IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mnie pytali przed punkcją co robimy z komórkami nadprogramowymi, podjęłam decyzję że jeżeli będą to chce trzy zamrozić, pobrali mi 11 z nich 9 było dojrzałych czyli akurat 6 do programu i mamy trzy oocyty zamrożone
Sky, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:Sky ja czułam podobnie jak już nas wreszcie zakwalifikowali w Krakowie, to nie zastanawiałam się wiele tylko wykonywałam polecenia
.
Ja jestem generalnie bardzo zdyscyplinowana, nie dopytuje itd. Po ostatnim in vitro dowiedziałam się, że miałam ICSI dopiero jak odebrałam kartę wypisu -
Dziewczyny powiedzcie mi czy przy refundowanym in vitro i ze wskazaniem przez lekarz można korzystać ze wszystkich udogodnień i pomocy medycznych jakie oferuje klinika? Chodzi mi np o aktywacje oocytów. Nie chcę się niepotrzebnie kłócić z lekarzemDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sky wrote:Teraz czekam na miesiączkę, po miesiączce biorę Ovulastan i mam się pokazać między 13 a 15 dc, co dalej nie wiem
Nie wybiegam i koncentruję się na tym co jest. Dziś jeszcze zrobiłam USG piersi żeby zobaczyć czy jest ok, w Invimedzie wymagali, a teraz zrobiłam sama dla siebie -
Sky odnosnie obcasow w ciazy, to poki brzuszek maly, to spoko, nie ma zadnych przeszkod. Gorzej jak puchna nogi, albo brzusio zmienia srodek ciezkosci, to moze byc gorzej. Ale znam takie co niemalze do porodu chodzily w szpilkach. U mnie juz 23 tc i obcasy owszem ale niziutkie, inaczej nogi bola. Na swieta sie przymierzam do sukienki i niestety buty, ktore chcialam zalozyc zdecydowanie odpadaja
Ginger mdli Cie na mysl o majonezie, a ja lubialam sobie zjesc frytki obsypane odrobina chili maczane w majonezie mmmmm pycha, przy okazji mega bomba kaloryczna, ale raz na jakis czas mozna sobie dogodzic :p W ciazy zdarzylo sie raz
Agnestia na takie bolace zaparcie sprobuj czopki glicerynowe, jakis proctoglivenol czy cos w tym rodzaju - powinno pomoc w wyproznieniu. Dodatkowo mozna syropek wpomagajacy wyproznianie, ale oczywiscie wujek alzheimer daje o sobie znac, bo nie pamietam nazwy. Do tego zestawu spora ilosc wody niegazowanej i powinno przyniesc upragniona ulge.
Mimbla super wynik , teraz trzymam kciuki, zeby przelozyl sie na upragniony sukces :*justa1234, Sky, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sysia jak ja rozumiem program rządowy to wszystkie procedury, zabiegi które lekarz zaleci w ramach konkretnego przypadku "leczonego" metodą in-vitro, sa refundowane.
W tym takie rzeczy jak np. nacinanie otoczki, scratching endo, jakis wypasiony inkubatorek z podglądem online etc.
-
Mimbla wrote:Sysia jak ja rozumiem program rządowy to wszystkie procedury, zabiegi które lekarz zaleci w ramach konkretnego przypadku "leczonego" metodą in-vitro, sa refundowane.
W tym takie rzeczy jak np. nacinanie otoczki, scratching endo, jakis wypasiony inkubatorek z podglądem online etc.Wyciągnę wszystko co możliwe
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysia ja przy tym crio miałam użyty embryoglue refundowane
tak jak Anatolka napisałam do MZ i gdyby lekarz się wykręcał miałam email z potwierdzeniem
Anatolka lubi tę wiadomość
-
roletka wrote:Sysia ja przy tym crio miałam użyty embryoglue refundowane
tak jak Anatolka napisałam do MZ i gdyby lekarz się wykręcał miałam email z potwierdzeniem
Tu na forum chyba nie był jeszcze poruszany temat aktywacji przy refundowanym, prawda?
Sysiu, myślę że jak najbardziej masz szanse.
Poza tym pamiętaj że możesz też takie szczegółowe kestie potwierdzać na piśmie, pisząc do MZ przez formularz kontaktowy. Ja np. o aktywacji oocytów nigdy nie słyszałam, jestem lajkonikiem w tym temacie. Mnie by się przydało turbodoładowanie dla leniwych plemników -
Sysiaaaaa wrote:Tylko pytanie czy wszystko
Tu na forum chyba nie był jeszcze poruszany temat aktywacji przy refundowanym, prawda?
dostałam taką odpowiedz ''Szanowna Pani,
W odpowiedzi na mail w sprawie realizacji programu zdrowotnego pn. „Program –
Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016”
(zwany dalej „Programem”) Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że po
zakwalifikowaniu pary do zapłodnienia pozaustrojowego wszystkie bezpośrednio
związane z realizacją procedury zapłodnienia pozaustrojowego usługi, które są
niezbędne dla danej pary i wynikają z jej indywidualnych potrzeb medycznych w tym
zakresie są finansowane w ramach Programu.
W związku z tym, jeżeli lekarz prowadzący uzna, iż w Państwa przypadku
zastosowanie wymienionych przez Panią procedur jest uzasadnione medycznie i może
pomóc w osiągnięciu pozytywnego wyniku leczenia, powinny zostać objęte
finansowaniem w ramach Programu.''zai2014 lubi tę wiadomość
-
Ja też pisałam do MZ w sprawie niewykonania ICSI przy drugiej procedurze i dostałam podobną odpowiedz.
Roletka twoja odpowiedz jest bardziej czytelna niż moja z MZ czy mogłabym Cię prosić o przesłanie jej na pocztę? Podam Ci na priv mailaDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Kochana Sysiu moim zdaniem najlepiej zrobisz wysyłając indywidualne pytanie do MZ i dzięki temu dostaniesz odpowiedź na Twoje nazwisko.
W razie niefajnej miny lekarza okażesz mu list i sprawa bedzie załatwiona. -
Mimbla wrote:Kochana Sysiu moim zdaniem najlepiej zrobisz wysyłając indywidualne pytanie do MZ i dzięki temu dostaniesz odpowiedź na Twoje nazwisko.
W razie niefajnej miny lekarza okażesz mu list i sprawa bedzie załatwiona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 21:04
10.02.2019 1 wizyta w OA