IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko:-) wrote:Taka sobie 1100 46h wcześniej.
Dziś o 19mam usg ale to już na nic. Czułam swoje ciało. Przykro mi ze tak je czuje i ze wiem kiedy spotyka mnie ta tragedia.
Anko, może to jeszcze nie koniec...
Nie załamuj się, proszęDiagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
w GC, dzwoniłam po szpitalach ale najwcześniejsze terminy to maj/czerwiec
-
takasobieja wrote:Tam jest dwóch synów,i babka która ma dziecko z jednym, ale nie wiem czy to para, nazwiska mają różne
. Ja jestem u prof radwana. Ojca. Wizyta u niego to 280zl. Od razu działał i kwalifikowal. Ale jest Bardzo rzeczowy i nie lubi zbędnych pytań. Dziś robi mi transfer. Większość lekarzy tam ma tak, że niby Cię prowadzą Ale np pierwsze podglądanie Masz u nich, kolejne jak nie ma miejsc to już u innego gina. A prof zajmuje się tym od a do z. Jak nie na miejsc to zostaje dłużej. Ale np dr banach jest świetna. Punkcje robi. Przesympatyczna.
-
Sky wrote:Od tego roku to na pewno nie.
Bo rozmawiałam z nimi już w zeszłym roku. Konkretnie od kiedy mają rządowe nie wiem, ale myślę, że to trudne do ustalenia nie będzie.A jak oceniasz tą klinikę?
-
nick nieaktualnyMallina wrote:Coś mi się tak obiło o uszy, ale pewnie coś pokręciłam
A jak oceniasz tą klinikę?
Ciężko mi póki co ją oceniać. Byłam na jednej wizycie. Wcześniej byłam w Invimed. Podobało mi się to, że pamiętali o mnie kiedy jeszcze byłam w innej klinice, ale ciężko po tym stwierdzić, czy są kompetentni.
Póki co dr Pałaszewski bardzo rzeczowy, panie z rejestracji miłe, co będzie dalej nie wiem -
agniesia2569 wrote:miałam podanego jednego sfołcia, ale by były jaja, gdyby się podzielił
Takasobieja mi tsh od stycznia nie wzrosło, więc stym.i ciąża nie podwyższyła wyniku. -
Anko:-) wrote:Taka sobie 1100 46h wcześniej.
Dziś o 19mam usg ale to już na nic. Czułam swoje ciało. Przykro mi ze tak je czuje i ze wiem kiedy spotyka mnie ta tragedia.ale wierzę w twojego kropulka i Trzymam za Was mocno kciuki
-
Lyknelam już relanium i cierpliwie czekam na efekty
yomegi, Justine, Kava lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Beata.D i jak się dziś czujesz? Będziesz mieć transfer?
Ja miałam przed i w czasie punkcji mega infekcję wirusową, z katarem zatokowym oraz kaszel. Dusiło mnie także w dniu transferu tydzień temu..
Pomijam skromny fakt, że jajniki miałam na transferze tak powiększone, że położna wtedy musiała mi przycisnąć podbrzusze żeby lekarz widział macicę. Z wziernikiem w d.. chciało mi się wtedy i kaszleć i wyć z bólu jednocześnie. Groteska.
Nie wiem czy za tym razem mi się uda, jakoś w to kompletnie już nie wierzę, ale mój lekarz nie widział żadnych przeciwskazań żeby przesunąć transfer. Mam nadzieję, że jeśli zarodek ma potencjał żeby się rozwijać prawidłowo, to nie ma żadnego znaczenia czy się ma kaszel czy nie. -
Anko cały czas myślami jestem przy Tobie. Wcale mi nie mów ze to mój dzień, bo myślę o Tobie. Będzie dobrze, pomodle się za Ciebie
:* i grocha
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
justa1234 wrote:Ja też mam niedoczynność i endo mi specjalnie zwiększył dawkę ethyroxu z 50na75bo powoedzial że dla kobiety w ciąży najlepiej jak jest nadczynność bo niedoczynność jest niebezpieczna dla płodu.
Nadczynność też jest niebezpieczna dla płodu. Nadczynność tarczycy zwiększa szanse na poronienie.
Czym innym jest obniżenie tsh do dolnej granicy normy, a co innego jest świadome spowodowanie nadczynności.
ps. jeśli już wybierać "mniejsze zło" to dla organizmu "lepsza" jest niedoczynność niż nadczynność.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę po jakim zazwyczaj przychodzi @ po odstawieniu proszków antykoncepcyjnych? Ostatni wzięłam w sobotę i martwię się,bo @ nie widać, a jutro zaplanowany start stymulacji
zazwyczaj u mnie po dwóch dniach się pokazywała, a teraz nie mam pojęcia co się dzieje
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę po jakim zazwyczaj przychodzi @ po odstawieniu proszków antykoncepcyjnych? Ostatni wzięłam w sobotę i martwię się,bo @ nie widać, a jutro zaplanowany start stymulacji
zazwyczaj u mnie po dwóch dniach się pokazywała, a teraz nie mam pojęcia co się dzieje
u mnie-ostatnią tabl miałam 13,a 15 pojawiło sie plamienie,17 krwawienieW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
takasobieja wrote:Lyknelam już relanium i cierpliwie czekam na efekty
Powodzenia! oby groszek zadomowił sie na całe 9 mcyW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
iga 79 wrote:ja miałam taki sam problem(swędziało jak diabli!),lekarz powiedział że to bardzo często się zdarza i nic mi na to nie przepisałINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
jestem po wizycie,czekam na okres i zaczynam drugie podejscie..ale jakos zbyt duzo sobie nie obiecuje.za pierwszym razem mialam podane 2 dniowe zarodki a teraz bede miala 5 dniowe blastusie - moze akurat im sie spodoba u mnie:) eh zobaczymy..
sylvuś, agniesia2569 lubią tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
nick nieaktualnyno i po wizycie.
12 dzień cyklu, pęcherzyk po prawej 19 mm endometrium 10 mm jest super.
do piątku musimy z mężem podjąć decyzję, 1 czy 2 zarodki.... jak myślicie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 15:15
agnesita85, Kava, Tosia 1981 lubią tę wiadomość