X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Faith_86 Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) Niech maluchy rosną zdrowo :)

Dziewczyny jestem po wizycie:))) mamy dwa maleństwa:)) widzieliśmy dwa bijące serduszka płakałam jak bóbr;) mąż też się wzruszył:)
    Dr Koziol jest rzeczywiście bardzo sympatyczna i dokladna:) takze teraz mam się już pożegnać z invimedem i kolejna wizyta u "zwykłego" ginekologa. Ale jeśli nie macie nic przeciwko to jeszcze z Wami zostanę bo bardzo Wam wszystkim kibicuje!!

Kama1988, Umka, Mania12, mila82, Anonimek, Alicja1105, atka666, Karolinaaa28, Mowe lubią tę wiadomość

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Dziewczyny jestem załamana, robiłam test ANA1 i wyszedł dodatni :(

W badanej surowicy krwi metodą immunofluorescencji pośredniej (IIF) na komórkach HEp-2 STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych i/lub przeciwcytoplazmatycznych.
    Celem ich dalszej identyfikacji (określenie typu świecenia i miana przeciwciał oraz ich swoistości antygenowej) wskazane jest poszerzenie diagnostyki o badanie ANA4 (nr badania 605).

Spróbuje się umówić najpierw do reumatologa...

Nasty immunoliga to trochę czarna magia-nie załamuj się wynikami tylko jesl i masz możliwość skonsultuj je z immunologiem. Mi też wyszło graniczne A NA, ale dr Pasnik zlecił mi AnA3 i jest ok. Serio szkoda stresu, miałam wrażenie że niektórych wyników nawet dr G do końca nie oglądał tylko mówił żeby z dr Pasnikiem ustalać postępowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 14:26

• Nasty Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Nasty immunoliga to trochę czarna magia-nie załamuj się wynikami tylko jesl i masz możliwość skonsultuj je z immunologiem. Mi też wyszło graniczne A NA, ale dr Pasnik zlecił mi AnA3 i jest ok. Serio szkoda stresu, miałam wrażenie że niektórych wyniki w nawet dr G do końca nie oglądał tylko mówił żeby z dr Pasnikiem ustalać postępowanie.

Hmmm czyli to nie ginekolodzy decydują czy podawać dodatkowe leki na podtrzymanie?
    Tobie lekarz coś zalecił ?

Gratuluje dwóch serduszek !!! Ależ to mu musiało być wzruszające 😍😍😍
    Zostań proszę z nami, ktoś tu musi nas podtrzymywać na duchu :p

Faith_86 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Hmmm czyli to nie ginekolodzy decydują czy podawać dodatkowe leki na podtrzymanie?
    Tobie lekarz coś zalecił ?

Gratuluje dwóch serduszek !!! Ależ to mu musiało być wzruszające 😍😍😍
    Zostań proszę z nami, ktoś tu musi nas podtrzymywać na duchu :p

Mi immunoliga wyszła ostatecznie ok, ale dr G i tak zlecił przyjmowanie 8mg medrolu - to rutynowe postępowanie (Medrol lub encorton). Ale też sugerował skonsultować to z dr Pasnikiem, który zmniejszył dawkę do 4 mg.Jak tłumaczył mi dr G te dawki sterydow są bezpieczne dla rozwijających się zarodków. Ale tak jak pisałam immunoliga to trudny temat i chyba interpretację lepiej zostawić specjaliście.

Widok był cudowny- wszystkim Wam takiego zycze:)) dostaliśmy nawet fotki na wynos;)

Umka, Nasty lubią tę wiadomość

• Mania12 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie:))) mamy dwa maleństwa:)) widzieliśmy dwa bijące serduszka płakałam jak bóbr;) mąż też się wzruszył:)
    Dr Koziol jest rzeczywiście bardzo sympatyczna i dokladna:) takze teraz mam się już pożegnać z invimedem i kolejna wizyta u "zwykłego" ginekologa. Ale jeśli nie macie nic przeciwko to jeszcze z Wami zostanę bo bardzo Wam wszystkim kibicuje!!
    Cudnie 😁to musiał być piękny widok!!! To teraz życzę Wam spokojnych i nudnych 9 m-cy, i oczywiście zostań tu z nami, bo doping zdecydowanie nam się przyda 🤞🍀🙏

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    Cudnie 😁to musiał być piękny widok!!! To teraz życzę Wam spokojnych i nudnych 9 m-cy, i oczywiście zostań tu z nami, bo doping zdecydowanie nam się przyda 🤞🍀🙏

Mania a Ty jak się czujesz? dużo wypoczywasz;)? minął już prawie tydzień i wkrótce będzie "z górki " do dnia testowania

• mila82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Bardzo się cieszę :)Życzę Nam tu wszystkim tyle szczęścia i radości jakiego Wy dziś doświadczyliście .Pewnie zostań z Nami :)

Mania12, Faith_86 lubią tę wiadomość

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Mania12 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Mania a Ty jak się czujesz? dużo wypoczywasz;)? minął już prawie tydzień i wkrótce będzie "z górki " do dnia testowania
    Szybko mi zleciał ten tydzień, następny będzie się już pewnie dłużył 😔 Fakt troszkę wypoczęłam i nabrałam sił. Teraz pozostało mi się tylko 🙏o pozytywny wynik bety 🤞🍀
    nie wiem jak dla Was, ale dla mnie ta procedura jest dużo bardziej męcząca psychicznie niż fizycznie 😩 z bólem, zabiegami, zastrzykami bym sobie poradziła, ale jak "walczyć" z głową?!?!

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Ale super .Spokojnej ciąży :)

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    Szybko mi zleciał ten tydzień, następny będzie się już pewnie dłużył 😔 Fakt troszkę wypoczęłam i nabrałam sił. Teraz pozostało mi się tylko 🙏o pozytywny wynik bety 🤞🍀
    nie wiem jak dla Was, ale dla mnie ta procedura jest dużo bardziej męcząca psychicznie niż fizycznie 😩 z bólem, zabiegami, zastrzykami bym sobie poradziła, ale jak "walczyć" z głową?!?!
    Dla mnie to czekanie na wynik bety było bardzo męczące psychicznie.Starałam się nie myśleć ale nie da się tak mózgu wyłączyć.Czytałam książki , oglądałam filmy przyrodnicze, komedie ale jak się zbliżał termin bety to wpadałam w panikę.Nigdy nie doczekałam terminu bety, wcześniej robiłam sikacza.

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:

Chyba nie da się walczyć, ja w pewnym momencie przestalam;) tak gdzieś przy 3 IUI - nie da się oszukać samego siebie. Ale książki i seriale pomagają zabić czas. I to czego nauczyłam się po drodze - lepiej nie robić bety wcześniej niż zlecił lekarz. To jest ogromne przeżycie i stres (pewnie też tak macie) a w moim wypadku zawsze jak robiłam badanie wcześniej stresowalam się, albo robilsm sobie falszywe nadzieje- czy mały wynik to pozostałość po ovitrelle czy cos zaczęło się dziać.

• Nasty Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, co z ta głowa zrobić ?
    Nawet nie wiecie jak ja żałuje, ze zrobiłam to ANA1, może nic nie znaczyć ale ja już „wiem”, ze coś może być nie tak i dostaje do głowy...
    ohh lekarz mówił, żeby póki co nic więcej nie robić ale musiałam kombinować.
    Idę jutro zrobić to ANA4 a we wtorek mam wizytę u reumatologa, zobaczymy co powie.

Mania mocno trzymam kciuki za betę :))
    Miałaś może zlecone to ANA ?

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:

Ale się cieszę 🥰oczywiście zostań... Potrzebujemy tutaj Ciebie 💞

• atka666 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Ciesze się, suuper :) to musi być niesamowity widok i emocje z tym związane... zostań z nami koniecznie!
    Byliśmy dzisiaj u Paśnika, faktycznie bardzo sympatyczny i empatyczny człowiek a do tego z poczuciem
    humoru ;) zlecił nam badania:
    - cross-match (FCXM)
    - receptory KIR
    - ocena cytokin i współczynnika th1/th2
    - p.ciała przeciwjądrowe ANA
    do trzech tygodni będą wyniki, kolejna wizyta u Paśnika z wynikami 21 marca i może już będziemy wiedzieli na czym stoimy i czy możemy ruszać z kolejną procedura...mam nadzieje, że wyniki dadzą nam w końcu jakieś światło...

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Właśnie, co z ta głowa zrobić ?
    Nawet nie wiecie jak ja żałuje, ze zrobiłam to ANA1, może nic nie znaczyć ale ja już „wiem”, ze coś może być nie tak i dostaje do głowy...
    ohh lekarz mówił, żeby póki co nic więcej nie robić ale musiałam kombinować.
    Idę jutro zrobić to ANA4 a we wtorek mam wizytę u reumatologa, zobaczymy co powie.

Mania mocno trzymam kciuki za betę :))
    Miałaś może zlecone to ANA ?

Z głową nic nie zrobisz... pić nie można a z trzeźwym umysłem trudno się wyłączyć..

Tak myślę o Twoim wyniku ANA, czy reumatolog to którego idziesz zajmuje się też niepłodnościom immunologiczna? Zeby się nie okazalo, ze Ci zaszkodzi zamiast pomóc.. Nie chce Cię nastraszyc tylko tak mi to w głowie siedziało właśnie. Z tego co wiem w Polsce jest tylko kilku takich specjalistów, mi dr G polecił dra Pasnika z Łodzi. Złoty człowiek z niego, ale niestety na wizytę trochę się czeka.

Tylko może przedyskutuj te kwestie z Twoim lekarzem prowadzącym. Nas dr Gizler wysłał na te badania tylko dlatego że nie udało się ustalić przyczyny niepowodzeń-badania byl y bardzo drogie i cieszę się że nic poważnego nie wyszło bo leczenie niepłodności immunologicznej to też nie bulka bułka z masłem.

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Ciesze się, suuper :) to musi być niesamowity widok i emocje z tym związane... zostań z nami koniecznie!
    Byliśmy dzisiaj u Paśnika, faktycznie bardzo sympatyczny i empatyczny człowiek a do tego z poczuciem
    humoru ;) zlecił nam badania:
    - cross-match (FCXM)
    - receptory KIR
    - ocena cytokin i współczynnika th1/th2
    - p.ciała przeciwjądrowe ANA
    do trzech tygodni będą wyniki, kolejna wizyta u Paśnika z wynikami 21 marca i może już będziemy wiedzieli na czym stoimy i czy możemy ruszać z kolejną procedura...mam nadzieje, że wyniki dadzą nam w końcu jakieś światło...

Bardzo dziękuję: )
    My widzieliśmy dra Pasnika tylko dwa razy (czego i Wam życzę; )) Ale już na drugiej wizycie miałam wrażenie, że znamy się od dawna. Naprawdę super człowiek. My tego badania th1/th2 nie mieliśmy chyba. Trzymam mocno kciuki żeby wyniki były jak najszybciej i jak najlepsze dla Was:)

atka666 lubi tę wiadomość

• atka666 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    Ciesze się, że już lepiej się czujesz :) Dla mnie najgorsze jest zawsze to czekanie po transferze... mogłabym 2 razy przechodzić przez stymulacje i punkcję, ale oczekiwanie na bete jest najbardziej wyczerpujące psychicznie niestety. Kiedy robisz bete? Oczywiście trzymam mocno kciuki :)🍀

Mania12 lubi tę wiadomość

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • Mania12 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Ciesze się, że już lepiej się czujesz :) Dla mnie najgorsze jest zawsze to czekanie po transferze... mogłabym 2 razy przechodzić przez stymulacje i punkcję, ale oczekiwanie na bete jest najbardziej wyczerpujące psychicznie niestety. Kiedy robisz bete? Oczywiście trzymam mocno kciuki :)🍀
    "Nie dziekuję" 😘Wg zaleceń lekarza 29.02 ( sobota), chociaż chyba zdecyduje się na piątek...wtedy niezależnie od wyniku będę miała weekend na odreagowanie (🥰lub😭) ...oby jednak 🥰 wynik pozytywny🙏🤞🍀🙏🤞🍀🙏🤞🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 20:32

atka666 lubi tę wiadomość

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Z głową nic nie zrobisz... pić nie można a z trzeźwym umysłem trudno się wyłączyć..

Tak myślę o Twoim wyniku ANA, czy reumatolog to którego idziesz zajmuje się też niepłodnościom immunologiczna? Zeby się nie okazalo, ze Ci zaszkodzi zamiast pomóc.. Nie chce Cię nastraszyc tylko tak mi to w głowie siedziało właśnie. Z tego co wiem w Polsce jest tylko kilku takich specjalistów, mi dr G polecił dra Pasnika z Łodzi. Złoty człowiek z niego, ale niestety na wizytę trochę się czeka.

Tylko może przedyskutuj te kwestie z Twoim lekarzem prowadzącym. Nas dr Gizler wysłał na te badania tylko dlatego że nie udało się ustalić przyczyny niepowodzeń-badania byl y bardzo drogie i cieszę się że nic poważnego nie wyszło bo leczenie niepłodności immunologicznej to też nie bulka bułka z masłem.

Oczywiście masz racje - idę do reumatologa bo liczę na to, ze być może zleci dalsze badania abym mogła coś więcej pokazać lekarzowi prowadzącemu.
    Mam pakiet w PZU i cześć z nich w nim się zawiera

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, to PZU jest super - właśnie jestem po telekonsultacji z lekarzem - wypisał skierowanie na :

ASO, Ana2, Ana3, ANCA, CRP białko c-reaktywne, morfologia+płytki

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ