IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Mam nadzieję. Nadzieja 92 masz 22/23lata? Jesteś dwa lata młodsza ode mnie
. Czemu już in vitro? Też się Już ponad rok staraliśmy jak byłam w Twoim wieku 
tak w tym roku kończę 23, a decyzja o in vitro była już wcześniej ale jakoś musiałam ochłonąć, mąż jest całkowicie bezpłodny ma azoospermię, więc nie mamy innej opcji
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Nie wiem czy kiedykolwiek bede w stanie sie tego nauczyć

plus jest taki że możemy na spokojnie się starać, znam Panie nawet blisko 40, podejrzewam że wtedy to już mają stresa
( lepiej wcześniej się dowiedzieć że coś nie tak jest i działać
głowa do góry! po burzy zawsze wychodzi słoneczko
każda z nas się doczeka!
a tymczasem zarażam Wam dobrym humorkiem i optymizmem który w dniu dzisiejszym jest WIELKI! :d
czuję się tak silna i gotowa do działania że hoho !
justa1234, Aprilia, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misia gratulacje, dużo radości z malucha

Ja tez 90 rocznik, ale mam duuuzo znajomych w moim wieku które są mamami a dwie mają już trójkę dzieci
-
moje koleżanki w tym wieku tez juz niektóre i po dwójce dzieci maja.
Ale zachodziły jak miały po 16 lat. Wiec moze tez miało to jakis wpływ ze wcześniej zaczęły być mamami.
A tak jak patrzę wsród osób które maja dzieci to wlasnie albo w 16 latach albo w 40.
Jedyne pocieszenie to ze jeszcze do 30-stki pięć lat i przez te 5 lat chciałabym miec dwójkę
ot takie marzenie:)
nadzieja92, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:moje koleżanki w tym wieku tez juz niektóre i po dwójce dzieci maja.
Ale zachodziły jak miały po 16 lat. Wiec moze tez miało to jakis wpływ ze wcześniej zaczęły być mamami.
A tak jak patrzę wsród osób które maja dzieci to wlasnie albo w 16 latach albo w 40.
Jedyne pocieszenie to ze jeszcze do 30-stki pięć lat i przez te 5 lat chciałabym miec dwójkę
ot takie marzenie:)
i się spełni
tego życzę
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Trochę starawo się czuje jak Was czytam
Anko:-) lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój
( -
adrenalina wrote:A tak na pocieszenie moja mam urodziła mnie jak miała 38 lat i wychowała mnie i w sumie dalej wychowuje.
Ps. Dzis zrobiła pyszne gołąbki
mmm
Moja mama urodziła bliźnięta naturalnie w wieku 37 lat, mnie i mojego brata
adrenalina, Aprilia, BISCA, Kava, justa1234, Lenuś lubią tę wiadomość
21.02.2015 -początek IVF
( -
nick nieaktualny
-
A i jeszcze wam powiem ze moja sis jest starsza ode mnie o 15 lat.
Potem był brat.
Potem dziecko które bylo martwe(siostra) mama Miała liczne torbiele po ciąży martwej. Musieli usunąć cały jajnik a drugiego pol. Lekarz powiedział ze juz nie bedzie miec dzieci. A po 10 latach ta dam JA
cuda istnieją :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 16:53
yomegi, nadzieja92, Aprilia, Beata.D, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:A i jeszcze wam powiem ze moja sis jest starsza ode mnie o 15 lat.
Potem był brat.
Potem dziecko które bylo martwe(siostra) mama Miała liczne torbiele po ciąży martwej. Musieli usunąć cały jajnik a drugiego pol. Lekarz powiedział ze juz nie bedzie miec dzieci. A po 10 latach ta dam JA
cuda istnieją :*
też mam dużo starsze rodzeństwo
oj istnieją jesteś żywym przykładem
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Może którejś się przyda, mi osobiście poprawiło to samopoczucie i dało nadzieje, że być może nie skończę w piekle
- upraszczając oczywiście wszystko.
http://www.pinkthink.pl/2015/01/spowiedz.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 17:06
adrenalina, nadzieja92, sylvuś, zai2014 lubią tę wiadomość
21.02.2015 -początek IVF
( -
Wiecie moja mama miała 44 lata jak mnie urodziła
między mną a bratem jest 24 lata różnicy
nadzieja92, adrenalina, Beata.D, Kava, justa1234, Lenuś lubią tę wiadomość
-
Moja mama miala pozamaciczna...potem kupa problemow, okazalo sie ze maja z ojcem konflikt serologiczny.zaszla w koncu w ciaze ale dziecko nie umialo wziac oddechu, pluca nie byly wyksztalcone, zmarlo praktycznie tuz po urodzeniu.
Po paru latach ja sie urodzilam cala i zdrowa
Beata.D lubi tę wiadomość
-
Mój mąż również 86 rok i też nieciekawie z nasieniem było, ale udało nam się problem zażegnać i chociaż to mamy z głowy. Zauważcie, że teraz niepłodność,to choroba cywilizacyjna. Kiedyś kobiety rodziły dzieci i ewentualnie słabsze umierały, bo nie było leków itd, ale nie było problemów z zajściem.nadzieja92 wrote:mój mężulek jest 86 w sam wybuch i zaskutkowało azoospermią ;|Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA

może faktycznie coś w nim nie tak? Kiedyś słyszałam, że to mogą być następstwa wybuchu w Czarnobylu. Coś w tym jest chyba