INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
lindalia wrote:Dostałam wyniki estradiolu, jest bardzo niski, mniejszy niż przy poprzedniej stymulacji. 😢
I przy okazji dostałam wyniki glukozy, która skoczyła mi na 116 z 60 od lutego. Nie ma pojęcia skąd taki przyrost. Czy te końskie dawki hormonów mają wpływ na cukier? -
lindalia wrote:Znam, znam ! Koleżanka prowadzi u niego ciąże bliźniacza naturalna. Jest zadowolona bardzo
Szczerze mówiąc to znam mnóstwo dziewczyn co u niego prowadziły ciąże, bo to poczta pantoflowa była.
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Lindalia a dzień przed badaniem nie zjadłaś późno kolacji albo czegoś słodkiego? Szybko googluj dietę z niskim ig. I koniecznie zapytaj lekarza na wizycie o ten cukier. Nigdy nie miałaś z nim problemow?
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
lindalia wrote:Dostałam wyniki estradiolu, jest bardzo niski, mniejszy niż przy poprzedniej stymulacji. 😢
I przy okazji dostałam wyniki glukozy, która skoczyła mi na 116 z 60 od lutego. Nie ma pojęcia skąd taki przyrost. Czy te końskie dawki hormonów mają wpływ na cukier?Danadana -
Danadana wrote:Mi skakała glukoza jak przed badaniem jadłam w złych godzinach - musisz być 8-9h na czczo. Nie więcej. Skakała też wtedy, jak do labu szłam piechotą (mam ok. 20min). Nie wiem, czy to u Ciebie mogło wpłynąć, ale po dobrej kolacji, śnie i podwiezieniu na glukozę zawsze mam w najniższych granicach.
-
lindalia wrote:Właśnie ja w ogóle nie jem słodkiego podczas stymulacji 😭 jedynie jadłam owoce wczoraj i nie wiem czy to one mogły mi tak podbić cukier.
Dotychczas miałam raczej niedocukrzenie, w lutym robiłam krzywą i cukier miałam bardzo niski. -
Danadana wrote:Mi skakała glukoza jak przed badaniem jadłam w złych godzinach - musisz być 8-9h na czczo. Nie więcej. Skakała też wtedy, jak do labu szłam piechotą (mam ok. 20min). Nie wiem, czy to u Ciebie mogło wpłynąć, ale po dobrej kolacji, śnie i podwiezieniu na glukozę zawsze mam w najniższych granicach.
Jak sobie teraz przypominam, to robiąc krzywą w lutym kolację jadlam o 22, a badanie było o 7.
No nic, napisałam do koordynatorki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dobuska wrote:Asiemka, czy ja dobrze pamiętam, że w Zielonej Górze chodziłaś do doktor Teler? Czy pomyliłam Cię z kimś innym?
Meva chodziła do tej Pani.Asiemka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Ula30 wrote:A czemu już wcześniej miałaś krzywą? Miałaś już wcześniej problemy z cukrem?
-
Ula30 wrote:Lindalia, na razie nie wprowadzaj diety jakiejkolwiek bez konsultacji z ginekologiem. Twój wyniki glukozy będzie na pewno do weryfikacji i powinnaś w tym czasie stosować zwykłą, normalną dla siebie dietę.
Ale oczywiście czekajmy na ocenę koordynatorki. To lekarz powinien powiedzieć, co robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 16:01
-
dobuska wrote:Wszystko mi się miesza.
Dzisiaj włączyłam pralkę bez ubrań...
Asiemka, Monika89 ratujcie - czy jak mialyscie cc na polnej maz mogl byc z wami i kangurowac?
U mnie w szpitalu okazalo sie, ze ani to ani to.
Mam dzis zalamke. Mial byc sn, nie ma - pogodzilam sie z tym. Mialo byc cc na gorąco i kangurowanie, nie ma.
Zaczynam rozwazać obrót zewnętrzny...👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g -
lindalia wrote:To może być odpowiedź. Byłam dziś spóźniona i leciałam do kliniki, a nie jadłam przez prawie 14 godzin do badania.
Jak sobie teraz przypominam, to robiąc krzywą w lutym kolację jadlam o 22, a badanie było o 7.
No nic, napisałam do koordynatorki.Danadana -
lukaszkowa wrote:Coś Ty nie musisz przeciez pamietac kto do jakiego lekarza chodzi
Asiemka, Monika89 ratujcie - czy jak mialyscie cc na polnej maz mogl byc z wami i kangurowac?
U mnie w szpitalu okazalo sie, ze ani to ani to.
Mam dzis zalamke. Mial byc sn, nie ma - pogodzilam sie z tym. Mialo byc cc na gorąco i kangurowanie, nie ma.
Zaczynam rozwazać obrót zewnętrzny...
Moze spytaj Dr S o ten obrót?
Danadana -
Danadana wrote:Musisz mieć na zimno?
Moze spytaj Dr S o ten obrót?
Rozmawialismy o obrocie i jest to ryzykowne i dosc malo osrodkow to praktykuje. Jestem w kropce.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g