X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Ja właśnie leżę na intralipidzie :) Tak samemu, to taki tu spokój :)
    Nadrobiłam całe forum 😁
    Ze stresu, zrobiłam przy okazji betę i proga z krwi. Jak was czytałam, to w 7dc powinno już coś być.
    I przyklasnę Wam, moim rozsądkiem 🤣 Również gardziłam sikańcami, gdzież to, one nic nie dają itp. Ale sama rano go zrobiłam i oczywiście nawet wyciąganie go ze śmietnika nie wyczarowało drugiej kreski😅
    Geraltowa, dajesz mi nadzieje, że mimo takich samych problemów immuno, może się udać :)
    Ja się od początku nastawiałam, że się nie uda, ale im bliżej testowania, tym ten przysłowiowy dobruski Kajtek jest coraz bliżej, prawie na wyciągnięcie ręki.
    No nic to, trzeba czekać i być cierpliwym.
    Kciuki za dalsze poczynania Twojego Maluszka 🍀🍀🍀
    Właśnie pisałyśmy czy sam wlew z accofilu to nie za mało te nasze kiry 😉 Przed transferem byłam raczej negatywnie nastawiona, teraz staram się myśleć pozytywnie i odganiać złe myśli. Ciągle trzymam za Ciebie kciuki i za dzisiejszą bete✊ i śmieje się, że tu każda miała ambitne plany późnego testowania a życie swoje🤪wiesz czy jeszcze dzisiaj będą wyniki?

Fisia lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super 😍Niech się wgryza kropek ❤️

mo_Nika lubi tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Coś Ty nie musisz przeciez pamietac kto do jakiego lekarza chodzi :)

Asiemka, Monika89 ratujcie - czy jak mialyscie cc na polnej maz mogl byc z wami i kangurowac?
    U mnie w szpitalu okazalo sie, ze ani to ani to.
    Mam dzis zalamke. Mial byc sn, nie ma - pogodzilam sie z tym. Mialo byc cc na gorąco i kangurowanie, nie ma.
    Zaczynam rozwazać obrót zewnętrzny...

Lukaszkowa, mój mąż został wpuszczony do szpitala o 11:00 i czekał na porodówce. Mnie wieźli ok. 12:30. Widzieliśmy się przed i po cesarce 2 minuty. Podał mi też rzeczy, o które go prosiłam. Dziecko widział ok. 5 minut. Mógł porobić zdjęcia, ale o kangurowaniu nie ma mowy 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 19:20

• Gosiaczek:* Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    To standardowe i zalecane szczepienie dla każdej ciężarnej. Chroni zarówno matkę jak i noworodka. Poczytaj o tym na Mamaginekolog. Ja miałam dwa przypadki ciężkiego zachorowania na krztusiec (koklusz) u noworodków w rodzinie i u znajomej, więc to żadne wymysły :)
    Najpopularniejsza szczepionka to Boostrix - tam też jest kombo przeciwko tężcowi i błonicy.

Dzięki na pewno wezmę to pod uwagę jakby się udało.

A szczepicie się na COVID? Przed procedurą? Ile przed można?

Starania od końca 2019r.
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Lukaszkowa, mój mąż został wpuszczony do szpitala o 11:00 i czekał na porodówce. Mnie wieźli ok. 12:30. Widzieliśmy się przed i po cesarce 2 minuty. Podał mi też rzeczy, o które go prosiłam. Dziecko widział ok. 5 minut. Mógł porobić zdjęcia, ale o kangurowaniu nie ma mowy 😕
    Dramat :(

Ale dziękuję, że odpowiedziałaś :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 19:49

Asiemka lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika-to teraz ciepełko i niech kropek się ładnie zagniezdzi🍀💐trzymam kciuki🤗🤗💐💐🍀✊✊

Ja dzis po ostatnim podglądzie-po 2tyg stymulacji jest punkcja w środę-w końcu😁😁😁

Nerwusek92, lindalia, Marzycielka7, Fisia, kate2friend, Danadana, mo_Nika, katrinka2609 lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Dzięki, Paprotka! Dziś mam 27dc, jutro powinna przyjść @, ale właśnie przez proga wydaje mi się, że może przyjść później, może dopiero po odstawieniu leków.
    A co u Ciebie? Koksujesz powoli swoje komórki w Białymstoku?
    Ja dostałam w 27dc ale myślałam ze może to takie silne implementacyjne albo jakiś krwiak skoro beta dodatnia i Dr S tez tak myślał a dopiero potem się okazało ze to była jednak miesiączka i ciąża pozamaciczna☹️ Tak jutro mam podglad i pewnie w następnym tygodniu punkcja 🥰 wszystko super wyglada jak nigdy wiec jestem pełna nadzieji i w końcu czuje że odżyłam, tyle nadzieji we mnie tam wlali, że naprawdę po raz pierwszy wierze, że się uda.

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Właśnie pisałyśmy czy sam wlew z accofilu to nie za mało te nasze kiry 😉 Przed transferem byłam raczej negatywnie nastawiona, teraz staram się myśleć pozytywnie i odganiać złe myśli. Ciągle trzymam za Ciebie kciuki i za dzisiejszą bete✊ i śmieje się, że tu każda miała ambitne plany późnego testowania a życie swoje🤪wiesz czy jeszcze dzisiaj będą wyniki?
    Dzięki, Geraltowa!
    Zapomniałam zapytać o ten wynik, ale pewnie będzie dopiero jutro rano. Wracając chciałam zajechać do rossmana po zapas testów, ale się powstrzymałam 🤣 Krew prawdę powie😅

Geraltowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Ja dostałam w 27dc ale myślałam ze może to takie silne implementacyjne albo jakiś krwiak skoro beta dodatnia i Dr S tez tak myślał a dopiero potem się okazało ze to była jednak miesiączka i ciąża pozamaciczna☹️ Tak jutro mam podglad i pewnie w następnym tygodniu punkcja 🥰 wszystko super wyglada jak nigdy wiec jestem pełna nadzieji i w końcu czuje że odżyłam, tyle nadzieji we mnie tam wlali, że naprawdę po raz pierwszy wierze, że się uda.
    Ale pięknie, Paprotka! S ja myślałam, że długo będziesz czekać na pierwsza stymulacje, bo tak coś pisałaś, że kombinował lekarz z tym hormonem wzrostu. To trzymam kciuki za jajka! Oby było dużo więcej, niż wcześniej i same modele Premium😁✊

• dobuska Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Ale super! Ja tez myślałam, że to dłużej potrwa!:D kciuki!

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Dzięki, Geraltowa!
    Zapomniałam zapytać o ten wynik, ale pewnie będzie dopiero jutro rano. Wracając chciałam zajechać do rossmana po zapas testów, ale się powstrzymałam 🤣 Krew prawdę powie😅
    Koniecznie dawaj znać!❤️

Fisia lubi tę wiadomość

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia czekam na info ❤️✊

Fisia lubi tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Ale pięknie, Paprotka! S ja myślałam, że długo będziesz czekać na pierwsza stymulacje, bo tak coś pisałaś, że kombinował lekarz z tym hormonem wzrostu. To trzymam kciuki za jajka! Oby było dużo więcej, niż wcześniej i same modele Premium😁✊
    Dzięki 😊 miało być dłużej, ale byłam na podglądzie i wszystko tak super wg Profesora wyglądało, że skrócił cała procedurę. Nadal biorę HW plus leki do stymulacji. To trzymajcie kciuki ze pogląd kurnika 😀 Dam znać jak wyszło. Trzymajcie się❤️

Marzycielka7, Fisia lubią tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Monika-to teraz ciepełko i niech kropek się ładnie zagniezdzi🍀💐trzymam kciuki🤗🤗💐💐🍀✊✊

Ja dzis po ostatnim podglądzie-po 2tyg stymulacji jest punkcja w środę-w końcu😁😁😁
    Super! Ile dni się stymulowałaś ?

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny nadrobię forum później. Póki co melduję się z kropeczkiem na pokładzie ❤️ ogólnie zapłodnione zostało 12 komórek z czego na dziś mamy 4 blastocysty - 4BA, 2x 4BB i 3BA. W hodowli zostały do jutra jeszcze dwie, zobaczymy czy dadzą radę :) dziś transferowalismy blastocystę 4BA. Dr mówił, że mój transfer jest ostatnim transferem w maju, a że ostatni będą pierwszymi, to ma nadzieję, że się poszczęści:) oby tak było 🙏 beta przypada mi na 10 czerwca, ale nie wiem czy dam radę tyle wytrzymać 🙈

Cudowna wiadomość 😀teraz tylko się relaksuj odpoczywaj i leniuchuj
    Oglądaj filmy , czytaj książki i pij ciepłe kakao 😘

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:

No to Bombeczko doczekalas się swojej kolejki
    Super !!!!
    Czekamy teraz na środę z zaciśniętymi ✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Fisia czekam na info ❤️✊
    Dam znać, Dziewczyny, nawet jak będzie klapa.
    Ale to pewnie jutro dopiero wynik przyjdzie. Na rano nie kupiłam już sikańca, żeby się już nimi nie stresować. Ach, to czekanie może wywrócić żołądek do góry nogami 😨

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko nadrobiłam dzisiejszy dzień na forum, tyle postów, że mam nadzieję że nie pomieszam czegoś 🙈

Lindalia powtórz może tą glukozę. Pamiętasz jak było u mnie z estradiolem, dr sam mówił, że możliwe że błąd labo.

Nerwusek kciuki za dalszą stymulacje 🤞pęcherzyki na pewno jeszcze podkoksują do punkcji :)

Bombka super wiadomość, kciuki za punkcję ✊

Fisia musiałyśmy się dzisiaj minąć w klinice. Ja wychodziłam po transferze jakoś ok. 15.20 i nikogo na sali ze mną już nie było. Czekam na info o Twojej becie i zaciskam kciuki ✊✊✊

Paprotka super, że tak szybko działasz w nowej klinice. Powodzenia 🍀 Informuj nas na bieżąco :)

Dobuśka dawaj jutro znać jak tam beta ❤️

Geraltowa o dr Rajewskim też słyszałam same dobre opinie. Na pewno były tu na forum wcześniej dziewczyny, które prowadziły u niego ciążę i były zadowolone. Ja ogólnie planuję się do niego przenieść jako do tzw. swojego gina. No i jeśli będzie mi dane być w ciąży, to pewnie będę u niego prowadzić też ciążę :)

Geraltowa, dobuska lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Geraltowa o dr Rajewskim też słyszałam same dobre opinie. Na pewno były tu na forum wcześniej dziewczyny, które prowadziły u niego ciążę i były zadowolone. Ja ogólnie planuję się do niego przenieść jako do tzw. swojego gina. No i jeśli będzie mi dane być w ciąży, to pewnie będę u niego prowadzić też ciążę :)
    Dziękuję Ci kochana za ten wpis! Czuję się zagubiona wśród tych ginekologów. Za dużo ich 😁 i takie wiadomości właśnie pomagają podjąć decyzję. Przeszłam wielu lekarzy starajac się, ale do żadnego nie chce wrócić, stąd moje poszukiwania.

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • AniaaaM Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Dziękuję Ci kochana za ten wpis! Czuję się zagubiona wśród tych ginekologów. Za dużo ich 😁 i takie wiadomości właśnie pomagają podjąć decyzję. Przeszłam wielu lekarzy starajac się, ale do żadnego nie chce wrócić, stąd moje poszukiwania.

Cześć, przepraszam, że się wtrącę, leczyłam się w Invimed, potem prowadziłam ciąże u dr Rajewskiego, zgadzam się jest miły, odpowiada na SMS, oddzwania, to co uważam za minus z jednej strony to przyjmuje bardzo dużo pacjentek, jak np do Niego zadzwonisz to Ciebie "szybko " przyjmie, ale przez to często robią się spore kolejki, trochę dr stał się roztrzepany przy tym no i czasem te wizyty są w pośpiechu , więc ma to swoje plusy i minusy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 21:52

‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ