X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    dziekuje:) mnie tez nic nie boli:) jutro ja za Ciebie bede mega mocno trzymac:) Wielki Piatek i Wielka Sobota - musi Nam sie udac:)ale stres mam, od 5 nie spie

Będzie dobrze, to podobno długo nie trwa i zaraz można iść do domu. Pamiętaj o pełnym pęcherzu. Mój lekarz mówił że to mega ważne bo od tego wiele zależy :)

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesita, pewnie że wolałabym 2. W najlepszym wypadku obydwa by się zagnieździły i miałabym od razu dwoje dzieci. Bardzo bym chciała. Mam już 34 lata i nie wiem czy kiedykolwiek jeszcze będę miała szansę zajść w ciążę. Więc najlepiej jakby była od razu dwójka :)

Konwalia, Beata.D, Lenuś lubią tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Będzie dobrze, to podobno długo nie trwa i zaraz można iść do domu. Pamiętaj o pełnym pęcherzu. Mój lekarz mówił że to mega ważne bo od tego wiele zależy :)
    wiem wiem:) nie wiem jak ja tyle wody dam rade wypic w tak krotkim czasie:P u mnie w klinice jest zalecenie zeby na miejscu wypic:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece jeszcze na zakupki przedswiateczne bo pozniej to juz sobie nie polece::P buziole dam znac jak wroce:)

iga 79 lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Agnesita, pewnie że wolałabym 2. W najlepszym wypadku obydwa by się zagnieździły i miałabym od razu dwoje dzieci. Bardzo bym chciała. Mam już 34 lata i nie wiem czy kiedykolwiek jeszcze będę miała szansę zajść w ciążę. Więc najlepiej jakby była od razu dwójka :)
    dwojka szczescia d razu:) tez bardzo chce ale moj maz jakos negatywnie nastawiony do dwojki bo ma taka prace ze ciagle bym byla sama..ale jade sama do kliniki wiec ja podejme decyzje:P

Anatolka, Beata.D lubią tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia ! :)

agnesita85 lubi tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKo dzięki za kciuki, ale nie zrobiłam bety, bo dziś mają wolne! Tak się wkurzyłam :( a w drugim miejscu wyniki po świętach, więc to olałam....co się odwlecze to nie uciecze :P Mąż ma mi kupić teścik.

justa1234, Konwalia, Sky lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    AKo dzięki za kciuki, ale nie zrobiłam bety, bo dziś mają wolne! Tak się wkurzyłam :( a w drugim miejscu wyniki po świętach, więc to olałam....co się odwlecze to nie uciecze :P Mąż ma mi kupić teścik.
    ja rowniez trzymam kciuki:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    wiem wiem:) nie wiem jak ja tyle wody dam rade wypic w tak krotkim czasie:P u mnie w klinice jest zalecenie zeby na miejscu wypic:)
    Nie przesadzcie z tym piciem.Ja miałam pełny pecherz do tego zabieg sie opoźnił i nie byłam w stanie uleżeć po transferze.Także złoty środek ;)

Trzymam dziewczyny za wszystkie zabiegi i testowanie.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Justyna, czy ty przemyslalas wszystkie swoje wiadomości?
    Z taką pewnością i bez pokory piszesz o tym ze masz tyleeee zarodków i ze i tak byś nie mrozie, gdy mamy tutaj kobiety którym nawet pół zarodka nie dotrwalo? Albo takie które przychodzą 3 punkcje a nie miały nawet po nich transferu?
    Ja tylk onapisalam że mi nie proponowali mrozenia komórek jajowych i byłam zdziwiona że nie dostałam takiej propozycji,jedyne co sama im proponowalam to to że bym bardzo chciała komuś pomoc i oddać do adopcji ale od razu mnie wykluczyli bo mam niedoczynność tarczycy :-(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Anko - myślę, że te tzw. idealne zarodki jak je nazywają dziewczyny wynikają ze szczęścia, które je spotkało. Być może wcześniej miały słabsze i teraz czują się pewniejsze.
    Niestety na forum nie widać emocji, dlatego czasami błędnie możemy odczytać intencje. Nie sądzę aby któraś z nas chcąca być matką chciała celowo wyrządzić krzywdę innej matce :)
    Osobiście dla mnie to też nie ma znaczenia, w sensie te literki, nawet ich nie rozumiem, ale jeśli komuś to daje radość i wiarę, że tym razem się uda, to czemu nie :)

Niech te nasze dzieci się pięknie rozwijają i pojawiają na świecie :) Czy to 4AA, czy to 4 BB czy 4 CC kochać będziemy na pewno tak samo.
    Przepraszam jeśli kogoś urazilam naprawdę niechciala.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę wszystkim dziś powodzenia testującym i tym kobietkom co jadą po swoje Maleństw :-D

agniesia2569, agnesita85, Beata.D lubią tę wiadomość

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1234 i ta wypowiedź mi się podoba bo w poprzedniej trochę przesadziłaś nie mogłaś ani przed punkcją ani nawet po punkcji wiedzieć że będziesz miała zarodki,transfer,śnieżynki i który transfer się uda a napisałaś że i tak byś nie mroziła bo masz śnieżynki

Marta1986, Anko:-) lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    Justa1234 i ta wypowiedź mi się podoba bo w poprzedniej trochę przesadziłaś nie mogłaś ani przed punkcją ani nawet po punkcji wiedzieć że będziesz miała zarodki,transfer,śnieżynki i który transfer się uda a napisałaś że i tak byś nie mroziła bo masz śnieżynki
    Ja widzę że tu cieszyć się z niczego nie można tylk trzeba smutac :-( nikomu niechcialam zrobić na złość bo to obrzydliwe by było, może w złym sensie napisałam ale nie chodziło mi o to że ja to mam najlepsze zarodki że ja to mam ich nie wiadomo ile i że rzadna tyle nie będzie napewno miała. Co niektórym buzują i się czepiaja, ja wiem ze są tu kobiety które miały kilka transferów lub wcale się nie odbyły z braku maleństw,myślicie że chciałam im zrobić na złość żeby jea jeszcze bardziej zdolowac? To się grubo mylicie bo ja też mam swoją historię starania się i wiem co one Przeżywają pomimo że mi się teraz udało to i tak ciągle żyje w strachu że będzie coś nie tak, że na kolejnym usg mogę nie ujrzeć tego co bym chciała :-(

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzewczynom testującym życzę wysokiej bety i żebyście miały prezent od zajączka:)
    a tym co w najbliższych dniach wrócą do domku ze swoimi maleństwami tego żeby kropeczki ładnie się u was zadomowiły.

Dziewczyny a ja się martwię.. byłam w środę na wizycie wszystko było w porządku maluszek rozrabiał serduszko ładnie biło. Ale od wczoraj znów gorzej się czuję:( boli brzuch dziś doszedł ból krzyża. Brzuch dalej się napina. Leżę cały czas ale ja już nie wiem co jest normalne a co niepokojące. Już nie wiem co mam myśleć boję się że to zwiastuje coś złego.

agniesia2569 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:

Trzymam mocno kciuki!

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a może idź do lekrza albo zadzwoń będziesz spokojniejsza.Nic się nie martw na zapas i nie denerwuj,będzie dobrze, zobaczysz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Przepraszam jeśli kogoś urazilam naprawdę niechciala.

Mnie nie uraziłaś, dlatego opowiedziałam się po Twojej stronie :)

justa1234 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urazić mnie też nie urazilas. Teraz twoje wiadomości są super i pełne empatii i tak trzeba:-)
    Ginger zadzwoń do ginekologa. Niech mąż pomasuje ci plecy aby nie dochodziło do skurczy ani krzyża ani macicy. Połóż się wygodnie weź nospe i dobra książkę do rączki.
    Proszę się nie stresować.

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nikomu nie chciałam zrobić krzywdy tym wpise. Przepraszam każda z osobna która na widok mojego wcześniejszego postu poczuła złość i smutek, nie chodziło mi o takie emocje :-(

Anko:-), Beata.D, Maka lubią tę wiadomość

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ