IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tilka wrote:z moich 32 pobranych 18 się nadawało, próbowali zapłodnić 6 ale udało się tylko 2. 12 komórek zamrozili.
Po punkcji otrzymałam info, że na 90% nie będę mieć transferu w piątek (obawa przed hiperstymulacją) ale do piątku mam brać wszystkie zastrzyki i tablety przygotowujące do transferu,mam przyjechać na badanie i wtedy lekarka podejmie ostateczną decyzję.
Ogólnie czuje się nie najgorzej, jedyne co to mam odczucie jakby mi ktoś siedział na klatce piersiowej ale doszłam do wniosku, że to po znieczuleniu bo po laparoskopi tez tak miałam. Jakiego bólu mogę spodziewać się przy hiperstumulacji? tylko w okolicach jajników? do ilu dni po punkcji może się pojawić? -
nie, z programuObustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Tilka wrote:z moich 32 pobranych 18 się nadawało, próbowali zapłodnić 6 ale udało się tylko 2. 12 komórek zamrozili.
Po punkcji otrzymałam info, że na 90% nie będę mieć transferu w piątek (obawa przed hiperstymulacją) ale do piątku mam brać wszystkie zastrzyki i tablety przygotowujące do transferu,mam przyjechać na badanie i wtedy lekarka podejmie ostateczną decyzję.
Ogólnie czuje się nie najgorzej, jedyne co to mam odczucie jakby mi ktoś siedział na klatce piersiowej ale doszłam do wniosku, że to po znieczuleniu bo po laparoskopi tez tak miałam. Jakiego bólu mogę spodziewać się przy hiperstumulacji? tylko w okolicach jajników? do ilu dni po punkcji może się pojawić? -
odnosnie mojego podbrzusza, to mam ciągłe wzdęcia, ból głównie taki kłujący w jajniku prawym,ale nic nadzwyczajnego na razie,a problemy z wypróżnianiem są praktycznie od paru dni. Przed punkcją miałam dylemat czy lekarzowi poradzić żeby założył maskę gazową, ale uznałam że będzie bardziej taktownie w ogole nie poruszać tematu.
Moniaa, agnesita85, Kava lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Tosiu takie rzeczy tylko w ... krakowskim Macierzyństwie
.
-
mrożą ale możesz je wykorzystać komercyjnie dopiero po zakończeniu programu.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
u mnie też nie mrozili bo w moim przypadku zapłodnili wszystkie dojrzale komorki
justa1234 lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy wrote:u mnie też nie mrozili bo w moim przypadku zapłodnili wszystkie dojrzale komorki
miałam 8 dojrzałych ale zaplodniło się pięć z czego jedno maleństwo się nie rozwinęło ale cztery zostały postanowiły być dzielne
-
justa1234 wrote:Aha,to nie wiedziałam powiem szczerze :-o mi nic takiego nie proponowali, ale i tak by nie mroziła bo nie było potrzeby gdyż mam jeszcze trzy śnieżynki
-
Tosia 1981 wrote:Ale decyzję czy mrozicie podejmuje się przed punkcją a wtedy to raczej nie mogłaś wiedzieć ile będziesz mieć śnieżynek i za którym razem się udaINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Mimbla wrote:odnosnie mojego podbrzusza, to mam ciągłe wzdęcia, ból głównie taki kłujący w jajniku prawym,ale nic nadzwyczajnego na razie,a problemy z wypróżnianiem są praktycznie od paru dni. Przed punkcją miałam dylemat czy lekarzowi poradzić żeby założył maskę gazową, ale uznałam że będzie bardziej taktownie w ogole nie poruszać tematu.
Mimbla lubi tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
jestem ciekawe jak moje zarodeczki sie maja:)INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
justa1234 wrote:Napewno będzie ich duzooo i będą silne
justa1234 lubi tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
batonów nie jadam, ja zatwardzenia dostałabym nawet po jednym
Ja zaraz pochłonę ryż z warzywami a potem wypiję hektolitr ciepłej lemoniady. Mam nadzieję że to przegoni moje wzdęcia -
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Czasem jestem za zbyt ciekawska
dopiero po fakcie weszłam w twoje wpisy na forum i Wyczytalam co i jak no ale było już po fakcie
jeszcze raz przepraszam za nietakt.
Wyczytalam za masz niepłodność idiopatyczna? I też w klinikach od ciebie chcieli inseminacje? Odemnie chccieli w invimedzie i w invicie do programu rzadowego, ale ja zrobiłam tylko jedna i od razu udalam się do novum i wogóle nie pytali o inseminacje
Hej, tak niepłodność idiopatyczna, z kończącą się rezerwą jajnikową. Wstrzymali nam kwalifikację z powodu braku inseminacji, jednak w toku przeprowadzonego postępowania zmienili zdanie i stoją na stanowisku, że nie udokumentowałam lat starań. Długa historia.
W Invicta otrzymałam kwalifkacje, ale byłam już po 1 IUI i po 1 ICSI, do tego powiedział lekarz, że nie mam czasu na kolejne IUI i istnieje ryzyko, że przy kolejnych stymulacji wyczerpię rezerwę.
W Novum nie próbowałam. Natomiast Invimed chciał ode mnie wiele różnych badań, a Invicta tylko FSH lub AMH i badanie nasienia plus oczywiście potwierdzone dwa lata starań. Tym razem udokumentowałam z 5 lat. -
Sky wrote:Hej, tak niepłodność idiopatyczna, z kończącą się rezerwą jajnikową. Wstrzymali nam kwalifikację z powodu braku inseminacji, jednak w toku przeprowadzonego postępowania zmienili zdanie i stoją na stanowisku, że nie udokumentowałam lat starań. Długa historia.
W Invicta otrzymałam kwalifkacje, ale byłam już po 1 IUI i po 1 ICSI, do tego powiedział lekarz, że nie mam czasu na kolejne IUI i istnieje ryzyko, że przy kolejnych stymulacji wyczerpię rezerwę.
W Novum nie próbowałam. Natomiast Invimed chciał ode mnie wiele różnych badań, a Invicta tylko FSH lub AMH i badanie nasienia plus oczywiście potwierdzone dwa lata starań. Tym razem udokumentowałam z 5 lat.powinni pomagać a jeszcze bardziej pogrążają
I co teraz czekacie na rozpoczęcie ivf? -
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Wiem jak to jest jak ciągle człowiekowi rzucają kłody pod nogi
powinni pomagać a jeszcze bardziej pogrążają
I co teraz czekacie na rozpoczęcie ivf?
Teraz czekam na miesiączkę, po miesiączce biorę Ovulastan i mam się pokazać między 13 a 15 dc, co dalej nie wiem
Nie wybiegam i koncentruję się na tym co jest. Dziś jeszcze zrobiłam USG piersi żeby zobaczyć czy jest ok, w Invimedzie wymagali, a teraz zrobiłam sama dla siebieMimbla lubi tę wiadomość