X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    jestem ciekawe jak moje zarodeczki sie maja:)

Pewnie już czekają aż je zabierzesz albo wyślesz na obóz w góry :P albo zimowisko :D

agnesita85, justa1234 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie pytali przed punkcją co robimy z komórkami nadprogramowymi, podjęłam decyzję że jeżeli będą to chce trzy zamrozić, pobrali mi 11 z nich 9 było dojrzałych czyli akurat 6 do programu i mamy trzy oocyty zamrożone :)

Sky, Beata.D lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky ja czułam podobnie jak już nas wreszcie zakwalifikowali w Krakowie, to nie zastanawiałam się wiele tylko wykonywałam polecenia ;-).

Sky lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Sky ja czułam podobnie jak już nas wreszcie zakwalifikowali w Krakowie, to nie zastanawiałam się wiele tylko wykonywałam polecenia ;-).

Ja jestem generalnie bardzo zdyscyplinowana, nie dopytuje itd. Po ostatnim in vitro dowiedziałam się, że miałam ICSI dopiero jak odebrałam kartę wypisu :P

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy przy refundowanym in vitro i ze wskazaniem przez lekarz można korzystać ze wszystkich udogodnień i pomocy medycznych jakie oferuje klinika? Chodzi mi np o aktywacje oocytów. Nie chcę się niepotrzebnie kłócić z lekarzem

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Teraz czekam na miesiączkę, po miesiączce biorę Ovulastan i mam się pokazać między 13 a 15 dc, co dalej nie wiem :)
    Nie wybiegam i koncentruję się na tym co jest. Dziś jeszcze zrobiłam USG piersi żeby zobaczyć czy jest ok, w Invimedzie wymagali, a teraz zrobiłam sama dla siebie :)
    A wawie w invimedzie jesteś?

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky odnosnie obcasow w ciazy, to poki brzuszek maly, to spoko, nie ma zadnych przeszkod. Gorzej jak puchna nogi, albo brzusio zmienia srodek ciezkosci, to moze byc gorzej. Ale znam takie co niemalze do porodu chodzily w szpilkach. U mnie juz 23 tc i obcasy owszem ale niziutkie, inaczej nogi bola. Na swieta sie przymierzam do sukienki i niestety buty, ktore chcialam zalozyc zdecydowanie odpadaja ;)

Ginger mdli Cie na mysl o majonezie, a ja lubialam sobie zjesc frytki obsypane odrobina chili maczane w majonezie mmmmm pycha, przy okazji mega bomba kaloryczna, ale raz na jakis czas mozna sobie dogodzic :p W ciazy zdarzylo sie raz :)

Agnestia na takie bolace zaparcie sprobuj czopki glicerynowe, jakis proctoglivenol czy cos w tym rodzaju - powinno pomoc w wyproznieniu. Dodatkowo mozna syropek wpomagajacy wyproznianie, ale oczywiscie wujek alzheimer daje o sobie znac, bo nie pamietam nazwy. Do tego zestawu spora ilosc wody niegazowanej i powinno przyniesc upragniona ulge.

Mimbla super wynik , teraz trzymam kciuki, zeby przelozyl sie na upragniony sukces :*

justa1234, Sky, Mimbla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A wawie w invimedzie jesteś?

W tej chwili w Invicta Warszawa.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    W tej chwili w Invicta Warszawa.
    Aha.trzymam bardzo mocno za ciebie kciuki ✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Aha.trzymam bardzo mocno za ciebie kciuki ✊

A dziękuję, a ja za Was wszystkie. Za Twojego brzdąca też :) Uciekam

justa1234 lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia jak ja rozumiem program rządowy to wszystkie procedury, zabiegi które lekarz zaleci w ramach konkretnego przypadku "leczonego" metodą in-vitro, sa refundowane.
    W tym takie rzeczy jak np. nacinanie otoczki, scratching endo, jakis wypasiony inkubatorek z podglądem online etc.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Sysia jak ja rozumiem program rządowy to wszystkie procedury, zabiegi które lekarz zaleci w ramach konkretnego przypadku "leczonego" metodą in-vitro, sa refundowane.
    W tym takie rzeczy jak np. nacinanie otoczki, scratching endo, jakis wypasiony inkubatorek z podglądem online etc.
    Cieszy mnie to bardzo :) Wyciągnę wszystko co możliwe

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia ja przy tym crio miałam użyty embryoglue refundowane :) tak jak Anatolka napisałam do MZ i gdyby lekarz się wykręcał miałam email z potwierdzeniem :)

Anatolka lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Sysia ja przy tym crio miałam użyty embryoglue refundowane :) tak jak Anatolka napisałam do MZ i gdyby lekarz się wykręcał miałam email z potwierdzeniem :)
    Tylko pytanie czy wszystko :( Tu na forum chyba nie był jeszcze poruszany temat aktywacji przy refundowanym, prawda?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sysiu, myślę że jak najbardziej masz szanse.
    Poza tym pamiętaj że możesz też takie szczegółowe kestie potwierdzać na piśmie, pisząc do MZ przez formularz kontaktowy. Ja np. o aktywacji oocytów nigdy nie słyszałam, jestem lajkonikiem w tym temacie. Mnie by się przydało turbodoładowanie dla leniwych plemników ;-)

d51054bc0b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Tylko pytanie czy wszystko :( Tu na forum chyba nie był jeszcze poruszany temat aktywacji przy refundowanym, prawda?

dostałam taką odpowiedz ''Szanowna Pani,
    W odpowiedzi na mail w sprawie realizacji programu zdrowotnego pn. „Program –
    Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016”
    (zwany dalej „Programem”) Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że po
    zakwalifikowaniu pary do zapłodnienia pozaustrojowego wszystkie bezpośrednio
    związane z realizacją procedury zapłodnienia pozaustrojowego usługi, które są
    niezbędne dla danej pary i wynikają z jej indywidualnych potrzeb medycznych w tym
    zakresie są finansowane w ramach Programu.
    W związku z tym, jeżeli lekarz prowadzący uzna, iż w Państwa przypadku
    zastosowanie wymienionych przez Panią procedur jest uzasadnione medycznie i może
    pomóc w osiągnięciu pozytywnego wyniku leczenia, powinny zostać objęte
    finansowaniem w ramach Programu.''

zai2014 lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pisałam do MZ w sprawie niewykonania ICSI przy drugiej procedurze i dostałam podobną odpowiedz.
    Roletka twoja odpowiedz jest bardziej czytelna niż moja z MZ czy mogłabym Cię prosić o przesłanie jej na pocztę? Podam Ci na priv maila

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Sysiu moim zdaniem najlepiej zrobisz wysyłając indywidualne pytanie do MZ i dzięki temu dostaniesz odpowiedź na Twoje nazwisko.
    W razie niefajnej miny lekarza okażesz mu list i sprawa bedzie załatwiona.

d51054bc0b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Kochana Sysiu moim zdaniem najlepiej zrobisz wysyłając indywidualne pytanie do MZ i dzięki temu dostaniesz odpowiedź na Twoje nazwisko.
    W razie niefajnej miny lekarza okażesz mu list i sprawa bedzie załatwiona.
    Dzięki za radę :)Wiesz co pisałam już do nich i mam odpowiedz, ale w tej samej wiadomości mam też info o tym, że chciałam anulować ostatnią próbę, a o tym wolałabym żeby lekarz nie wiedział

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 21:04

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka, czy mogę wiedzieć czyją jesteś pacjentką w GC? :)

Bliźniaki są z nami :*
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ