X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przygotowania do Świąt? Co pysznego robicie? Czy raczej u rodziców wyżerka? :)

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa juz ok....chodzi o to by pamiętać że nie każdemu się tu udaje choćby sama punkcja a co dopiero ciaza:)
    Ja na święta jak zwykle u jednych i drugich rodziców. Odpoczywam i jem:-)
    Będę grubaaaaa.

justa1234, Sky, agniesia2569, iga 79, pinezka, Beata.D lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Jak przygotowania do Świąt? Co pysznego robicie? Czy raczej u rodziców wyżerka? :)
    Powiem szczerze że ja to niemam nic zrobione :-D dopiero zwleklam się z łóżka i mam zamiar coś zacząć leputać w kuchni hihi :-D

Sky lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:50

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, starczy chyba :) ustalmy jedno - nie uda sie niestety kazdej i nie czarujmy sie, ze tak bedzie, bo razem mamy zbyt duzo doswiadczen, zeby mydlic sobie oczy, ale uda sie na szczescie zdecydowanej wiekszosci-predzej czy pozniej :) nie czarujmy sie, ze kazdy zarodeczek da rade - bo zadna z nas w to nie wierzy, bo tak nie jest. Amelci udalo sie przy 10 zarodku, Sansivierze chyba przy 4 nadal nie... :( Nawet nasze forumowe statystyki sa nieublagalne :( musimy wierzyc/3mac kciuki/modlic sie za siebie i wspierac, bo niewiele wiecej mozemy zrobic... Natomiast zgadzam sie z Sylwia, ze hurrrra optymizm i upadek z "chmurki marzen", jak to ladnie napisala, jest mega bolesny... Wiedza to najlepiej te, ktorym nie udalo sie za pierwszym razem-niestety. Niemniej jednak - cudownie, ze nie kazda z nas musi upasc :) Pokora jest wazna... Ja przy pierwszym podejsciu nie myslalam o mrozeniu jajeczek (okazalo sie, ze nadmiaru nie mialam). Teraz jestem madrzejsza i wiem, ze duzo bym dala, zeby miec co mrozic...

P.s. u Was tez tak paskudnie za oknem?

iga 79, justa1234, Beata.D, Kava, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskoczylyscie na Justyne. Moze nawet nie myslala o mrozeniu oocytow, a ze ma zarodeczki na zimowisku, to sie cieszy i tyle.
    Ja tez nie mrozilam nadprogramowych oocytow, poczatkowo chcialam je zniszczyc, a ostatecznie zdecydowalam sie oddac je do adopcji. Dla siebie bym ich nie zostawiala, bo na komercyjne IVF i tak nie mialabym juz kasy, po kolejnych trzech stymulacjach. Wiele par podchodzi do tego podobnie, bo zasoby finansowe ma ograniczone. A skoro nie mysli sie o komercyjnym podejsciu, to tez nie ma sensu wydawac kasy na mrozenie ich skoro i tak nie bedzie sie mialo szansy ich wykorzystac.
    A czy to sa "przechwalki", "zgubna pewnosc siebie", "radosc" czy moze jednak pozytywne nastawienie i zaklinanie rzeczywisyosci w rodzaju "bo dlaczego mnie mialoby sie nie udac?" to juz nie nam oceniac. Czy naprawde, ktoras uwaza, ze po przejsciach, ktos tu celowo robi komus przykrosc?
    Przepraszam, ale wedlug mnie jak mozna przebierac w slowach dzielac sie radoscia. To moze niech przemysla swoje wypowiedzi te, ktore swoimi slowami doluja dziewczyne...

Sky, agniesia2569, justa1234, Beata.D lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mówi że ma prawo boleć bo wszystko się rozciąga tym bardziej ze ja waże 50kg przy 167 cm. Ale i tak się niepokoje kurde naczytalam się że bóle krzyża zwiastują poronienie. wiem ze mam nie czytac bo w necie pisze wszystko.

Jesli chodzi o swieta to w tym roku bez szalenstwa. maz dzis zrobil zakupy. syn zazyczyl sobie ciasto marchewkowe wiec jutro bedziemy robic. mielismy jechac w pon do tesciow na obiad ale chyba nie dam rady wiec raczej oni wpadna na kawe. a ze wiedza jaka jest sytuacja to nie oczekuja wielkiej gosciny. a ja chce zeby maz tez w koncu odpoczal bo teraz wszystko na jego glowie dlatego nie wariujemy z szykowaniem.

Sky, Anko:-) lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Justa, Twój suwaczek zwariował.
    Codziennie jesteś w 5 tygodniu i 3 dniu ciąży...
    Jest śliczny i codziennie na niego patrze i tak mi się w oczy rzuciło ;)

Ja u Justy widzę 6 tygodni :)

justa1234 lubi tę wiadomość

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Justa juz ok....chodzi o to by pamiętać że nie każdemu się tu udaje choćby sama punkcja a co dopiero ciaza:)
    Ja na święta jak zwykle u jednych i drugich rodziców. Odpoczywam i jem:-)
    Będę grubaaaaa.

dziewczyny to wszystko przez tą pogodę:) taki nastrój:)
    a co do bycia grubym od stymulacji przybyło mi prawie 5kg:/ teraz miesiąc na antykach i waga cały czas do góry,ale mam to gdzieś :D jak w końcu przyjdzie wiosna to wezmę się za siebie :) rower itd...
    teraz zamiast sprzątać to czekam na pogotowie energetyczne (od wczoraj bez prądu ):/

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Lekarz mówi że ma prawo boleć bo wszystko się rozciąga tym bardziej ze ja waże 50kg przy 167 cm. Ale i tak się niepokoje kurde naczytalam się że bóle krzyża zwiastują poronienie. wiem ze mam nie czytac bo w necie pisze wszystko.

Jesli chodzi o swieta to w tym roku bez szalenstwa. maz dzis zrobil zakupy. syn zazyczyl sobie ciasto marchewkowe wiec jutro bedziemy robic. mielismy jechac w pon do tesciow na obiad ale chyba nie dam rady wiec raczej oni wpadna na kawe. a ze wiedza jaka jest sytuacja to nie oczekuja wielkiej gosciny. a ja chce zeby maz tez w koncu odpoczal bo teraz wszystko na jego glowie dlatego nie wariujemy z szykowaniem.

Odpoczywaj kochana i niczym się nie martw! :)Będzie dobrze.

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam jutro pomagać mamie, ale pewnie nie dam rady, tak źle się czuję, leżakuję....chyba trzeba pofatygować się do kliniki i pokazać, martwię się...

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Mała Mi,

nie chcę nic prorokować, ale u mnie przy podobnym przyroście,a nawet ciut mniejszym od Twojego, ciąża okazała się bliźniacza (1 beta 138, 2 beta 345) :)

Lenuś miałaś rację- będą bliźniaki :-)
    Wczoraj byłam na pierwszym USG i narazie nic tam zabardzo nie widać, ale są 2 pęcherzyki płodowe.
    Chętnie bym do Ciebie zagadała na priv bo nie znam tu nikogo innego w podobnej sytuacji a mam milion pytań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:41

agniesia2569, Konwalia, iga 79, Anatolka, Justine, pinezka, niecierpliwa, justa1234, Beata.D, Lenuś, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z Invicty...nie wiecie może czy klinika jest jutro otwarta. chce jechac na bete.

Anko:-) lubi tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    Lenuś miałaś rację- będą bliźniaki :-)
    Wczoraj byłam na pierwszym USG i narazie nic tam zabardzo nie widać, ale są 2 pęcherzyki płodowe.
    jupi, ale fajnie :) gratuluję podwójnie :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 ja jestem na L4 ze względu na twardniejący brzuch (macice). Lekarz zalecił max. 6 nosp na dobę i 2 x magnez. Poza tym leżenie, leżenie i leżenie. Kochana bóle kręgosłupa w ciazy to normalne. Nie sa one tylko objawem poronienia, ale tez prawidłowo rozwijającej sie ciazy. Odpoczywaj. Będzie wszystko dobrze. Dzidziuś potrzebuje miejsca i dezorganizuje Ci trochę organizm ;)

Anko:-) lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    a ja miałam jutro pomagać mamie, ale pewnie nie dam rady, tak źle się czuję, leżakuję....chyba trzeba pofatygować się do kliniki i pokazać, martwię się...

Aga a co się dzieje?

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję jak cholera, ale też cieszę się, że nie będę musiała się już nigdy starać o drugie dziecko- a nie chcieliśmy żeby dziecko było jedynakiem :-)

niecierpliwa, justa1234, Lenuś lubią tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowalyscie... ! Od 44 min czytalam kilka stron hehe.
    Mala ma gratuluje! Ja w piatek za tydzien mam usg i wtedy sie dowiem kiedy crio :)

Anko:-), iga 79, MałaMi83, justa1234, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz griszanka ale ani nie naskoczylam ani nie widzę niczego co swiadczyloby o tym ze Justynę zdolowalam.
    Może mnie nie znasz, mocno kibicuje dziewczynom i za wiele tutaj się modlę, a cudza radość i mnie raduje dając optymizm!
    Justyna zrozumiała o które zdanie mi chodziło i wie ze mamy różne koleżanki którym może być ciężko czytać takie rzeczy.
    Bo bynajmniej z moja psychika i charakterem,nie chodziło o mnie.
    Jak anatolka pisze-jestem realistka i wiem ze życie to liczby i statystyki, ale również wiara wiec bardzo bym chciała nie dolowac jeszcze bardziej tych już i tak zdolowanych.
    Nie miałam zamiaru skrzywdzić Justyny i mam nadzieje ze tak się nie stało Justa?
    Pozdrawiam i kończę ten temat.
    Pogoda straszna u mnie nic za oknem nie przypomina juz wiosny.
    Dziś czuje rozciąganie podbrzusza od kaszlu który wciąż mi towarzyszy. Wsciekam się ze zawsze jakieś chorobstwo się przyczepi akurat po transferze:-/
    Ciesze się tylko ze czuje się zupełnie inaczej niż w pierwszej procedurze:-)

dfe01f0225.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam jeden zarodek, za to 4aa :) licze ze juz ze mna zostanie, ale znajac moje szczescie to podejde zaraz do kolejnej stymulacji :/ wiem zaraz skopiecie mi dupe za to nastawienie :P heh ale no coz.. tak czuje

Anko:-), Beata.D lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ