X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Procedurę już zaczęłam. Idziemy długim protokołem, w czwartek wizyta w klinice i start stymulacji

Sysiaaaaa jeśli mogę zapytac- bo jestes tak jak ja w invicta w wawie, czy po 1 procedurze także miałas zlecone kariotypy?
    Czym Cię stymulowali,wiem , że to zależy od organizmu, ja miałam Gonapeptyl 0,1 i Menopur IM, tylko 6 kumulusów pobrali z czego niestety tylko 2 komórki dojrzałe i na dodatek jedna z nich ruszyła dopiero w 3 dobie i tym samym sklasyfikowano ja jako zatrzymana w rozwoju.
    Ciekawe czy w drugiej procedurze zmienia mi leki?
    Ja tez będę w czwartek,może się czegoś dowiem.

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Sysiaaaaa jeśli mogę zapytac- bo jestes tak jak ja w invicta w wawie, czy po 1 procedurze także miałas zlecone kariotypy?
    Czym Cię stymulowali,wiem , że to zależy od organizmu, ja miałam Gonapeptyl 0,1 i Menopur IM, tylko 6 kumulusów pobrali z czego niestety tylko 2 komórki dojrzałe i na dodatek jedna z nich ruszyła dopiero w 3 dobie i tym samym sklasyfikowano ja jako zatrzymana w rozwoju.
    Ciekawe czy w drugiej procedurze zmienia mi leki?
    Ja tez będę w czwartek,może się czegoś dowiem.
    Ja całą genetykę miałam robioną przed pierwszą procedurą już. Dr Kunicki dał nam skierowanie i mieliśmy się zastanowić czy robimy. Ja wolę mieć wszystko sprawdzone i ewentualne przeszkody pokonane :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ja całą genetykę miałam robioną przed pierwszą procedurą już. Dr Kunicki dał nam skierowanie i mieliśmy się zastanowić czy robimy. Ja wolę mieć wszystko sprawdzone i ewentualne przeszkody pokonane :)

Dziękuję za odpowiedź:)
    Gdzie robiłas w invicta? trzeba mieć skierowanie od lekarza?
    Jaki był cały koszt genetyki u Was?
    Rozumiem ,że takie badania robi się juz prywatnie we własnym zakresie.

Trzymam kciuki za Was z całych sił!
    Ja pewnie bede miała teraz 3mce odpoczynku...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Dziękuję za odpowiedź:)
    Gdzie robiłas w invicta? trzeba mieć skierowanie od lekarza?
    Jaki był cały koszt genetyki u Was?
    Rozumiem ,że takie badania robi się juz prywatnie we własnym zakresie.

Trzymam kciuki za Was z całych sił!
    Ja pewnie bede miała teraz 3mce odpoczynku...
    Dziękuję Ci bardzo :) tak my robiliśmy wszystko w Inviccie, a koszty chyba cos około 1750 zł. Lekarz wystawia Ci taką karteczkę do laboratorium, ale jest tam napisane ze płatnikiem jesteś Ty.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beata ja na punkcji i pierwszym transferze byłam przeziębiona, nie wiem czy miało to jakiś wpływ na jakość komórek, zapłodniły się wszystkie tylko jedna przestała się dzielić, niestety żaden zarodek z nami nie został[/QUOTE]

No wlasnie ja do punkcji tez przyjechalam przeziebiona(niestety musieli mi wyciagnac wszystkie pecherzyki bo mialam i tak i tak mega hiperke) a teraz transfer i mam stracha ze organizm sobie nie poradzi z takim wysilkiem :(

Yomegi wlasnie dzwonilam do lekarza i sie radzilam.Mam mu dac znac jutro jak sie chorubsko rozwinie :(. Narazie wzielam Upsarin i wit.D-zobacze jutro.

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Dziewczyny mam maly problem-teraz w piatek mam miec crio ale zaczal mnie meczyc mega katar i dobilam sie temperatura(tzn.nie jest jakas mega wysoka-37,5 ale jednak) :( Co poradzicie-odwolywac??!!! Pomózcie-plisssss :)
    też miałam takąsyt.przed transferem, łykałam echinacee, piłam sok z czarnego bzu, na noc mleko z miodem i czosnkiem i się wykurowałam :) został mi tylko katar :)

Beata.D lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yomegi wrote:
    Dziewczyny zrobiliśmy badanie kariotypu na NFZ - mój niemąż jest niezły w załatwianiu takich rzeczy, chociaż za to nie musieliśmy płacić :)
    Praktycznie od ręki udało nam się umówić na wizytę, badanie było na Kopernika 17, czekamy na wynik :)
    Spróbujcie może się uda.

Krakowski Szpital Specjalistyczny im. Jana Pawła II - Oddziały Szpitalne ŚWIADCZENIA W ZAKRESIE GENETYKI
    Prądnicka 80
    (012)614 35 15
    Marek Karpiński - dr rewelka, bardzo dokładny wywiad, bardzo zajawiony swoją pracą.
    Może spróbowałabym tak jak Wy na NFZ,nie wiem czy w Łodzi się uda.
    Musieliście mieć skierowanie od lekarza, czy najpierw umówiliście sie na wizytę np do genetyka?
    Na razie zbieram tylko informacje,muszę się czymś zajac bo inaczej zwariuje:(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na skierowanie na kariotypy musi byc podstawa. Nie dostaje go kazdy, kto umowi sie do genetyka. Kwalifikuja m.in. 3 poronienia. Zorientujcie sie co jeszcze. Samo powiedzenie, ze chcemy przystapic do ivf lub nieudana 1 proba to za malo...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wsparcie i rady!
    Dobrej nocy Wszystkim życzę.
    Może sen da ukojenie...

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    no jutro będę dzwonić żeby sprawdzić czy są terminy na nfz, ale wątpię żeby były
    kariotyp zrobie prywatnie
    Poproś osoby wystawiając skierowanie na kariery na NFZ aby wpisala cito. I powinno załatwić kolejkę oczekiwania

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Dziewczyny mam maly problem-teraz w piatek mam miec crio ale zaczal mnie meczyc mega katar i dobilam sie temperatura(tzn.nie jest jakas mega wysoka-37,5 ale jednak) :( Co poradzicie-odwolywac??!!! Pomózcie-plisssss :)
    Ja jakoś przed przygotowaniami miałam zapalenie zatok. Normalnie jeszcze przed planowanym transferem Lekarka powiedziała aby normalnie brać antybiotyk aby się na spokojnie wyleczyć. Jedyne o co zapytała i stwierdziła że to przeciwwskazania to kaszel.

Beata.D lubi tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Dziewczyny wisienka na torcie-opryszczka!
    Miała któraś z was w ciąży? Co mogę stosować?
    Anko, ja już 2 razy leczyłam opryszczkę w ciąży. Kupiłam krem Erazaban, bo wyczytałam, że jako jedyny jest bezpieczny w ciąży. Na ulotce jest napisane, że lek może być stosowany w okresie ciąży i karmienia piersią. Nie wiem jak ten krem podziałałby na Ciebie, ale w moim przypadku sprawdził się bardzo, do tego stopnia, że już nigdy więcej nie kupię Zoviraxu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 02:10

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dziewczyny, na skierowanie na kariotypy musi byc podstawa. Nie dostaje go kazdy, kto umowi sie do genetyka. Kwalifikuja m.in. 3 poronienia. Zorientujcie sie co jeszcze. Samo powiedzenie, ze chcemy przystapic do ivf lub nieudana 1 proba to za malo...
    Hej Anatolka tutaj się z Tobą nie zgodzę. Jeśli chodzi o kwalifikacje do kariotypy na NFZ to są 2 poronienia. U mnie zaliczono w to ciążę biochemiczną i poronienie z lyzeczkowaniem w 10tyg. Wiec to niekoniecznie są takie sztywne ramy.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, to moze w praktyce 2 nie 3... Choc wydaje mi sie, ze gin mowil mi o 3. Chodzilo mi o to, ze w kazdym razie samo "chce zrobic na nfz to za malo..."

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ... samo chcę tu nie wystarczy ;)

• Kava Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 16:04

Konwalia, sylvuś, Marta1986 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    czy ktoras z was robila w cyklu odrazu po laparo ?
    Bo sie zastanawiam czy rozpoczynac na poczatku maja
    czy moze jednak poczekac jeden miesiac
    laparo mialam w poniedzialek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:36

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przykro mi z powodu braku ciąż :( wspolczuje. Czuję że najlepiej Was zrozumiem za tydz w pt. Nie wierzę żeby mogło mi się udać za pierwszym razem. Właśnie wyjeżdżamy z Bydgoszczy do łodzi. O 14.20 mam crio. Trzymajcie kciuki, moze to pomoże. Właśnie jechaliśmy koło schroniskA... Ile tam było mordek do kochania! :(

justa1234, kkisia, sylvuś, iga 79, Kava, agnesita85, pinezka, Tilka, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Hej. Przykro mi z powodu braku ciąż :( wspolczuje. Czuję że najlepiej Was zrozumiem za tydz w pt. Nie wierzę żeby mogło mi się udać za pierwszym razem. Właśnie wyjeżdżamy z Bydgoszczy do łodzi. O 14.20 mam crio. Trzymajcie kciuki, moze to pomoże. Właśnie jechaliśmy koło schroniskA... Ile tam było mordek do kochania! :(
    Powodzonka :-*

• Kava Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 16:05

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ