Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14902 20077

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    O kurcze dużo osób ma boreliozę ...
    Do marca szybko zleci i już będziesz miała maleństwo w brzuszku. ;) ja nawet nie wiem.jakie są bo jak się pytałam lekarza to powiedział że dobre ....
    No bo taka prawda , jak są - to znaczy ,że są dobre ;) wytrwać na szkiełku to ogromna sztuka , więc to już są nasi mali zwycięzcy i tylko w takiej kategorii powinniśmy na nie patrzeć ;) Będzie dobrze zobaczysz :) Wiara czyni cuda ... szczególnie jak wierzysz w sukces i się nie poddajesz :*

    mia4444 lubi tę wiadomość

  • Mayu85 Autorytet
    Postów: 463 482

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa progesteron 0,42 i jak?

    Finn moja torbiel ma 4 cm jak bralam anty to zmniejszala sie do 3-3,5 takze wielkiej roznicy nie bylo,kiedys zrobie z nia porzadek ale mozliwe ze strace jajnik, na drugim tez mam ale mala centymetrowa, z tego co widze masz wyzsze amh niz ja a wiec glowa do gory:)
    trzymajcie kciuki dziewczyny!

    ❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺3 transfer marzec 2021?
  • mia4444 Autorytet
    Postów: 1113 948

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    No bo taka prawda , jak są - to znaczy ,że są dobre ;) wytrwać na szkiełku to ogromna sztuka , więc to już są nasi mali zwycięzcy i tylko w takiej kategorii powinniśmy na nie patrzeć ;) Będzie dobrze zobaczysz :) Wiara czyni cuda ... szczególnie jak wierzysz w sukces i się nie poddajesz :*
    Ja się nie poddaje ale sama wiesz jakie to ciężkie. Strasznie się stresuje;( brałaś może relanium ?

    74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • FinnRasiel Ekspertka
    Postów: 140 74

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Mayu, pocieszyłaś mnie troszkę :) :)
    Moja torbiel słabo schodzi (na początku miała prawie 6cm) ale liczę, że choć do 4cm zejdzie przed startem procedury.
    Przejęłam się, bo nigdy wcześniej nie miałam z nimi problemu i akurat teraz się dziadostwo musiało przytrafić.
    Zdaje się, że czasem ciąża potrafi się przysłużyć i torbiele się w głaniają ładnie.

    Ogólnie trzymam kciuki za nas wszystkie, drogie panie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 21:02

    # mother, you're mumbling...
    36l
    AMH- 1,2 (2016) 0,9 (2017) 0,9 (2018)
    LUF - niepotwierdzone
    (I) ICSI (Marzec 2019)przez torbiel procedura przerwana
    03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?)
  • zulka Autorytet
    Postów: 1247 1289

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:
    Dziewczyny jutro mam punkcje w pon robilam estradiol i progesteron przed wizyta i estradiol wyszedl mi ogromnyyyyy i zastaanwiam.sie czy to wina endometriozy i torbieli?
    mam 3 jajeczka tylko a na drugim jajniku z torbiela tez cos widac ale noe beda one ruszane, takze tylko 3 beda pobierane jutro ale co z nich bedzie to nie wiadomo sam lekarz mowil ze wiecej ze mnie nie wycisniemy :( martwi mnie ten estradiol bo mam na poziomie 1000, progresteron miesci sie w normie, przed rozpoczeciem stymulacji mialam wyciszanie tabletkami anty? Moze to stad?
    Estradiol masz w normie. Ja 2 dni przed punkcją miałam prawie 3000 i mieściłam się w normie

  • mia4444 Autorytet
    Postów: 1113 948

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Daj nam znać jak wyniki :) zaciskam już kciuki za nie , aby wyszły jak najlepsze no a za 10 dni będę trzymała kciuki za udany transfer :) jednego bierzecie czy dwa ? Jak o ogóle u was z zarodkami , ile ich macie?
    HEJ ODEBRALAM WYNIKI PO ZMNIEJSZENIU LEKU TSH MI PODSKOCZYLO Z 0,006 na 0,016 ft3 i ft4 mam w normie oba .. transfer gdzies za 8 dni . mysle ze z takimi wynikami mnie dopuszcza …. ?

    74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Mayu85 Autorytet
    Postów: 463 482

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo jestem po punkcji niestety mimo 4 komorek zero oocytów :(
    Lekarz powiedzial zw musimy rozwazyc 3 opcje.
    1.Probowac dalej, chociaz z moim amh i torbiela sa bardzo male szanse.
    2.Adopcja komórek, długi czas oczekiwania i duży koszt
    3.Adopcja zarodków, wiadomo z czym to się wiąże.

    Jestem w kropce nie wiem co robic i jaka decyzje podjac, chyba nie chce próbować kolejny raz z moimi komórkami :(

    ❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺3 transfer marzec 2021?
  • mia4444 Autorytet
    Postów: 1113 948

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:
    Hejo jestem po punkcji niestety mimo 4 komorek zero oocytów :(
    Lekarz powiedzial zw musimy rozwazyc 3 opcje.
    1.Probowac dalej, chociaz z moim amh i torbiela sa bardzo male szanse.
    2.Adopcja komórek, długi czas oczekiwania i duży koszt
    3.Adopcja zarodków, wiadomo z czym to się wiąże.

    Jestem w kropce nie wiem co robic i jaka decyzje podjac, chyba nie chce próbować kolejny raz z moimi komórkami :(
    Przykro mi ..

    74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Mayu85 Autorytet
    Postów: 463 482

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce znowu sie rozczarowac ze wszystkie jajeczka beda puste. Moglabym probowac dopiero za 2-3 miesiace.
    Z zarodkiem za kilka tygodni.

    Jedyny plus z tej sytuacji,to ze oddali czesc pieniędzy

    mia4444 lubi tę wiadomość

    ❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺3 transfer marzec 2021?
  • mia4444 Autorytet
    Postów: 1113 948

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka decyzja.. A macie pieniądze na tamte obcje ?

    74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Mayu85 Autorytet
    Postów: 463 482

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na komórki dawczyni nie mamy a na kolejna probe coś by się wysupłało ale jest duże prawdopodobienstwo że sytuacja sie powtorzy u nas jeszcze dochodzi słabe nasienie także %szans jest bardzo niski

    ❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺3 transfer marzec 2021?
  • mia4444 Autorytet
    Postów: 1113 948

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A adaptacja zarodkow ? Też kosztuje ?

    74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Mayu85 Autorytet
    Postów: 463 482

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ale ok 4tys tylko wiadomo trzeba to przemyslec bo genow naszych nie bedzie miec. To sprawa do głebszego przemyślenia

    ❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺3 transfer marzec 2021?
  • mia4444 Autorytet
    Postów: 1113 948

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:
    Tez ale ok 4tys tylko wiadomo trzeba to przemyslec bo genow naszych nie bedzie miec. To sprawa do głebszego przemyślenia
    .. Ciężka sprawa ale ja bym się zgodziła na adopcje.. A mąż co na to ? Genow nie ale wspaniałych rodziców tak .

    74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14902 20077

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 00:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    HEJ ODEBRALAM WYNIKI PO ZMNIEJSZENIU LEKU TSH MI PODSKOCZYLO Z 0,006 na 0,016 ft3 i ft4 mam w normie oba .. transfer gdzies za 8 dni . mysle ze z takimi wynikami mnie dopuszcza …. ?
    W normie tzn ? Podaj wyniki ft3 i ft4 i normy twojego laboratorium.

  • mia4444 Autorytet
    Postów: 1113 948

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    W normie tzn ? Podaj wyniki ft3 i ft4 i normy twojego laboratorium.
    Ft3 mam 3.23 a jest od 2 do 4.40
    A ft4 od 0.90 do 1.7 A mam 1.45. Zmniejszyła mi dawkę na 50 cały czas i po transferze tsh zbadać. :)

    Morwa lubi tę wiadomość

    74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • lobuziaraLILLY Przyjaciółka
    Postów: 149 28

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:
    Hejo jestem po punkcji niestety mimo 4 komorek zero oocytów :(
    Lekarz powiedzial zw musimy rozwazyc 3 opcje.
    1.Probowac dalej, chociaz z moim amh i torbiela sa bardzo male szanse.
    2.Adopcja komórek, długi czas oczekiwania i duży koszt
    3.Adopcja zarodków, wiadomo z czym to się wiąże.

    Jestem w kropce nie wiem co robic i jaka decyzje podjac, chyba nie chce próbować kolejny raz z moimi komórkami :(
    Mayu85 bardzo mi przykro i myślami jestem z Tobą. Można powiedzieć, że wiem co czujesz, bo u mnie po ostatniej wizycie też kiepsko - lekarz zasugerował zrobienie badania AMH, bo podejrzewa skrajnie niską rezerwę jajnikową (przy pierwszej procedurze nie reagowałam na leki i w efekcie pobrano mi 2 dojrzałe komórki, z których tylko jedna się zapłodniła). Dodatkowo u męża też jest problem z nasieniem. Gdy lekarz zaczął mówić o KD lub o adopcji zarodka to aż mi się słabo zaczęło robić. Czekam na wynik jak na szpilkach...

    Starania od 10.2016
    Ja: niskie AMH, On: słabe nasienie
    ICSI 20.12 transfer zarodka 6A :(
    0 śnieżynek
  • Aguś19 Autorytet
    Postów: 942 332

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:
    Na komórki dawczyni nie mamy a na kolejna probe coś by się wysupłało ale jest duże prawdopodobienstwo że sytuacja sie powtorzy u nas jeszcze dochodzi słabe nasienie także %szans jest bardzo niski
    Bardzo ciężka decyzja, ja zanim zdecydowałam się na kd to wylałam tyle łez, a ty masz jeszcze trudniejszą decyzję.. nigdy nie orientowałam się jaka jest tego cena ale różnica jest ogromna. Ja już nawet rozmyślałam co będzie jak nam się nie uda, myślałam o adopcji dziecka. Ale chyba bym najpierw jeszcze próbowała z adopcję zarodka, bo nie jest to takie drogie. A to my będziemy nosić to maleństwo, czuć jego ruchy, słuchać serduszka...

    p19udqk3oonve1f7.png

    2004 urodziła się moja córka
    2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
    04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
    12.2016 ciąża biochemiczna
    2017 naturalne starania
    2018 badanie amh 0.01 :(
    2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
    2019 amh 0,02
    11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14902 20077

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Ft3 mam 3.23 a jest od 2 do 4.40
    A ft4 od 0.90 do 1.7 A mam 1.45. Zmniejszyła mi dawkę na 50 cały czas i po transferze tsh zbadać. :)

    FT4 68.75% [ wynik 1.45, norma (0.9 - 1.7)]

    FT3 51.25% [ wynik 3.23, norma (2 - 4.4)]

    Zaj*ebiste wyniki :) widzisz gdyby patrzeć na samo TSH to nadczynność jak nic a hormony tarczycy mówią nam już zupełnie co innego. Masz świetne wyniki :) moim zdaniem z takimi wynikami powinni Ci zrobić transfer na spokojnie :)

    mia4444 lubi tę wiadomość

  • mia4444 Autorytet
    Postów: 1113 948

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    FT4 68.75% [ wynik 1.45, norma (0.9 - 1.7)]

    FT3 51.25% [ wynik 3.23, norma (2 - 4.4)]

    Zaj*ebiste wyniki :) widzisz gdyby patrzeć na samo TSH to nadczynność jak nic a hormony tarczycy mówią nam już zupełnie co innego. Masz świetne wyniki :) moim zdaniem z takimi wynikami powinni Ci zrobić transfer na spokojnie :)
    Dziękuję Ci kochana :) uspokoilas mnie
    ;******

    74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego