IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś z Was miała sytuacje w której komórki nie zapłodnily sie od razu tylko dopiero ruszyły po jakimś czasie?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
roletka wrote:no w GC 450 od osoby, a histero najprawdopodobniej w GC jutro obdzwonie szpitale czy na nfz nie da rady zrobić
Ja robilam na Raciborskiej na nfz w grudniu. Terminy teraz sa na zaraz po "majowce".
Maka tez tu robila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:21
-
Requiem wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała sytuacje w której komórki nie zapłodnily sie od razu tylko dopiero ruszyły po jakimś czasie?
Zalezy co masz na mysli piszac "pozniej". Jesli nie zaplodnily sie do doby to prawdopodobienstwo jest praktycznie zerowe pozniej. -
roletka wrote:Yomegi a ile będziecie czekać na wynik? u nas na nfz czeka się 3 m-ce, a ja chce mieć wynik jak najszybciej
Nadzieja kciuki za jutro &&&&&
Agnesita musi być przerwa 3 miesięczna między stymulacjami a ja miałam pierwszą stymulację w styczniuINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Powiedziano nam, że okres oczekiwania na wynik to 6 - 8 tygodni (często bywa szybciej).
Nam to nie robi różnicy, bo i tak kolejne podejście mamy w czerwcu/lipcu . A prawie tysiąc zł mam w kieszeni
Dzwoniłam w różne miejsca prywatnie - wynik do 6 tygodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:24
sylvuś lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Anatolka wrote:Zalezy co masz na mysli piszac "pozniej". Jesli nie zaplodnily sie do doby to prawdopodobienstwo jest praktycznie zerowe pozniej.Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
roletka wrote:Yomegi a ile będziecie czekać na wynik? u nas na nfz czeka się 3 m-ce, a ja chce mieć wynik jak najszybciej
Nadzieja kciuki za jutro &&&&&
Agnesita musi być przerwa 3 miesięczna między stymulacjami a ja miałam pierwszą stymulację w styczniu
Roletka mi tez dr M zalecil po nieudanym crio kariotypy, musisz zrobic i Ty i maz, jesli zalezy Ci na czasie to najszybciej robia w Zabrzu w szpitalu na 3go Maja, wyniki mialam po 2 tyg, a koszt to bodajze 350 albo 400 od osoby juz nie pamietam, ale pobieraja tylko w poniedzialki i musisz sie umowic. Histero tez robilam w Gyn, bo na nfz to wiadomo jakie terminy -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam maly problem-teraz w piatek mam miec crio ale zaczal mnie meczyc mega katar i dobilam sie temperatura(tzn.nie jest jakas mega wysoka-37,5 ale jednak)
Co poradzicie-odwolywac??!!! Pomózcie-plisssss
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:41
-
WOW 2 tyg ! faktycznie szybko.
Jedna pani powiedziała mi, że to kiedy jest wynik zależy od liczby badanych pacjentów w danym momencie. Bo byłam zdziwiona, że prywatnie i tyle trzeba czekać.Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
no jutro będę dzwonić żeby sprawdzić czy są terminy na nfz, ale wątpię żeby były
kariotyp zrobie prywatnie -
aszka wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie, czy w ogole w 1 podejsciu do invitro robi sie genetyke, czy dopiero po nieudanym podejsciu jezeli nasienie faceta dobre?
To zalezy od praktyki kliniki, jedne zalecaja przed 1 procedura, drugie po 1 nieudanej, w GynC. maja taka praktyke, ze kariotypy zalezaja po 1 pelnej nieudanej procedurze (w tym po wykorzystaniu wszystkich zamrozonych zarodkow)aszka lubi tę wiadomość
-
Requiem wrote:Tak myslalam, chociaż embriolog dał jakaś tam nadzieje...Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Aszka mi zlecił kariotyp po pierwszej nieudanej procedurze (3 transfery-5 zarodków)
Beata ja na punkcji i pierwszym transferze byłam przeziębiona, nie wiem czy miało to jakiś wpływ na jakość komórek, zapłodniły się wszystkie tylko jedna przestała się dzielić, niestety żaden zarodek z nami nie został -
AGUSIAA31 wrote:Hej jestem nowa:)Mam pytanko jestem 13dzien po inseminacji wczoraj robilam HCG I WYNIK 26,01 CO O TYM SADZICIE??pozdrawiam i czekam na odpowiedz
To jest co prawda watek o in vitro... Beta jest pozytywna. Powinny byc normy na badaniu.yomegi lubi tę wiadomość
-
Beata.D wrote:Dziewczyny mam maly problem-teraz w piatek mam miec crio ale zaczal mnie meczyc mega katar i dobilam sie temperatura(tzn.nie jest jakas mega wysoka-37,5 ale jednak)
Co poradzicie-odwolywac??!!! Pomózcie-plisssss
Wzięłabym coś przeciwgorączkowego i przeciwzapalnego, plus końska dawka wit D Devikap - ok 10 kropli (moja kumpela lekarka zawsze tak mi radzi, kiedy coś mnie rozkłada).
Może to chwilowe i zamiast się rozwijać z dnia na dzień, będzie mijać.
Lekarz pewnie sam zdecyduje co robić, będzie przecież wiedział jak się czujesz.
Beata.D lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF