Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziękuję ☺️
    A jak wygląda sprawa z terminami? Bo ja na pewno w pierwszej kolejności muszę zrobić monitoring owulacji. I tak się zastaniam,czy to w ogóle jest wykonalne skoro lekarze są tak oblegani ☺️
    Terminy do doktora na pewno są odległe, musisz zadzwonić i się dowiedzieć.Doktor przyjmuje też Na Grobli.

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Hej dziewczynki, oczywiście tak jak przypuszczałam wyniki nie sa najlepsze.
    Mam kilka pytan:
    - pierwsze i najważniejsze, czy macie może kontakt do doktora Żurawskiego? chciałam do niego napisac i zapytać, czy z takimi wynikami jest szansa podejść w tym cyklu
    - ostatnio robiłam wyniki w klinice, podeszłam do doktora i zapytałam, czy mam robić w tym dniu FSH (20dc), powiedział, że skoro już jestem to mam zrobić, a jak będzie za wysokie, to zrobię szybko na początku cyklu jeszcze przed stymulacją. Dowiedziałam się też, że przy poziomie FSH ....i tu nie wiem jakim ;) należy mi sie refundacja na leki... PIERWSZE SŁYSZE!!! w poprzedniej klinice nie było nigdy mowy o takiej możliwości. Orientujecie się może jaki poziom FSH kwalifikuje do refundacji leków?
    - jak wyglądało podejście do IFV ? ja pamiętam, ze koniecznie musiałam być 2 -3 dc, lekarz robił usg i tego dnia startowałam ze stymulacją. Doktor Żurawski natomiast powiedział, że mogę być nawet jeden dzień przed @, ale najpóźniej 3 dc. To znaczy, że nie ma konieczności wykonywania usg w pierwszych dniach cyklu przed stymulacją?
    Atka refundacje leków masz do 3 procedur invitro.Mogę powiedzieć jak wygląda przygotowanie do stymulacji u DR.Gizlera.Podchodziłam 3 razy i zawsze miałam być w cyklu poprzedzającym stymulacje po owulacji czyli w 2 fazie cyklu.Lekarz sprawdzał czy pęcherzyk pękł i czy nie ma torbieli, liczył pęcherzyki antralne i dobierał protokół.Nie wiem jak to jest z FSH.

2xIUI
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • atka666 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Atka refundacje leków masz do 3 procedur invitro.Mogę powiedzieć jak wygląda przygotowanie do stymulacji u DR.Gizlera.Podchodziłam 3 razy i zawsze miałam być w cyklu poprzedzającym stymulacje po owulacji czyli w 2 fazie cyklu.Lekarz sprawdzał czy pęcherzyk pękł i czy nie ma torbieli, liczył pęcherzyki antralne i dobierał protokół.Nie wiem jak to jest z FSH.
    No tak, widzę tu bardzo indywidualne podejście do pacjentki :) To super, do nas podeszli bardzo sztampowo, ale ta klinika z tego słynie...
    Dziękuję Ci Mila :)

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Mam kilka pytan:
    - pierwsze i najważniejsze, czy macie może kontakt do doktora Żurawskiego? chciałam do niego napisac i zapytać, czy z takimi wynikami jest szansa podejść w tym cyklu
    - ostatnio robiłam wyniki w klinice, podeszłam do doktora i zapytałam, czy mam robić w tym dniu FSH (20dc), powiedział, że skoro już jestem to mam zrobić, a jak będzie za wysokie, to zrobię szybko na początku cyklu jeszcze przed stymulacją. Dowiedziałam się też, że przy poziomie FSH ....i tu nie wiem jakim ;) należy mi sie refundacja na leki... PIERWSZE SŁYSZE!!! w poprzedniej klinice nie było nigdy mowy o takiej możliwości. Orientujecie się może jaki poziom FSH kwalifikuje do refundacji leków?
    - jak wyglądało podejście do IFV ? ja pamiętam, ze koniecznie musiałam być 2 -3 dc, lekarz robił usg i tego dnia startowałam ze stymulacją. Doktor Żurawski natomiast powiedział, że mogę być nawet jeden dzień przed @, ale najpóźniej 3 dc. To znaczy, że nie ma konieczności wykonywania usg w pierwszych dniach cyklu przed stymulacją?
    Hej.Zgadza sie,patrze na fsh przy refundacji.Ja przy moim amh niskim nie mialabym refundacji,ale doktor wzial pod uwage wynik fsh,ktory mialam w normie.Norma do 12.
    Fsh oznacza sie miedzy 3-5 dc,bo potem chyba rosnie.
    Ja tak jak Mila,musialam zglosic sie przed miesiaczka,aby obejrzal jajniki i potem czekalam na okres i zaczynalam stymulacje od 3dc.

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • atka666 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Hej.Zgadza sie,patrze na fsh przy refundacji.Ja przy moim amh niskim nie mialabym refundacji,ale doktor wzial pod uwage wynik fsh,ktory mialam w normie.Norma do 12.
    Fsh oznacza sie miedzy 3-5 dc,bo potem chyba rosnie.
    Ja tak jak Mila,musialam zglosic sie przed miesiaczka,aby obejrzal jajniki i potem czekalam na okres i zaczynalam stymulacje od 3dc.
    Ja byłam u niego na badaniu w dniu owulacji, ale przeprowadził ze mną dokładny wywiad jak reagowałam wcześniej na stymulacje, jakie brałam leki, przeanalizował dokumentacje i może to wystarczy...Moje FSH - 2,4, - co prawda z 20 dc, ale z tego by wynikało, że się kwalifikuje i może nie będę musiała powtarzać...

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Cześć dziewczyny

Trochę czasu się nie odzywałam, dalej czekam na wyniki badań PGS , psychika już mi wysiadła ale staram myśleć pozytywnie.Wyszły mi Ana 1 pozytywne , zrobiłam Ana 4 i czekam na wynik.
    Kama super , trzymam kciuki za transfer i za was Wszystkie :)Miała któraś z Was pozytywne Ana 1?

Ja miałam pozytywne ANA1, ile się stresu przez to najadłam to moje ;) ANA 4 to tak naprawdę Ana2 i ANA3 razem - ANA 2 również wyszło mi dodatnie, w ANA 3 RIB dodatni i dsf70 silnie dodatni.
    Byłam z tym u reumatologa, dr Swierkota (nikt mnie chyba tak nie zbadał ani takiego wywiadu nie zebrał) i powiedział w dużym skrócie, ze ten wynik bez objawów oraz dodatniego wywiadu nie wskazuje na istnienie choroby reumatologicznej ( co nie znaczy, ze nie rozwinie się w przyszłości).
    Powiedział tez, ze nie bez powodu nie jest to badanie standardowe przy on vitro ;)
    Dr Ż po ANA1 dodatnim powiedział, ze moglibyśmy włączyć ewentualnie encorton.

Finał jest taki, ze się udało, bez sterydów wiec chyba jednak Swierkot miał racje :))

Trzymam kciuki, żeby u Ciebie również dodatnie okazały się te najmniej upierdliwe wskaźniki 🍀🍀🍀

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Mam kilka pytan:

Ja mam, dodaj mnie do przyjaciółek to wyślę na Priv :)
    Ja stymulację zaczęłam 3dc jeśli dobrze pamietam (myślał, ze to 4 j już za późno ale okaaalo się, ze złe liczyłam ;))
    Odnośnie FSH to nie wiem natomiast przy wskazaniu do ivf refundacja na leki przysługuje do 3 cykli do 40 roku życiu

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Mam kilka pytan:

My tez mieliśmy refundację ale w sumie nie wiem co było wskazaniem :p dr Ż powiedział, ze przysługuje wiec nie wnikalam :))

A jak tam wyniki, co było nie tak ?

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Ja jestem pacjentką dr Gizlera to bardzo dobry lekarz i szef kliniki.Ale dziewczyny zadowolone są też ze swoich lekarzy z kliniki i nikt nie narzeka .

Też jestem pacjentką dr Gizlera i mogę go szczerze polecić. A właściwie byłam bo dzięki przeprowadzonej przez niego procedurze IVF jestem w ciąży:). Dla mnie ważne było, że to super specjalista i walczy o każdy cykl. Pomimo swojego chłodnego podejścia do pacjentek, jest bardzo kulturalny, a w trudnych momentach potrafił okazywać empatię.

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Cześć dziewczyny

Trochę czasu się nie odzywałam, dalej czekam na wyniki badań PGS , psychika już mi wysiadła ale staram myśleć pozytywnie.Wyszły mi Ana 1 pozytywne , zrobiłam Ana 4 i czekam na wynik.
    Kama super , trzymam kciuki za transfer i za was Wszystkie :)Miała któraś z Was pozytywne Ana 1?

Mila robiłaś wyniki na własną rękę czy z polecenia dr Gizlera?
    Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że próba samodzielnej interpretacji wyników z badań immunologicznych powoduje tylko rozstrój nerwowy.. Dobrze się skonsultować z dobrym immunologiem (nas dr G wysłał do dr Paśnika, miałam te wszystkie ANA graniczne, ale dr Paśnik zlecił dodatkowe badania i ostatecznie okazało się, że pod kątem immunologicznym jest wszystko ok). Ale też jak tłumaczył nam doktor Paśnik trzeba np. ze sterydami bardzo ostrożnie postępować, bo w pewnych dawkach mogą wspomóc implantację, a w innych przeszkodzić.
    Ogólnie mówił, że dawki które przepisywał mi dr G są bezpieczne, choć np. do samego IVF zmniejszył mi dawkę medrolu z 8mg do 4mg (bo miałam dobry wynik hamowania MLR i nie chciał tego zepsuć sterydami, a to też ważne do implantacji...). Jednym słowem to czarna magia. Wydałam trochę na te konsultacje u dr Paśnika, ale jak masz jeszcze czas to może spróbuj się do niego umówić? Jeśli chcesz oczywiście drążyć temat, ale wiem że jak już się coś zaczyna ... to nie daje człowiekowi spokoju..
    Ja nie żałuję, bo dr Paśnik to b. fajny człowiek i tak nas mocno pozytywnie nastawił;).

Trzymam mocno kciuki, żeby wyniki badań PGS były dobre! Dużo siły i wytrwałości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 19:52

• mila82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Ja miałam pozytywne ANA1, ile się stresu przez to najadłam to moje ;) ANA 4 to tak naprawdę Ana2 i ANA3 razem - ANA 2 również wyszło mi dodatnie, w ANA 3 RIB dodatni i dsf70 silnie dodatni.
    Byłam z tym u reumatologa, dr Swierkota (nikt mnie chyba tak nie zbadał ani takiego wywiadu nie zebrał) i powiedział w dużym skrócie, ze ten wynik bez objawów oraz dodatniego wywiadu nie wskazuje na istnienie choroby reumatologicznej ( co nie znaczy, ze nie rozwinie się w przyszłości).
    Powiedział tez, ze nie bez powodu nie jest to badanie standardowe przy on vitro ;)
    Dr Ż po ANA1 dodatnim powiedział, ze moglibyśmy włączyć ewentualnie encorton.

Finał jest taki, ze się udało, bez sterydów wiec chyba jednak Swierkot miał racje :))

Trzymam kciuki, żeby u Ciebie również dodatnie okazały się te najmniej upierdliwe wskaźniki 🍀🍀🍀
    Nasty bardzo dziękuję za odpowiedź.Mam pytanie czy lekarz pytał o konkretne objawy jak np ból mięśni czy stawów?

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Mila robiłaś wyniki na własną rękę czy z polecenia dr Gizlera?
    Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że próba samodzielnej interpretacji wyników z badań immunologicznych powoduje tylko rozstrój nerwowy.. Dobrze się skonsultować z dobrym immunologiem (nas dr G wysłał do dr Paśnika, miałam te wszystkie ANA graniczne, ale dr Paśnik zlecił dodatkowe badania i ostatecznie okazało się, że pod kątem immunologicznym jest wszystko ok). Ale też jak tłumaczył nam doktor Paśnik trzeba np. ze sterydami bardzo ostrożnie postępować, bo w pewnych dawkach mogą wspomóc implantację, a w innych przeszkodzić.
    Ogólnie mówił, że dawki które przepisywał mi dr G są bezpieczne, choć np. do samego IVF zmniejszył mi dawkę medrolu z 8mg do 4mg (bo miałam dobry wynik hamowania MLR i nie chciał tego zepsuć sterydami, a to też ważne do implantacji...). Jednym słowem to czarna magia. Wydałam trochę na te konsultacje u dr Paśnika, ale jak masz jeszcze czas to może spróbuj się do niego umówić? Jeśli chcesz oczywiście drążyć temat, ale wiem że jak już się coś zaczyna ... to nie daje człowiekowi spokoju..
    Ja nie żałuję, bo dr Paśnik to b. fajny człowiek i tak nas mocno pozytywnie nastawił;).

Trzymam mocno kciuki, żeby wyniki badań PGS były dobre! Dużo siły i wytrwałości!
    Dziękuje bardzo za odpowiedź.Zrobiłam na własna rękę ponieważ bolą mnie mięśnie i stawy.Za tydzień powinny być wyniki i zobaczę jaki będzie i umówię się do lekarza.Mi dr.Gizler zawsze do transferu przepisywał medrol 16 mg.Widzę , że ty miałaś bardzo małe dawki.Wiem , że jak sie wejdzie w immunologię to jedna wielka czarna magia.

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Dziękuje bardzo za odpowiedź.Zrobiłam na własna rękę ponieważ bolą mnie mięśnie i stawy.Za tydzień powinny być wyniki i zobaczę jaki będzie i umówię się do lekarza.Mi dr.Gizler zawsze do transferu przepisywał medrol 16 mg.Widzę , że ty miałaś bardzo małe dawki.Wiem , że jak sie wejdzie w immunologię to jedna wielka czarna magia.

Nie ma za co:). Jeszcze tylko podpowiem, że jeśli chciałabyś jechać do dr Paśnika to u niego ciężko z terminami, ale ja dzwoniłam codziennie (czasem kilka razy) i z dnia na dzień się udało złapać termin. Potem wyniki można konsultować mailowo, także my tylko dwa razy musieliśmy jechać do Łodzi

mila82 lubi tę wiadomość

• Nasty Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Nasty bardzo dziękuję za odpowiedź.Mam pytanie czy lekarz pytał o konkretne objawy jak np ból mięśni czy stawów?

Tak, pytał o takie objawy, kazał tez rozebrać się do bielizny i szukał zmian skórnych, sprawdzał tez zakresy ruchów, nawet skomentował moje płaskostopie ;) przejrzał tez wszystkie badani krwi, które ze sobą przyniosłam. Naprawdę poświecił mi dużo czasu i uwagi.
    Wiadomo, ze de Paśnik to guru i na pewno warto się do niego wybrać natomiast jeżeli poszukujesz dobrego reumatologa na już to naprawdę polecam, ma tez bardzo dobre opinie na znanym lekarzu.

mila82 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziękuję ☺️
    A jak wygląda sprawa z terminami? Bo ja na pewno w pierwszej kolejności muszę zrobić monitoring owulacji. I tak się zastaniam,czy to w ogóle jest wykonalne skoro lekarze są tak oblegani ☺️

Ja chodzę do Dr Żórawskiego, umów się do niego w dniu kiedy potencjalnie spodziewasz się owulacji, może 1-2 dni wcześniej. Przynieś wszystkie badania, żebyście mieli o czym gadać :)

Sam monitoring możesz zrobić u dowolnego lekarza, nawet poza kliniką, jedna wizyta kosztuje 170pln więc nie wiem czy jest sens robić monitoring w Invimedzie, bo to pewnie musisz zrobić co najmniej 2-3 wizyty?

Bierz też pod uwagę, że kazdy z tych lekarzy przyjmuje tez w innych placówkach, np. dr Gizler - Na Grobli, a dr Żórawski- w Dolmedzie, więc jest dużo możliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 10:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Mam kilka pytan:

Ja zwykle dzwonię na recepcję i proszę o zostawienie wiadomości doktorowi, a on potem do mnie oddzwania. Chociaż @ bym nie wzgardziła :)

• Aguś19 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny progesteron i estradiol robi się nadczo? Kiedy płaci się za criotransfer? W dniu transferu czy wizytę wcześniej? I ktoś wie ile dokładnie teraz kosztuje?

p19udqk3oonve1f7.png

2004 urodziła się moja córka
    2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
    04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
    12.2016 ciąża biochemiczna
    2017 naturalne starania
    2018 badanie amh 0.01 :(
    2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
    2019 amh 0,02
    11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś19 wrote:
    Dziewczyny progesteron i estradiol robi się nadczo? Kiedy płaci się za criotransfer? W dniu transferu czy wizytę wcześniej? I ktoś wie ile dokładnie teraz kosztuje?

1850, płatne w dniu zabiegu. Po transferze musieliśmy jeszcze dopłacić za AH bo okazało się konieczne

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś19 wrote:
    Estradiol robiłam na czczo ale progesteron już nie bo czasem badałam go po południu.A estradiol badałam tylko przed punkcją i tak się złożyło , że byłam rano.Do transferu lekarz zlecał tylko progesteron.Co do kwoty i płatności to tak jak pisała Nasty i ja płaciłam dodatkowo za embrioglue.

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś19 wrote:
    Agus ile sie czeka w invimed na kd teraz?

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ