InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
mila82 wrote:Faith_86 Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę Niech maluchy rosną zdrowo
Dziewczyny jestem po wizycie:))) mamy dwa maleństwa:)) widzieliśmy dwa bijące serduszka płakałam jak bóbr;) mąż też się wzruszył
Dr Koziol jest rzeczywiście bardzo sympatyczna i dokladna:) takze teraz mam się już pożegnać z invimedem i kolejna wizyta u "zwykłego" ginekologa. Ale jeśli nie macie nic przeciwko to jeszcze z Wami zostanę bo bardzo Wam wszystkim kibicuje!!Kama1988, Umka, Mania12, mila82, Anonimek, Alicja1105, atka666, Karolinaaa28, Mowe lubią tę wiadomość
-
Nasty wrote:Dziewczyny jestem załamana, robiłam test ANA1 i wyszedł dodatni
W badanej surowicy krwi metodą immunofluorescencji pośredniej (IIF) na komórkach HEp-2 STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych i/lub przeciwcytoplazmatycznych.
Celem ich dalszej identyfikacji (określenie typu świecenia i miana przeciwciał oraz ich swoistości antygenowej) wskazane jest poszerzenie diagnostyki o badanie ANA4 (nr badania 605).
Spróbuje się umówić najpierw do reumatologa...
Nasty immunoliga to trochę czarna magia-nie załamuj się wynikami tylko jesl i masz możliwość skonsultuj je z immunologiem. Mi też wyszło graniczne A NA, ale dr Pasnik zlecił mi AnA3 i jest ok. Serio szkoda stresu, miałam wrażenie że niektórych wyników nawet dr G do końca nie oglądał tylko mówił żeby z dr Pasnikiem ustalać postępowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 14:26
-
Faith_86 wrote:Nasty immunoliga to trochę czarna magia-nie załamuj się wynikami tylko jesl i masz możliwość skonsultuj je z immunologiem. Mi też wyszło graniczne A NA, ale dr Pasnik zlecił mi AnA3 i jest ok. Serio szkoda stresu, miałam wrażenie że niektórych wyniki w nawet dr G do końca nie oglądał tylko mówił żeby z dr Pasnikiem ustalać postępowanie.
Hmmm czyli to nie ginekolodzy decydują czy podawać dodatkowe leki na podtrzymanie?
Tobie lekarz coś zalecił ?
Gratuluje dwóch serduszek !!! Ależ to mu musiało być wzruszające 😍😍😍
Zostań proszę z nami, ktoś tu musi nas podtrzymywać na duchu :p
Faith_86 lubi tę wiadomość
32l
Amh 1,18
Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
Kariotyp OK
Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
Plemniki prawidłowe 0%
17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Nasty wrote:Hmmm czyli to nie ginekolodzy decydują czy podawać dodatkowe leki na podtrzymanie?
Tobie lekarz coś zalecił ?
Gratuluje dwóch serduszek !!! Ależ to mu musiało być wzruszające 😍😍😍
Zostań proszę z nami, ktoś tu musi nas podtrzymywać na duchu :p
Mi immunoliga wyszła ostatecznie ok, ale dr G i tak zlecił przyjmowanie 8mg medrolu - to rutynowe postępowanie (Medrol lub encorton). Ale też sugerował skonsultować to z dr Pasnikiem, który zmniejszył dawkę do 4 mg.Jak tłumaczył mi dr G te dawki sterydow są bezpieczne dla rozwijających się zarodków. Ale tak jak pisałam immunoliga to trudny temat i chyba interpretację lepiej zostawić specjaliście.
Widok był cudowny- wszystkim Wam takiego zycze:)) dostaliśmy nawet fotki na wynos;)Umka, Nasty lubią tę wiadomość
-
Faith_86 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie:))) mamy dwa maleństwa:)) widzieliśmy dwa bijące serduszka płakałam jak bóbr;) mąż też się wzruszył
Dr Koziol jest rzeczywiście bardzo sympatyczna i dokladna:) takze teraz mam się już pożegnać z invimedem i kolejna wizyta u "zwykłego" ginekologa. Ale jeśli nie macie nic przeciwko to jeszcze z Wami zostanę bo bardzo Wam wszystkim kibicuje!!Faith_86 lubi tę wiadomość
Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
Mania12 wrote:Cudnie 😁to musiał być piękny widok!!! To teraz życzę Wam spokojnych i nudnych 9 m-cy, i oczywiście zostań tu z nami, bo doping zdecydowanie nam się przyda 🤞🍀🙏
Mania a Ty jak się czujesz? dużo wypoczywasz;)? minął już prawie tydzień i wkrótce będzie "z górki " do dnia testowania -
Faith_86 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie:))) mamy dwa maleństwa:)) widzieliśmy dwa bijące serduszka płakałam jak bóbr;) mąż też się wzruszył
Dr Koziol jest rzeczywiście bardzo sympatyczna i dokladna:) takze teraz mam się już pożegnać z invimedem i kolejna wizyta u "zwykłego" ginekologa. Ale jeśli nie macie nic przeciwko to jeszcze z Wami zostanę bo bardzo Wam wszystkim kibicuje!!Mania12, Faith_86 lubią tę wiadomość
2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Faith_86 wrote:Mania a Ty jak się czujesz? dużo wypoczywasz;)? minął już prawie tydzień i wkrótce będzie "z górki " do dnia testowania
nie wiem jak dla Was, ale dla mnie ta procedura jest dużo bardziej męcząca psychicznie niż fizycznie 😩 z bólem, zabiegami, zastrzykami bym sobie poradziła, ale jak "walczyć" z głową?!?!Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
Dr Koziol jest rzeczywiście bardzo sympatyczna i dokladna:) takze teraz mam się już pożegnać z invimedem i kolejna wizyta u "zwykłego" ginekologa. Ale jeśli nie macie nic przeciwko to jeszcze z Wami zostanę bo bardzo Wam wszystkim kibicuje!!Faith_86 lubi tę wiadomość
×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰 -
Mania12 wrote:Szybko mi zleciał ten tydzień, następny będzie się już pewnie dłużył 😔 Fakt troszkę wypoczęłam i nabrałam sił. Teraz pozostało mi się tylko 🙏o pozytywny wynik bety 🤞🍀
nie wiem jak dla Was, ale dla mnie ta procedura jest dużo bardziej męcząca psychicznie niż fizycznie 😩 z bólem, zabiegami, zastrzykami bym sobie poradziła, ale jak "walczyć" z głową?!?!2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Mania12 wrote:Szybko mi zleciał ten tydzień, następny będzie się już pewnie dłużył 😔 Fakt troszkę wypoczęłam i nabrałam sił. Teraz pozostało mi się tylko 🙏o pozytywny wynik bety 🤞🍀
nie wiem jak dla Was, ale dla mnie ta procedura jest dużo bardziej męcząca psychicznie niż fizycznie 😩 z bólem, zabiegami, zastrzykami bym sobie poradziła, ale jak "walczyć" z głową?!?!
Chyba nie da się walczyć, ja w pewnym momencie przestalam;) tak gdzieś przy 3 IUI - nie da się oszukać samego siebie. Ale książki i seriale pomagają zabić czas. I to czego nauczyłam się po drodze - lepiej nie robić bety wcześniej niż zlecił lekarz. To jest ogromne przeżycie i stres (pewnie też tak macie) a w moim wypadku zawsze jak robiłam badanie wcześniej stresowalam się, albo robilsm sobie falszywe nadzieje- czy mały wynik to pozostałość po ovitrelle czy cos zaczęło się dziać. -
Właśnie, co z ta głowa zrobić ?
Nawet nie wiecie jak ja żałuje, ze zrobiłam to ANA1, może nic nie znaczyć ale ja już „wiem”, ze coś może być nie tak i dostaje do głowy...
ohh lekarz mówił, żeby póki co nic więcej nie robić ale musiałam kombinować.
Idę jutro zrobić to ANA4 a we wtorek mam wizytę u reumatologa, zobaczymy co powie.
Mania mocno trzymam kciuki za betę )
Miałaś może zlecone to ANA ?
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
nick nieaktualnyFaith_86 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie:))) mamy dwa maleństwa:)) widzieliśmy dwa bijące serduszka płakałam jak bóbr;) mąż też się wzruszył
Dr Koziol jest rzeczywiście bardzo sympatyczna i dokladna:) takze teraz mam się już pożegnać z invimedem i kolejna wizyta u "zwykłego" ginekologa. Ale jeśli nie macie nic przeciwko to jeszcze z Wami zostanę bo bardzo Wam wszystkim kibicuje!!
Ale się cieszę 🥰oczywiście zostań... Potrzebujemy tutaj Ciebie 💞Faith_86 lubi tę wiadomość
-
Dr Koziol jest rzeczywiście bardzo sympatyczna i dokladna:) takze teraz mam się już pożegnać z invimedem i kolejna wizyta u "zwykłego" ginekologa. Ale jeśli nie macie nic przeciwko to jeszcze z Wami zostanę bo bardzo Wam wszystkim kibicuje!!
Byliśmy dzisiaj u Paśnika, faktycznie bardzo sympatyczny i empatyczny człowiek a do tego z poczuciem
humoru zlecił nam badania:
- cross-match (FCXM)
- receptory KIR
- ocena cytokin i współczynnika th1/th2
- p.ciała przeciwjądrowe ANA
do trzech tygodni będą wyniki, kolejna wizyta u Paśnika z wynikami 21 marca i może już będziemy wiedzieli na czym stoimy i czy możemy ruszać z kolejną procedura...mam nadzieje, że wyniki dadzą nam w końcu jakieś światło...
- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
Nasty wrote:Właśnie, co z ta głowa zrobić ?
Nawet nie wiecie jak ja żałuje, ze zrobiłam to ANA1, może nic nie znaczyć ale ja już „wiem”, ze coś może być nie tak i dostaje do głowy...
ohh lekarz mówił, żeby póki co nic więcej nie robić ale musiałam kombinować.
Idę jutro zrobić to ANA4 a we wtorek mam wizytę u reumatologa, zobaczymy co powie.
Mania mocno trzymam kciuki za betę )
Miałaś może zlecone to ANA ?
Z głową nic nie zrobisz... pić nie można a z trzeźwym umysłem trudno się wyłączyć..
Tak myślę o Twoim wyniku ANA, czy reumatolog to którego idziesz zajmuje się też niepłodnościom immunologiczna? Zeby się nie okazalo, ze Ci zaszkodzi zamiast pomóc.. Nie chce Cię nastraszyc tylko tak mi to w głowie siedziało właśnie. Z tego co wiem w Polsce jest tylko kilku takich specjalistów, mi dr G polecił dra Pasnika z Łodzi. Złoty człowiek z niego, ale niestety na wizytę trochę się czeka.
Tylko może przedyskutuj te kwestie z Twoim lekarzem prowadzącym. Nas dr Gizler wysłał na te badania tylko dlatego że nie udało się ustalić przyczyny niepowodzeń-badania byl y bardzo drogie i cieszę się że nic poważnego nie wyszło bo leczenie niepłodności immunologicznej to też nie bulka bułka z masłem. -
atka666 wrote:Ciesze się, suuper to musi być niesamowity widok i emocje z tym związane... zostań z nami koniecznie!
Byliśmy dzisiaj u Paśnika, faktycznie bardzo sympatyczny i empatyczny człowiek a do tego z poczuciem
humoru zlecił nam badania:
- cross-match (FCXM)
- receptory KIR
- ocena cytokin i współczynnika th1/th2
- p.ciała przeciwjądrowe ANA
do trzech tygodni będą wyniki, kolejna wizyta u Paśnika z wynikami 21 marca i może już będziemy wiedzieli na czym stoimy i czy możemy ruszać z kolejną procedura...mam nadzieje, że wyniki dadzą nam w końcu jakieś światło...
Bardzo dziękuję: )
My widzieliśmy dra Pasnika tylko dwa razy (czego i Wam życzę; )) Ale już na drugiej wizycie miałam wrażenie, że znamy się od dawna. Naprawdę super człowiek. My tego badania th1/th2 nie mieliśmy chyba. Trzymam mocno kciuki żeby wyniki były jak najszybciej i jak najlepsze dla Was:)atka666 lubi tę wiadomość
-
nie wiem jak dla Was, ale dla mnie ta procedura jest dużo bardziej męcząca psychicznie niż fizycznie 😩 z bólem, zabiegami, zastrzykami bym sobie poradziła, ale jak "walczyć" z głową?!?!Mania12 lubi tę wiadomość
- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
atka666 wrote:Ciesze się, że już lepiej się czujesz Dla mnie najgorsze jest zawsze to czekanie po transferze... mogłabym 2 razy przechodzić przez stymulacje i punkcję, ale oczekiwanie na bete jest najbardziej wyczerpujące psychicznie niestety. Kiedy robisz bete? Oczywiście trzymam mocno kciuki 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 20:32
atka666 lubi tę wiadomość
Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
Faith_86 wrote:Z głową nic nie zrobisz... pić nie można a z trzeźwym umysłem trudno się wyłączyć..
Tak myślę o Twoim wyniku ANA, czy reumatolog to którego idziesz zajmuje się też niepłodnościom immunologiczna? Zeby się nie okazalo, ze Ci zaszkodzi zamiast pomóc.. Nie chce Cię nastraszyc tylko tak mi to w głowie siedziało właśnie. Z tego co wiem w Polsce jest tylko kilku takich specjalistów, mi dr G polecił dra Pasnika z Łodzi. Złoty człowiek z niego, ale niestety na wizytę trochę się czeka.
Tylko może przedyskutuj te kwestie z Twoim lekarzem prowadzącym. Nas dr Gizler wysłał na te badania tylko dlatego że nie udało się ustalić przyczyny niepowodzeń-badania byl y bardzo drogie i cieszę się że nic poważnego nie wyszło bo leczenie niepłodności immunologicznej to też nie bulka bułka z masłem.
Oczywiście masz racje - idę do reumatologa bo liczę na to, ze być może zleci dalsze badania abym mogła coś więcej pokazać lekarzowi prowadzącemu.
Mam pakiet w PZU i cześć z nich w nim się zawiera
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Powiem Wam, to PZU jest super - właśnie jestem po telekonsultacji z lekarzem - wypisał skierowanie na :
ASO, Ana2, Ana3, ANCA, CRP białko c-reaktywne, morfologia+płytki
Faith_86 lubi tę wiadomość
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest