X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta,Ginger trzymam kciuki za wasze groszki niech nie straszą mamusiek :)

Madzia przykro mi :( I jeszcze takie potraktowanie przez klinike-idzie szału dostac :/

Sysiaaaa trzymam mocno kciuki za twoje komoreczki,nuech sie ladnie dziela :)

Biala gratulacje-zycze spokojnego ciazowania :)

<3 :)

Biała lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestesmy po wizycie. Zakwalifikowani do rzadowki, ale do ivf nie icsi (chyba ze labolatorium po fragmentacji DNA nasienia zarekomenduje inaczej). Dostalam ovulastan czyli chyba dlugi protokol. Czyli nasze realne starania niedlugo sie zaczna...dopiero to do mnie dociera.

Ginger, Marta, życzę Wam aby z groszkami bylo wszystko dobrze, aby skonczylo na strachu...

• duza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Z programu MZ była to druga próba. Została nam jeszcze jedna.
    Madzia, ja po dwóch nieudanych invimedach przeniosłam się do novum i jak przy obu podejściach nic nie udało się zagnieździć ani zamrozić, tak w novum z jednego zarodka wyszła ciąża biochemiczna (pierwszy raz w życiu zarodek się zagnieździł i beta była pozytywna), a jeden udało się zamrozić i w tym cyklu po niego wracam. Żałuję, że "zmarnowałam" swoje drugie podejście zamiast się wcześniej przenieść. Ktoś może powiedzieć, że przypadek, ale dla mnie to kwestia innej stymulacji plus (takie mam przeczucie) laba.

Konwalia lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta i Ginger trzymajcie się dzielnie i słuchajcie dr. Mam nadzieje, ze wszystko sie ułoży! Powodzenia

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Novum juz nie mają miejsc od jakiegoś stycznia :/ sama sie dowiadywalam w lutym i niestety nie udało mi sie przenieść. Mam zamrożonych 8 komórek i przyniosę je na komercyjne zapłodnienie do Novum jak nie wyjdzie ta procedura

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem bardzo zadowolona z Novum, ja akurat brałam udział w Badaniach klinicznych i czasami aż mi się brzydkie słowa cisną na usta jak czytam jak Was traktują :(

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bez powodu Novum dostalo tyle środków i tak szybko je rozdysponowało. Są bardzo rozchwytywani i żałuję, ze nie poczekam w tamtym roku w kolejce u nich. Czasu nie cofnę :/

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zadowolona z Novum ,nie miałam żadnych problemów z nimi ,nawet teraz co jakiś czas dzwonią do mnie i pytają jak przebiega ciąża i jak się czuję :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Dziewczyny my też w szpitalu..Poszłam do toalety a tam plamienia..Mąż zachował zimną krew akurat mój lekarz przyjmował zrobił usg dzidziuś żyje ale w badaniu ginekologicznym jest jakieś krwawienie w środku..
    Marta trzymam kciuki za Was,napewno wszystko skończy się pomyślnie :-)

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Madziu 82 a skąd jesteś?
    Z Radomia.

Ja też dziś dzwoniłam do Novum, ale nie przyjmują nowych par.
    I zastanawiam się nad Invictą. Właściwie to teraz potrzebuję lepszego labolatorium embriologicznego. Bo wydaje mi się, że tu jest problem. Nadal nie mogę uwierzyć, że z tylu zarodków nic nie mam. Dosłownie szok. Tylko nie chciałabym zmienić na gorsze. Dziewczyny, które przeniosłyście się do Invicty albo które leczycie się w Inviccie od początku jak oceniacie tą klinikę? I przede wszystkim embriologię?
    I jeszcze jedno czy w programie rządowym można mieć IMSI? Bo mi się wydaje, że tak, ale nie jestem pewna.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam IMSI od razu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta i Ginger oczywiście wszystko dobrze się skończy. Nie denerwujcie się. Plamienia w ciąży nieraz się zdarzają. Na pocieszenie napiszę Wam (pewnie nie pamiętacie jaką ja miałam okropną ciąże), ale ja całą ciąże krwawiłam. I wszystko szczęśliwie się skończyło. U Was też wszystko będzie dobrze.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak mi się wydawało, że Ty Anatolko miałaś. A lekarz bez problemu zgodził się na ten rodzaj zapłodnienia?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    No właśnie tak mi się wydawało, że Ty Anatolko miałaś. A lekarz bez problemu zgodził się na ten rodzaj zapłodnienia?

Moja klinika wychodzi z zalozenia, ze nie beda cofac sie o 10 lat i robi IMSI wiekszosci par. Choc lekarz mnie uswiadomil, ze w zalozeniach MZ jest mowa wylacznie o IVF i ICSI.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Z Radomia.

Ja też dziś dzwoniłam do Novum, ale nie przyjmują nowych par.
    I zastanawiam się nad Invictą. Właściwie to teraz potrzebuję lepszego labolatorium embriologicznego. Bo wydaje mi się, że tu jest problem. Nadal nie mogę uwierzyć, że z tylu zarodków nic nie mam. Dosłownie szok. Tylko nie chciałabym zmienić na gorsze. Dziewczyny, które przeniosłyście się do Invicty albo które leczycie się w Inviccie od początku jak oceniacie tą klinikę? I przede wszystkim embriologię?
    I jeszcze jedno czy w programie rządowym można mieć IMSI? Bo mi się wydaje, że tak, ale nie jestem pewna.
    Ja jestem w Inviccie od początku i mam bardzo mieszane uczucia:/ przy dwóch procedurach nie miałam w sumie zarodków. Mialam zapłodnienie klasyczne i dopiero przy trzeciej procedurze zdecydowali sie na ICSI. Są dziewczyny w zupełnie innej sytuacji niz moja, także to bardzo indywidualne. Ja czuję się oszukana , ze nie wykonano ICSI przy drugiej procedurze

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, Marta, trzymajcie się dzielnie dziewczyny, solidaryzuję się z Wami, bo ja też cała w stresie...
    Wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki.

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:

Ja również miałam IMSI, nie musiałam się nawet dopominać, zrobili przy pierwszym podejściu.

Madzia82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to fajnie miałyście z tym imsi:) pani dr G z invicty powiedziała, że nie ma podstaw dla nas na icsi bo tylko moje jajowody niedrożne a mąż ma 32mln plemników, a tam jakieś są specjalne wymagania ministerialne, żeby było icsi. ale jak nic się nie zapłodni(tfu tfu tfu) to druga procedura to już będzie icsi.
    pocieszam się, że może plemnik, który sam zapłodni jajeczko będzie lepszy niż ten przez nich wybrany....co więcej mi pozostało:)

Madzia, a myślałaś o kierunku na Białystok jeśli chodzi o klinikę? Może tam były by miejsca i bez kolejek?

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napiszę z własnych obserwacji. Ja jako pacjentka Inviccty Wawa jestem bardzo zadowolona ale mam wrażenie, że oni sobie najlepiej radzą w "łatwiejszych przypadkach" czyli chociażby w takim jak mój- czyli niedrożne jajowody. U mnie trzeba było zrobić obejście, wyjąć komórkę, zapłodnić, włożyć zarodek do macicy- trach jest ciąża. Udało się za drugim podejściem. U nas poza niedrożnością nie było innych odchyleń. Ale widzę, że jakoś nie mogą sobie poradzić z trudniejszymi przypadkami (szczególnie kiedy trzeba pokombinować i odejść od standardowego postępowania). Nie wiem z czego to wynika i są to tylko i wyłącznie moje obserwacje.

Sysiaaaaa, Madzia82, shooa, klara_bella, Tosia 1981, Mimbla, agniesia2569, Beata.D lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa zastanawiałam się. Ale myślę jeszcze nad IMSI. Jak tu wymusić ten rodzaj zapłodnienia.
    Tak myślę, że może napiszę do MZ i jak będzie satysfakcjująca mnie odpowiedz, to dam ją lekarzowi, żeby się zastosował. Już sama nie wiem.
    Sysiu to znaczy, że w Invicie ciężko nawet z ISCI?

‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ