IUI kwiecień 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLILA_33 wrote:Próbujemy drugi raz 😊 właśnie jutro kończę stymulację, piątek monitoring I zobaczymy 🙈 a jeśli teraz też się nie uda to będę robiła drożność taki sobie założyłam plan 😀
W piątek już będziesz miała to usg kwalifikujące do iui? Czekamy na wieści 😊✊ -
Hej dziewczyny, trochę miałam zaległości ale wracam do żywych po kilkudniowej migrenie. Bardzo mnie cieszą te pozytywne widomości 😊 Borówkowa nie poddawajcie się, do trzech razy sztuka! 🌸🤞
Ana, nie przestaję zaciskać ✊ większość kobitek nie ma żadnych objawów, a wręcz objawy wskazujące na ciążę mogą się okazać mylące... wierzę, że będzie dobrze!
Atopikowa, tak się cieszę że jest zielone światło - niech ten cykl przyniesie największe szczęście 🤍
Lila, monitoring pokaże piękny pęcherzyk i będzie pozytywnie zakończone iui, wierzę!!! 🍀
Elena, niech szybciutko zleci do tego 23, wszystko na pewno będzie cudnie 🤗
Magda, też uważam że to dobra beta, kciuki za przyrosty i wielkie gratulacje 🧡 stres jest zupełnie normalny... niestety. Trzeba próbować z nim walczyć dla dobra Fasolki, chociaż wiem że to niełatwe.
Imbirowa, trzymam kciuki za wizytę. Zagniesz lekarza swoją widzą i świadomością tego, co dla Was najlepsze. Wypisze co trzeba zbierając szczękę z podłogi hihi 🔥Atopikowa, LILA_33, Imbirowa, Ana.ana, ElenaM lubią tę wiadomość
👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
🧔 29l: hipogonadyzm
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
4 cykle stymulowane - brak ciąży
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
21.04. beta 82, 25.04. beta 354, 02.05. beta 4700
04.05. pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka
19.05. mamy ❤️
21.06. prenatalne - niskie ryzyka
03.01.23 nasz Mikołaj przychodzi na świat 🎅🏻🤍
01.08.24 Maksiu - naturalny cudak 🩵 -
Ana.ana wrote:Dziewczyny, ja to chyba się muszę przejść do jakiegoś psychologa, bo mnie przytłacza życie. Nie dość, że prowadzę ten gabinet i same matki albo przyszłe matki z tymi opowieściami swoimi o dzieciach, to jeszcze wysyp znajomych, które ogłaszają mi, że są w ciąży, albo np. dziś napisała do mnie znajoma, która jest już na końcu ciąży, z którą się nie widziałam chyba z rok i nagle teraz pyta się czy może wpaść na kawę i oznajmia mi w drugiej wiadomości, że jest totalnie spłukana, bo wydała wszystkie oszczędności na "rzeczy dla dzidziusia". Myślałam, że jestem przewrażliwiona, ale teraz to po prostu mam pytanie do tego z góry jeśli on w ogóle istnieje - czy mu się coś w głowie popierniczyło żeby takich nerwów dokładać takim osobom jak "my". Niby mamy takie życie jakie jesteśmy w stanie unieść, ale nigdy tego nie zrozumiem jakie jest niesprawiedliwe. Czekam na dzień, w którym będę mogła zrobić ten test, ale mam wrażenie, że nie zdążę, bo czuję się tak jakby lada moment miał przyjść okres.
Kochana, jak najbardziej możesz zwrócić się o pomoc do psychologa. Niestety zazwyczaj takie sytuacje, te "wysypy ciąż" zdarzają się w najmniej odpowiednim momencie, kiedy czujemy się najbardziej przytłoczone. Sama miałam tak przy biochemii, wiedziałam że ciąża się nie utrzyma, a z każdej strony dobre nowiny...
To nie jest przewrażliwienie, to po prostu codzienność która dobija. I ma prawo dobijać, bo to co przechodzimy jako staraczki jest bardzo trudne.
Nie spotykaj się z tą znajomą jeśli to ma Ci sprawić przykrość, rób to co najlepsze dla Ciebie. Przytulam 🌼Ana.ana, ElenaM lubią tę wiadomość
HSG - jajowody drożne
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
19.05. mamy ❤️
Imbirowa wrote:Super, cieszę się 😊 trzymam mocno kciuki ✊🏼
Ja jutro wizyta w klinice, nie będę się wdawać w żadne szczegóły. Powiem, ze przyszłam tylko bo miałam otwarty Menopur i zależało mi aby wykorzystać. I to Nasz ostatni raz. Resztę niech zachowa dla siebie.
Wiec liczę pewnie, ze czwartek/piątek może owu? Jutro 11 dzień cyklu.
Daj znać jutro jak po wizycie ✊Imbirowa lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
ja w piątek podchodziłam do 3 IUI. Teraz pozostało czekać i liczyć, że tym razem będzie dobrze. Niepokoi mnie tylko ból podbrzusza, takie uczucie rozpierania. Co to może być? Miała któraś z Was tak?
Magda - przyrost jest dobry, nie rozumiem reakcji lekarki.
Lila - trzymam kciuki za piątkowy monitoring, będzie dobrze
Atopikowa - super, że jest zielone światło, oby teraz wszystko szło po Waszej myśli
Imbirowa - mocne kciuki za wizytę ✊🏼
Borówkowa - kolejny cykl musi być Twój Trzymaj się
Imbirowa, LILA_33, Atopikowa lubią tę wiadomość
-
Ana
Doskonale Cię rozumiem. Ja musiałam odejść z pracy, bo pracowałam w miejscu gdzie ludzie porzucali dzieci, oddawali, one były często bardzo chore itp. No nie dało się tego czytać borykając się na co dzień z Nasza sytuacja. Tutaj nawet terapia nie pomogła bo nie mogłam się odciąć skoro 8 h siedziałam w pracy. No ale to był najgorszy moment mojego życia. Dziś bym zawalczyła aby mieć ta prace.
Bardzo mocno Ci kibicuje ♥️ Spokojnie czekaj na betę i spróbuj uwierzyć, ze będzie dobrze. I nie rob niczego wbrew sobie. Myśl tylko o tym co dla Ciebie najlepsze.
Queenie
Dobrze, ze już Ci lepiej 😊
Kochana jestes jak zawsze ♥️
Lila
Dam na pewno ♥️
Matleena
Chyba większość z Nas tak ma. Ja również 😊 nie wiem co to jest ale zawsze mnie do 3 dni po cos tam pobolewa. W sumie po każdej owulacji, nawet bez IUI. Jak wezmę zastrzyk po prostu.
Kciuki mocne za powodzenie ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 11:17
LILA_33, Matleena89, Ana.ana, queenie lubią tę wiadomość
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Ana.ana wrote:W piątek już będziesz miała to usg kwalifikujące do iui? Czekamy na wieści 😊✊
To będzie pierwszy monitoring, więc może być tak ze w poniedziałek jeszcze jeden. Ostatnio miałam właśnie podobnie że w pt byłam ale pęcherzyki jeszcze malutkie ale tak urosło że w pon miałam monitoring, a we wtorek już miałam inseminacje. No więc zobaczymy 😊
A co do Twojego poprzedniego postu to wiem co czujesz.. ja nadal czuje się przytłoczona takimi informacjami, czasem to wręcz nie umiem powstrzymać płaczu i się zastanawiam dlaczego akurat my, wszyscy inni wokół nas mają już jedno a nawet dwoje dzieci a u nas kompletnie nic. Czasem jestem już tym wykończona poprostu
Queenie dziękuję 😊Imbirowa, Ana.ana, queenie lubią tę wiadomość
-
Matleena89 wrote:Hej Dziewczyny,
ja w piątek podchodziłam do 3 IUI. Teraz pozostało czekać i liczyć, że tym razem będzie dobrze. Niepokoi mnie tylko ból podbrzusza, takie uczucie rozpierania. Co to może być? Miała któraś z Was tak?
Magda - przyrost jest dobry, nie rozumiem reakcji lekarki.
Lila - trzymam kciuki za piątkowy monitoring, będzie dobrze
Atopikowa - super, że jest zielone światło, oby teraz wszystko szło po Waszej myśli
Imbirowa - mocne kciuki za wizytę ✊🏼
Borówkowa - kolejny cykl musi być Twój Trzymaj się
Trzymam mocno kciuki 🍀 jak to mówią do 3 razy sztuka, wiec może właśnie ta będzie szczęśliwa 😊Matleena89 lubi tę wiadomość
-
Imbirowa, ja z reguły po owu nic nie czuję przez pierwszy tydzień, stąd te pytania
Imbirowa, Ana.ana lubią tę wiadomość
-
Matleena89 wrote:Imbirowa, ja z reguły po owu nic nie czuję przez pierwszy tydzień, stąd te pytania
Już widzę w opisie na dole jak byłaś stymulowana. Czyli to pewnie uczucie po zabiegu. Skoro wcześniej już brałaś podobne leki 😊 ja np ostatnia IUI czułam bardzo, wcześniej coś tam czułam ale nie aż tak. Stad myślałam, ze się udało a tu klapa. Jak widać u mnie objawy nic nie znaczą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 11:56
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Matleena89 wrote:Hej Dziewczyny,
Miałam kłucie i uczucie rozpierania do około 5 dnia po insemce, to zupełnie normalne 🙂 Powodzenia, czekamy na dwie kreseczki 🍀🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 12:32
Matleena89 lubi tę wiadomość
HSG - jajowody drożne
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
19.05. mamy ❤️
nick nieaktualnyMatleena89 wrote:Imbirowa, ja z reguły po owu nic nie czuję przez pierwszy tydzień, stąd te pytania
Dokładnie tak jak Imbirowa pisze. Mi też 3-5 dni po doskwierały dosłownie skurcze podbrzusza. Około 3 dni. To był mój pierwszy cykl stymulowany i nigdy wcześniej nie miałam takich objawów po zwykłej owulacji, więc mam wrażenie, że to kwestia przyjętych hormonów (też miałam Ovitrelle).Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 12:35
-
Mnie tym razem coś po prawej stronie pobolewa. Może w końcu upośledzony prawy jajnik się obudził 🤔
W ogóle lekarka w tych SMSach wspomniała również o tym słynnym suplemencie NAC. Dziewczyny widziałam łykają to na innych wątkach. Ja to mam zawarte w modulatorze homocysteiny ale jakichś efektów nie zauważyłam. Ani wtedy ani teraz. Generalnie to pomaga na wzrost pęcherzyków i owu przy pcos.
A no odnośnie badań, które robiłam. Homocysteina 11 aczkowiek mieści się w tych widełkach. Starając się o synka wtedy miałam około 10 i po modulatorze spadła zaledwie do 9,60. Wiec nie oczekuje tu wielkich efektów. Kortyzol u mnie super, u męża 17 ☹️ Widełki do 19 🙄 nie zdziwiłabym się jeśli Jego organizm sam zabija siebie. A na resztę badań muszę czekać do 20 dni 🙈2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
nick nieaktualny
-
Ana.ana wrote:Dziewczyny, którym się udało, mam jeszcze pytanie - zauważyłyście jakieś zmiany w śluzie przed spodziewaną miesiączką?
Oj tutaj niestety nie pomogę - cykl stymulowany, duphaston od 2 dnia po inseminacji, później miałam już dodaną luteinę dopochwowo... wiec totalnie niemiarodajne u mnie sprawdzanie śluzu.👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
19.05. mamy ❤️
Ana
To samo co u Queenie. Wszystko podkręcone lekami. Piękny perfekcyjny ciążowy sluz dzięki progesteronowi i beta HCG z resztek zastrzyku 😊
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Ana.ana wrote:Dziewczyny, którym się udało, mam jeszcze pytanie - zauważyłyście jakieś zmiany w śluzie przed spodziewaną miesiączką?
Współczuję tych pozytywnych niusów wokół. Mi było bardzo ciężko przechodzić nad tym do porządku dziennego. Quennie dobrze napisala- jak nie czujesz się na siłach to nie spotykaj się teraz z tą koleżanką. Zadbaj w tej relacji o siebie a jeśli jest to dobra koleżanka to mozesz jej powiedzieć wprost że nie czujesz się teraz zbyt dobrze na takie spotkanie. Myślę że niektórym ludziom przyda się takie przypomnienie o wrażliwosci.
Imbirowa, to jak narazie wyniki są dobre rozumiem? Kortyzol to tez taka zmienna co się chyba może dość szybko zmienić, więc może mąż popracuje nad stresem zanim dostaniecie pozostałe wyniki. Trzymam kciuki by było dobrze.
Maatlena widzialam wcześniej na forum że kilka dziewczyn też o tym pisała po zabiegach więc wydaje mi się że to normalne. Ja mam endomende więc co miesiąc od owulki do malpy czuje różne cuda w brzuchu więc na swoim przypadku nie pomoge.Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Tak Elena. Na razie z tych nowych badań nic nie wyszło. Mąż miał jeszcze badane różne odmiany testosteronu i tez okej. Wiec czekamy na te przeciwciała. Ja plemnikowe i jajnikowe a mąż plemnikowe i jądrowe. Plus Inhibina B.
Komórek NK nie robią w tym labie, jednakże jak zobaczyłam cenę to dobrze, ze ich nie zrobiłam bo nie stać mnie. U Nas cena 500 zł.
A co do kortyzolu to wiem, ze on się uwalnia skokowo w ciągu doby. Tylko zmartwiło mnie, ze tak wcześnie rano ma już wysoki. Ale ma pracować nad tym.ElenaM lubi tę wiadomość
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
nick nieaktualnyqueenie wrote:Oj tutaj niestety nie pomogę - cykl stymulowany, duphaston od 2 dnia po inseminacji, później miałam już dodaną luteinę dopochwowo... wiec totalnie niemiarodajne u mnie sprawdzanie śluzu.
Niemiarodajne w sensie, że nie ma sensu tego pilnować tak? Tak jak mówiłam, to mój pierwszy stymulowany cykl, jestem 11 dni po zabiegu, śluz żółtawy jak przed okresem😔