X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy przy refundowanym in vitro i ze wskazaniem przez lekarz można korzystać ze wszystkich udogodnień i pomocy medycznych jakie oferuje klinika? Chodzi mi np o aktywacje oocytów. Nie chcę się niepotrzebnie kłócić z lekarzem
    Sysiaaaa na bocku pisała specjalistka w tym temacie ze w programie nie maja prawa wziąć od Ciebie żadnej złotówki za dodatkowe opcje, wszystko jest bezpłatne. Zdarza sie ze w niektórych klinikach pobierano opłaty za eglue albo scratching ale robiono to zupełnie bezprawnie- zwykle nadużycie...

Mimbla lubi tę wiadomość

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Roletka, czy mogę wiedzieć czyją jesteś pacjentką w GC? :)
    Prowadzi mnie dr M ;)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Sysiaaaa na bocku pisała specjalistka w tym temacie ze w programie nie maja prawa wziąć od Ciebie żadnej złotówki za dodatkowe opcje, wszystko jest bezpłatne. Zdarza sie ze w niektórych klinikach pobierano opłaty za eglue albo scratching ale robiono to zupełnie bezprawnie- zwykle nadużycie...
    to samo powiedział mój gin ostatnio :) ja płaciłam tylko za mrożenie oocytów, ale to ze względu na to że to nie ma wpływu na ivf rządowe tylko jest pozaprogramowe :)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Prowadzi mnie dr M ;)

A kiedy mówiłaś ze chcesz embryoglue? Czy robili jakieś problemy i otzrymane od MZ pismo było potrzebne, czy raczej było bez problemu?

Bliźniaki są z nami :*
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że Invicta ostatnio bardzo trzyma się regulaminu i muszą mieć jasne przesłanki, które ich usprawiedliwiają przy użyciu dodatkowych zabiegów itd. Boją się... Mi nie chcieli zrobić ICSI ostatnio, a o reszcie mowy nie było, bo zarodków było 0 :/
    Bardzo głośno się zrobiło o tych dopłatach za dodatkowe usługi i bardzo dobrze

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam na wizytę w 11dc żeby sprawdzić czy jest dobre endo i po usg zapytałam dr M co myśli o EG albo AH itp. popatrzał w kartotekę i powiedział że możemy dodać EG do tego transferu :) powiedziałam że mam to pismo ale zgodził się zanim się o nim dowiedział, dr M jest małomówny ale podoba mi się to że mnie słucha i bierze moje zdanie pod uwagę :) no i sam proponuje 2 zarodki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 21:22

• roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Zauważyłam, że Invicta ostatnio bardzo trzyma się regulaminu i muszą mieć jasne przesłanki, które ich usprawiedliwiają przy użyciu dodatkowych zabiegów itd. Boją się... Mi nie chcieli zrobić ICSI ostatnio, a o reszcie mowy nie było, bo zarodków było 0 :/
    Bardzo głośno się zrobiło o tych dopłatach za dodatkowe usługi i bardzo dobrze

dziwi mnie taka postawa lekarza, albo klinika naciska, ja miałam pierwszą procedurę i było imsi chociaż nawet na icsi nie ma wskazań według rządowego, tak samo 2 zarodki i bez problemu eg, chyba że mój dr M chce zrobić na złość dr Cz :D czemu bym się nie dziwiła :)

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, u mnie już pewno za późno. Już sie raczej nie będę z nim widzieć żeby mu powiedzieć, no chyba że on będzie robił mi punkcję pojutrze.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    dziwi mnie taka postawa lekarza, albo klinika naciska, ja miałam pierwszą procedurę i było imsi chociaż nawet na icsi nie ma wskazań według rządowego, tak samo 2 zarodki i bez problemu eg, chyba że mój dr M chce zrobić na złość dr Cz :D czemu bym się nie dziwiła :)
    Co klinika, to inne zasady :( nie zrozumiałe to dla mnie. Przecież i tak dostają kasę za to, więc w czym oni widzą problem

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Co klinika, to inne zasady :( nie zrozumiałe to dla mnie. Przecież i tak dostają kasę za to, więc w czym oni widzą problem

dokładnie za darmo tego nie robią przecież ;/

• roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Hmmm, u mnie już pewno za późno. Już sie raczej nie będę z nim widzieć żeby mu powiedzieć, no chyba że on będzie robił mi punkcję pojutrze.
    przed punkcją będzie pewnie wizyta, przynajmniej ja miałam :)

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed pierwszą punkcją nie miałam. Myślę, że teraz tym bardziej nie będzie bo to przecież Wielka Sobota, pewno z rana zrobią zabiegi i tyle. No nic, jak będę miała okazję to komuś powiem.

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:

A ja też ostatnio odniosłam wrażenie ze robi na złość Cz. wcale a wcale mu się nie dziwię i pomagam w tym hihi tak jak np zmiana lutinus na luteine mina dr.Cz bezcenna jak się dowiedziała;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, czy ty przemyslalas wszystkie swoje wiadomości?
    Z taką pewnością i bez pokory piszesz o tym ze masz tyleeee zarodków i ze i tak byś nie mrozie, gdy mamy tutaj kobiety którym nawet pół zarodka nie dotrwalo? Albo takie które przychodzą 3 punkcje a nie miały nawet po nich transferu?
    justa1234 wrote:
    Aha,to nie wiedziałam powiem szczerze :-o mi nic takiego nie proponowali, ale i tak by nie mroziła bo nie było potrzeby gdyż mam jeszcze trzy śnieżynki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 22:32

Sysiaaaaa, klirka, Sansivieria, Tosia 1981, pinezka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale to forum nauczyło mnie tyle empatii ze nie potrafię kurwa napisać ze mam super zarodki, i phi co mi tam mrożenie komórek...
    Ja miałam jedna punkcje w której był tylko 1 zarodek, słabej jakości i wtedy 6komorek poszło mi w kubeł, bo moja klinika nie mroziła.
    Po drugiej punkcji sytuacja jest dużo lepsza, ale czy będę tu o tym wypisywać? Raczej nie,bo nigdy nie wiadomo co Cię spotka.
    Mam za sobą 3 stracone ciążę i ogromne doświadczenie i zwyczajnie przykro mi jak czytam takie 'przechwalki'.

Sysiaaaaa, klirka, Sansivieria, adrenalina, Tosia 1981, pinezka, Kava, Beata.D, kapturnica lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Przepraszam ale to forum nauczyło mnie tyle empatii ze nie potrafię kurwa napisać ze mam super zarodki, i phi co mi tam mrożenie komórek...
    Ja miałam jedna punkcje w której był tylko 1 zarodek, słabej jakości i wtedy 6komorek poszło mi w kubeł, bo moja klinika nie mroziła.
    Po drugiej punkcji sytuacja jest dużo lepsza, ale czy będę tu o tym wypisywać? Raczej nie,bo nigdy nie wiadomo co Cię spotka.
    Mam za sobą 3 stracone ciążę i ogromne doświadczenie i zwyczajnie przykro mi jak czytam takie 'przechwalki'.
    nie popadajmy w paranoje, dziewczyna nie miała nic złego nam myśłi, a idąc tym tropem to "przechwalanie się" że komuś się udało i to "nie daj boże" za pierwszym razem to już w ogóle obraza....i cios.
    Każda jest w innej syt.i musimy to uszanować i się nie czepiajmy, ok? :)

iga 79, justa1234 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny nie tak ostro..wiem że to boli(dwie ciaze pozamaciczne nieudany transfer i 35 lat na karku) nadzieję powoli tracę...ja wszystkiego dowiedziałam się od Was na forum(napewno więcej niż od lekarza) dlatego się nie wychylam bo wiedzę macie większą niż ja
    też czasem mam ochotę wybuchnąć jak ktoś pier .....że wszystko jest takie proste...
    trzeba pamiętać,że pewność siebie czasem może zgubić...
    Ale proszę Was nie kłóćcie się !

Anko:-), Sansivieria, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja się nie czepiam. Z ovufriend mam wiele wspaniałych koleżanek które dawno są w ciąży.
    Ja jestem pewna że mi się uda. Kwestia czasu, ale waże słowa na tak delikatnym forum jak to. Wiem ile wiele kobiet przechodzi tu koszmar.
    A weszłam na forum bo od innej koleżanki z tego forum dostalam sms o odczuciach na temat wiadomości Justyny...
    i nie chciałam się czepiać Justyna, bez urazy, chodzi mi o troszkę więcej empatii...

Sysiaaaaa, pinezka, kapturnica lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga chciałam dokładnie to uświadomić. Ze ta pewność siebie u kobiet z problemami nie zawsze poplaca i ze może to zgubić. Ponad to są tu kobiety smutniejsze niż ja, takie którym oddalabym swoją kolejkę do ciąży,dlatego nie lubię wiadomości które mogłyby kogoś zasmucic jeszcze bardziej.

iga 79, pinezka, Beata.D lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok rozumiem Cię
    ja siedzę właśnie wk...bo mam poważną awarie prądu :/ i nic się nie da zrobić dopiero jutro...muszę wziąć urlop i trafi mnie chyba bo przy stymulacji musiałam wziąć kilka dni urlopu(na wizyty ) jak tak dalej pójdzie to urlopu mi zabraknie do końca roku!muszę się wyżyć na moim:) mówiłam mu dziś że coś nie tak z prądem,bo światła przygasaly i piekarnik mi ześwirował ! szlak jak pech to na całego zamrażarka mi się na dodatek rozmrozi :/

Anko:-) lubi tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ