IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagniesia2569 wrote:Duża z renomą klinika musi równać się z dobrymi lekarzami, ludzie nie są głupcami i nie idą ślepa jak owce za samą renomą
A po drugie duża ilosć osób nie jest aż tak bardzo odczuwalna jak w innych mniejszych klinikach. Dużym plusem jest fakt, że wybierasz dr i on Cię prowadzi do końca, a nie co wizyta ktoś inny i stres z tym związany.
Takie moje skromne zdanie
Myślę, że to nie jedyna klinika, która posiada specjalistów wysokiej klasy, w przeciwnym razie byli by jedyni na rynku.
Każdy przy wyborze kieruje się czym innym, to indywidualna decyzja.
-
Sky wrote:Myślę, że to nie jedyna klinika, która posiada specjalistów wysokiej klasy, w przeciwnym razie byli by jedyni na rynku.
Każdy przy wyborze kieruje się czym innym, to indywidualna decyzja.ale uważam że mają najlepsze laboratorium andrologiczne i ciągle się rozwiają
Sky, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja na codzien nie chodzę , więc w ciąży też nie będę2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Ależ parszywy mam ten dzień....co chwilę popłakuję....eghh te hormony2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Sky wrote:A skąd masz te informacje, że mają najlepsze? Podzielisz się?
a nawet dziś na tym forum pisała kobietka która muwila że w novum zaczęli próbować najnowszej techniki zapłodnienia której nikt oprócz nich w Polsce się nie podjął a podobno ta technika jest lepsza od icsi i imsi
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:ze swojego doświadczenia,z innych doświadczenia
a nawet dziś na tym forum pisała kobietka która muwila że w novum zaczęli próbować najnowszej techniki zapłodnienia której nikt oprócz nich w Polsce się nie podjął a podobno ta technika jest lepsza od icsi i imsi
Rozumiem, że próbowałaś w innych i Novum okazało się najlepsze?
Jeśli nie to z całym szacunkiem, taka argumentacja do mnie nie dociera.
Zgodzę się, że są innowacyjni, między innymi stać ichTo się akurat chwali, że się rozwijają i udoskonalają w dziedzinie IVF.
Podkreślam, że ja nie mam nic do kliniki, nie mogę jej nawet ocenić, bo w niej nie byłam. Nie mogę powiedzieć nawet, że Invimed jest najlepszy bo to jedyna klinika w jakiej się leczyłam, no ni w ząb nie mam do czego porównać. I tyle ile jest was zadowolonych z Novum tyle jest i niezadowolonych. Analogicznie z innymi klinikami. Ważna, że każda z Nas uzyskała od kliniki to co chciała i ma z tego satysfakcję, oraz, że czuje się bezpiecznie wydaje mi się, że o to w tym wszystkim chodzi.justa1234, Anatolka, triss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki, wpadam tylko uprzejmie donieść, że dziś wyjęto ze mnie 18 komórek. Czuję wielką ulgę. Nie wiem jeszcze, ile z nich jest dojrzałych, ale mam nadzieję że powstanie z tego kilka pięknych embrionów.. Mój lekarz był bardzo zadowolony.
Na foteliku przed zaśnięciem długo kaszlałam i usiłowałam pana anestezjologa prosić o Amol dożylnie, ale niestety.
Punkcję przeszłam gładko, dużo lepiej niż za 1 razem - tzn teraz po wybudzeniu się nie byłam w ogóle zaspana, szybko zrobiłam się głodna i po wypiciu herbaty całkiem się ożywiłam.
Teraz odpoczywam sobie w domu, w łóżeczku, ciągle mam na sobie otrzymane z kliniki majtki jednorazowe i wrażeniami z ich noszenia też chciałabym się podzielić. Bo jeszcze o czymś takim chyba nikt na tym wątku nie pisał a myślę że to bardzo interesująca rzecz. Nie wiem czy któraś z Was miała na sobie takie cudo? Fason a' la babcia, z elastycznej gazy...Można naciągać do góry aż na brzuch, można też ściągnąć sobie w dół małe nogawki, otrzymując jakby spodenki. Fantastyczny model. Jak je zobaczyłam na sobie po przebudzeniu, wiedziałam ze muszę je wziąć do domu
)). I wiem że mój mąż czyha na odpowiedni moment żeby zrobić mi w nich zdjęcie.. No, to wszystko ode mnie, pozdrawiam w tej okropnej aurze.
Sky, Piggy, Tosia 1981, justa1234, monik, agniesia2569, iga 79, Konwalia, Moniaa, Kava, Lenuś, zai2014, Requiem, Amelcia, Kala 1980, Beata.D, triss lubią tę wiadomość
-
Sky wrote:Rozumiem, że próbowałaś w innych i Novum okazało się najlepsze?
Jeśli nie to z całym szacunkiem, taka argumentacja do mnie nie dociera.
Zgodzę się, że są innowacyjni, między innymi stać ichTo się akurat chwali, że się rozwijają i udoskonalają w dziedzinie IVF.
Podkreślam, że ja nie mam nic do kliniki, nie mogę jej nawet ocenić, bo w niej nie byłam. Nie mogę powiedzieć nawet, że Invimed jest najlepszy bo to jedyna klinika w jakiej się leczyłam, no ni w ząb nie mam do czego porównać. I tyle ile jest was zadowolonych z Novum tyle jest i niezadowolonych. Analogicznie z innymi klinikami. Ważna, że każda z Nas uzyskała od kliniki to co chciała i ma z tego satysfakcję, oraz, że czuje się bezpiecznie wydaje mi się, że o to w tym wszystkim chodzi. -
justa1234 wrote:Zgadzam się z tobą
ale uważam że mają najlepsze laboratorium andrologiczne i ciągle się rozwiają
Sky, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki.ale się rozpisałyscie:)
Jeśli chodzi o obcasy w ciąży to ja pracuje w banku wiec u mnie obcasy cały czas na nogach.w ciąży z synkiem długo chodziłam ale na zmianę z płaskimi.teraz całkiem schowałam w szafie i biegam tylko w płaskich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 15:19
justa1234 lubi tę wiadomość
-
U was też taka paskudna pogoda? Masakra na zmianę deszcz śnieg. A ja ledwo żyje. Jejku jak ja bym chciała normalnie funkcjonować. Mam tylko nadzieje ze jak juz będzie prawdziwa wiosna i lato to będę miała więcej siły.
Dziewczyny testujące myślami jestem z wami i trzymam kciuki.