INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Fisia wrote:Dzieki Dziewczyny. Popłakałam sobie w nocy, oczy dziś napuchnięte, ale trzeba iść do przodu.
Mam jeszcze jednego ❄️ Z 3 doby. Mój Emek mówi, że muszę odpocząć psychicznie i wyluzować, bo na razie dosyć jeżdżenia do tej kliniki i patrzenia jak ciagle się kłuje. Wiec może z 1-2 cykle odczekam.
A myślicie, że warto już wysłać wynik do koordynatorki? Zrobie jeszcze betę w środę, żeby nie było, ale głupio tak brać leki z wiedzą, że nikomu one już nie pomagają. -
lindalia wrote:Super! Ile dni się stymulowałaś ?
14dni...juz miałam dosyć tych zastrzyków, brzuch cały pokłóty, ale cieszę się, że jutro juz ze mnie wyjmą to co wyhodowałam😎dobuska lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
dobuska wrote:Duże kciuki!
A ja się powoli zbieram na badanie krwi i już się zaczyna stres. Pół nocy mi się śniło wszystko związane z tą betą.
Dobuska będzie dobrze ja liczę ze będzie jakieś 150-200 ✊✊✊
Serduchem z Tobą ❤️
Dawaj znać po wynikach
W końcu jesteś moim mentorem procedurowym bo idę po Twoich śladach 😁 -
nick nieaktualnyMarzycielka7 wrote:Dziewczyny pije poranna kawę☕️i czas się zbierac do kliniki
Trzymajcie kciuki by Pani doktor miała dobry plan i by tym razem dał efekty 🙏
Marzycielka, dobuska, trzymam kciuki za dziś
Napisałam do koordynatorki, dziś jeszcze wzięłam leki, ale już czuję się nimi tak napompowana, że ukojeniem będzie odstawienie.
dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
-
Dobuska kciuki za betę, a dziewczyny za stymulację 🤞
Fisia przykro mi... rozumiem doskonale potrzebę przerwy ale przyszlo mi do glowy, czy nie szkoda tego Intralipidu. W sensie on juz na pewno cos obnizyl a z przerwą wrócisz do punktu 0...dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Fisia bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana. Masz jeszcze ❄️. Pamiętaj że jesteś silna babka i na pewno dla Ciebie zaświeci słońce. Wierzę w to mocno. Będę ciągle za Ciebie trzymać kciuki. Ja też miałam 2 ❄️ i szczerze mowiac zastanawiałam się czy nie podejsc od razu do kolejnego transferu jakby ten się nie udał bo jednak miesiąc już brałam steryd i były 2 intralipidy to myślałam że może w kolejnym cyklu będzie jakiś skumulowany efekt tego leczenia immunologicznego. Pytałam o to dr K ale jakoś nie umiała mi odpowiedzieć konkretnie czy lepiej działać od razu czy czekać. To trudna decyzja ale zrób tak jak czujesz ❤️
Fisia lubi tę wiadomość
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Dziewczyny Kochane nie spodziewałam się, że tyle z Was zna dr Rajewskiego. Dziękuję każdej która napisała mi swoją opinię! Na chwilę obecną jest moim faworytem, pewnie przejde się na pierwszą wizytę i zobaczę czy mi podpasuje
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Dobuska kciuki za betę, a dziewczyny za stymulację 🤞
Fisia przykro mi... rozumiem doskonale potrzebę przerwy ale przyszlo mi do glowy, czy nie szkoda tego Intralipidu. W sensie on juz na pewno cos obnizyl a z przerwą wrócisz do punktu 0...
Lukaszkowa, teraz mi dałaś do myślenia. Myślisz, że Intralipid mógłby tak długo się utrzymać? A Ty robiłaś test na alergię na soję? Ja niestety nie i gdzieś na forum mi się przewinęło, że jeśli się ma alergię, to Intralipid nawet może podnosić komórki NK.
Koordynatorka już mi odpisała, żebym odstawiła leki. Mogłam już tego Prolutexu z rana nie brać.
Ja szczerze mówiąc, na początku miałam w planach pod rząd transfery zrobić, skoro mam dwa zarodki. Żeby mieć to już z głowy. Ja niestety nie planuję drugiej stymulacji i kolejnych procedur. Wiem, że u mnie będzie bardzo trudno zajść w ciążę, a mam już prawie 35 lat. Życie ucieka przez palce i trudno jest gonić ciągle za czymś nieosiągalnym. Chciałabym zacząć normalnie żyć bez tego wszystkiego, bez leków, ciągłego kłucia, odwiedzania kliniki, notorycznego poczucia, że coś jest ze mną nie tak.
Wiem, że to dopiero pierwszy transfer, ale nie wiedziałam, że tak to mnie przetarmosi.
Może z kolejnym będzie łatwiej
Muszę się teraz zastanowić, czy ten cykl, czy kolejny.
Ale jak beta nawet nie przekroczyła 0.1, to oznacza, że zarodek nawet się nie zagnieździł. Albo nie był wcale biedulek tak silny, albo został zbombardowany przez NK już na starcie. -
Fisia nie badalam alergii ale tez o tym czytałam.
Moze ten artykuł Ci pomoze, sa przytoczone badania po jakim czasie nk wracaja do siebie:
https://blog.revitalclinic.pl/wlewy-z-intralipid-nadzieja-dla-kobiet-starajacych-sie-o-dziecko/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 10:14
Fisia lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Dobuska, Marzycielka7 ✊
dobuska lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Fisia wrote:Wiem, że to dopiero pierwszy transfer, ale nie wiedziałam, że tak to mnie przetarmosi.
Może z kolejnym będzie łatwiej -
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Fisia nie badalam alergii ale tez o tym czytałam.
Moze ten artykuł Ci pomoze, sa przytoczone badania po jakim czasie nk wracaja do siebie:
https://blog.revitalclinic.pl/wlewy-z-intralipid-nadzieja-dla-kobiet-starajacych-sie-o-dziecko/Czyli taka loteria jak z naszymi organizmami
Ale Intralipid bywa całkiem skuteczny - bez dwóch zdań.
A Wy podchodziłyście do kolejnych transferów zaraz w następnych cyklach?
Nie ustałam z doktorem tego i nie mam nowej rozpiski leków.
Mówił, że nie ma przeciwwskazań i wszystko zależy od mojej psychiki.
Podpytam koordynatorki, bo na wizytę ad hoc raczej nie da rady umówić.
-
nick nieaktualnyGeraltowa wrote:Fisia bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana. Masz jeszcze ❄️. Pamiętaj że jesteś silna babka i na pewno dla Ciebie zaświeci słońce. Wierzę w to mocno. Będę ciągle za Ciebie trzymać kciuki. Ja też miałam 2 ❄️ i szczerze mowiac zastanawiałam się czy nie podejsc od razu do kolejnego transferu jakby ten się nie udał bo jednak miesiąc już brałam steryd i były 2 intralipidy to myślałam że może w kolejnym cyklu będzie jakiś skumulowany efekt tego leczenia immunologicznego. Pytałam o to dr K ale jakoś nie umiała mi odpowiedzieć konkretnie czy lepiej działać od razu czy czekać. To trudna decyzja ale zrób tak jak czujesz ❤️
A Ty, Geraltowa, brałaś również cały cykl Encorton?