IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sysiaaaaa wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy przy refundowanym in vitro i ze wskazaniem przez lekarz można korzystać ze wszystkich udogodnień i pomocy medycznych jakie oferuje klinika? Chodzi mi np o aktywacje oocytów. Nie chcę się niepotrzebnie kłócić z lekarzem
Mimbla lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
zai2014 wrote:Roletka, czy mogę wiedzieć czyją jesteś pacjentką w GC?
-
Requiem wrote:Sysiaaaa na bocku pisała specjalistka w tym temacie ze w programie nie maja prawa wziąć od Ciebie żadnej złotówki za dodatkowe opcje, wszystko jest bezpłatne. Zdarza sie ze w niektórych klinikach pobierano opłaty za eglue albo scratching ale robiono to zupełnie bezprawnie- zwykle nadużycie...
ja płaciłam tylko za mrożenie oocytów, ale to ze względu na to że to nie ma wpływu na ivf rządowe tylko jest pozaprogramowe
-
Zauważyłam, że Invicta ostatnio bardzo trzyma się regulaminu i muszą mieć jasne przesłanki, które ich usprawiedliwiają przy użyciu dodatkowych zabiegów itd. Boją się... Mi nie chcieli zrobić ICSI ostatnio, a o reszcie mowy nie było, bo zarodków było 0
Bardzo głośno się zrobiło o tych dopłatach za dodatkowe usługi i bardzo dobrzeDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
poszłam na wizytę w 11dc żeby sprawdzić czy jest dobre endo i po usg zapytałam dr M co myśli o EG albo AH itp. popatrzał w kartotekę i powiedział że możemy dodać EG do tego transferu
powiedziałam że mam to pismo ale zgodził się zanim się o nim dowiedział, dr M jest małomówny ale podoba mi się to że mnie słucha i bierze moje zdanie pod uwagę
no i sam proponuje 2 zarodki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 21:22
-
Sysiaaaaa wrote:Zauważyłam, że Invicta ostatnio bardzo trzyma się regulaminu i muszą mieć jasne przesłanki, które ich usprawiedliwiają przy użyciu dodatkowych zabiegów itd. Boją się... Mi nie chcieli zrobić ICSI ostatnio, a o reszcie mowy nie było, bo zarodków było 0
Bardzo głośno się zrobiło o tych dopłatach za dodatkowe usługi i bardzo dobrze
dziwi mnie taka postawa lekarza, albo klinika naciska, ja miałam pierwszą procedurę i było imsi chociaż nawet na icsi nie ma wskazań według rządowego, tak samo 2 zarodki i bez problemu eg, chyba że mój dr M chce zrobić na złość dr Czczemu bym się nie dziwiła
-
roletka wrote:dziwi mnie taka postawa lekarza, albo klinika naciska, ja miałam pierwszą procedurę i było imsi chociaż nawet na icsi nie ma wskazań według rządowego, tak samo 2 zarodki i bez problemu eg, chyba że mój dr M chce zrobić na złość dr Cz
czemu bym się nie dziwiła
nie zrozumiałe to dla mnie. Przecież i tak dostają kasę za to, więc w czym oni widzą problem
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Co klinika, to inne zasady
nie zrozumiałe to dla mnie. Przecież i tak dostają kasę za to, więc w czym oni widzą problem
dokładnie za darmo tego nie robią przecież ;/ -
zai2014 wrote:Hmmm, u mnie już pewno za późno. Już sie raczej nie będę z nim widzieć żeby mu powiedzieć, no chyba że on będzie robił mi punkcję pojutrze.
-
roletka wrote:dziwi mnie taka postawa lekarza, albo klinika naciska, ja miałam pierwszą procedurę i było imsi chociaż nawet na icsi nie ma wskazań według rządowego, tak samo 2 zarodki i bez problemu eg, chyba że mój dr M chce zrobić na złość dr Cz
czemu bym się nie dziwiła
A ja też ostatnio odniosłam wrażenie ze robi na złość Cz. wcale a wcale mu się nie dziwię i pomagam w tym hihi tak jak np zmiana lutinus na luteine mina dr.Cz bezcenna jak się dowiedziała;) -
Justyna, czy ty przemyslalas wszystkie swoje wiadomości?
Z taką pewnością i bez pokory piszesz o tym ze masz tyleeee zarodków i ze i tak byś nie mrozie, gdy mamy tutaj kobiety którym nawet pół zarodka nie dotrwalo? Albo takie które przychodzą 3 punkcje a nie miały nawet po nich transferu?justa1234 wrote:Aha,to nie wiedziałam powiem szczerze :-o mi nic takiego nie proponowali, ale i tak by nie mroziła bo nie było potrzeby gdyż mam jeszcze trzy śnieżynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 22:32
Sysiaaaaa, klirka, Sansivieria, Tosia 1981, pinezka lubią tę wiadomość
-
Przepraszam ale to forum nauczyło mnie tyle empatii ze nie potrafię kurwa napisać ze mam super zarodki, i phi co mi tam mrożenie komórek...
Ja miałam jedna punkcje w której był tylko 1 zarodek, słabej jakości i wtedy 6komorek poszło mi w kubeł, bo moja klinika nie mroziła.
Po drugiej punkcji sytuacja jest dużo lepsza, ale czy będę tu o tym wypisywać? Raczej nie,bo nigdy nie wiadomo co Cię spotka.
Mam za sobą 3 stracone ciążę i ogromne doświadczenie i zwyczajnie przykro mi jak czytam takie 'przechwalki'.Sysiaaaaa, klirka, Sansivieria, adrenalina, Tosia 1981, pinezka, Kava, Beata.D, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Przepraszam ale to forum nauczyło mnie tyle empatii ze nie potrafię kurwa napisać ze mam super zarodki, i phi co mi tam mrożenie komórek...
Ja miałam jedna punkcje w której był tylko 1 zarodek, słabej jakości i wtedy 6komorek poszło mi w kubeł, bo moja klinika nie mroziła.
Po drugiej punkcji sytuacja jest dużo lepsza, ale czy będę tu o tym wypisywać? Raczej nie,bo nigdy nie wiadomo co Cię spotka.
Mam za sobą 3 stracone ciążę i ogromne doświadczenie i zwyczajnie przykro mi jak czytam takie 'przechwalki'.
Każda jest w innej syt.i musimy to uszanować i się nie czepiajmy, ok?iga 79, justa1234 lubią tę wiadomość
-
kurde dziewczyny nie tak ostro..wiem że to boli(dwie ciaze pozamaciczne nieudany transfer i 35 lat na karku) nadzieję powoli tracę...ja wszystkiego dowiedziałam się od Was na forum(napewno więcej niż od lekarza) dlatego się nie wychylam bo wiedzę macie większą niż ja
też czasem mam ochotę wybuchnąć jak ktoś pier .....że wszystko jest takie proste...
trzeba pamiętać,że pewność siebie czasem może zgubić...
Ale proszę Was nie kłóćcie się !Anko:-), Sansivieria, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Ale ja się nie czepiam. Z ovufriend mam wiele wspaniałych koleżanek które dawno są w ciąży.
Ja jestem pewna że mi się uda. Kwestia czasu, ale waże słowa na tak delikatnym forum jak to. Wiem ile wiele kobiet przechodzi tu koszmar.
A weszłam na forum bo od innej koleżanki z tego forum dostalam sms o odczuciach na temat wiadomości Justyny...
i nie chciałam się czepiać Justyna, bez urazy, chodzi mi o troszkę więcej empatii...Sysiaaaaa, pinezka, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Iga chciałam dokładnie to uświadomić. Ze ta pewność siebie u kobiet z problemami nie zawsze poplaca i ze może to zgubić. Ponad to są tu kobiety smutniejsze niż ja, takie którym oddalabym swoją kolejkę do ciąży,dlatego nie lubię wiadomości które mogłyby kogoś zasmucic jeszcze bardziej.
iga 79, pinezka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
ok rozumiem Cię
ja siedzę właśnie wk...bo mam poważną awarie prądui nic się nie da zrobić dopiero jutro...muszę wziąć urlop i trafi mnie chyba bo przy stymulacji musiałam wziąć kilka dni urlopu(na wizyty ) jak tak dalej pójdzie to urlopu mi zabraknie do końca roku!muszę się wyżyć na moim:) mówiłam mu dziś że coś nie tak z prądem,bo światła przygasaly i piekarnik mi ześwirował ! szlak jak pech to na całego zamrażarka mi się na dodatek rozmrozi
Anko:-) lubi tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB