X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    jutro mam wizyte i dowiem sie kiedy moge miec kolejny transfer.Chce isc za ciosem i nie chce czekac..Skoro beta ujemna to chyba odstawiam luteine i dupka i czekam na okres, ktory de vacto mial byc w sobote planowo..

Pewnie że idź za ciosem, dobrze że masz taką możliwość :)

Nie wiem co zrobic , czy już dzisiaj odstawić luteine i estrofem czy brac do czw do wizyty- ale po co?
    Okres powinnam mieć 2 dni temu ale nie przyszedł
    Strasznie miałam namieszane w tym cyklu, normalnie miałam je 28 dniowe,ale jak przyszłam do kliniki to lekarz kazał mi brac tabl.anty. krócej żeby wyrobic się przed świętami z pick-up bo tak byłby w poniedziałek wielkanocny i cykl trwał 19 dni,a teraz nie wiem już nic,masakra...:(

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:

Nie wiem co zrobic , czy już dzisiaj odstawić luteine i estrofem czy brac do czw do wizyty- ale po co?
    Strasznie miałam namieszane w tym cyklu, normalnie miałam je 28 dniowe,ale jak przyszłam do kliniki to lekarz kazał mi brac tabl.anty. krócej żeby wyrobic się przed świętami z pick-up bo tak byłby w poniedziałek wielkanocny i cykl trwał 19 dni,a teraz nie wiem już nic,masakra...:(
    czyli masz tak samo jak ja.Tez brak okresu.Ja dzwonilam do lekarki i kazal mi odstawic leki i czekac na okres.Jesli masz mozliowsc zadzwon do swojego lekarza i zapytaj..Oj kurde caly czas placze,Zaraz maz wroci z pracy to juz calkowicie sie rozkleje..

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:

A masz możliwość skontaktować z lekarzem? Najlepiej jakby on powiedział co robić, chyba, że robiłaś badanie wtedy kiedy klinika wymaga- wtedy napewno odstawić leki.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    czyli masz tak samo jak ja.Tez brak okresu.Ja dzwonilam do lekarki i kazal mi odstawic leki i czekac na okres.Jesli masz mozliowsc zadzwon do swojego lekarza i zapytaj..Oj kurde caly czas placze,Zaraz maz wroci z pracy to juz calkowicie sie rozkleje..
    mnie też lekarka powiedziała żeby odstawić luteine, prolutex i estrofen- nie zapytałam się niestety czy clexane też (może któraś brała i wie? bo póki co lekarka nie odbiera a godzina zastrzyku się zbliża)

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka wrote:
    mnie też lekarka powiedziała żeby odstawić luteine, prolutex i estrofen- nie zapytałam się niestety czy clexane też (może któraś brała i wie? bo póki co lekarka nie odbiera a godzina zastrzyku się zbliża)

Nie pamiętam czy to ten zastrzyk co miałam, ale mój przeciwzakrzepowy kazali odstawić.

Anatolka lubi tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    A masz możliwość skontaktować z lekarzem? Najlepiej jakby on powiedział co robić, chyba, że robiłaś badanie wtedy kiedy klinika wymaga- wtedy napewno odstawić leki.

Badanie w klinice mam w czwartek. Kontaktu z lekarzem niestety w invicta nie ma :( a na infolinie nie chce dzwonić po nie ma po co.
    Zrobiłam bete i do czw napewno się nie zmieni :( więc chyba mogę odstawić jak myślisz? najwyżej szybciej przyjdzie okres, nic innego chyba nie ryzykuje

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś myślę, że masz rację...odstaw leki,masz dziś pewnie 12dpt? bastusia miałaś podanego?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    sylvuś myślę, że masz rację...odstaw leki,masz dziś pewnie 12dpt? bastusia miałaś podanego?

mam 10dpt blastusia 5dniowego,choć lekarz powiedział że rozwinał się raczej na 4 dobe i cóż wyszło jak wyszło :(

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może słaby był maluszek :( przykro mi, ale leki bym na Twoim miejscu odstawiła..

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Badanie w klinice mam w czwartek. Kontaktu z lekarzem niestety w invicta nie ma :( a na infolinie nie chce dzwonić po nie ma po co.
    Zrobiłam bete i do czw napewno się nie zmieni :( więc chyba mogę odstawić jak myślisz? najwyżej szybciej przyjdzie okres, nic innego chyba nie ryzykuje

Ja bym osobiście odstawiła w takiej sytuacji, bo faktycznie nie ma zbyt dużych szans, że do czwartku beta się zmieni...

• roletka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś ja po negatywnej becie odstawiam leki, zastrzyki też odstawiam

tule was dziewczyny

ja jestem po wizycie muszę zrobić w tym cyklu histero i kariotyp, i tu moje pytanie bo zapomniałam zapytać, wystarczy że kariotyp zrobię ja czy mąż też musi? jeszcze jutro zadzwonie i dopytam najwyżej

dziś biorę pierwszą tabletkę anty i w nowym cyklu lecimy z drugą procedurą:)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Pinezko dziękuję .Mi też płyną łzy ,ale cóż, fakty a pragnienia czasem bardzo się mijają...
    Trzeba podnieść się z kolan i dalej próbować.
    Najbardziej przeraza mnie czas,który ucieka bezpowrotnie.

Dziewczyny proszę napiszcie jaki minimalny czas trzeba odczekać na 2 podejście? Czy zawsze muszą być te 3 cykle?
    Niestety nie miałam Snieżynek :(

Przykro mi... Przytulam

Tak, zawsze zalecają 3 cykle.
    Jajniki muszą same zacząć pracować i wyregulować się po tej masakrze, która je spotkała.

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:

tule was dziewczyny

ja jestem po wizycie muszę zrobić w tym cyklu histero i kariotyp, i tu moje pytanie bo zapomniałam zapytać, wystarczy że kariotyp zrobię ja czy mąż też musi? jeszcze jutro zadzwonie i dopytam najwyżej

Oboje musza miec kariotyp. Badanie na Slasku jest najtansze w katowickim Invimedzie 320zl/os. Robilam w styczniu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka jak zawsze jesteś wielka :D dzięki ci bardzo a trzeba się umówić czy po prostu się jedzie i krew oddaje?

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Anatolka jak zawsze jesteś wielka :D dzięki ci bardzo a trzeba się umówić czy po prostu się jedzie i krew oddaje?

Jedzie i oddaje. Sprawdzalam w innych, bo w Provicie 490zl/os.!

A gdzie robisz histero?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w GC 450 od osoby, a histero najprawdopodobniej w GC jutro obdzwonie szpitale czy na nfz nie da rady zrobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie jutro kciuki mam nadzieję że owu będzie w tym cyklu a co za tym idzie transfer <3

Anko:-), justa1234, Kava, Aprilia lubią tę wiadomość

• yomegi Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiliśmy badanie kariotypu na NFZ - mój niemąż jest niezły w załatwianiu takich rzeczy, chociaż za to nie musieliśmy płacić :)
    Praktycznie od ręki udało nam się umówić na wizytę, badanie było na Kopernika 17, czekamy na wynik :)
    Spróbujcie może się uda.

Krakowski Szpital Specjalistyczny im. Jana Pawła II - Oddziały Szpitalne ŚWIADCZENIA W ZAKRESIE GENETYKI
    Prądnicka 80
    (012)614 35 15
    Marek Karpiński - dr rewelka, bardzo dokładny wywiad, bardzo zajawiony swoją pracą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:13

sylvuś lubi tę wiadomość

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:

tule was dziewczyny

roletka a nie musisz odeczekiwac tych trzech cykli jak pisza dziewczyny? ja jutro mam wizyte i tez chcialabym po okresie podejsc do kolejnej proby

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yomegi a ile będziecie czekać na wynik? u nas na nfz czeka się 3 m-ce, a ja chce mieć wynik jak najszybciej

Nadzieja kciuki za jutro &&&&&

Agnesita musi być przerwa 3 miesięczna między stymulacjami a ja miałam pierwszą stymulację w styczniu

‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ