X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    Czekam na @ :), która przewiduje jutro - max. pojutrze. Także będę kilka dni po Tobie zapewne:) Z innej beczki - Dziewczyny, czy któraś z Was dostała szczegółowe informacje po punkcji? Odebrałam dziś kartę informacyjną i to tylko 1 a4, suche liczby. Liczyłam na opis, jak rozwijały się poszczególne zarodki, najlepiej ze zdj, no i na każdym etapie procedury jakieś elementy analizy. Czytam na blogu InviMedu, ze na życzenie można coś takiego uzyskać. Czy któraś z Was może występowała o taki dokument? Jeśli tak, jest tam dobry poziom szczegółowości, czy wiele więcej się nie dowiem?
    Ja nie brałam takiego czegoś, nawet nie wiedziałam, że na życzenie jest to możliwe. Ja tylko u lekarza na monitorze sobie wszystko oglądałam gdy byłam na wizycie. Chciałam się dowiedzieć, która metoda zapłodnienia dała nam zarodki jakie uzyskaliśmy w pierwszej procedurze. Mieliśmy dwie metody , 3 oocyty zapladniali zalewajac nasieniem (zwykle IVF) , a 3 kolejne były zapładniane metodą ICSI. Jak się czegoś na ten temat dowiesz to daj znać, wtedy odrazu poproszę 20 Listopada o wydrukowanie mi tego jeszcze przed wizytą 😁

Alutka wrote:
    Mój prowadzący to dr Marcin Trzeciak. Od wtorku biorę estrofem i 19. 11 mam wizytę na której zobaczy jakie jest endometrium. Wstępnie umawialiśmy się na transfer 26.11, zobaczę co mi powie teraz na wizycie🙂A ty do kogo chodzisz? 🙂
    Do do Kozioł, ale teraz jej nie ma, więc przejmie mnie dr Żórawski. Czyli jesteś jeden dzień przede mną ze wszystkim ;)

• Nasty Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna gratulacje 😍😍😍😍

JagnaaJankowska lubi tę wiadomość

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • zielonaherbata Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja pytałam konkretnie o 20 Listopada , wtedy na 100 % jej nie będzie. Ja jak się zdecydujemy to ruszam z estrofemem od 3dc, czyli od 11 Listopada. Wizyta z oceną endometrium w 12dc, czyli właśnie 20 Listopada.
    Update: @ przyszła i umówili mnie na 20/11 do dr K! Mi powiedzieli na infolinii, ze dr nie ma w tym tyg czw&pt, a później tylko 23/11. Także nie wiem, ciekawe czy odwołają moja wizytę, czy Ty mogłaś się zapisać na 20/11 :)

zi13flw10c4ya4h9.png

Unica Praga
    26.10.2021 transfer blastocysty AA
    6dpt II
    7dpt bhcg 80,1 prog 19,6
    9dpt bhcg 242,0 prog 22,6
    24dpt CRL 2,74 + ❤

Nifty pro: oh, boy!

Wcześniej: 2x IVF, IUI, laparoskopia
  • JagnaaJankowska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonaherbata - też słyszałam o takim szczegółowym opisie jak s i e rozwijały zarodki. Ja akurat poprosiłam Panią dr na wizycie tydzień po punkcji o wgląd do takich rzeczy i Pani uprzejmie pokazała mi na monitorze swojego komputera jak poszczególne komórki w danym dniu się rozwijały, kiedy padały, które musiały czekać do 6 doby żeby być blastka... Zrobiłam sobie zdjęcie tej tabelki na pamiątkę 🙈

Alutka - od dnia transferu 2 plasterki świeżego ananasa, bez wycinania środka 😂 zupę starałam się jeść codziennie, bo ponoć dobrze jest rozgrzewac organizm. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale jadłam 🤦🏻‍♀️ i w sumie to tyle... Generalnie opuścił mnie apetyt i często się zmuszam do jedzenia, bo wiem że trzeba... Zapadam w sen zimowy. To jest pewne 😂

zielonaherbata lubi tę wiadomość

1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️

Wysłany: 9 listopada 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagnaaJankowska wrote:
    Zielonaherbata - też słyszałam o takim szczegółowym opisie jak s i e rozwijały zarodki. Ja akurat poprosiłam Panią dr na wizycie tydzień po punkcji o wgląd do takich rzeczy i Pani uprzejmie pokazała mi na monitorze swojego komputera jak poszczególne komórki w danym dniu się rozwijały, kiedy padały, które musiały czekać do 6 doby żeby być blastka... Zrobiłam sobie zdjęcie tej tabelki na pamiątkę 🙈
    Dzięki Jagnaa:) Podpytam w klinice czy mogą to po prostu wydrukować z systemu:) Ja kocham raporty, analizy i cała papierologię 🙈 No i racja, to tez fajna pamiątka, jakby nie patrzeć pierwsze chwile naszych potencjalnych dzieciaków... Mam pytanko jeszcze - widzę ze Twój szczęśliwy transfer był 5.1.2 - czy w tym stadium zarodek był zamrożony czy dohodowany :D po rozmrożeniu? Kciuki ✊✊ mega się cieszę razem z Wami!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 20:36

zi13flw10c4ya4h9.png

Unica Praga
    6dpt II
    7dpt bhcg 80,1 prog 19,6
    24dpt CRL 2,74 + ❤

• Alutka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Do do Kozioł, ale teraz jej nie ma, więc przejmie mnie dr Żórawski. Czyli jesteś jeden dzień przede mną ze wszystkim ;)

To kiedy będziesz wiedziała tak na 100% kiedy transfer? Ja się dowiem 19.11,zalezy wszystko jakie endometrium będzie 🙂

• Alutka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagnaaJankowska wrote:

Alutka - od dnia transferu 2 plasterki świeżego ananasa, bez wycinania środka 😂 zupę starałam się jeść codziennie, bo ponoć dobrze jest rozgrzewac organizm. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale jadłam 🤦🏻‍♀️ i w sumie to tyle... Generalnie opuścił mnie apetyt i często się zmuszam do jedzenia, bo wiem że trzeba... Zapadam w sen zimowy. To jest pewne 😂

Teraz przy tej pogodzie to nic nie pozostaje jak spać 😴 Trzymaj się kochana ciepło 🙂O zupie nie słyszałam, ale skoro tak to spróbuję 🙂🙂

• Alutka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wrote:
    Teraz przy tej pogodzie to nic nie pozostaje jak spać 😴 Trzymaj się kochana ciepło 🙂O zupie nie słyszałam, ale skoro tak to spróbuję 🙂🙂

A powiedz jeszcze, ilu dniowy zarodek miałaś teraz podany?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    Update: @ przyszła i umówili mnie na 20/11 do dr K! Mi powiedzieli na infolinii, ze dr nie ma w tym tyg czw&pt, a później tylko 23/11. Także nie wiem, ciekawe czy odwołają moja wizytę, czy Ty mogłaś się zapisać na 20/11 :)
    No to ładnie a mi mówili, że 20 Listopada jej nie ma :/ ale to dobrze. Przeznaczenie mówi mi by zmienić lekarza 🤣 nic tylko to wykorzystać. Ja dzwoniłam do nich na infolinię dzisiaj dokładnie o 12:34.

Wysłany: 9 listopada 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    No to ładnie a mi mówili, że 20 Listopada jej nie ma :/ ale to dobrze. Przeznaczenie mówi mi by zmienić lekarza 🤣 nic tylko to wykorzystać. Ja dzwoniłam do nich na infolinię dzisiaj dokładnie o 12:34.
    Haha no może tak, jak pisałaś ze nie macie chemii, to może faktycznie warto spróbować innego spojrzenia:) Ale ciekawa jestem, która z nas dostała db info na infolinii i czy ja w przyszły pt nie pocałuje klamki od gabinetu dr K :D W każdym razie - do zobaczenia tego dnia w klinice:)

Morwa lubi tę wiadomość

zi13flw10c4ya4h9.png

Unica Praga
    6dpt II
    7dpt bhcg 80,1 prog 19,6
    24dpt CRL 2,74 + ❤

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wrote:
    To kiedy będziesz wiedziała tak na 100% kiedy transfer? Ja się dowiem 19.11,zalezy wszystko jakie endometrium będzie 🙂
    Ja nawet nie wiem czy będziemy mieli jakieś zarodki. Bo ruszamy z nową procedurą. Takze czy będzie transfer będzie wiadomo najpierw po ocenie endometrium a później po tym czy będzie co transferować. Na ten przykład: od 3dc wprowadzam estrofem , od 8dc zwiększa dawkę estrofemu. 12dc idę na wizytę kontrolną endometrium i na podstawie endometrium lekarz oceni kiedy wprowadzamy proga i w dniu wprowadzenia proga mąż jedzie do kliniki oddać nasienie a oni odmrazają oocyty i je zapladniają nasieniem męża, a ja czekam na rozwój zarodków i jak umówimy się z lekarzem na transfer a embriolodzy go nie odwołają to transfer będzie w dniu , w którym umowie się na niego z lekarzem. Takze tak naprawdę u mnie wyjdzie wszystko w praniu .... Takze będę was prosiła w swoim czasie o mocne kciuki abyśmy uzyskali choć jeden zarodek.. aby w ogóle było co transferować.

zielonaherbata, Umka, UlaFalka lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    Haha no może tak, jak pisałaś ze nie macie chemii, to może faktycznie warto spróbować innego spojrzenia:) Ale ciekawa jestem, która z nas dostała db info na infolinii i czy ja w przyszły pt nie pocałuje klamki od gabinetu dr K :D W każdym razie - do zobaczenia tego dnia w klinice:)
    Dzień wcześniej na bank dostaniesz smsa odnośnie potwierdzenia wizyty w klinice, a jak będą chcieli odwołać to zadzwonią do Ciebie i umową Cię z innym lekarzem tego samego dnia. Takze klamki na pewno nie pocałujesz :) Bedzie wszystko dobrze :) na ktorą godzinę Cięumówili ? Ja bede w klinice przed 13 :)

Wysłany: 9 listopada 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja nawet nie wiem czy będziemy mieli jakieś zarodki. Bo ruszamy z nową procedurą. Takze czy będzie transfer będzie wiadomo najpierw po ocenie endometrium a później po tym czy będzie co transferować. Na ten przykład: od 3dc wprowadzam estrofem , od 8dc zwiększa dawkę estrofemu. 12dc idę na wizytę kontrolną endometrium i na podstawie endometrium lekarz oceni kiedy wprowadzamy proga i w dniu wprowadzenia proga mąż jedzie do kliniki oddać nasienie a oni odmrazają oocyty i je zapladniają nasieniem męża, a ja czekam na rozwój zarodków i jak umówimy się z lekarzem na transfer a embriolodzy go nie odwołają to transfer będzie w dniu , w którym umowie się na niego z lekarzem. Takze tak naprawdę u mnie wyjdzie wszystko w praniu .... Takze będę was prosiła w swoim czasie o mocne kciuki abyśmy uzyskali choć jeden zarodek.. aby w ogóle było co transferować.
    Już trzymam kciuki:) A dużo macie zamrożonych oocytow? Fajnie, ze zostały z poprzedniej procedury i ominą Cię teraz przyjemności zastrzyków i punkcji:) Ja mam wizytę na 10tą, wiec chyba się miniemy.

Morwa lubi tę wiadomość

zi13flw10c4ya4h9.png

Unica Praga
    6dpt II
    7dpt bhcg 80,1 prog 19,6
    24dpt CRL 2,74 + ❤

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    Już trzymam kciuki:) A dużo macie zamrożonych oocytow? Fajnie, ze zostały z poprzedniej procedury i ominą Cię teraz przyjemności zastrzyków i punkcji:) Ja mam wizytę na 10tą, wiec chyba się miniemy.
    Ja przy pierwszej procedurze miałam pobrane 38 oocytow ale ze względu na lek ,który mi podali na zakończenie stymulacji część oocytow miała na sobie nalot i były przez to gorsze w ocenie...A ze mieliśmy w czym wybierać to 6 oocytow zapłodnili a 20 zamrozili ;)

A co do dr K to mąż się teraz śmieje, że pani K mnie chyba nie lubi i zastrzegłam sobie ,że jak będę dzwonić to mają mówić, że jej nie ma 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 21:41

zielonaherbata lubi tę wiadomość

• Alutka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Oczywiście, że będzie co transferować, nawet nie dopuszczaj innej myśli 🙂I już trzymam kciuki 🤞 🙂

Morwa lubi tę wiadomość

• Umka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj bylam na wizycie kontrolnej na podglad kurnika, no i okazalo sie ze jak na razie wyhodowalam tylko 6 komorek po 15mm, do tego sa jeszcze mniejsze, nie wiem ile - kilka moze, ale dr. powiedzial ze raczej nie ma szans by urosly... Nie ukrywam, ze mialam nadzieje na wiecej, tym bardziej ze zeszlym razem mialam pobrane 13szt. Punkcja na piatek 13-go, moze sie uda dohodowac troche te spoznialskie, zobaczymy. Mam ogromna nadzieje ze tym razem cos z tego bedzie, chociaz jeden dobry zarodek, ktory ze mna zostanie na 9 miesiecy :)
    Tym bardziej ze w tym podejsciu juz mam kupe lekow dolozone. Prosze, trymajcie kciuki :)

JagnaaJankowska, UlaFalka lubią tę wiadomość

age.png
    👩'76+👨'73
    👩IO,niedoczynnosc tarczycy
    👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
    *Invimed Wroclaw
    III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
    *Gyncentrum Katowice
    IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
    11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
    15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
    39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do zastrzykow, juz nie pamiętam jakto bylo. Jak je podawac? Przekrecacie strzykawke? Mialam brac pregnyl teraz, przechyliłam za cholere nie chcialo leciec. Nie wiem moze za krótka strzykawka czy co. Podalam sobie na 4 razy, nie wiem co z tego bedzie. Jutro mam wziac prolutex. Przechylacie te strzykawki przy prolutexie? Jak to podac, zeby bylo dobrze?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umka wrote:
    A ja dzisiaj bylam na wizycie kontrolnej na podglad kurnika, no i okazalo sie ze jak na razie wyhodowalam tylko 6 komorek po 15mm, do tego sa jeszcze mniejsze, nie wiem ile - kilka moze, ale dr. powiedzial ze raczej nie ma szans by urosly... Nie ukrywam, ze mialam nadzieje na wiecej, tym bardziej ze zeszlym razem mialam pobrane 13szt. Punkcja na piatek 13-go, moze sie uda dohodowac troche te spoznialskie, zobaczymy. Mam ogromna nadzieje ze tym razem cos z tego bedzie, chociaz jeden dobry zarodek, ktory ze mna zostanie na 9 miesiecy :)
    Tym bardziej ze w tym podejsciu juz mam kupe lekow dolozone. Prosze, trymajcie kciuki :)
    Kciuki z całych sił ✊✊ mniej nie znaczy gorzej ;) może będę lepszej jakości niż te 13 sztuk ,które pobrali Ci wcześniej . Tego Ci życzę 🍀 Piątek 13-go to piękna data 😍

Umka, zielonaherbata lubią tę wiadomość

• Umka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do zastrzykow, juz nie pamiętam jakto bylo. Jak je podawac? Przekrecacie strzykawke? Mialam brac pregnyl teraz, przechyliłam za cholere nie chcialo leciec. Nie wiem moze za krótka strzykawka czy co. Podalam sobie na 4 razy, nie wiem co z tego bedzie. Jutro mam wziac prolutex. Przechylacie te strzykawki przy prolutexie? Jak to podac, zeby bylo dobrze?

Konkretnie z tymi lekami nie pomoge, ale ogolnie nie ma znaczenia w ilu dawkach zostanie podana potrzebna ilosc, najwazniejsze aby suma koncowa sie zgadzala :) Ja na przyklad jutro bede miala mensinorm w 3ratach - 2x150 + 75, bo nie bylo po 300. Tak mi dr. rozpisal, wiec na prawde sie nie denerwuj ;)

Mum2b lubi tę wiadomość

age.png
    👩'76+👨'73
    👩IO,niedoczynnosc tarczycy
    👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
    *Invimed Wroclaw
    III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
    *Gyncentrum Katowice
    IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
    11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
    15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
    39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️
  • Alutka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagnaaJankowska wrote:

Jagnaa a ile litrów wody piłaś?

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ