InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
zielonaherbata wrote:Czekam na @
, która przewiduje jutro - max. pojutrze. Także będę kilka dni po Tobie zapewne:) Z innej beczki - Dziewczyny, czy któraś z Was dostała szczegółowe informacje po punkcji? Odebrałam dziś kartę informacyjną i to tylko 1 a4, suche liczby. Liczyłam na opis, jak rozwijały się poszczególne zarodki, najlepiej ze zdj, no i na każdym etapie procedury jakieś elementy analizy. Czytam na blogu InviMedu, ze na życzenie można coś takiego uzyskać. Czy któraś z Was może występowała o taki dokument? Jeśli tak, jest tam dobry poziom szczegółowości, czy wiele więcej się nie dowiem?
Alutka wrote:Mój prowadzący to dr Marcin Trzeciak. Od wtorku biorę estrofem i 19. 11 mam wizytę na której zobaczy jakie jest endometrium. Wstępnie umawialiśmy się na transfer 26.11, zobaczę co mi powie teraz na wizycie🙂A ty do kogo chodzisz? 🙂 -
Jagna gratulacje 😍😍😍😍
JagnaaJankowska lubi tę wiadomość
32l
Amh 1,18
Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
Kariotyp OK
Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
Plemniki prawidłowe 0%
17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cieńHCG 20
29dpt jest -
Morwa wrote:Ja pytałam konkretnie o 20 Listopada , wtedy na 100 % jej nie będzie. Ja jak się zdecydujemy to ruszam z estrofemem od 3dc, czyli od 11 Listopada. Wizyta z oceną endometrium w 12dc, czyli właśnie 20 Listopada.
-
Zielonaherbata - też słyszałam o takim szczegółowym opisie jak s i e rozwijały zarodki. Ja akurat poprosiłam Panią dr na wizycie tydzień po punkcji o wgląd do takich rzeczy i Pani uprzejmie pokazała mi na monitorze swojego komputera jak poszczególne komórki w danym dniu się rozwijały, kiedy padały, które musiały czekać do 6 doby żeby być blastka... Zrobiłam sobie zdjęcie tej tabelki na pamiątkę 🙈
Alutka - od dnia transferu 2 plasterki świeżego ananasa, bez wycinania środka 😂 zupę starałam się jeść codziennie, bo ponoć dobrze jest rozgrzewac organizm. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale jadłam 🤦🏻♀️ i w sumie to tyle... Generalnie opuścił mnie apetyt i często się zmuszam do jedzenia, bo wiem że trzeba... Zapadam w sen zimowy. To jest pewne 😂zielonaherbata lubi tę wiadomość
[/url]
Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
2015 - synek 💙
09.2020 in vitro start 🍀
25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.
27.10 FET 3AB🍀
6dpt - cień cienia, beta 32
7 dpt - dwie kreseczki
8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
13 dpt - beta 1178
20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
7w3d - jest ❤️ -
JagnaaJankowska wrote:Zielonaherbata - też słyszałam o takim szczegółowym opisie jak s i e rozwijały zarodki. Ja akurat poprosiłam Panią dr na wizycie tydzień po punkcji o wgląd do takich rzeczy i Pani uprzejmie pokazała mi na monitorze swojego komputera jak poszczególne komórki w danym dniu się rozwijały, kiedy padały, które musiały czekać do 6 doby żeby być blastka... Zrobiłam sobie zdjęcie tej tabelki na pamiątkę 🙈
po rozmrożeniu? Kciuki ✊✊ mega się cieszę razem z Wami!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 20:36
JagnaaJankowska lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Do do Kozioł, ale teraz jej nie ma, więc przejmie mnie dr Żórawski. Czyli jesteś jeden dzień przede mną ze wszystkim
To kiedy będziesz wiedziała tak na 100% kiedy transfer? Ja się dowiem 19.11,zalezy wszystko jakie endometrium będzie 🙂 -
JagnaaJankowska wrote:Zielonaherbata - też słyszałam o takim szczegółowym opisie jak s i e rozwijały zarodki. Ja akurat poprosiłam Panią dr na wizycie tydzień po punkcji o wgląd do takich rzeczy i Pani uprzejmie pokazała mi na monitorze swojego komputera jak poszczególne komórki w danym dniu się rozwijały, kiedy padały, które musiały czekać do 6 doby żeby być blastka... Zrobiłam sobie zdjęcie tej tabelki na pamiątkę 🙈
Alutka - od dnia transferu 2 plasterki świeżego ananasa, bez wycinania środka 😂 zupę starałam się jeść codziennie, bo ponoć dobrze jest rozgrzewac organizm. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale jadłam 🤦🏻♀️ i w sumie to tyle... Generalnie opuścił mnie apetyt i często się zmuszam do jedzenia, bo wiem że trzeba... Zapadam w sen zimowy. To jest pewne 😂
Teraz przy tej pogodzie to nic nie pozostaje jak spać 😴 Trzymaj się kochana ciepło 🙂O zupie nie słyszałam, ale skoro tak to spróbuję 🙂🙂JagnaaJankowska lubi tę wiadomość
-
zielonaherbata wrote:Update: @ przyszła i umówili mnie na 20/11 do dr K! Mi powiedzieli na infolinii, ze dr nie ma w tym tyg czw&pt, a później tylko 23/11. Także nie wiem, ciekawe czy odwołają moja wizytę, czy Ty mogłaś się zapisać na 20/11
ale to dobrze. Przeznaczenie mówi mi by zmienić lekarza 🤣 nic tylko to wykorzystać. Ja dzwoniłam do nich na infolinię dzisiaj dokładnie o 12:34.
-
Morwa wrote:No to ładnie a mi mówili, że 20 Listopada jej nie ma
ale to dobrze. Przeznaczenie mówi mi by zmienić lekarza 🤣 nic tylko to wykorzystać. Ja dzwoniłam do nich na infolinię dzisiaj dokładnie o 12:34.
W każdym razie - do zobaczenia tego dnia w klinice:)
Morwa lubi tę wiadomość
-
Alutka wrote:To kiedy będziesz wiedziała tak na 100% kiedy transfer? Ja się dowiem 19.11,zalezy wszystko jakie endometrium będzie 🙂
zielonaherbata, Umka, UlaFalka lubią tę wiadomość
-
zielonaherbata wrote:Haha no może tak, jak pisałaś ze nie macie chemii, to może faktycznie warto spróbować innego spojrzenia:) Ale ciekawa jestem, która z nas dostała db info na infolinii i czy ja w przyszły pt nie pocałuje klamki od gabinetu dr K
W każdym razie - do zobaczenia tego dnia w klinice:)
Bedzie wszystko dobrze
na ktorą godzinę Cięumówili ? Ja bede w klinice przed 13
-
Morwa wrote:Ja nawet nie wiem czy będziemy mieli jakieś zarodki. Bo ruszamy z nową procedurą. Takze czy będzie transfer będzie wiadomo najpierw po ocenie endometrium a później po tym czy będzie co transferować. Na ten przykład: od 3dc wprowadzam estrofem , od 8dc zwiększa dawkę estrofemu. 12dc idę na wizytę kontrolną endometrium i na podstawie endometrium lekarz oceni kiedy wprowadzamy proga i w dniu wprowadzenia proga mąż jedzie do kliniki oddać nasienie a oni odmrazają oocyty i je zapladniają nasieniem męża, a ja czekam na rozwój zarodków i jak umówimy się z lekarzem na transfer a embriolodzy go nie odwołają to transfer będzie w dniu , w którym umowie się na niego z lekarzem. Takze tak naprawdę u mnie wyjdzie wszystko w praniu .... Takze będę was prosiła w swoim czasie o mocne kciuki abyśmy uzyskali choć jeden zarodek.. aby w ogóle było co transferować.
Morwa lubi tę wiadomość
-
zielonaherbata wrote:Już trzymam kciuki:) A dużo macie zamrożonych oocytow? Fajnie, ze zostały z poprzedniej procedury i ominą Cię teraz przyjemności zastrzyków i punkcji:) Ja mam wizytę na 10tą, wiec chyba się miniemy.
A co do dr K to mąż się teraz śmieje, że pani K mnie chyba nie lubi i zastrzegłam sobie ,że jak będę dzwonić to mają mówić, że jej nie ma 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 21:41
zielonaherbata lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Ja nawet nie wiem czy będziemy mieli jakieś zarodki. Bo ruszamy z nową procedurą. Takze czy będzie transfer będzie wiadomo najpierw po ocenie endometrium a później po tym czy będzie co transferować. Na ten przykład: od 3dc wprowadzam estrofem , od 8dc zwiększa dawkę estrofemu. 12dc idę na wizytę kontrolną endometrium i na podstawie endometrium lekarz oceni kiedy wprowadzamy proga i w dniu wprowadzenia proga mąż jedzie do kliniki oddać nasienie a oni odmrazają oocyty i je zapladniają nasieniem męża, a ja czekam na rozwój zarodków i jak umówimy się z lekarzem na transfer a embriolodzy go nie odwołają to transfer będzie w dniu , w którym umowie się na niego z lekarzem. Takze tak naprawdę u mnie wyjdzie wszystko w praniu .... Takze będę was prosiła w swoim czasie o mocne kciuki abyśmy uzyskali choć jeden zarodek.. aby w ogóle było co transferować.
Oczywiście, że będzie co transferować, nawet nie dopuszczaj innej myśli 🙂I już trzymam kciuki 🤞 🙂Morwa lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj bylam na wizycie kontrolnej na podglad kurnika, no i okazalo sie ze jak na razie wyhodowalam tylko 6 komorek po 15mm, do tego sa jeszcze mniejsze, nie wiem ile - kilka moze, ale dr. powiedzial ze raczej nie ma szans by urosly... Nie ukrywam, ze mialam nadzieje na wiecej, tym bardziej ze zeszlym razem mialam pobrane 13szt. Punkcja na piatek 13-go, moze sie uda dohodowac troche te spoznialskie, zobaczymy. Mam ogromna nadzieje ze tym razem cos z tego bedzie, chociaz jeden dobry zarodek, ktory ze mna zostanie na 9 miesiecy
Tym bardziej ze w tym podejsciu juz mam kupe lekow dolozone. Prosze, trymajcie kciuki✊
JagnaaJankowska, UlaFalka lubią tę wiadomość
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Dziewczyny mam pytanie do zastrzykow, juz nie pamiętam jakto bylo. Jak je podawac? Przekrecacie strzykawke? Mialam brac pregnyl teraz, przechyliłam za cholere nie chcialo leciec. Nie wiem moze za krótka strzykawka czy co. Podalam sobie na 4 razy, nie wiem co z tego bedzie. Jutro mam wziac prolutex. Przechylacie te strzykawki przy prolutexie? Jak to podac, zeby bylo dobrze?Corka - 2018
Syn - 2021 -
Umka wrote:A ja dzisiaj bylam na wizycie kontrolnej na podglad kurnika, no i okazalo sie ze jak na razie wyhodowalam tylko 6 komorek po 15mm, do tego sa jeszcze mniejsze, nie wiem ile - kilka moze, ale dr. powiedzial ze raczej nie ma szans by urosly... Nie ukrywam, ze mialam nadzieje na wiecej, tym bardziej ze zeszlym razem mialam pobrane 13szt. Punkcja na piatek 13-go, moze sie uda dohodowac troche te spoznialskie, zobaczymy. Mam ogromna nadzieje ze tym razem cos z tego bedzie, chociaz jeden dobry zarodek, ktory ze mna zostanie na 9 miesiecy
Tym bardziej ze w tym podejsciu juz mam kupe lekow dolozone. Prosze, trymajcie kciuki✊
może będę lepszej jakości niż te 13 sztuk ,które pobrali Ci wcześniej . Tego Ci życzę 🍀 Piątek 13-go to piękna data 😍
Umka, zielonaherbata lubią tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Dziewczyny mam pytanie do zastrzykow, juz nie pamiętam jakto bylo. Jak je podawac? Przekrecacie strzykawke? Mialam brac pregnyl teraz, przechyliłam za cholere nie chcialo leciec. Nie wiem moze za krótka strzykawka czy co. Podalam sobie na 4 razy, nie wiem co z tego bedzie. Jutro mam wziac prolutex. Przechylacie te strzykawki przy prolutexie? Jak to podac, zeby bylo dobrze?
Konkretnie z tymi lekami nie pomoge, ale ogolnie nie ma znaczenia w ilu dawkach zostanie podana potrzebna ilosc, najwazniejsze aby suma koncowa sie zgadzalaJa na przyklad jutro bede miala mensinorm w 3ratach - 2x150 + 75, bo nie bylo po 300. Tak mi dr. rozpisal, wiec na prawde sie nie denerwuj
Mum2b lubi tę wiadomość
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Alutka - od dnia transferu 2 plasterki świeżego ananasa, bez wycinania środka 😂 zupę starałam się jeść codziennie, bo ponoć dobrze jest rozgrzewac organizm. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale jadłam 🤦🏻♀️ i w sumie to tyle... Generalnie opuścił mnie apetyt i często się zmuszam do jedzenia, bo wiem że trzeba... Zapadam w sen zimowy. To jest pewne 😂
Jagnaa a ile litrów wody piłaś?