IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
agnesita85 wrote:jutro mam wizyte i dowiem sie kiedy moge miec kolejny transfer.Chce isc za ciosem i nie chce czekac..Skoro beta ujemna to chyba odstawiam luteine i dupka i czekam na okres, ktory de vacto mial byc w sobote planowo..
Pewnie że idź za ciosem, dobrze że masz taką możliwość
Nie wiem co zrobic , czy już dzisiaj odstawić luteine i estrofem czy brac do czw do wizyty- ale po co?
Okres powinnam mieć 2 dni temu ale nie przyszedł
Strasznie miałam namieszane w tym cyklu, normalnie miałam je 28 dniowe,ale jak przyszłam do kliniki to lekarz kazał mi brac tabl.anty. krócej żeby wyrobic się przed świętami z pick-up bo tak byłby w poniedziałek wielkanocny i cykl trwał 19 dni,a teraz nie wiem już nic,masakra...
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
sylvuś wrote:Pewnie że idź za ciosem, dobrze że masz taką możliwość
Nie wiem co zrobic , czy już dzisiaj odstawić luteine i estrofem czy brac do czw do wizyty- ale po co?
Strasznie miałam namieszane w tym cyklu, normalnie miałam je 28 dniowe,ale jak przyszłam do kliniki to lekarz kazał mi brac tabl.anty. krócej żeby wyrobic się przed świętami z pick-up bo tak byłby w poniedziałek wielkanocny i cykl trwał 19 dni,a teraz nie wiem już nic,masakra...INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
sylvuś wrote:Pewnie że idź za ciosem, dobrze że masz taką możliwość
Strasznie miałam namieszane w tym cyklu, normalnie miałam je 28 dniowe,ale jak przyszłam do kliniki to lekarz kazał mi brac tabl.anty. krócej żeby wyrobic się przed świętami z pick-up bo tak byłby w poniedziałek wielkanocny i cykl trwał 19 dni,a teraz nie wiem już nic,masakra...
A masz możliwość skontaktować z lekarzem? Najlepiej jakby on powiedział co robić, chyba, że robiłaś badanie wtedy kiedy klinika wymaga- wtedy napewno odstawić leki.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
agnesita85 wrote:czyli masz tak samo jak ja.Tez brak okresu.Ja dzwonilam do lekarki i kazal mi odstawic leki i czekac na okres.Jesli masz mozliowsc zadzwon do swojego lekarza i zapytaj..Oj kurde caly czas placze,Zaraz maz wroci z pracy to juz calkowicie sie rozkleje..
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Tilka wrote:mnie też lekarka powiedziała żeby odstawić luteine, prolutex i estrofen- nie zapytałam się niestety czy clexane też (może któraś brała i wie? bo póki co lekarka nie odbiera a godzina zastrzyku się zbliża)
Nie pamiętam czy to ten zastrzyk co miałam, ale mój przeciwzakrzepowy kazali odstawić.Anatolka lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:A masz możliwość skontaktować z lekarzem? Najlepiej jakby on powiedział co robić, chyba, że robiłaś badanie wtedy kiedy klinika wymaga- wtedy napewno odstawić leki.
Badanie w klinice mam w czwartek. Kontaktu z lekarzem niestety w invicta nie maa na infolinie nie chce dzwonić po nie ma po co.
Zrobiłam bete i do czw napewno się nie zmieniwięc chyba mogę odstawić jak myślisz? najwyżej szybciej przyjdzie okres, nic innego chyba nie ryzykuje
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
agniesia2569 wrote:sylvuś myślę, że masz rację...odstaw leki,masz dziś pewnie 12dpt? bastusia miałaś podanego?
mam 10dpt blastusia 5dniowego,choć lekarz powiedział że rozwinał się raczej na 4 dobe i cóż wyszło jak wyszłoW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
sylvuś wrote:Badanie w klinice mam w czwartek. Kontaktu z lekarzem niestety w invicta nie ma
a na infolinie nie chce dzwonić po nie ma po co.
Zrobiłam bete i do czw napewno się nie zmieniwięc chyba mogę odstawić jak myślisz? najwyżej szybciej przyjdzie okres, nic innego chyba nie ryzykuje
Ja bym osobiście odstawiła w takiej sytuacji, bo faktycznie nie ma zbyt dużych szans, że do czwartku beta się zmieni...
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Sylvuś ja po negatywnej becie odstawiam leki, zastrzyki też odstawiam
tule was dziewczyny
ja jestem po wizycie muszę zrobić w tym cyklu histero i kariotyp, i tu moje pytanie bo zapomniałam zapytać, wystarczy że kariotyp zrobię ja czy mąż też musi? jeszcze jutro zadzwonie i dopytam najwyżej
dziś biorę pierwszą tabletkę anty i w nowym cyklu lecimy z drugą procedurą -
sylvuś wrote:Pinezko dziękuję .Mi też płyną łzy ,ale cóż, fakty a pragnienia czasem bardzo się mijają...
Trzeba podnieść się z kolan i dalej próbować.
Najbardziej przeraza mnie czas,który ucieka bezpowrotnie.
Dziewczyny proszę napiszcie jaki minimalny czas trzeba odczekać na 2 podejście? Czy zawsze muszą być te 3 cykle?
Niestety nie miałam Snieżynek
Przykro mi... Przytulam
Tak, zawsze zalecają 3 cykle.
Jajniki muszą same zacząć pracować i wyregulować się po tej masakrze, która je spotkała.
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
roletka wrote:Sylvuś ja po negatywnej becie odstawiam leki, zastrzyki też odstawiam
tule was dziewczyny
ja jestem po wizycie muszę zrobić w tym cyklu histero i kariotyp, i tu moje pytanie bo zapomniałam zapytać, wystarczy że kariotyp zrobię ja czy mąż też musi? jeszcze jutro zadzwonie i dopytam najwyżej
dziś biorę pierwszą tabletkę anty i w nowym cyklu lecimy z drugą procedurą
Oboje musza miec kariotyp. Badanie na Slasku jest najtansze w katowickim Invimedzie 320zl/os. Robilam w styczniu. -
Anatolka jak zawsze jesteś wielka
dzięki ci bardzo a trzeba się umówić czy po prostu się jedzie i krew oddaje?
-
no w GC 450 od osoby, a histero najprawdopodobniej w GC jutro obdzwonie szpitale czy na nfz nie da rady zrobić
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zrobiliśmy badanie kariotypu na NFZ - mój niemąż jest niezły w załatwianiu takich rzeczy, chociaż za to nie musieliśmy płacić
Praktycznie od ręki udało nam się umówić na wizytę, badanie było na Kopernika 17, czekamy na wynik
Spróbujcie może się uda.
Krakowski Szpital Specjalistyczny im. Jana Pawła II - Oddziały Szpitalne ŚWIADCZENIA W ZAKRESIE GENETYKI
Prądnicka 80
(012)614 35 15
Marek Karpiński - dr rewelka, bardzo dokładny wywiad, bardzo zajawiony swoją pracą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:13
sylvuś lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
roletka wrote:Sylvuś ja po negatywnej becie odstawiam leki, zastrzyki też odstawiam
tule was dziewczyny
dziś biorę pierwszą tabletkę anty i w nowym cyklu lecimy z drugą procedurąINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Yomegi a ile będziecie czekać na wynik? u nas na nfz czeka się 3 m-ce, a ja chce mieć wynik jak najszybciej
Nadzieja kciuki za jutro &&&&&
Agnesita musi być przerwa 3 miesięczna między stymulacjami a ja miałam pierwszą stymulację w styczniu