InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
35latka wrote:Dziewczyny Pani mi odpisała tak
"Dzień dobry, dwa zarodki zostały dziś zamrożone ( 5 dzień) . 3 zarodki się dalej rozwijają- jutro będziemy znać ostateczny wynik hodowli."
🤔
Uśmiechnij się to jest super wiadomość - już macie dwa mrozaczki a na pewno będzie ich więcej:))) A jak już dwa zamrozili to muszą być dobrej klasy!
Trzymam kciuki i czekam na informację! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFaith_86 wrote:Żeby ocenić ich potencjał rozwoju, czy dobrze się dzielą itd.
Ale to normalne? ... Bo już zaczynam się bać... Ze coś z nimi jest nie tak... Ktoś miał że część mrozili wcześniej czasc później?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 14:42
-
35latka wrote:Ale to normalne? ... Bo już zaczynam się bać... Ze coś z nimi jest nie tak... Ktoś miał że część mrozili wcześniej czasc później?
Tak, ja miałam zamrożone najpierw dwa, a kolejne dwa były hodowane dłużej i z nich został zamrożony jeszcze jeden. -
Ktoś wie od czego to zależy w której dobie mrożą ? 2, 3, 5, 6??
Ja mam dwa z 3 i dwa z 5.
32l
Amh 1,18
Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
Kariotyp OK
Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
Plemniki prawidłowe 0%
17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nasty wrote:Ktoś wie od czego to zależy w której dobie mrożą ? 2, 3, 5, 6??
Ja mam dwa z 3 i dwa z 5.
U nas chyba mrożą od 3 doby. Ogólnie jak zarodek osiąga odpowiednie stadium rozwojowe dla danej doby to go mrożą, a jak nie to obserwują dalej bo może się okazać, że zarodek który np. w 3 dobie nie spełniał kryteriów "nadrobi" do piątej albo szóstej doby. Ale też zależy to od "podejścia" kliniki i chyba od wieku pacjentki. -
35latka wrote:Byle do jutra przetrwać....
No tak, czekanie jest najgorsze ;( ale to jest wpisane w cały proces leczenia.
Naprawdę Twój wynik już jest bardzo dobry, a może być jeszcze lepszy:))
Z tego co czytałam to 5-dniowe blastki mają największą szansę na implantację także są powody do radości:) -
35latka wrote:Właśnie czemu też 3 tak długo trzymają?
Faith_86, Umka lubią tę wiadomość
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Mania12 wrote:Świetny wynik kochana brawo!!! Teraz relaks i odpoczynek. Trzymam kciuki za jak najwięcej prawidłowych zarodków
Mania12 ja będę trzymać kciuki za Ciebie na miejscu, rano mam wizytę u Ż)Mania12, Umka lubią tę wiadomość
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
nick nieaktualnyFaith_86 wrote:No tak, czekanie jest najgorsze ;( ale to jest wpisane w cały proces leczenia.
Naprawdę Twój wynik już jest bardzo dobry, a może być jeszcze lepszy:))
Z tego co czytałam to 5-dniowe blastki mają największą szansę na implantację także są powody do radości:)
Ah jak zwykle podniosłaś mnie na duchu.... Ja totalnie się na tym nie znam, dla mnie sam proces związany z zapladnianiem i mrożeniem jest t
abstrakcyjny. Próbowałam kiedyś wejść w temat, czytałam jakieś forum, ale przerosła mnie ilość inf
.... -
35latka wrote:Ah jak zwykle podniosłaś mnie na duchu.... Ja totalnie się na tym nie znam, dla mnie sam proces związany z zapladnianiem i mrożeniem jest t
abstrakcyjny. Próbowałam kiedyś wejść w temat, czytałam jakieś forum, ale przerosła mnie ilość inf
....
bardzo się cieszę w tym morzu informacji rzeczywiście można utonąć
dlatego dobrze, że jest to miejsce, w którym możemy się wymieniać informacjami;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
35latka wrote:Oni dzwonią z ostatecznym wynikiem czy też trzeba dzwonić?
Z tym niestety nie pomogę, my część informacji dostaliśmy od dr przed transferem, a część kilka dni pozniej jak zapytałam dra mailowo. Obstawiam, że trzeba dzwonić/pisać. Czy dzisiejsza informację dostałaś od swojej lekarki? -
35latka wrote:Ale to normalne? ... Bo już zaczynam się bać... Ze coś z nimi jest nie tak... Ktoś miał że część mrozili wcześniej czasc później?×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰