Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    jestem ciekawe jak moje zarodeczki sie maja:)

Pewnie już czekają aż je zabierzesz albo wyślesz na obóz w góry :P albo zimowisko :D

agnesita85, justa1234 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie pytali przed punkcją co robimy z komórkami nadprogramowymi, podjęłam decyzję że jeżeli będą to chce trzy zamrozić, pobrali mi 11 z nich 9 było dojrzałych czyli akurat 6 do programu i mamy trzy oocyty zamrożone :)

nick nieaktualny, Beata.D lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky ja czułam podobnie jak już nas wreszcie zakwalifikowali w Krakowie, to nie zastanawiałam się wiele tylko wykonywałam polecenia ;-).

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Sky ja czułam podobnie jak już nas wreszcie zakwalifikowali w Krakowie, to nie zastanawiałam się wiele tylko wykonywałam polecenia ;-).

Ja jestem generalnie bardzo zdyscyplinowana, nie dopytuje itd. Po ostatnim in vitro dowiedziałam się, że miałam ICSI dopiero jak odebrałam kartę wypisu :P

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy przy refundowanym in vitro i ze wskazaniem przez lekarz można korzystać ze wszystkich udogodnień i pomocy medycznych jakie oferuje klinika? Chodzi mi np o aktywacje oocytów. Nie chcę się niepotrzebnie kłócić z lekarzem

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Teraz czekam na miesiączkę, po miesiączce biorę Ovulastan i mam się pokazać między 13 a 15 dc, co dalej nie wiem :)
    Nie wybiegam i koncentruję się na tym co jest. Dziś jeszcze zrobiłam USG piersi żeby zobaczyć czy jest ok, w Invimedzie wymagali, a teraz zrobiłam sama dla siebie :)
    A wawie w invimedzie jesteś?

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky odnosnie obcasow w ciazy, to poki brzuszek maly, to spoko, nie ma zadnych przeszkod. Gorzej jak puchna nogi, albo brzusio zmienia srodek ciezkosci, to moze byc gorzej. Ale znam takie co niemalze do porodu chodzily w szpilkach. U mnie juz 23 tc i obcasy owszem ale niziutkie, inaczej nogi bola. Na swieta sie przymierzam do sukienki i niestety buty, ktore chcialam zalozyc zdecydowanie odpadaja ;)

Ginger mdli Cie na mysl o majonezie, a ja lubialam sobie zjesc frytki obsypane odrobina chili maczane w majonezie mmmmm pycha, przy okazji mega bomba kaloryczna, ale raz na jakis czas mozna sobie dogodzic :p W ciazy zdarzylo sie raz :)

Agnestia na takie bolace zaparcie sprobuj czopki glicerynowe, jakis proctoglivenol czy cos w tym rodzaju - powinno pomoc w wyproznieniu. Dodatkowo mozna syropek wpomagajacy wyproznianie, ale oczywiscie wujek alzheimer daje o sobie znac, bo nie pamietam nazwy. Do tego zestawu spora ilosc wody niegazowanej i powinno przyniesc upragniona ulge.

Mimbla super wynik , teraz trzymam kciuki, zeby przelozyl sie na upragniony sukces :*

justa1234, nick nieaktualny, Mimbla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A wawie w invimedzie jesteś?

W tej chwili w Invicta Warszawa.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    W tej chwili w Invicta Warszawa.
    Aha.trzymam bardzo mocno za ciebie kciuki ✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Aha.trzymam bardzo mocno za ciebie kciuki ✊

A dziękuję, a ja za Was wszystkie. Za Twojego brzdąca też :) Uciekam

justa1234 lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia jak ja rozumiem program rządowy to wszystkie procedury, zabiegi które lekarz zaleci w ramach konkretnego przypadku "leczonego" metodą in-vitro, sa refundowane.
    W tym takie rzeczy jak np. nacinanie otoczki, scratching endo, jakis wypasiony inkubatorek z podglądem online etc.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Sysia jak ja rozumiem program rządowy to wszystkie procedury, zabiegi które lekarz zaleci w ramach konkretnego przypadku "leczonego" metodą in-vitro, sa refundowane.
    W tym takie rzeczy jak np. nacinanie otoczki, scratching endo, jakis wypasiony inkubatorek z podglądem online etc.
    Cieszy mnie to bardzo :) Wyciągnę wszystko co możliwe

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia ja przy tym crio miałam użyty embryoglue refundowane :) tak jak Anatolka napisałam do MZ i gdyby lekarz się wykręcał miałam email z potwierdzeniem :)

Anatolka lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Sysia ja przy tym crio miałam użyty embryoglue refundowane :) tak jak Anatolka napisałam do MZ i gdyby lekarz się wykręcał miałam email z potwierdzeniem :)
    Tylko pytanie czy wszystko :( Tu na forum chyba nie był jeszcze poruszany temat aktywacji przy refundowanym, prawda?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sysiu, myślę że jak najbardziej masz szanse.
    Poza tym pamiętaj że możesz też takie szczegółowe kestie potwierdzać na piśmie, pisząc do MZ przez formularz kontaktowy. Ja np. o aktywacji oocytów nigdy nie słyszałam, jestem lajkonikiem w tym temacie. Mnie by się przydało turbodoładowanie dla leniwych plemników ;-)

d51054bc0b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Tylko pytanie czy wszystko :( Tu na forum chyba nie był jeszcze poruszany temat aktywacji przy refundowanym, prawda?

dostałam taką odpowiedz ''Szanowna Pani,
    W odpowiedzi na mail w sprawie realizacji programu zdrowotnego pn. „Program –
    Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016”
    (zwany dalej „Programem”) Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że po
    zakwalifikowaniu pary do zapłodnienia pozaustrojowego wszystkie bezpośrednio
    związane z realizacją procedury zapłodnienia pozaustrojowego usługi, które są
    niezbędne dla danej pary i wynikają z jej indywidualnych potrzeb medycznych w tym
    zakresie są finansowane w ramach Programu.
    W związku z tym, jeżeli lekarz prowadzący uzna, iż w Państwa przypadku
    zastosowanie wymienionych przez Panią procedur jest uzasadnione medycznie i może
    pomóc w osiągnięciu pozytywnego wyniku leczenia, powinny zostać objęte
    finansowaniem w ramach Programu.''

zai2014 lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pisałam do MZ w sprawie niewykonania ICSI przy drugiej procedurze i dostałam podobną odpowiedz.
    Roletka twoja odpowiedz jest bardziej czytelna niż moja z MZ czy mogłabym Cię prosić o przesłanie jej na pocztę? Podam Ci na priv maila

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Sysiu moim zdaniem najlepiej zrobisz wysyłając indywidualne pytanie do MZ i dzięki temu dostaniesz odpowiedź na Twoje nazwisko.
    W razie niefajnej miny lekarza okażesz mu list i sprawa bedzie załatwiona.

d51054bc0b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Kochana Sysiu moim zdaniem najlepiej zrobisz wysyłając indywidualne pytanie do MZ i dzięki temu dostaniesz odpowiedź na Twoje nazwisko.
    W razie niefajnej miny lekarza okażesz mu list i sprawa bedzie załatwiona.
    Dzięki za radę :)Wiesz co pisałam już do nich i mam odpowiedz, ale w tej samej wiadomości mam też info o tym, że chciałam anulować ostatnią próbę, a o tym wolałabym żeby lekarz nie wiedział

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 21:04

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka, czy mogę wiedzieć czyją jesteś pacjentką w GC? :)

Bliźniaki są z nami :*
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ