X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    jutro mam wizyte i dowiem sie kiedy moge miec kolejny transfer.Chce isc za ciosem i nie chce czekac..Skoro beta ujemna to chyba odstawiam luteine i dupka i czekam na okres, ktory de vacto mial byc w sobote planowo..

Pewnie że idź za ciosem, dobrze że masz taką możliwość :)

Nie wiem co zrobic , czy już dzisiaj odstawić luteine i estrofem czy brac do czw do wizyty- ale po co?
    Okres powinnam mieć 2 dni temu ale nie przyszedł
    Strasznie miałam namieszane w tym cyklu, normalnie miałam je 28 dniowe,ale jak przyszłam do kliniki to lekarz kazał mi brac tabl.anty. krócej żeby wyrobic się przed świętami z pick-up bo tak byłby w poniedziałek wielkanocny i cykl trwał 19 dni,a teraz nie wiem już nic,masakra...:(

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:

Nie wiem co zrobic , czy już dzisiaj odstawić luteine i estrofem czy brac do czw do wizyty- ale po co?
    Strasznie miałam namieszane w tym cyklu, normalnie miałam je 28 dniowe,ale jak przyszłam do kliniki to lekarz kazał mi brac tabl.anty. krócej żeby wyrobic się przed świętami z pick-up bo tak byłby w poniedziałek wielkanocny i cykl trwał 19 dni,a teraz nie wiem już nic,masakra...:(
    czyli masz tak samo jak ja.Tez brak okresu.Ja dzwonilam do lekarki i kazal mi odstawic leki i czekac na okres.Jesli masz mozliowsc zadzwon do swojego lekarza i zapytaj..Oj kurde caly czas placze,Zaraz maz wroci z pracy to juz calkowicie sie rozkleje..

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:

A masz możliwość skontaktować z lekarzem? Najlepiej jakby on powiedział co robić, chyba, że robiłaś badanie wtedy kiedy klinika wymaga- wtedy napewno odstawić leki.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    czyli masz tak samo jak ja.Tez brak okresu.Ja dzwonilam do lekarki i kazal mi odstawic leki i czekac na okres.Jesli masz mozliowsc zadzwon do swojego lekarza i zapytaj..Oj kurde caly czas placze,Zaraz maz wroci z pracy to juz calkowicie sie rozkleje..
    mnie też lekarka powiedziała żeby odstawić luteine, prolutex i estrofen- nie zapytałam się niestety czy clexane też (może któraś brała i wie? bo póki co lekarka nie odbiera a godzina zastrzyku się zbliża)

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka wrote:
    mnie też lekarka powiedziała żeby odstawić luteine, prolutex i estrofen- nie zapytałam się niestety czy clexane też (może któraś brała i wie? bo póki co lekarka nie odbiera a godzina zastrzyku się zbliża)

Nie pamiętam czy to ten zastrzyk co miałam, ale mój przeciwzakrzepowy kazali odstawić.

Anatolka lubi tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    A masz możliwość skontaktować z lekarzem? Najlepiej jakby on powiedział co robić, chyba, że robiłaś badanie wtedy kiedy klinika wymaga- wtedy napewno odstawić leki.

Badanie w klinice mam w czwartek. Kontaktu z lekarzem niestety w invicta nie ma :( a na infolinie nie chce dzwonić po nie ma po co.
    Zrobiłam bete i do czw napewno się nie zmieni :( więc chyba mogę odstawić jak myślisz? najwyżej szybciej przyjdzie okres, nic innego chyba nie ryzykuje

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś myślę, że masz rację...odstaw leki,masz dziś pewnie 12dpt? bastusia miałaś podanego?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    sylvuś myślę, że masz rację...odstaw leki,masz dziś pewnie 12dpt? bastusia miałaś podanego?

mam 10dpt blastusia 5dniowego,choć lekarz powiedział że rozwinał się raczej na 4 dobe i cóż wyszło jak wyszło :(

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może słaby był maluszek :( przykro mi, ale leki bym na Twoim miejscu odstawiła..

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Badanie w klinice mam w czwartek. Kontaktu z lekarzem niestety w invicta nie ma :( a na infolinie nie chce dzwonić po nie ma po co.
    Zrobiłam bete i do czw napewno się nie zmieni :( więc chyba mogę odstawić jak myślisz? najwyżej szybciej przyjdzie okres, nic innego chyba nie ryzykuje

Ja bym osobiście odstawiła w takiej sytuacji, bo faktycznie nie ma zbyt dużych szans, że do czwartku beta się zmieni...

• roletka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś ja po negatywnej becie odstawiam leki, zastrzyki też odstawiam

tule was dziewczyny

ja jestem po wizycie muszę zrobić w tym cyklu histero i kariotyp, i tu moje pytanie bo zapomniałam zapytać, wystarczy że kariotyp zrobię ja czy mąż też musi? jeszcze jutro zadzwonie i dopytam najwyżej

dziś biorę pierwszą tabletkę anty i w nowym cyklu lecimy z drugą procedurą:)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Pinezko dziękuję .Mi też płyną łzy ,ale cóż, fakty a pragnienia czasem bardzo się mijają...
    Trzeba podnieść się z kolan i dalej próbować.
    Najbardziej przeraza mnie czas,który ucieka bezpowrotnie.

Dziewczyny proszę napiszcie jaki minimalny czas trzeba odczekać na 2 podejście? Czy zawsze muszą być te 3 cykle?
    Niestety nie miałam Snieżynek :(

Przykro mi... Przytulam

Tak, zawsze zalecają 3 cykle.
    Jajniki muszą same zacząć pracować i wyregulować się po tej masakrze, która je spotkała.

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:

tule was dziewczyny

ja jestem po wizycie muszę zrobić w tym cyklu histero i kariotyp, i tu moje pytanie bo zapomniałam zapytać, wystarczy że kariotyp zrobię ja czy mąż też musi? jeszcze jutro zadzwonie i dopytam najwyżej

Oboje musza miec kariotyp. Badanie na Slasku jest najtansze w katowickim Invimedzie 320zl/os. Robilam w styczniu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka jak zawsze jesteś wielka :D dzięki ci bardzo a trzeba się umówić czy po prostu się jedzie i krew oddaje?

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Anatolka jak zawsze jesteś wielka :D dzięki ci bardzo a trzeba się umówić czy po prostu się jedzie i krew oddaje?

Jedzie i oddaje. Sprawdzalam w innych, bo w Provicie 490zl/os.!

A gdzie robisz histero?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w GC 450 od osoby, a histero najprawdopodobniej w GC jutro obdzwonie szpitale czy na nfz nie da rady zrobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie jutro kciuki mam nadzieję że owu będzie w tym cyklu a co za tym idzie transfer <3

Anko:-), justa1234, Kava, Aprilia lubią tę wiadomość

• yomegi Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiliśmy badanie kariotypu na NFZ - mój niemąż jest niezły w załatwianiu takich rzeczy, chociaż za to nie musieliśmy płacić :)
    Praktycznie od ręki udało nam się umówić na wizytę, badanie było na Kopernika 17, czekamy na wynik :)
    Spróbujcie może się uda.

Krakowski Szpital Specjalistyczny im. Jana Pawła II - Oddziały Szpitalne ŚWIADCZENIA W ZAKRESIE GENETYKI
    Prądnicka 80
    (012)614 35 15
    Marek Karpiński - dr rewelka, bardzo dokładny wywiad, bardzo zajawiony swoją pracą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:13

sylvuś lubi tę wiadomość

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:

tule was dziewczyny

roletka a nie musisz odeczekiwac tych trzech cykli jak pisza dziewczyny? ja jutro mam wizyte i tez chcialabym po okresie podejsc do kolejnej proby

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yomegi a ile będziecie czekać na wynik? u nas na nfz czeka się 3 m-ce, a ja chce mieć wynik jak najszybciej

Nadzieja kciuki za jutro &&&&&

Agnesita musi być przerwa 3 miesięczna między stymulacjami a ja miałam pierwszą stymulację w styczniu

‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ