InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
35latka wrote:Hej dziewczyny, 14 podchodzę do transferu. Dostałam heparyne, relanium, trzymajcie za mnie kciuki, mało tu jestem ostatnio, dużo się dzieje ostatnio. Trzymam za Was kciuki.
Widzisz to ciekawe, dr G mnie zapytal Czy chce zabic dziecko na pytanie o relanium... Coraz mniej ufam temu lekarzowi.
Ja mam jutro transfer, już mnie brzuch boli🤣
Corka - 2018
Syn - 2021 -
mila82 wrote:Witaj w naszym gronie.Tak jak napisała zielonaherbata 10 komórek to dobry wynik.Ja miałam na podglądzie właśnie taką liczbę a podczas punkcji pobrali 9 i te 9 wszystkie się zapłodniły.Robiłaś już estradiol i progesteron?U jakiego lekarza sie leczysz?Jak dla mnie to punkcja była najprzyjemniejszą częścią całej stymulacji.Dostajesz zastrzyk i zasypiasz .Budzisz się już po.Pani położna mierzy ciśnienie i tak sobie leżysz około 2 godzin.Ja po punkcji odczuwałam taki dyskomfort jak szłam siku ale po kilku dniach przeszło i plamiłam też kilka dni ale to normalne.Nie wiem czy będziesz mieć transfer świeży, to będzie zależało od poziomu progesteronu.Ja po punkcji nie mając transferu świeżego nie brałam żadnych tabletek.Plemnikami się nie przejmuj , embriolog znajdzie te dobre
.Po punkcji pić dużo wody i jeść białko.Trzymam kciuki
-
Zeta12 wrote:Hej, dziękuję za tak ciepłe przywitanie i za wszystkie wskazówki. Prowadzi mnie doktor Gizler. 7 dnia stymulacji hormonalnej skierował mnie na badanie krwi, z którego wynika, że Esttadiol jest o wartości 1205 zaś Progesteron wynosi 0,75. Nie wiem od jakiego wyniku uzależniona się odroczenie transferu.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mam pytanie, jak robiłyście w synevie subpopulacje limfocytow to kupowałyście na
Muejscu badanie czy przez neta? Bo na necie jest taniej A ktoś pisał że cena 370.2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA-poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca, 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Mum2b wrote:35latka kciuki! Na co masz heparyne? Jak Twoje wyniki z nk?
Widzisz to ciekawe, dr G mnie zapytal Czy chce zabic dziecko na pytanie o relanium... Coraz mniej ufam temu lekarzowi.
Ja mam jutro transfer, już mnie brzuch boli🤣Mum2b, Blondie81 lubią tę wiadomość
2xIUI
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Zeta12 wrote:Hej, dziękuję za tak ciepłe przywitanie i za wszystkie wskazówki. Prowadzi mnie doktor Gizler. 7 dnia stymulacji hormonalnej skierował mnie na badanie krwi, z którego wynika, że Esttadiol jest o wartości 1205 zaś Progesteron wynosi 0,75. Nie wiem od jakiego wyniku uzależniona się odroczenie transferu.2xIUI
Transfer blastki 3BB
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
nick nieaktualnyMum2b wrote:35latka kciuki! Na co masz heparyne? Jak Twoje wyniki z nk?
Ja mam jutro transfer, już mnie brzuch boli🤣 -
Mum2b - kciuki za jutrzejszy transfer !
35latka - ja brałam relanium do dwóch transferów (w klinice invicta to norma), dodam, że czułam sie świetnie, zero stresuCiągle miałam odlocik 🤣 Brałam go w dniu transferu i jeszcze do 3 dni po.
Mum2b lubi tę wiadomość
- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
nick nieaktualny
-
Mum2b - powodzenia jutro🍀
Mayu85 - 🤞 za dalsze przyrosty
35latka- za transfer 14stego🤞🍀
Dziewczyny wierzę z całego serca, że końcówka tego roku pozytywnie Was zaskoczy 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 19:02
Mum2b, 35latka lubią tę wiadomość
Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
Morwa wrote:Ogromnie mi przykro
wierzyłam,że Ci się udało:(
Macie w planach jeszcze jedną procedurę?
Też mi przykro, i najgorsze właśnie że myślałam że się udało 😔Odstawilam leki i lekarz kazał przyjechać na wizytę w 20dc (w sumie nie wiem po co). Do następnej procedury nie podejdziemy ze względów finansowych bo nas refundacja nie obejmuje a tą chwilę nie możemy sobie pozwolić na kredyt eh.. Dobrze że mamy synka ale wiadomo, że rodzeństwo przydałoby się.. -
atka666 wrote:Mum2b - kciuki za jutrzejszy transfer !
35latka - ja brałam relanium do dwóch transferów (w klinice invicta to norma), dodam, że czułam sie świetnie, zero stresuCiągle miałam odlocik 🤣 Brałam go w dniu transferu i jeszcze do 3 dni po.
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Alutka wrote:Też mi przykro, i najgorsze właśnie że myślałam że się udało 😔Odstawilam leki i lekarz kazał przyjechać na wizytę w 20dc (w sumie nie wiem po co). Do następnej procedury nie podejdziemy ze względów finansowych bo nas refundacja nie obejmuje a tą chwilę nie możemy sobie pozwolić na kredyt eh.. Dobrze że mamy synka ale wiadomo, że rodzeństwo przydałoby się..Corka - 2018
Syn - 2021 -
35latka wrote:Nie robiłam tych badań, niestety, musiałam czekać 4 tyg od brania antybiotyków, potem się okazało że zaczęłam brać steryd i nadal nie mogę, dostałam te zastrzyki z powodu podwyższonego igm glikoproteinie, relanium skurcze które miałam od samego początku, nospa na mnie nie działa. Nie wiem jak z tym relanium, ja już nie mam nawet sił drążyć tematu, wiem że dziewczyny biorą do transferu, 😏Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
Alutka wrote:Też mi przykro, i najgorsze właśnie że myślałam że się udało 😔Odstawilam leki i lekarz kazał przyjechać na wizytę w 20dc (w sumie nie wiem po co). Do następnej procedury nie podejdziemy ze względów finansowych bo nas refundacja nie obejmuje a tą chwilę nie możemy sobie pozwolić na kredyt eh.. Dobrze że mamy synka ale wiadomo, że rodzeństwo przydałoby się..
-
Morwa wrote:Nas też nie obejmuje żadna refundacja.. A powiedz mi u Ciebie nie ma szans na naturalną niespodzikę ?
Staraliśmy się o drugie jak synek skończył roczek, niby badania ok, tarczycę mam unormowaną lekami więc nie wiem co jest nie tak.. Teraz jak będę na wizycie to pogadam z lekarzem. Wczesniej miałam problem z niepękającymi pęcherzykami, ale nawet po Pregnylu nie zaszłam. Nie mam pojęcia co jest nie tak eh.. -
nick nieaktualnyatka666 wrote:Mum2b - kciuki za jutrzejszy transfer !
To lajtowo się zapowiada.
martwi mnie moje endometrium 13mm, mam tak od zawsze, czemu tak się dzieje...czuję że to wszystko nie ma sensu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 21:47