X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • JagnaaJankowska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy diagnostyka na opolskiej ma jakieś super wymagania w związku z covidem? Typu jakąś ilość miejsc ograniczona czy coś? 😂 Może głupie pytanie, ale jestem spoza i mam kawałek do przejechania. W poniedziałek MUSZE zrobić betę i proga. Nie śmiejcie się proszę u mnie w miejscowości laboratoria w wybiorcze dni DzU alaja stąd pytanie...

1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    Nie powinnaś absolutnie być na siebie zła. Ja też wpadłam w takie myślenie, "żałuję, że nie zrobiłam takiego, czy innego badania przed stymulacją/ że nie brałam dodatkowo suplementu X czy Y..." I tak mamy ciężko, a to dodatkowo rozwala psychę, bo nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć ani zbadać. To leży w kompetencjach lekarza, żeby tę diagnostykę adekwatnie przeprowadzić. Nam pozostaje zaufać, że to co jest zlecone - wystarcza. Albo szukać innego podejścia. W żadnym jednak wypadku nie zrzucać tego ciężaru na siebie.

Nie wiem, jak klinika działa w grudniu, ale ja w okresie urlopowym byłam po prostu kierowana do innego lekarza na zastępstwo - także kontynuację leczenia powinnaś mieć zapewnioną.

Trzymam kciuki! A jeśli wciąż listopad - to kiedy szykujesz się na transfer? Ja za ok. 3 tyg...

Masz rację, za dużo biorę na swoje barki. A przecież nie jestem lekarzem, to w jego kwestii jest by mnie leczyć. W ogóle dziewczyny mam problem. Może ktoś mi coś doradzi. Miesoaczka skoczyła mi się jakoś we wtorek, a ja nadal mam taki jasno-różowy śluz. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Przyznam, że zaczyna mnie to niepokoic. :(co to może być....?

• Marita80 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagnaaJankowska wrote:
    Czy diagnostyka na opolskiej ma jakieś super wymagania w związku z covidem? Typu jakąś ilość miejsc ograniczona czy coś? 😂 Może głupie pytanie, ale jestem spoza i mam kawałek do przejechania. W poniedziałek MUSZE zrobić betę i proga. Nie śmiejcie się proszę u mnie w miejscowości laboratoria w wybiorcze dni DzU alaja stąd pytanie...
    Hej. Ja większość badań robię Dolmed na ul. Legnickiej. Lepsze ceny i wyniki ciągu kilku godzin. Żadnych ograniczeń, wchodzisz w maseczce, dezynfekcja rąk i mierzenie temperatury.

JagnaaJankowska lubi tę wiadomość

Ja:
    40 lat
    AMH 0,66
    LH 8,4
    FSH 7,02
    On:
    40 lat
    koncentracja 140 mln
    morfologia 2%
  • Alutka Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    W 2016 podeszliśmy do procedury IVF, ponieważ wykryto u mnie endometrioze. Po punkcji uzyskaliśmy 6 zarodków. Pierwszy transfer był udany i byłam bardzo szczęśliwa, jednak nie na długo :( w 7 tygodniu niestety poroniłam.. Przeżywaliśmy to bardzo, ale postanowilismy dalej walczyć. Drugi transfer niestety nieudany, znowu koszmar :(. Trzeci transfer 9.10.2017 podano dwa mrożone zarodki, z czego jeden ma już 2,5 roku ❤️ Został nam jeden mrozaczek, który będzie podany prawdopodobnie 26 listopada ❤️Dziewczyny życzę wszystkim Wam powodzenia i najważniejsze nie tracić nadzieji. Pozdrawiam Was i ściskam mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 23:26

zielonaherbata, 35latka, Olympionica, Nasty, JagnaaJankowska, atka666, Mania12, Jaszczureczka, UlaFalka, Mayu85, Umka, mila82, Morwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wrote:
    Hej dziewczyny
    W 2016 podeszliśmy do procedury IVF, ponieważ wykryto u mnie endometrioze. Po punkcji uzyskaliśmy 6 zarodków. Pierwszy transfer był udany i byłam bardzo szczęśliwa, jednak nie na długo :( w 7 tygodniu niestety poroniłam.. Przeżywaliśmy to bardzo, ale postanowilismy dalej walczyć. Drugi transfer niestety nieudany, znowu koszmar :(. Trzeci transfer 9.10.2017 podano dwa mrożone zarodki, z czego jeden ma już 2,5 roku ❤️ Został nam jeden mrozaczek, który będzie podany prawdopodobnie 26 listopada ❤️Dziewczyny życzę wszystkim Wam powodzenia i najważniejsze nie tracić nadzieji. Pozdrawiam Was i ściskam mocno.
    ❤️❤️❤️❤️❤️

• Mayu85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro zaczynam leki do transferu, boje sie tego estrofemu jak ognia, martwie sie o moja watrobe(biore jeszcze leki na wspomaganie watiby) tak mysle ze kilka pierwszych tabletek moze wezme doustnie a potem tak jak mi radzilyscie 😁 mam jeszcze tym razem oprocz acardu, medrol pol tabletki, trzymajcie kciuki za moja watrobe 😉
    I tak licze ze jak bedzie wszystko ok to 23-24.11 wypadnie mi transfer. Jestem bardzo podekscytowana znowu, obym tym razem sie nie rozczarowala i zeby kropki ze mna zostaly 😊

Jaszczureczka, zielonaherbata, PszczółkaBasia, Mania12, mila82, Umka, atka666 lubią tę wiadomość

❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
    Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
    I Beta 9dpt 102🍀✊
    II Beta 11dpt 242 🍀✊
    III Beta 14dpt 1138 🍀✊
    IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
    29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
    37dpt 148bpm 💗 🍀✊
    51dpt 181bpm 💗🍀✊
    Nifty pro OK :) 🩰
    2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
    65205e2d92.png[/url]
  • zielonaherbata Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:
    Dziewczyny ja jutro zaczynam leki do transferu, boje sie tego estrofemu jak ognia, martwie sie o moja watrobe(biore jeszcze leki na wspomaganie watiby) tak mysle ze kilka pierwszych tabletek moze wezme doustnie a potem tak jak mi radzilyscie 😁 mam jeszcze tym razem oprocz acardu, medrol pol tabletki, trzymajcie kciuki za moja watrobe 😉
    I tak licze ze jak bedzie wszystko ok to 23-24.11 wypadnie mi transfer. Jestem bardzo podekscytowana znowu, obym tym razem sie nie rozczarowala i zeby kropki ze mna zostaly 😊
    @Mayu85 - powodzenia!! Bierzesz teraz blastkę, czy 3dniowce? Tez szykuje się na transfer w tym tyg, bardziej ok. 27.11:) Oby listopad okazal się dla nas szczęśliwy :D

Umka lubi tę wiadomość

zi13flw10c4ya4h9.png

Unica Praga
    26.10.2021 transfer blastocysty AA
    6dpt II
    7dpt bhcg 80,1 prog 19,6
    9dpt bhcg 242,0 prog 22,6
    24dpt CRL 2,74 + ❤

Nifty pro: oh, boy!

Wcześniej: 2x IVF, IUI, laparoskopia
  • Mayu85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    @Mayu85 - powodzenia!! Bierzesz teraz blastkę, czy 3dniowce? Tez szykuje się na transfer w tym tyg, bardziej ok. 27.11:) Oby listopad okazal się dla nas szczęśliwy :D
    Na 3dniowce, blastka na koniec, trzymam kciuki zeby nam sie udalo 🤞🍀

zielonaherbata, Umka, 35latka, mila82 lubią tę wiadomość

❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    I Beta 9dpt 102🍀✊
    II Beta 11dpt 242 🍀✊
    III Beta 14dpt 1138 🍀✊
    IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
    29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
    37dpt 148bpm 💗 🍀✊
    51dpt 181bpm 💗🍀✊
    2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
    65205e2d92.png[/url]
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie. Zgubiłam wizytówkę do G,a koordynatorka nie odpisuje. Mam maila do Ż,czy do G też na tej samej zasadzie ma maila,tzn. [email protected] ?

• mila82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Dziewczyny pomóżcie. Zgubiłam wizytówkę do G,a koordynatorka nie odpisuje. Mam maila do Ż,czy do G też na tej samej zasadzie ma maila,tzn. [email protected] ?
    [email protected]

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja zaczęłam w sobotę stymulacje, w czwartek mam wizytę.Zobaczymy ile jajek urośnie.
    Chciałabym świeży transfer ale wiadomo to zależy od proga.

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

2xIUI
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:

Dziękuję Ci ogromnie Mila :) Koordynatorka jak zwykle nie odpisuję a ja z tego wszystkiego zapomniałam czy mam lek wziąć w tylko 1 dzień 🙈

• mila82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Dziękuję Ci ogromnie Mila :) Koordynatorka jak zwykle nie odpisuję a ja z tego wszystkiego zapomniałam czy mam lek wziąć w tylko 1 dzień 🙈

Przygotowujesz się do punkcji czy transferu?

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Przygotowujesz się do punkcji czy transferu?

Na razie mam duży pecherzyk w 9 dniu cyklu (chyba poprzedni nie pękł) i kilka małych,więc ten duży przeszkadza. I dostałam zastrzyk na jego pęknięcie i mam brać Lutenyl i za 2 tyg.do kontroli przyjść i wtedy się okaże, czy w tym miesiącu jeszcze się uda zacząc stymulację. Nie mogę się już doczekać a z drugiej strony się boje,po poprzedniej mało udanej...

• Mayu85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie na endometrium ?(czerwone wino odpada nie moge pic) ostanio mialam grubosc 8, czyli minimalna chce tym razem grubsze wyhodowac 😉

❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    I Beta 9dpt 102🍀✊
    II Beta 11dpt 242 🍀✊
    III Beta 14dpt 1138 🍀✊
    IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
    29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
    37dpt 148bpm 💗 🍀✊
    51dpt 181bpm 💗🍀✊
    2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
    65205e2d92.png[/url]
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Na razie mam duży pecherzyk w 9 dniu cyklu (chyba poprzedni nie pękł) i kilka małych,więc ten duży przeszkadza. I dostałam zastrzyk na jego pęknięcie i mam brać Lutenyl i za 2 tyg.do kontroli przyjść i wtedy się okaże, czy w tym miesiącu jeszcze się uda zacząc stymulację. Nie mogę się już doczekać a z drugiej strony się boje,po poprzedniej mało udanej...
    Trzymam kciuki aby pęcherzyk się wchłonął.Też mi nie pękł raz pęcherzyk i dr G przepisał na pęknięcie i Primolut Nor następnie po wizycie przepisał antykoncepcyjne a później zaczęłam stymulacje.

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Trzymam kciuki aby pęcherzyk się wchłonął.Też mi nie pękł raz pęcherzyk i dr G przepisał na pęknięcie i Primolut Nor następnie po wizycie przepisał antykoncepcyjne a później zaczęłam stymulacje.

Dziękuję :) właśnie nie wiem,czy też dostane tabl.antykoncepcyjne (jak przy poprzedniej stymulacji),czy od razu zaczniemy. Dowiem się w czwartek za tydzień :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) co możecie powiedzieć o dr Ż? Polecacie, nie polecacie ? Ciągle się waham co robić. Miałam wszystko fajnie zaplanowane na listopad. Rozpoczęcie procedury na mrożonych oocytach i transfer w połowie Listopada. Wyszło jak wyszło, że cykl mi się rozjechal i @ zamiast przyjść w 29dc to przyszła w 42dc. Wszystko zatem przesuneloby się w czasie , wiadomo. Jestem u dr K. Dzisiaj dzwoniąc do kliniki dowiedziałam się, że dr K nie przyjmuje i nici z tego by poprowadziła mnie w tym cyklu do transferu, ale zaproponowali mi zastępstwo u dr Ż. Nie wiem co robić... ryzykować i liczyć na to ,że do transferu dojdzie, czy odpuścić by nie zdarzyć się z ewentualnym lockdownem. Nie chcę się na darmo faszerowac lekami. Rozmawiała, któraś z Was jak oni to widzą w klinice? Przewidują zamknięcie czy jest możliwość, że tym razem jakoś to obejdą? Mam ogromny mętlik w głowie. Brnąć w to czy odpuścić, ale jak odpuszczę to najwcześniej wrócę do kliniki w Styczniu , a Styczeń jak to styczeń lubi być obfity w zachorowania na grypę, a co za tym idzie może być takie samo ryzyko lockdown jak teraz... Doradzicie coś?

• atka666 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć:) co możecie powiedzieć o dr Ż? Polecacie, nie polecacie ? Ciągle się waham co robić. Miałam wszystko fajnie zaplanowane na listopad. Rozpoczęcie procedury na mrożonych oocytach i transfer w połowie Listopada. Wyszło jak wyszło, że cykl mi się rozjechal i @ zamiast przyjść w 29dc to przyszła w 42dc. Wszystko zatem przesuneloby się w czasie , wiadomo. Jestem u dr K. Dzisiaj dzwoniąc do kliniki dowiedziałam się, że dr K nie przyjmuje i nici z tego by poprowadziła mnie w tym cyklu do transferu, ale zaproponowali mi zastępstwo u dr Ż. Nie wiem co robić... ryzykować i liczyć na to ,że do transferu dojdzie, czy odpuścić by nie zdarzyć się z ewentualnym lockdownem. Nie chcę się na darmo faszerowac lekami. Rozmawiała, któraś z Was jak oni to widzą w klinice? Przewidują zamknięcie czy jest możliwość, że tym razem jakoś to obejdą? Mam ogromny mętlik w głowie. Brnąć w to czy odpuścić, ale jak odpuszczę to najwcześniej wrócę do kliniki w Styczniu , a Styczeń jak to styczeń lubi być obfity w zachorowania na grypę, a co za tym idzie może być takie samo ryzyko lockdown jak teraz... Doradzicie coś?
    Nie mam pojęcia jak to będzie, więc w tej kwestii nie wiem co Ci doradzić, natomiast jeżeli chodzi o doktora Ż. to mogę Ci go polecić całym sercem. Ja po raz pierwszy od wielu lat czuje, że jestem pod dobrą opieka. Bardzo konkretny, dobry specjalista, a do tego empatyczny człowiek (miałam okazje przekonać sie kilka dni temu w gorszych chwilach).

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • zielonaherbata Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ciężko doradzić, a parę z nas chyba na ten sam dylemat...Ja też mam za parę dni zacząć Estrofem i nie chcę tego brać na marne :/ Ale z drugiej strony mam przeczucie, że nie ma na co czekać. Nawet przy optimistycznych prognozach ze szczepionka Pfizer epidemia szybko się nie skończy. A mówili do kiedy nie będzie dr Kozioł? Mam nadzieję, że nie wpadła w jakąś kwarantanne/ izolację:/

zi13flw10c4ya4h9.png

Unica Praga
    26.10.2021 transfer blastocysty AA
    6dpt II
    7dpt bhcg 80,1 prog 19,6
    9dpt bhcg 242,0 prog 22,6
    24dpt CRL 2,74 + ❤

Nifty pro: oh, boy!

Wcześniej: 2x IVF, IUI, laparoskopia
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ