IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Mam nadzieję. Nadzieja 92 masz 22/23lata? Jesteś dwa lata młodsza ode mnie
. Czemu już in vitro? Też się Już ponad rok staraliśmy jak byłam w Twoim wieku
tak w tym roku kończę 23, a decyzja o in vitro była już wcześniej ale jakoś musiałam ochłonąć, mąż jest całkowicie bezpłodny ma azoospermię, więc nie mamy innej opcji -
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Nie wiem czy kiedykolwiek bede w stanie sie tego nauczyć
plus jest taki że możemy na spokojnie się starać, znam Panie nawet blisko 40, podejrzewam że wtedy to już mają stresa( lepiej wcześniej się dowiedzieć że coś nie tak jest i działać
głowa do góry! po burzy zawsze wychodzi słoneczko
każda z nas się doczeka!
a tymczasem zarażam Wam dobrym humorkiem i optymizmem który w dniu dzisiejszym jest WIELKI! :d
czuję się tak silna i gotowa do działania że hoho !justa1234, Aprilia, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misia gratulacje, dużo radości z malucha
Ja tez 90 rocznik, ale mam duuuzo znajomych w moim wieku które są mamami a dwie mają już trójkę dzieci -
moje koleżanki w tym wieku tez juz niektóre i po dwójce dzieci maja.
Ale zachodziły jak miały po 16 lat. Wiec moze tez miało to jakis wpływ ze wcześniej zaczęły być mamami.
A tak jak patrzę wsród osób które maja dzieci to wlasnie albo w 16 latach albo w 40.
Jedyne pocieszenie to ze jeszcze do 30-stki pięć lat i przez te 5 lat chciałabym miec dwójkęot takie marzenie:)
nadzieja92, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:moje koleżanki w tym wieku tez juz niektóre i po dwójce dzieci maja.
Ale zachodziły jak miały po 16 lat. Wiec moze tez miało to jakis wpływ ze wcześniej zaczęły być mamami.
A tak jak patrzę wsród osób które maja dzieci to wlasnie albo w 16 latach albo w 40.
Jedyne pocieszenie to ze jeszcze do 30-stki pięć lat i przez te 5 lat chciałabym miec dwójkęot takie marzenie:)
i się spełnitego życzę
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Trochę starawo się czuje jak Was czytam
Anko:-) lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
adrenalina wrote:A tak na pocieszenie moja mam urodziła mnie jak miała 38 lat i wychowała mnie i w sumie dalej wychowuje.
Ps. Dzis zrobiła pyszne gołąbkimmm
Moja mama urodziła bliźnięta naturalnie w wieku 37 lat, mnie i mojego brataadrenalina, Aprilia, BISCA, Kava, justa1234, Lenuś lubią tę wiadomość
21.02.2015 -początek IVF
-
nick nieaktualny
-
A i jeszcze wam powiem ze moja sis jest starsza ode mnie o 15 lat.
Potem był brat.
Potem dziecko które bylo martwe(siostra) mama Miała liczne torbiele po ciąży martwej. Musieli usunąć cały jajnik a drugiego pol. Lekarz powiedział ze juz nie bedzie miec dzieci. A po 10 latach ta dam JAcuda istnieją :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 16:53
yomegi, nadzieja92, Aprilia, Beata.D, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:A i jeszcze wam powiem ze moja sis jest starsza ode mnie o 15 lat.
Potem był brat.
Potem dziecko które bylo martwe(siostra) mama Miała liczne torbiele po ciąży martwej. Musieli usunąć cały jajnik a drugiego pol. Lekarz powiedział ze juz nie bedzie miec dzieci. A po 10 latach ta dam JAcuda istnieją :*
też mam dużo starsze rodzeństwo
oj istnieją jesteś żywym przykłademadrenalina lubi tę wiadomość
-
Może którejś się przyda, mi osobiście poprawiło to samopoczucie i dało nadzieje, że być może nie skończę w piekle
- upraszczając oczywiście wszystko.
http://www.pinkthink.pl/2015/01/spowiedz.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 17:06
adrenalina, nadzieja92, sylvuś, zai2014 lubią tę wiadomość
21.02.2015 -początek IVF
-
Wiecie moja mama miała 44 lata jak mnie urodziła
między mną a bratem jest 24 lata różnicy
nadzieja92, adrenalina, Beata.D, Kava, justa1234, Lenuś lubią tę wiadomość
-
Moja mama miala pozamaciczna...potem kupa problemow, okazalo sie ze maja z ojcem konflikt serologiczny.zaszla w koncu w ciaze ale dziecko nie umialo wziac oddechu, pluca nie byly wyksztalcone, zmarlo praktycznie tuz po urodzeniu.
Po paru latach ja sie urodzilam cala i zdrowaBeata.D lubi tę wiadomość
-
nadzieja92 wrote:mój mężulek jest 86 w sam wybuch i zaskutkowało azoospermią ;|Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA