IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Czym mialas konczona stymulacje? Ovitrelle/Pregnylem czy Gonapeptylem? Wiesz, te 34-36h przed punkcja?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Requiem wrote:Choragonem to zamiennik pregnylu
To bierz dostinex i nawet sie nie wahaj. Hcg zaostrza objawy hiperki. Uwierz, leze 3 dobe w szpitalu. W niedziele przed podaniem hcg konczacego stymulacje pobolewaly mnie jajniki, ale dramatu nie bylo. Bylam na dyzurze ginekologicznym. Stwierdzili to, co w klinice - zagrozenie hiperka. Podalam zastrzyk ovitrelle wieczorem. We wt w dniu punkcji bolalo mnie juz mocno. Mialam nadzieje, ze po wyjeciu jajek mi ulzy jak po pierwszej punkcji... Niestety nie. W klinice 3 kroplowy. Dostalam leki do domu. W sr czulam sie kiepsko, ale myslalam, ze w koncu jestem swiezo po punkcji to mam prawo. W czw nadal bylo kiepsko... Zadzwonilam poznym wieczorem do znajomego gina czy mi w pt na oddziale obejrzy brzuch. Przyjechalam w pt i wyladowalam na oddziale. Od razu powiedzial, ze mam zaplanowac sobie tygodniowe wczasy. Przynajmniej tygodniowe...
Dostinex ma wyhamowac estradiol chyba w tej sytuacji jak sie nie myle, wiec nawet sie nie zastanawiaj. Ja mam hiper hiperke, mimo ze estradiol przed podaniem hcg byl kolo 3 tys. -
hej dziewczyny
04.04. miałam pierwszy transfer w swojej karierze, piękny mrozak 4 AA, niestety nieudany, w 6 dpt dostałam najzwyczajniej w świecie okresu ;-(
nie wiem co mam robić, jestem załamana i zdołowana. Może dlatego że staramy się bez powodzenia już kilka lat,ja mam 38 wiosen i mniej być nie chce, w ciagu 4 lat leczenia zrobiliśmy wszystkie badania które nam zlecono w klinice (poza genetycznymi - może to błąd lecz nik ich nam nie zlecał),jesteśmy też po dwóch inseminacjach - negatywnych. Wg lekarzy oboje z mężem jesteśmy zdrowi a ciąży nie ma....może coś przegapiliśmy...a ja przechodzę kryzys i nie chodzi tu tylko o to, że pierwszy transfer się nie powiódł tylko chyba o to, że najzwyczajniej w świecie czuję się jakbym toczyła walkę z wiatrakami i sił mi brak... -
Beatka.jk, u nas sytuacja jest podobna, oboje zdrowi a ciąży brak, nie było nawet transferu bo wszystkie zarodki umarły
Mogę powiedzieć Ci tyle, że rozumiem i mentalnie wspieram.
Wierzę, że to kwestia czasu i każdej z nas się uda, a tu na forum, są tego przykłady.
Kiedy ochłoniecie próbujcie dalej, bo warto!
Pozdrawiam i trzymam kciukiDiagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Anatolka współczuje naprawdę. Mnie na razie nic nie boli na szczęścieKwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Anatolka wrote:To bierz dostinex i nawet sie nie wahaj. Hcg zaostrza objawy hiperki. Uwierz, leze 3 dobe w szpitalu. W niedziele przed podaniem hcg konczacego stymulacje pobolewaly mnie jajniki, ale dramatu nie bylo. Bylam na dyzurze ginekologicznym. Stwierdzili to, co w klinice - zagrozenie hiperka. Podalam zastrzyk ovitrelle wieczorem. We wt w dniu punkcji bolalo mnie juz mocno. Mialam nadzieje, ze po wyjeciu jajek mi ulzy jak po pierwszej punkcji... Niestety nie. W klinice 3 kroplowy. Dostalam leki do domu. W sr czulam sie kiepsko, ale myslalam, ze w koncu jestem swiezo po punkcji to mam prawo. W czw nadal bylo kiepsko... Zadzwonilam poznym wieczorem do znajomego gina czy mi w pt na oddziale obejrzy brzuch. Przyjechalam w pt i wyladowalam na oddziale. Od razu powiedzial, ze mam zaplanowac sobie tygodniowe wczasy. Przynajmniej tygodniowe...
Dostinex ma wyhamowac estradiol chyba w tej sytuacji jak sie nie myle, wiec nawet sie nie zastanawiaj. Ja mam hiper hiperke, mimo ze estradiol przed podaniem hcg byl kolo 3 tys.współczuję, ja ponad tydz.już leżakuję na szczęście w domku. U mnie zaczęło się po punkcji.
-
Beatka.jk wrote:hej dziewczyny
04.04. miałam pierwszy transfer w swojej karierze, piękny mrozak 4 AA, niestety nieudany, w 6 dpt dostałam najzwyczajniej w świecie okresu ;-(
nie wiem co mam robić, jestem załamana i zdołowana. Może dlatego że staramy się bez powodzenia już kilka lat,ja mam 38 wiosen i mniej być nie chce, w ciagu 4 lat leczenia zrobiliśmy wszystkie badania które nam zlecono w klinice (poza genetycznymi - może to błąd lecz nik ich nam nie zlecał),jesteśmy też po dwóch inseminacjach - negatywnych. Wg lekarzy oboje z mężem jesteśmy zdrowi a ciąży nie ma....może coś przegapiliśmy...a ja przechodzę kryzys i nie chodzi tu tylko o to, że pierwszy transfer się nie powiódł tylko chyba o to, że najzwyczajniej w świecie czuję się jakbym toczyła walkę z wiatrakami i sił mi brak...
Droga Beatko doskonale Cię rozumiem (i myślę,że reszta dziewczyn również). Ja jestem po 2 in vitrach (w tym 2 transfery) teraz w czwartek miałam betę i znowu wynik negatywny. Świat mi się zawalił, mam jeszcze 3 zarodki na zimowisku ale jakoś nadziei brak. Mam podobne odczucia jak Ty, staramy się z mężem nie myśleć w kategoriach, "że się nie uda" ale to samo siedzi w głowie.
Czytuję forum bardzo często i sama nie wiem jak robią bo inne forumowiczki, które mają jeszcze siłę. Sama tej siły szukam i zastanawiam się coraz częściej nad psychologiem.Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Agniesia jak zaczęło sie po punkcji to dlaczego zrobili Ci transfer?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Requiem wrote:Agniesia jak zaczęło sie po punkcji to dlaczego zrobili Ci transfer?
zaryzykowałam i nie żałuję
nie martw się, odłożą transfer na przyszły cykl i będzie ok10 dni hcg po zastrzyku się utrzymuję, kontroluj brzuszek, dużo pij, jedz białko i powinno być ok. A dużo masz pęcherzyków?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:11
-
agniesia2569 wrote:ponieważ chciałam
zaryzykowałam i nie żałuję
nie martw się, odłożą transfer na przyszły cykl i będzie ok10 dni hcg po zastrzyku się utrzymuję, kontroluj brzuszek, dużo pij, jedz białko i powinno być ok. A dużo masz pęcherzyków?
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
agniesia2569 wrote:jutro masz punkcję? Spokojnie poczekaj i zobacz jak się będziesz czuła po punkcji. Zmusić Cię nie mogą.Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Hej Dziewczyny,
jestem znowuJutro mam punkcję w drugim protokole. Mam pytanie, czy któraś z Was korzystała z Primo Vision? W mojej klinice ta przyjemność kosztuje 1000,- i jeszcze nie wiadomo czy uda Ci się załapać
Pozdrawiam wszystkie Staraczki
Aha, Anko, Ciocia Biała mówiła. że bez stresu?! Mówiła!!! To proszę skończyć z tą paniką!!! Ciocia Biała jest przekonana, że betka książkowo przyrasta!!! Buziak!Anko:-) lubi tę wiadomość
-
Poczekaj chwile i tez ci będę tak przemadrzale ciotkowac!!!
Dzięki Biała....ale wiesz i tak już opanowalam swoja panikę, stres które czuje jest umiarkowany.
Więcej stresu dostarczył mi dzik który wyszedł mi jakieś 50m ode mnie i psa. Psa pod pache i w dluga-na szczęście zwierz nie miał małych i nie był nami zainteresowany.
Trzymam kciuki jutro! -
Mnie w zeszłym roku wyszły trzy lochy z młodymi. Dobrze, że miałam moje dwa bydlaki na smyczy, bo byłaby masakra!!! Drugim razem suczysko wyczuło zwierza i pobiegła za nim, jak go dogoniła to ze strachu wypuściła piłkę z mordy i po ratunek...do nas. Jak zobaczyliśmy tego samca...miał chyba ze 120 w kłębie... Trzęsłam się z godzinę po wszystkim, więc wiem co czułaś, współczuję. Unikaj takich miejsc!
Primo Vision to aparat w którym umieszcza się zapłodnione zarodki, a który wyposażony jest w kamerę robiącą zdjęcia nawet co 5 min. Powstaje mini film z ich rozwoju. Dzięki temu zarodki nie są narażone na zmianę środowiska, przy wyciąganiu potrzebnym do obserwacji.