X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Procedurę już zaczęłam. Idziemy długim protokołem, w czwartek wizyta w klinice i start stymulacji

Sysiaaaaa jeśli mogę zapytac- bo jestes tak jak ja w invicta w wawie, czy po 1 procedurze także miałas zlecone kariotypy?
    Czym Cię stymulowali,wiem , że to zależy od organizmu, ja miałam Gonapeptyl 0,1 i Menopur IM, tylko 6 kumulusów pobrali z czego niestety tylko 2 komórki dojrzałe i na dodatek jedna z nich ruszyła dopiero w 3 dobie i tym samym sklasyfikowano ja jako zatrzymana w rozwoju.
    Ciekawe czy w drugiej procedurze zmienia mi leki?
    Ja tez będę w czwartek,może się czegoś dowiem.

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Sysiaaaaa jeśli mogę zapytac- bo jestes tak jak ja w invicta w wawie, czy po 1 procedurze także miałas zlecone kariotypy?
    Czym Cię stymulowali,wiem , że to zależy od organizmu, ja miałam Gonapeptyl 0,1 i Menopur IM, tylko 6 kumulusów pobrali z czego niestety tylko 2 komórki dojrzałe i na dodatek jedna z nich ruszyła dopiero w 3 dobie i tym samym sklasyfikowano ja jako zatrzymana w rozwoju.
    Ciekawe czy w drugiej procedurze zmienia mi leki?
    Ja tez będę w czwartek,może się czegoś dowiem.
    Ja całą genetykę miałam robioną przed pierwszą procedurą już. Dr Kunicki dał nam skierowanie i mieliśmy się zastanowić czy robimy. Ja wolę mieć wszystko sprawdzone i ewentualne przeszkody pokonane :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ja całą genetykę miałam robioną przed pierwszą procedurą już. Dr Kunicki dał nam skierowanie i mieliśmy się zastanowić czy robimy. Ja wolę mieć wszystko sprawdzone i ewentualne przeszkody pokonane :)

Dziękuję za odpowiedź:)
    Gdzie robiłas w invicta? trzeba mieć skierowanie od lekarza?
    Jaki był cały koszt genetyki u Was?
    Rozumiem ,że takie badania robi się juz prywatnie we własnym zakresie.

Trzymam kciuki za Was z całych sił!
    Ja pewnie bede miała teraz 3mce odpoczynku...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Dziękuję za odpowiedź:)
    Gdzie robiłas w invicta? trzeba mieć skierowanie od lekarza?
    Jaki był cały koszt genetyki u Was?
    Rozumiem ,że takie badania robi się juz prywatnie we własnym zakresie.

Trzymam kciuki za Was z całych sił!
    Ja pewnie bede miała teraz 3mce odpoczynku...
    Dziękuję Ci bardzo :) tak my robiliśmy wszystko w Inviccie, a koszty chyba cos około 1750 zł. Lekarz wystawia Ci taką karteczkę do laboratorium, ale jest tam napisane ze płatnikiem jesteś Ty.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beata ja na punkcji i pierwszym transferze byłam przeziębiona, nie wiem czy miało to jakiś wpływ na jakość komórek, zapłodniły się wszystkie tylko jedna przestała się dzielić, niestety żaden zarodek z nami nie został[/QUOTE]

No wlasnie ja do punkcji tez przyjechalam przeziebiona(niestety musieli mi wyciagnac wszystkie pecherzyki bo mialam i tak i tak mega hiperke) a teraz transfer i mam stracha ze organizm sobie nie poradzi z takim wysilkiem :(

Yomegi wlasnie dzwonilam do lekarza i sie radzilam.Mam mu dac znac jutro jak sie chorubsko rozwinie :(. Narazie wzielam Upsarin i wit.D-zobacze jutro.

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Dziewczyny mam maly problem-teraz w piatek mam miec crio ale zaczal mnie meczyc mega katar i dobilam sie temperatura(tzn.nie jest jakas mega wysoka-37,5 ale jednak) :( Co poradzicie-odwolywac??!!! Pomózcie-plisssss :)
    też miałam takąsyt.przed transferem, łykałam echinacee, piłam sok z czarnego bzu, na noc mleko z miodem i czosnkiem i się wykurowałam :) został mi tylko katar :)

Beata.D lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yomegi wrote:
    Dziewczyny zrobiliśmy badanie kariotypu na NFZ - mój niemąż jest niezły w załatwianiu takich rzeczy, chociaż za to nie musieliśmy płacić :)
    Praktycznie od ręki udało nam się umówić na wizytę, badanie było na Kopernika 17, czekamy na wynik :)
    Spróbujcie może się uda.

Krakowski Szpital Specjalistyczny im. Jana Pawła II - Oddziały Szpitalne ŚWIADCZENIA W ZAKRESIE GENETYKI
    Prądnicka 80
    (012)614 35 15
    Marek Karpiński - dr rewelka, bardzo dokładny wywiad, bardzo zajawiony swoją pracą.
    Może spróbowałabym tak jak Wy na NFZ,nie wiem czy w Łodzi się uda.
    Musieliście mieć skierowanie od lekarza, czy najpierw umówiliście sie na wizytę np do genetyka?
    Na razie zbieram tylko informacje,muszę się czymś zajac bo inaczej zwariuje:(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na skierowanie na kariotypy musi byc podstawa. Nie dostaje go kazdy, kto umowi sie do genetyka. Kwalifikuja m.in. 3 poronienia. Zorientujcie sie co jeszcze. Samo powiedzenie, ze chcemy przystapic do ivf lub nieudana 1 proba to za malo...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wsparcie i rady!
    Dobrej nocy Wszystkim życzę.
    Może sen da ukojenie...

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    no jutro będę dzwonić żeby sprawdzić czy są terminy na nfz, ale wątpię żeby były
    kariotyp zrobie prywatnie
    Poproś osoby wystawiając skierowanie na kariery na NFZ aby wpisala cito. I powinno załatwić kolejkę oczekiwania

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Dziewczyny mam maly problem-teraz w piatek mam miec crio ale zaczal mnie meczyc mega katar i dobilam sie temperatura(tzn.nie jest jakas mega wysoka-37,5 ale jednak) :( Co poradzicie-odwolywac??!!! Pomózcie-plisssss :)
    Ja jakoś przed przygotowaniami miałam zapalenie zatok. Normalnie jeszcze przed planowanym transferem Lekarka powiedziała aby normalnie brać antybiotyk aby się na spokojnie wyleczyć. Jedyne o co zapytała i stwierdziła że to przeciwwskazania to kaszel.

Beata.D lubi tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Dziewczyny wisienka na torcie-opryszczka!
    Miała któraś z was w ciąży? Co mogę stosować?
    Anko, ja już 2 razy leczyłam opryszczkę w ciąży. Kupiłam krem Erazaban, bo wyczytałam, że jako jedyny jest bezpieczny w ciąży. Na ulotce jest napisane, że lek może być stosowany w okresie ciąży i karmienia piersią. Nie wiem jak ten krem podziałałby na Ciebie, ale w moim przypadku sprawdził się bardzo, do tego stopnia, że już nigdy więcej nie kupię Zoviraxu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 02:10

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dziewczyny, na skierowanie na kariotypy musi byc podstawa. Nie dostaje go kazdy, kto umowi sie do genetyka. Kwalifikuja m.in. 3 poronienia. Zorientujcie sie co jeszcze. Samo powiedzenie, ze chcemy przystapic do ivf lub nieudana 1 proba to za malo...
    Hej Anatolka tutaj się z Tobą nie zgodzę. Jeśli chodzi o kwalifikacje do kariotypy na NFZ to są 2 poronienia. U mnie zaliczono w to ciążę biochemiczną i poronienie z lyzeczkowaniem w 10tyg. Wiec to niekoniecznie są takie sztywne ramy.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, to moze w praktyce 2 nie 3... Choc wydaje mi sie, ze gin mowil mi o 3. Chodzilo mi o to, ze w kazdym razie samo "chce zrobic na nfz to za malo..."

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ... samo chcę tu nie wystarczy ;)

• Kava Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 16:04

Konwalia, sylvuś, Marta1986 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    czy ktoras z was robila w cyklu odrazu po laparo ?
    Bo sie zastanawiam czy rozpoczynac na poczatku maja
    czy moze jednak poczekac jeden miesiac
    laparo mialam w poniedzialek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:36

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przykro mi z powodu braku ciąż :( wspolczuje. Czuję że najlepiej Was zrozumiem za tydz w pt. Nie wierzę żeby mogło mi się udać za pierwszym razem. Właśnie wyjeżdżamy z Bydgoszczy do łodzi. O 14.20 mam crio. Trzymajcie kciuki, moze to pomoże. Właśnie jechaliśmy koło schroniskA... Ile tam było mordek do kochania! :(

justa1234, kkisia, sylvuś, iga 79, Kava, agnesita85, pinezka, Tilka, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Hej. Przykro mi z powodu braku ciąż :( wspolczuje. Czuję że najlepiej Was zrozumiem za tydz w pt. Nie wierzę żeby mogło mi się udać za pierwszym razem. Właśnie wyjeżdżamy z Bydgoszczy do łodzi. O 14.20 mam crio. Trzymajcie kciuki, moze to pomoże. Właśnie jechaliśmy koło schroniskA... Ile tam było mordek do kochania! :(
    Powodzonka :-*

• Kava Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 16:05

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ