InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNasty wrote:https://m.fotosik.pl/zdjecie/85a404cf902b2cd9
Nagana, tu masz liste z badaniami, które dostaliśmy na pierwszej wizycie.
Źle kliknęłam i ten link jest tylko dla osób dorosłych, trzeba kliknąć ok 😁
Nasty a co robił mąż by poprawić morfologie?
Dziś pierwszy dzień jadłam mleczko pszczele, straszny smak ale się poświęcę... 🤢🥴Mąż też.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 16:00
Faith_86, Umka lubią tę wiadomość
-
35latka wrote:Nasty a co robił mąż by poprawić morfologie?
Dziś pierwszy dzień jadłam mleczko pszczele, straszny smak ale się poświęcę... 🤢🥴Mąż też.
W sierpniu miał operacyjnie usunięte żylaki powrózka nasiennego - po 4 miesiącach miał wykonać badania kontrolne - na tamten czas brak poprawy (
Po operacji brał clostibegyt i profertil. Później patenton i zmiana diety, zero słodkich napojów (wczesnij pił dużo coli, energetyków itp, zero owocow),alkoholu, miesiąc-dwa przed punkcja orzechy brazylijskie ale chyba zbyt późno żeby miało wpływ, niestety odkryłam to forum zbyt późno )
Byliśmy zdziwieni, ze teraz z 2mln zrobiło się 20- embriolog powiedział, ze te 4 miesiące to mogło być za wczesnie.
Nie robiliśmy od tamtego czasu rozszrzerzego badania nasienia wiec nie wiemy jak z morfologia - ale to już nam daje nadzieje. Plemniki były drugiej klasy wiec jeszcze nie jest super ale mamy nadzieje, ze będzie tylko lepiej
32l
Amh 1,18
Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
Kariotyp OK
Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
Plemniki prawidłowe 0%
17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Dziś pierwszy dzień jadłam mleczko pszczele, straszny smak ale się poświęcę... 🤢🥴Mąż też.
A mleczko pszczele u kobiet na co pomaga ?
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Nagana wrote:Dziekuje
w tytule na tej kartce masz napisane "Przygotowania do zabiegu invitro". A mi raczej w tym momencie zalezy na jakiejkolwiek diagnozie dlaczego nam sie nie udaje. Czy w tej klinice z marszu wszystkich nastawiaja na invitro?
U nas to była jedyna opcja ze względu na kiepskie wyniki męża
Na pewno będzie konieczne wykonanie u Ciebie badanie AMH a partnera rozszerzone badanie nasienia, moim zdaniem to absolutne minimum z którym warto się zgłosić do lekarza.
Jaka jest Wasza historia ? Robiliście już jakies badania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 18:19
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
nick nieaktualny
-
Nasty wrote:Właśnie, co z ta głowa zrobić ?
Nawet nie wiecie jak ja żałuje, ze zrobiłam to ANA1, może nic nie znaczyć ale ja już „wiem”, ze coś może być nie tak i dostaje do głowy...
ohh lekarz mówił, żeby póki co nic więcej nie robić ale musiałam kombinować.
Idę jutro zrobić to ANA4 a we wtorek mam wizytę u reumatologa, zobaczymy co powie.
Mania mocno trzymam kciuki za betę )
Miałaś może zlecone to ANA ?Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
Nagana wrote:Dziekuje
w tytule na tej kartce masz napisane "Przygotowania do zabiegu invitro". A mi raczej w tym momencie zalezy na jakiejkolwiek diagnozie dlaczego nam sie nie udaje. Czy w tej klinice z marszu wszystkich nastawiaja na invitro?
Na pewno dobrze mieć podstawowy pakiet horminalny, amh, kariotypy i rozszerzone badania nasienia partnera. Z wymazami i wirusologia lepiej poczekać bo badania są ważne pół roku.. A trochę kosztuja;)
Klinika nie jest nastawiona na in vitro, ale na pewno na działanie, co jest dużym plusem. -
My pijemy pyłek pszczeli i.. łącze się z Tobą w bólu 😂 im zdrowsze tym gorsze w smaku 😣35latka lubi tę wiadomość
-
Faith_86 wrote:My pijemy pyłek pszczeli i.. łącze się z Tobą w bólu 😂 im zdrowsze tym gorsze w smaku 😣
To mleczko albo pyłek - w jakiej formie i w jakich dawkach należy przyjmować 🤔
Zaintrygowalyscie mnie )
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Mania12 wrote:Nie miałam, z racji tego, że 2 razy zaszłam w ciążę lekarz chyba nie podejrzewa immunologi u mnie...przynajmniej na razie 🤔
Ja się skusiłem na to badanie no nigdy w ciąży nie byłam i nie wiem jak to ze mną jest ...
Zrobiłam dzisiaj ana4 (panie w laboratorium powiedziały, ze tak jakby ana2 i ana3 w jednym).
Czekam na wyniki, mam nadzieje, ze będą negatywne 🙏🙏🙏
Podobno pozytywny ANA1 nie musi nic strasznego oznaczać i osoby „zdrowe” tez mogą mieć go dodatni.
Módlcie się za mnie, zeby i tak było tym razem 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Nasty wrote:To mleczko albo pyłek - w jakiej formie i w jakich dawkach należy przyjmować 🤔
Zaintrygowalyscie mnie )
Pyłek pszczeli pijemy codziennie rano, ale przygotowuje wieczorem (powinien trochę odstać, żeby uwolnić wszystkie prozdrowotne wlasciwosci). Łyżeczkę zalewam niewielką ilością wody, temp 40 st. C i mieszam. Rano dolewam trochę wody (też 40 st.) i pije jednym duszkiem. Mąż tak samo. Dobrze przygotować sobie coś do zagryzienia😁 bo okropne to jest .
Mężowi p. Karolina też zalecala mleczko pszczele, Ale to było z 3 dni przed punkcja i już nie zdążył zastosować.
Dziewczyny na poprawę parametrów nasienia też podobno ważne żeby przyjmować kozieradke (raz dziennie). Przeczytałam to na stronie jakiejś kliniki, a pisał androlog😁 mąż brał. -
Nasty wrote:Ja się skusiłem na to badanie no nigdy w ciąży nie byłam i nie wiem jak to ze mną jest ...
Zrobiłam dzisiaj ana4 (panie w laboratorium powiedziały, ze tak jakby ana2 i ana3 w jednym).
Podobno pozytywny ANA1 nie musi nic strasznego oznaczać i osoby „zdrowe” tez mogą mieć go dodatni.
Módlcie się za mnie, zeby i tak było tym razem 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
U mnie właśnie tak bylo😊 trzymam kciuki za Ciebie i dobry wynik!Nasty lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNasty wrote:Ja się skusiłem na to badanie no nigdy w ciąży nie byłam i nie wiem jak to ze mną jest ...
Módlcie się za mnie, zeby i tak było tym razem 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 -
Nasty wrote:Ja się skusiłem na to badanie no nigdy w ciąży nie byłam i nie wiem jak to ze mną jest ...
Módlcie się za mnie, zeby i tak było tym razem 🤞🏻🤞🏻🤞🏻- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
35latka wrote:Nasty będzie dobrze. Zobaczysz. Pomodlę się za Ciebie dziś. 🙏🍀🥰
Dziękuje 🙏😘
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
atka666 wrote:Ja w 2008 r. robiłam ANA 1 ( w kierunku reumatoidalnego zapalenia stawów) i wyszedł dodatni, potem ANA 2 graniczny i reumatolog powiedziała, że jest ok. Jak byłam w piątek u docenta Paśnika Immunologa, to kazał mi powtórzyć i mówił, że ma dzieje, że będą negatywne...też się trochę martwię... kiedy będziesz miała wynik?
Maja czas do 10dni.na ANA1 czekałam tydzień, 5 dni roboczych.
Nie wiem czy ma sens iść do reumatologa w ten wtorek ale chyba pójdę, może zleci jakies dodatkowe badania w międzyczasie.
Trzymam mocno kciuki za negatywny wynik 🤞🏻🤞🏻🤞🏻atka666 lubi tę wiadomość
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Nasty wrote:Maja czas do 10dni.na ANA1 czekałam tydzień, 5 dni roboczych.
Nie wiem czy ma sens iść do reumatologa w ten wtorek ale chyba pójdę, może zleci jakies dodatkowe badania w międzyczasie.
Trzymam mocno kciuki za negatywny wynik 🤞🏻🤞🏻🤞🏻- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
Mam wyniki morfologii, OB 19 (norma do 12), PCT 0,4 (norma do 0,35), idę w ten wtorek jednak bo jakiś proces zapalny się toczy 😤😤😤
Ponowię jutro tez TSH, jak nie spadło to zwiększę dawkę
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Nasty wrote:Mam wyniki morfologii, OB 19 (norma do 12), PCT 0,4 (norma do 0,35), idę w ten wtorek jednak bo jakiś proces zapalny się toczy 😤😤😤
Ponowię jutro tez TSH, jak nie spadło to zwiększę dawkę
- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- 29.10.2021r. - jest