X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    dziekuje:) mnie tez nic nie boli:) jutro ja za Ciebie bede mega mocno trzymac:) Wielki Piatek i Wielka Sobota - musi Nam sie udac:)ale stres mam, od 5 nie spie

Będzie dobrze, to podobno długo nie trwa i zaraz można iść do domu. Pamiętaj o pełnym pęcherzu. Mój lekarz mówił że to mega ważne bo od tego wiele zależy :)

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesita, pewnie że wolałabym 2. W najlepszym wypadku obydwa by się zagnieździły i miałabym od razu dwoje dzieci. Bardzo bym chciała. Mam już 34 lata i nie wiem czy kiedykolwiek jeszcze będę miała szansę zajść w ciążę. Więc najlepiej jakby była od razu dwójka :)

Konwalia, Beata.D, Lenuś lubią tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Będzie dobrze, to podobno długo nie trwa i zaraz można iść do domu. Pamiętaj o pełnym pęcherzu. Mój lekarz mówił że to mega ważne bo od tego wiele zależy :)
    wiem wiem:) nie wiem jak ja tyle wody dam rade wypic w tak krotkim czasie:P u mnie w klinice jest zalecenie zeby na miejscu wypic:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece jeszcze na zakupki przedswiateczne bo pozniej to juz sobie nie polece::P buziole dam znac jak wroce:)

iga 79 lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Agnesita, pewnie że wolałabym 2. W najlepszym wypadku obydwa by się zagnieździły i miałabym od razu dwoje dzieci. Bardzo bym chciała. Mam już 34 lata i nie wiem czy kiedykolwiek jeszcze będę miała szansę zajść w ciążę. Więc najlepiej jakby była od razu dwójka :)
    dwojka szczescia d razu:) tez bardzo chce ale moj maz jakos negatywnie nastawiony do dwojki bo ma taka prace ze ciagle bym byla sama..ale jade sama do kliniki wiec ja podejme decyzje:P

Anatolka, Beata.D lubią tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia ! :)

agnesita85 lubi tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKo dzięki za kciuki, ale nie zrobiłam bety, bo dziś mają wolne! Tak się wkurzyłam :( a w drugim miejscu wyniki po świętach, więc to olałam....co się odwlecze to nie uciecze :P Mąż ma mi kupić teścik.

justa1234, Konwalia, Sky lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    AKo dzięki za kciuki, ale nie zrobiłam bety, bo dziś mają wolne! Tak się wkurzyłam :( a w drugim miejscu wyniki po świętach, więc to olałam....co się odwlecze to nie uciecze :P Mąż ma mi kupić teścik.
    ja rowniez trzymam kciuki:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    wiem wiem:) nie wiem jak ja tyle wody dam rade wypic w tak krotkim czasie:P u mnie w klinice jest zalecenie zeby na miejscu wypic:)
    Nie przesadzcie z tym piciem.Ja miałam pełny pecherz do tego zabieg sie opoźnił i nie byłam w stanie uleżeć po transferze.Także złoty środek ;)

Trzymam dziewczyny za wszystkie zabiegi i testowanie.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Justyna, czy ty przemyslalas wszystkie swoje wiadomości?
    Z taką pewnością i bez pokory piszesz o tym ze masz tyleeee zarodków i ze i tak byś nie mrozie, gdy mamy tutaj kobiety którym nawet pół zarodka nie dotrwalo? Albo takie które przychodzą 3 punkcje a nie miały nawet po nich transferu?
    Ja tylk onapisalam że mi nie proponowali mrozenia komórek jajowych i byłam zdziwiona że nie dostałam takiej propozycji,jedyne co sama im proponowalam to to że bym bardzo chciała komuś pomoc i oddać do adopcji ale od razu mnie wykluczyli bo mam niedoczynność tarczycy :-(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Anko - myślę, że te tzw. idealne zarodki jak je nazywają dziewczyny wynikają ze szczęścia, które je spotkało. Być może wcześniej miały słabsze i teraz czują się pewniejsze.
    Niestety na forum nie widać emocji, dlatego czasami błędnie możemy odczytać intencje. Nie sądzę aby któraś z nas chcąca być matką chciała celowo wyrządzić krzywdę innej matce :)
    Osobiście dla mnie to też nie ma znaczenia, w sensie te literki, nawet ich nie rozumiem, ale jeśli komuś to daje radość i wiarę, że tym razem się uda, to czemu nie :)

Niech te nasze dzieci się pięknie rozwijają i pojawiają na świecie :) Czy to 4AA, czy to 4 BB czy 4 CC kochać będziemy na pewno tak samo.
    Przepraszam jeśli kogoś urazilam naprawdę niechciala.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę wszystkim dziś powodzenia testującym i tym kobietkom co jadą po swoje Maleństw :-D

agniesia2569, agnesita85, Beata.D lubią tę wiadomość

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1234 i ta wypowiedź mi się podoba bo w poprzedniej trochę przesadziłaś nie mogłaś ani przed punkcją ani nawet po punkcji wiedzieć że będziesz miała zarodki,transfer,śnieżynki i który transfer się uda a napisałaś że i tak byś nie mroziła bo masz śnieżynki

Marta1986, Anko:-) lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    Justa1234 i ta wypowiedź mi się podoba bo w poprzedniej trochę przesadziłaś nie mogłaś ani przed punkcją ani nawet po punkcji wiedzieć że będziesz miała zarodki,transfer,śnieżynki i który transfer się uda a napisałaś że i tak byś nie mroziła bo masz śnieżynki
    Ja widzę że tu cieszyć się z niczego nie można tylk trzeba smutac :-( nikomu niechcialam zrobić na złość bo to obrzydliwe by było, może w złym sensie napisałam ale nie chodziło mi o to że ja to mam najlepsze zarodki że ja to mam ich nie wiadomo ile i że rzadna tyle nie będzie napewno miała. Co niektórym buzują i się czepiaja, ja wiem ze są tu kobiety które miały kilka transferów lub wcale się nie odbyły z braku maleństw,myślicie że chciałam im zrobić na złość żeby jea jeszcze bardziej zdolowac? To się grubo mylicie bo ja też mam swoją historię starania się i wiem co one Przeżywają pomimo że mi się teraz udało to i tak ciągle żyje w strachu że będzie coś nie tak, że na kolejnym usg mogę nie ujrzeć tego co bym chciała :-(

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzewczynom testującym życzę wysokiej bety i żebyście miały prezent od zajączka:)
    a tym co w najbliższych dniach wrócą do domku ze swoimi maleństwami tego żeby kropeczki ładnie się u was zadomowiły.

Dziewczyny a ja się martwię.. byłam w środę na wizycie wszystko było w porządku maluszek rozrabiał serduszko ładnie biło. Ale od wczoraj znów gorzej się czuję:( boli brzuch dziś doszedł ból krzyża. Brzuch dalej się napina. Leżę cały czas ale ja już nie wiem co jest normalne a co niepokojące. Już nie wiem co mam myśleć boję się że to zwiastuje coś złego.

agniesia2569 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:

Trzymam mocno kciuki!

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a może idź do lekrza albo zadzwoń będziesz spokojniejsza.Nic się nie martw na zapas i nie denerwuj,będzie dobrze, zobaczysz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Przepraszam jeśli kogoś urazilam naprawdę niechciala.

Mnie nie uraziłaś, dlatego opowiedziałam się po Twojej stronie :)

justa1234 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urazić mnie też nie urazilas. Teraz twoje wiadomości są super i pełne empatii i tak trzeba:-)
    Ginger zadzwoń do ginekologa. Niech mąż pomasuje ci plecy aby nie dochodziło do skurczy ani krzyża ani macicy. Połóż się wygodnie weź nospe i dobra książkę do rączki.
    Proszę się nie stresować.

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nikomu nie chciałam zrobić krzywdy tym wpise. Przepraszam każda z osobna która na widok mojego wcześniejszego postu poczuła złość i smutek, nie chodziło mi o takie emocje :-(

Anko:-), Beata.D, Maka lubią tę wiadomość

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ