na CC i wtedy, jak już przyjdzie czas no to stawiasz się w szpitalu. Chyba,że CC będziesz miała mieć wykonywaną "na zimno" - to inna sprawa :))
    O nie wiedziałam, że to tak wygląda. Dziękuję Ci dobra kobieta za te wiadomości😍. Nie miałam pojęcia jak to w większości wygląda. No dobra mam jeszcze czas na myślenie. Jeszcze biorę pod uwagę dr Rajewskiego, coś dziewczyny o nim słyszałyście?

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    O nie wiedziałam, że to tak wygląda. Dziękuję Ci dobra kobieta za te wiadomości😍. Nie miałam pojęcia jak to w większości wygląda. No dobra mam jeszcze czas na myślenie. Jeszcze biorę pod uwagę dr Rajewskiego, coś dziewczyny o nim słyszałyście?
    Ja, niestety, nie. Natomiast na Polnej kiedyś jak byłam na IP przyjmował mnie pan dr Adam Malinger, też było w porządku 👌

Geraltowa lubi tę wiadomość

Danadana
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Znam, znam ! Koleżanka prowadzi u niego ciąże bliźniacza naturalna. Jest zadowolona bardzo :)
    Szczerze mówiąc to znam mnóstwo dziewczyn co u niego prowadziły ciąże, bo to poczta pantoflowa była. :D

Geraltowa lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki estradiolu, jest bardzo niski, mniejszy niż przy poprzedniej stymulacji. 😢
    I przy okazji dostałam wyniki glukozy, która skoczyła mi na 116 z 60 od lutego. Nie ma pojęcia skąd taki przyrost. Czy te końskie dawki hormonów mają wpływ na cukier?

‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ