InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
zulka wrote:37.Lachowski miał bardzo dobre opinie więc zdecydowałam się iść do niego i jak na razie jest na plus. Zobaczymy jutro. Ja już poszłam do niego z kompletem badań. Niektóre z nich nie są w ogóle potrzebne. Usg pieresi, cytologia, hormony: LH, FSH, TSH i jeszcze pare innych, AMH, genetyczne w tym kariotyp Kazał jeszcze zrobić wirusowe : różyczka, toxoplazma, CMV, HIV, kiła, chlamydia, wymaz i czystość pochwy,
ureo i mycoplazma, sód, potas, APTT, HCV, Hbc, Hbs, Morfologia, grupa krwi i to chyba tyle. -
nick nieaktualnylobuziaraLILLY wrote:To tak jak u mnie. Pierwsze invitro z pięknym zarodkiem i nic... No ale tak czasem bywa. Ja oczekuję od lekarza zrozumienia i wyrozumiałości. I żeby nie widział we mnie tylko bankomatu. A jak duży macie problem z nasieniem? Bo przy naszych parametrach odrazy odradzono nam IUI
Pierwsze iui zrobil za przeproszeniem konował bo jak sie potem dowiedzielismy od niego ze w sumie nie bylo sensu robic iui bo to bylo raczej pewne ze sie nie uda z takimi parametrami ale wazne ze mu sie kasa zgadzala 1000zl skasowal burak jeden. To na cholere to proponowal to były poczatki nie znalismy sie az tak ale po tym juz wiedzialam ze wiecej do niego nie pojde!
Teraz dr L oczywiscie zgodzil sie na iui ale tylko AID i takie tez bhlo ostatnie i obecne tez bedzie takie.
Niestety wynik 1mln czy 0.5mln przy normie jak chyba dobrze pamietam 20mln to wiadomo...
-
NeverLoseHope wrote:Pierwsze iui zrobil za przeproszeniem konował bo jak sie potem dowiedzielismy od niego ze w sumie nie bylo sensu robic iui bo to bylo raczej pewne ze sie nie uda z takimi parametrami ale wazne ze mu sie kasa zgadzala 1000zl skasowal burak jeden. To na cholere to proponowal to były poczatki nie znalismy sie az tak ale po tym juz wiedzialam ze wiecej do niego nie pojde!
Teraz dr L oczywiscie zgodzil sie na iui ale tylko AID i takie tez bhlo ostatnie i obecne tez bedzie takie.
Niestety wynik 1mln czy 0.5mln przy normie jak chyba dobrze pamietam 20mln to wiadomo...
Mój ma 4,8 mln ale tylko 1% z tego są prawidłowe. U Was problem leży tylko po stronie męża?Starania od 10.2016
Ja: niskie AMH, On: słabe nasienie
ICSI 20.12 transfer zarodka 6A
0 śnieżynek -
nick nieaktualnylobuziaraLILLY wrote:Widzisz, właśnie o tym mówię, że zależy mi na tym aby lekarz nie widział we mnie tylko bankomatu. Myślę, że większość lekarzy wykorzystuje nasz ból i cierpienie i żeruje na tym. Rzadko zdarza się lekarz z powołania, który choć trochę będzie chciał nas zrozumieć i naprawdę pomóc.
Mój ma 4,8 mln ale tylko 1% z tego są prawidłowe. U Was problem leży tylko po stronie męża?
U mnie niby wszystko ok wiec rozkladam rece co jest nie tak?
-
nick nieaktualnylobuziaraLILLY wrote:A co do badań u dra L. to wymaga oryginałów czy kopii?
Ja zawsze mialam oryginały ale np nie bylo problemu przy podejsciu do ivf ze byl to np wypis z morfologii z centrum krwiodawstwa bo oddaje krew.
Jakos nie robil nigdy z niczym problemow. -
lobuziaraLILLY wrote:A co do badań u dra L. to wymaga oryginałów czy kopii?
-
zulka wrote:Już jestem po wizycie u Dr Lachowskiego. Nadal pozytywne odczucia. Zaczynamy stymulacje, lada dzień mam mieć miesiączkę. Wypisał mi refundacje na leki i zamiast 1000 zł zapłaciłam 160. Ale to jeszcze nie wszystkie leki zobaczymy jak będzie przebiegać stymulacja. Wszystkie wyniki to były kopie.Starania od 10.2016
0 śnieżynek -
NeverLoseHope wrote:U mnie niby wszystko ok wiec rozkladam rece co jest nie tak?Starania od 10.2016
0 śnieżynek -
lobuziaraLILLY wrote:Zulka, świetnie że jesteś na bieżąco jaki protokół? Krótki czy długi?
-
zulka wrote:Protokół, krótki. Po badaniu dowiedziałam się, że miałam owulacje, mimo, że wynik AMH wskazuje na PCO, no i, że moje endometrium jest ok. Tylko te zastrzyki. Jak uwidziałam te ampułki to mi się ciepło zrobiło.Starania od 10.2016
0 śnieżynek -
nick nieaktualny
-
zulka wrote:Już jestem po wizycie u Dr Lachowskiego. Nadal pozytywne odczucia. Zaczynamy stymulacje, lada dzień mam mieć miesiączkę. Wypisał mi refundacje na leki i zamiast 1000 zł zapłaciłam 160. Ale to jeszcze nie wszystkie leki zobaczymy jak będzie przebiegać stymulacja. Wszystkie wyniki to były kopie.
-
zulka wrote:Czy możesz mi napisać jaki miałaś protokół?
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️ -
Jest może ktoś kto już podchodził do In vitro z kd? Chciałabym wiedzieć jak to wyglada. Jak stymulacja ,ile to trwa jak jest już dawczyni
2004 urodziła się moja córka
2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
12.2016 ciąża biochemiczna
2017 naturalne starania
2018 badanie amh 0.01
2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
2019 amh 0,02
11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
Zostały 2 śnieżynki
Wysoka homocysteina
01.06.2020 transfer