IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej czytalyscie Crossa?
Ja nie wiem czy powinnam zaczynać druga część, bo książka jest tak podniecająca ze aż czuje podbrzusze czytając?
Ehhh miałam nadzieję że chociaż tyle z miłych rzeczy mi zostalo- czytanie o dobrym seksie-skoro nie wolno mi go robic:-)Sky, Mimbla, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
agniesia2569 wrote:od wczoraj hiperka nasiliła się....ledwo co chodzę, jak leże na wznak jest w miare ok, nie wiem czy to już czas na interwencje czy to normalne....
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
MałaMi83 wrote:Lenuś miałaś rację- będą bliźniaki
Wczoraj byłam na pierwszym USG i narazie nic tam zabardzo nie widać, ale są 2 pęcherzyki płodowe.
Chętnie bym do Ciebie zagadała na priv bo nie znam tu nikogo innego w podobnej sytuacji a mam milion pytań
Super:) Gratuluję ci bardzo:)MałaMi83 lubi tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Ojeju jej! Ale będę zaciskac kciuki! Jak tam dziś mamuśka?
Cykl dalej bolą? Wszystko gra:)?
Bete zrobie dla potwierdzenia. Wczoraj miałam doła, ale dziś już jestem spokojna. Co będzie to będzie, nie mam na to wpływu2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Mam to samo wrażenie co Griszanka, że Justa zwyczajnie nie analizowała tematu mrożenia oocytów,bo każda z nas po punkcji "modli się" o zarodki a kwestia niezapłodnionych jajek... no... to jest często przemilczany temat na konsultacjach.
Nawet jak ktoś ma niską rezerwę to w 1. próbie resztki niezapłodnionych oocytów - zazwyczaj są niszczone a nie oferuje nam się mrożenia za wszelką cenę. Zwłaszcza że - para musiałaby przecież dopłacić. Dodam, że w moim przypadku,po 1. in-v lekarz nie widział sensu nic mrozić - pewnie dlatego że mieliśmy już mrożone nasienie a ja mam wysoką rezerwę AMH...No i był to początek drogi. Nawet moje "podarowanie jajeczek klinice" nie było dla nich atrakcyjne - pewnie ze względu na wiek (34).. i małą ilość pozostałą do zamrożenia, bodaj dwie sztuki.
Wydaje mi się, wielu lekarzy w klinikach niespecjalnie wspomina o opcji dodatkowego mrożenia oocytów, i nie roztrząsa takich dylematów na konsultacjach gdy para jest w rządowym - może dlatego, że to dla nich słabo opłacalna usługa?
Wyobraźmy sobie, że po zapłodnieniu 6 komórek zostaje komuś kilka jajek - a w klinice nie ma możliwości negocjacji żeby zamrozić je tanio, np. za 300 złotych. bo jest to wszystko tak skalkulowane że opłaca się mrozić minimum 15. Cena jest sztywna "do 20 komórek".
...życie jest brutalne.
Może nie mam racji ale takie są moje odczucia.justa1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagniesia2569 wrote:od wczoraj hiperka nasiliła się....ledwo co chodzę, jak leże na wznak jest w miare ok, nie wiem czy to już czas na interwencje czy to normalne....
A czy to nie jest tak, że jak hiperka się nasilna, to możliwa jest ciąża?
Ja tępak w tym temacie, ale z tego co rozmawiałyśmy, to mówiłaś, ze może tak być? Trzymam kciukiKonwalia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Ej czytalyscie Crossa?
Ja nie wiem czy powinnam zaczynać druga część, bo książka jest tak podniecająca ze aż czuje podbrzusze czytając?
Ehhh miałam nadzieję że chociaż tyle z miłych rzeczy mi zostalo- czytanie o dobrym seksie-skoro nie wolno mi go robic:-)
Ja czytałam podobał mi się dużo bardziej niż Grey. Ale ostatnia część jest z dupy. Przeczytałam trochę odłożyłam i raczej już do niej nie wrócę. Ale poprzednie jak dla mnie super;)Anko:-) lubi tę wiadomość
-
Mocno trzymam kciuki za testujace! ♡♡
agniesia2569 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Ej czytalyscie Crossa?
Ehhh miałam nadzieję że chociaż tyle z miłych rzeczy mi zostalo- czytanie o dobrym seksie-skoro nie wolno mi go robic:-)
Czytam teraz czwartą część, bardziej mi leży niż GreyAnko:-) lubi tę wiadomość
-
Sky wrote:Jak przygotowania do Świąt? Co pysznego robicie? Czy raczej u rodziców wyżerka?
Święta sa zawsze u mnie i póki co jeszcze sprzątanie i gotowanie przede mną. Ze względu na moj stan w tym roku trochę sie oszczędzam i przygotowuje tylko jajka faszerowane, sałatkę brokułowa, roladę łososiowo-szpinakowa (polecam, pycha) i tyleMam pięknie umyte okna mimo paskudnej pogody - moja mama to wielki Skarb.
Kocham Święta Wielkanocne chyba bardziej niż Boże Narodzenie - te nowalijki, wiosna... W tym roku pogoda bardziej bożonarodzeniowa, ale cieszę sie, ze kolejne święta moje spędzać w dwupakuagniesia2569, Sky, Mimbla, niecierpliwa, czarownica_tea, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Takasobie gdzie mieszkasz? Tak się składa że na l4 mam dużo czasu, chętnie podjadę skopac ci pupe:-)
a dojezdzam do lodzi do gamety ... ale chyba nie masz po drodze heh
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Sky wrote:A czy to nie jest tak, że jak hiperka się nasilna, to możliwa jest ciąża?
Ja tępak w tym temacie, ale z tego co rozmawiałyśmy, to mówiłaś, ze może tak być? Trzymam kciukidlatego martwię się, nie chce sobie i maluszkowi zaszkodzić w razie czego
aż się wzruszyłam pisząc to.... uh...
-
Konwalia wrote:Ginger84 ja jestem na L4 ze względu na twardniejący brzuch (macice). Lekarz zalecił max. 6 nosp na dobę i 2 x magnez. Poza tym leżenie, leżenie i leżenie. Kochana bóle kręgosłupa w ciazy to normalne. Nie sa one tylko objawem poronienia, ale tez prawidłowo rozwijającej sie ciazy. Odpoczywaj. Będzie wszystko dobrze. Dzidziuś potrzebuje miejsca i dezorganizuje Ci trochę organizm
Dziękuję trochę mnie uspokoiłasmam nadzieje ze to po prostu maluszek robi sobie miejsce. Tylko ten brzuch kurcze. Ty już masz 25 tc wiec ma prawo ci twardniec a ja tak mam od początku.gin co prawda mówi zeby się tym nie martwić i leżeć ale sama wiesz jak jest.staram się być dobrej myśli ale są chwile zwątpienia:(
Sysiaaaaa lubi tę wiadomość