X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Mam miec na goraco wlasnie ale co to zmieni jak maz nie bedzie ze mna, potem dziecka do kangurowania tez nie dostanie... w skurczach zostawi mnie pod drzwiami i moze wrocic na 4 dni...

Rozmawialismy o obrocie i jest to ryzykowne i dosc malo osrodkow to praktykuje. Jestem w kropce.
    A jak daleko masz do szpitala w Poznaniu? Lub w innym, większym mieście?

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nie mam żadnego zarodka. Żaden nie dotrwał do stadium blastocysty...
    Nie mogę przestać ryczeć... :(
    Dobuska, nadrabiam forum i doszłam do Twojej smutnej wiadomości:(
    Tak mi przykro💔
    Ale z tego co zauważyłam dalej, Mały Kajteczek jest siłaczem co nie miara i zadomowił się u Ciebie :) To jest piękna wiadomość w tym wszystkim i jej się trzymajmy. Trzymam kciuki, abym rósł i rósł przez 9 miesięcy 😘

dobuska lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    A jak daleko masz do szpitala w Poznaniu? Lub w innym, większym mieście?
    Do Pz 80km

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Mam miec na goraco wlasnie ale co to zmieni jak maz nie bedzie ze mna, potem dziecka do kangurowania tez nie dostanie... w skurczach zostawi mnie pod drzwiami i moze wrocic na 4 dni...

Rozmawialismy o obrocie i jest to ryzykowne i dosc malo osrodkow to praktykuje. Jestem w kropce.
    Ja ostatnio czytałam o tym obrocie i właściwie dużo zależy od położnej. Musiałabyś chyba znaleźć taką, która się tym zajmuje i na tej podstawie wybrać szpital.

Na Polnej w czasach przed pandemią na pewno tata mógł kangurować dziecko zaraz po cc - znam kilka par co tak miało. Ale jak jest w czasach pandemii to niestety nie wiem.

Jest taka grupa na fb "Rodzę na Polnej", wpisałam z ciekawości #kangurowanie.
    Ostatni post z 15 maja jest właśnie w tym temacie. Niektórzy piszą, że nie ma kangurowania, a jakaś inna dziewczyna, że ma mieć cc w czerwcu i jej lekarka powiedziała, że będzie. Poczytaj może są jakieś konkretniejsze informacje.

Liczba zachorowań spada więc może do czerwca zmienią zasady?

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:15

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Ja ostatnio czytałam o tym obrocie i właściwie dużo zależy od położnej. Musiałabyś chyba znaleźć taką, która się tym zajmuje i na tej podstawie wybrać szpital.

Na Polnej w czasach przed pandemią na pewno tata mógł kangurować dziecko zaraz po cc - znam kilka par co tak miało. Ale jak jest w czasach pandemii to niestety nie wiem.

Jest taka grupa na fb "Rodzę na Polnej", wpisałam z ciekawości #kangurowanie.
    Ostatni post z 15 maja jest właśnie w tym temacie. Niektórzy piszą, że nie ma kangurowania, a jakaś inna dziewczyna, że ma mieć cc w czerwcu i jej lekarka powiedziała, że będzie. Poczytaj może są jakieś konkretniejsze informacje.

Liczba zachorowań spada więc może do czerwca zmienią zasady?
    Ja z tego co wiem to obrot wykonuje lekarz pod kontrolą usg kiedy ciaza jest donoszona. Najblizej chyba robia w Oleśnicy kolo Wrocławia. Jest to normalne przyjecie do szpitala i jak cos idzie nie tak to robią od razu cc. I tylko taka opcje dopuszczam, chociaz to i tak chyba too much dla mnie.

Nie rozumiem tego po prostu. Tyle sie trabi, ze naturalny porod i skora do skory bla bla. Ja i maz zaszczepieni, personel tez, chorych co raz mniej a tu taka lipa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 16:58

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwusek92 wrote:
    Dziewczyny przez 3 dni estradiol mi się zwiększył 3,4 razy to chyba dobrze?

Progesteron mam 2 nmol/l i nie bardzo wiem, czy to jest dobry wynik.
    Który masz dc i jaki jest teraz estradiol?
    Jak rośnie znaczy, że dobrze 😄

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobię forum później. Póki co melduję się z kropeczkiem na pokładzie ❤️ ogólnie zapłodnione zostało 12 komórek z czego na dziś mamy 4 blastocysty - 4BA, 2x 4BB i 3BA. W hodowli zostały do jutra jeszcze dwie, zobaczymy czy dadzą radę :) dziś transferowalismy blastocystę 4BA. Dr mówił, że mój transfer jest ostatnim transferem w maju, a że ostatni będą pierwszymi, to ma nadzieję, że się poszczęści:) oby tak było 🙏 beta przypada mi na 10 czerwca, ale nie wiem czy dam radę tyle wytrzymać 🙈

lukaszkowa, Danadana, Nerwusek92, dobuska, Fisia, penceence, kate2friend, lindalia, Motyl12, Marzycielka7, katrinka2609 lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja z tego co wiem to obrot wykonuje lekarz pod kontrolą usg kiedy ciaza jest donoszona. Najblizej chyba robia w Oleśnicy kolo Wrocławia. Jest to normalne przyjecie do szpitala i jak cos idzie nie tak to robią od razu cc. I tylko taka opcje dopuszczam, chociaz to i tak chyba too much dla mnie.

Nie rozumiem tego po prostu. Tyle sie trabi, ze naturalny porod i skora do skory bla bla. Ja i maz zaszczepieni, personel tez, chorych co raz mniej a tu taka lipa...
    W Poznaniu znam paru fizjoterapeutów, którzy to robią, ale nie wiem, czy byś chciała z takiej usługi korzystać u nich... Wpisz sobie fizjo TrzyMamy - one m.in. tam obracają dziecko po 36 TC....
    Chyba,że coś źle zrozumiałam.

Na Polnej zależy jak się zdarzy - czasami ojciec może, czasami nie. W Raszei nawet przed pandemią z tym było różnie....

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny nadrobię forum później. Póki co melduję się z kropeczkiem na pokładzie ❤️ ogólnie zapłodnione zostało 12 komórek z czego na dziś mamy 4 blastocysty - 4BA, 2x 4BB i 3BA. W hodowli zostały do jutra jeszcze dwie, zobaczymy czy dadzą radę :) dziś transferowalismy blastocystę 4BA. Dr mówił, że mój transfer jest ostatnim transferem w maju, a że ostatni będą pierwszymi, to ma nadzieję, że się poszczęści:) oby tak było 🙏 beta przypada mi na 10 czerwca, ale nie wiem czy dam radę tyle wytrzymać 🙈
    Powodzenia 💪💪💪 niech kosmita się wgryza

mo_Nika lubi tę wiadomość

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    W Poznaniu znam paru fizjoterapeutów, którzy to robią, ale nie wiem, czy byś chciała z takiej usługi korzystać u nich... Wpisz sobie fizjo TrzyMamy - one m.in. tam obracają dziecko po 36 TC....
    Chyba,że coś źle zrozumiałam.

Na Polnej zależy jak się zdarzy - czasami ojciec może, czasami nie. W Raszei nawet przed pandemią z tym było różnie....
    U mnie w Pile jest taka Pani i bylam i po cwiczeniach sie obrocil ale nie zrobie tego drugi raz. Mialam potem skurcze i lecialam na emergency wizyte. Co jak u takiej fizjo przy obrocie zaplacze albo owinie się pępowiną - nawet tego nie bedziemy wiedziec. Takze to odpada.

No nic dziewczyny bede sie dowiadywac :).
    Dzięki!!!

Monika kciuki! :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 17:11

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    U mnie w Pile jest taka Pani i bylam i po cwiczeniach sie obrocil ale nie zrobie tego drugi raz. Mialam potem skurcze i lecialam na emergency wizyte. Co jak u takiej fizjo przy obrocie zaplacze albo owinie się pępowiną - nawet tego nie bedziemy wiedziec. Takze to odpada.

No nic dziewczyny bede sie dowiadywac :).
    Dzięki!!!

Monika kciuki! :))
    No właśnie mi się tak wydawało, że to trochę ryzykowne... :(

Danadana
  • Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:15

• dobuska Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Dobuska, nadrabiam forum i doszłam do Twojej smutnej wiadomości:(
    Tak mi przykro💔
    Ale z tego co zauważyłam dalej, Mały Kajteczek jest siłaczem co nie miara i zadomowił się u Ciebie :) To jest piękna wiadomość w tym wszystkim i jej się trzymajmy. Trzymam kciuki, abym rósł i rósł przez 9 miesięcy 😘
    Dziękuję❤️❤️❤️

• dobuska Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Fantastycznie!!! To teraz grzanie i relaks :D

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może są tu dziewczyny, które po cichutku czytają forum i są w trakcie diagnostyki itp. Jest akcja na darmowe badanie nasienia, również w naszej klinice! My skorzystaliśmy w zeszłym roku 👌
    Wrzucam link ⬇️ może, któraś z Was namówi partnera na badanko 😉❤️

https://www.nasz-bocian.pl/nasze-dzialania/kampania-tata-2021

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 17:55

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Fisia ja za tydzień wizyta + trzeci intralipid. W śr beta przekroczyła 1000, więc teraz "spokojnie" czekam na usg 😃🤪 za chwilę oszaleje z tego czekania. Mam nadzieję, że i u Ciebie zaraz zacznie się czekanie na pierwsze usg ❤️ myślałam o Tobie, bo mamy podobne problemy immunologiczne i właśnie byłam ciekawa czy już zaczynasz testować czy na razie planujesz kiedy 😛
    Ja właśnie leżę na intralipidzie :) Tak samemu, to taki tu spokój :)
    Nadrobiłam całe forum 😁
    Ze stresu, zrobiłam przy okazji betę i proga z krwi. Jak was czytałam, to w 7dc powinno już coś być.
    I przyklasnę Wam, moim rozsądkiem 🤣 Również gardziłam sikańcami, gdzież to, one nic nie dają itp. Ale sama rano go zrobiłam i oczywiście nawet wyciąganie go ze śmietnika nie wyczarowało drugiej kreski😅
    Geraltowa, dajesz mi nadzieje, że mimo takich samych problemów immuno, może się udać :)
    Ja się od początku nastawiałam, że się nie uda, ale im bliżej testowania, tym ten przysłowiowy dobruski Kajtek jest coraz bliżej, prawie na wyciągnięcie ręki.
    No nic to, trzeba czekać i być cierpliwym.
    Kciuki za dalsze poczynania Twojego Maluszka 🍀🍀🍀

Geraltowa, dobuska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Fisia może się pojawić miesiączka. Ja miałam mimo brania progesteronu w dużych dawkach i przy pozytywnej becie. Dr S sam nie wiedział jak to możliwe ze ciąża i miesiączka ale najprawdopodobniej była to pozamaciczna.
    Dzięki, Paprotka! Dziś mam 27dc, jutro powinna przyjść @, ale właśnie przez proga wydaje mi się, że może przyjść później, może dopiero po odstawieniu leków.
    A co u Ciebie? Koksujesz powoli swoje komórki w Białymstoku?

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

Faktycznie masz rację, że robi to lekarz. Po prostu ostatnio o tym obronie czytałam u "Położna Izabela Dembińska" i jakoś mi się utrwaliło, że wykonuje to położna.
    Ale właśnie wiem, że musi być pod kontrolą usg i z łatwym dojściem na salą żeby w razie problemów wykonać cc. Tyle się teraz mówi o zaletach porodu sn, a tak mało miejsc gdzie ten obrót można wykonać...

A z tym cc i kangurowaniem to też nie rozumiem - skoro wszyscy zaszczepienie, na Polnej jeszcze każdemu przed wejściem pobierają wymaz, a nie pozwalają kangurować :(

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Kciuki, Monika! ✊✊✊🍀🍀🍀
    Relaksik teraz i odpoczynek. I jak doktor już tak mówi, to musi być prawda 😁
    Z betą będzie ciężko, chyba żadna tu z nas nie wytrzymała 🤣

‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ