IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
takasobieja wrote:Hej. Przykro mi z powodu braku ciąż
wspolczuje. Czuję że najlepiej Was zrozumiem za tydz w pt. Nie wierzę żeby mogło mi się udać za pierwszym razem. Właśnie wyjeżdżamy z Bydgoszczy do łodzi. O 14.20 mam crio. Trzymajcie kciuki, moze to pomoże. Właśnie jechaliśmy koło schroniskA... Ile tam było mordek do kochania!
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Dzięki! Jesteście kochane! Ten wątek daje siłę!
agnesita85, justa1234, nadzieja92 lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
sylvuś wrote:Może spróbowałabym tak jak Wy na NFZ,nie wiem czy w Łodzi się uda.
Musieliście mieć skierowanie od lekarza, czy najpierw umówiliście sie na wizytę np do genetyka?
Na razie zbieram tylko informacje,muszę się czymś zajac bo inaczej zwariuje:(
Musisz mieć skierowanie idąc na wizytę.
Skierowanie załatwialiśmy z dnia na dzień. Lekarz rodzinny może Ci takie wystawić krótko opisując o co chodzi.
Mój niemąż rozmawiał z genetykiem, nie z panią w recepcji. Dokładnie opowiedział co się dzieje i w jakiej sytuacji jesteśmy, że zależy nam na czasie, i to on decydował kiedy mamy przyjść, czekaliśmy 4 dni.
Trzymaj się ciepło, jutro będzie lepiej...
sylvuś lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Minuśka wrote:Teoretycznie niepłodność może być wskazaniem do zrobienia kariotypów na nfz.
Tylko ilu lekarzy wystawi skierowanie...???
Anko, myślałam dziś nad ranem nad Twoim pytaniem i wiesz co daje mi siłę?
Takie przypadki jak nasza Marta.
2 ciąże poronione a dziś jest już w 11 tc.
To daje mi nadzieje.
A takich kobiet jest na prawdę dużo
Głowa go góry!
Dziękuję kochana :-* :-* Aż mi się tak ciepło na serduchu zrobiło jak to przeczytałam
To prawda nie spodziewałam się że będę taka prze szczęśliwa jak wczoraj zobaczyłam swojego kropka z pięknie bijącym serduszkiem już z malusimi rączkami i podkurczonymi nóżkami to wiem że warto było
Dziś nawet pobranie krwi było dla mnie przyjemne
Więc WARTO WALCZYĆ kochane ja za Was trzymam mocne kciuki- podwójneagniesia2569, Konwalia, Kava, pinezka, Tosia 1981, Moniaa, sylvuś, nadzieja92, Beata.D, Aprilia lubią tę wiadomość
-
Minuśka wrote:Teoretycznie niepłodność może być wskazaniem do zrobienia kariotypów na nfz.
Każdy lekarz rodzinny wystawi. Chyba, że ma się katolickiego dziadka... to wtedy może być problem.Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
takasobieja wrote:Nie wierzę żeby mogło mi się udać za pierwszym razem. Właśnie wyjeżdżamy z Bydgoszczy do łodzi. O 14.20 mam crio. Trzymajcie kciuki, moze to pomoże.(
Przesyłam tonę pozytywnych fluidów i siłę żebyś wierzyła - chociaż wiem, że to cholernie trudne...
Trzymamy kciuki za Ciebie i groszka! Daj znać poDiagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
Marta1986 wrote:Dziękuję kochana :-* :-* Aż mi się tak ciepło na serduchu zrobiło jak to przeczytałam
To prawda nie spodziewałam się że będę taka prze szczęśliwa jak wczoraj zobaczyłam swojego kropka z pięknie bijącym serduszkiem już z malusimi rączkami i podkurczonymi nóżkami to wiem że warto było
Dziś nawet pobranie krwi było dla mnie przyjemne
Więc WARTO WALCZYĆ kochane ja za Was trzymam mocne kciuki- podwójne -
dziewczyny po histero czy mogę się umówić na zabieg w 16dc czy musi to być przed owulacją?
-
Cześć Dziewczyny
Mam pytanko, część z Was na pewno korzysta z rządowego programu in vitro. Czy ma któraś z Was wiedzę czy w łódzkiej Gamecie lub Warszawskiej invicta mają jeszcze niewykorzystane limity na ten rok? Ja leczę się w Novum, ale niestety już nawet nie rejestrują bo już w styczniu wykorzystali limit na ten rok. -
mam wyniki i mam następnego stresa...
tsh 3,69 norma do 4,78
prg 509 ng/ml norma 1 trym.do 90
beta hcg 3020! Przez 70godz.wzrosła ponad 300%
Myślicie, że mam się czym martwić?
W styczniu miałam tsh 3,79 norma do 4,2, więc nie rośnie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:22
-
Ja jestem w łódzkiej gamecie. Nie wiem jak stoją ze środkami teraZ, ale od stycznia mieli sporo i ja od pierwszej wizyty już od nowego cyklu (12dni) miałam stymulacje.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Mallina wrote:Cześć Dziewczyny
Mam pytanko, część z Was na pewno korzysta z rządowego programu in vitro. Czy ma któraś z Was wiedzę czy w łódzkiej Gamecie lub Warszawskiej invicta mają jeszcze niewykorzystane limity na ten rok? Ja leczę się w Novum, ale niestety już nawet nie rejestrują bo już w styczniu wykorzystali limit na ten rok.
W Invikcie w Wawie miejsca są i zabiegi robią na bieżaco
-
nick nieaktualny
-
my poszlismy do lekarza pierwszego kontaktu i powiedzielismy ze jest podejrzenie nieprawdilowsoci genetycznych wystawil nam skierowanie do poradni genetycznej ..
pozniej tylko obdzwonilismy gdzie sa najszybsze terminy
dr zrobil Mi Kariotyp mezowi Kariotyp plus mutacje CFTR oraz
Detekcja delecji w rejonie AZF
-
takasobieja wrote:Czuję że najlepiej Was zrozumiem za tydz w pt. Nie wierzę żeby mogło mi się udać za pierwszym razem. Właśnie wyjeżdżamy z Bydgoszczy do łodzi. O 14.20 mam crio. Trzymajcie kciuki, moze to pomoże.
Byłam w takiej samej sytuacji co Ty - miałam odroczony transfer ze względu na ryzyko hiperki. Crio przyniosło efekt za pierwszym razem.takasobieja, sylvuś, BISCA lubią tę wiadomość