X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    sysia nie wiem czy pomoże magnez, no spa raczej powinna szybciej zadziałać.
    Agus u Ciebie byla hiperstymulacja jako objaw ciąży? Czytam teraz w necie, ze hiperka dodatnio wpływa na implantacje zarodka. Nie bardzo rozumiem jak to działa, ale troszkę sie pokrzepiłam wypowiedziami dziewczyn

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Melduje się z zarodeczkiem 6b w drugiej dobie.3 zarodki są obserwowane do 5doby:) zastanawiam się czy nie za szybki ten zarodek jak na 2 dobę...
    to bedziemy testowaly w tym samym czasie:) trzymam kciuki za Ciebie:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka już teraz nie analizuj tylko odpoczywaj, bierz nospę (profilaktycznie- ja brałam mimo, że nic nie bolało), a my trzymamy kciuki :-)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    to bedziemy testowaly w tym samym czasie:) trzymam kciuki za Ciebie:)
    O ja:) to fajnie,trzymam i za Ciebie!!!

agnesita85 lubi tę wiadomość

zyzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusza90 wrote:
    Dzięki za odpowiedź. A nie potrzebowali AMH i kariotypów? Kto Cię kwalifikował?

Tak AMH było potrzebne, a kariotyp niekoniecznie, chociaż zrobiliśmy, ponieważ jestem po 2 poronieniach i chcieliśmy sami wiedzieć co i jak (lekarz powiedział, ze potrzebne jak chciałabym oddać nadprogramowe komórki).
    Kwalifikował nas właśnie Kaczyński, bardzo miły lekarz, ja miałam tylko 3 stymulacje CLO i żadnej inseminacji, ale 3 lata leczenia i 2 poronienia, dodatkowo jeszcze jeden jajowód niedrożny, a drugi podczas HSG udrożniony, no i zapomniałabym o PCO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:19

Daga84 lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia mnie się wydaje że jeśli nie masz ewidentnego niedoboru magnezu, to nie masz po co suplementować...Poza tym nigdy nie wiesz ile z takiej tabletki się wchłonie. Producent suplementów nie musi się martwić czy jego produkt bedzie skuteczny, bo to tylko suplement diety..a nie lek.

Więc racja z no-spą, że na skurcze ona lepiej podziała.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:) dzwoniła Pani dr i troszkę mnie uspokoiła. W razie potrzeby mam sie zgłosić do kliniki.
    Przy okazji dowiedziałam sie, ze zarodki nadal są i sie dzielą, choć większość z nich ma klasę C i B

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Wczoraj w nocy przeżyłam katusze. Bylam wczoraj na zakupach i założyłam dość ścisłe spodnie, a mam brzuch na brzmiały i bolacy. Chyba sobie zaszkodziłam :/ kiedy położyłam sie do łóżka złapał mnie straszny skurcz brzucha. Nie mogłam się ruszyć. Łzy leciały z bólu. Mąż chciał mnie wieść do szpitala :/ wzielam nospe i Panadol , usnelam z bólu. Dzis chodzę obolała i brzuch nadal wielki i boli :/ mam się czego bać? Nie mam dzis możliwości jechać do kliniki i boję się jeszcze bardziej.
    Sysiuuuu możliwe że po punkcji jesteś obolała, trochę z Ciebie wyciągnęli..Ja praktycznie do transferu chodziłam jak balon napompowana i z nospą się nie rozstawałam..

Trzymam kciuki za Twojego bąbelka <3

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiam poprzednią wypowiedź : trzymam kciuki za bąbelki :D

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Agus u Ciebie byla hiperstymulacja jako objaw ciąży? Czytam teraz w necie, ze hiperka dodatnio wpływa na implantacje zarodka. Nie bardzo rozumiem jak to działa, ale troszkę sie pokrzepiłam wypowiedziami dziewczyn

Hcg wzmaga objawy hiperstymulacji. Jest zarowno w zastrzykach konczacych stymulacje (pregnyl, ovitrelle itp) no i pojawia sie po ewentualnej implantacji. Dlatego ciaza wzmaga hiperke.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Hcg wzmaga objawy hiperstymulacji. Jest zarowno w zastrzykach konczacych stymulacje (pregnyl, ovitrelle itp) no i pojawia sie po ewentualnej implantacji. Dlatego ciaza wzmaga hiperke.
    Anatolko to ja doskonale wiem :) chodziło mi o coś zupełnie innego. Czytalam, ze hiperka wpływa na implantacje zarodka, a nie odwrotnie. Wiesz o co mi chodzi

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Tak, też mi się obiło o uszy, że hiperka ma wpływ na implantację, chyba mi nawet dr tak mówiła, oczywiście już po fakcie, he he...
    U mnie to wyglądało tak, po punkcji czułam się troszkę obolała, ale było w miare ok, więc się zdecydowałam na transfer, wiedziałam, że może się skończyć w szpitalu, podjęłam świadomie decyzję i nie żałuję :)
    U mnie w 2-3dpt przeszły mi wszystkie objawy hiperki( pewnie ovitrelle przestał działać), troszkę się załamałam...ale w 5dpt wróciły objawy i się nasilały, 6dpt miałam bete 47 i wylądowałam pod kroplówką :)
    Trzymam kciuki, aby u Ciebie było podobnie, oczywiście najlepiej bez dodatkowych "atrakcji"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 17:29

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Duża, wielu lekarzy twierdzi, ze cykl naturalny jest najlepszy do crio bo... naturalny :P

Ja miałam takie coś i od owulacji brałam progesteron. To wszystko :)
    Powodzenia i odzywaj się kiedy będzie ten Twój transfer.

Zadzwoniłam wczoraj do kliniki i umówiłam się na pierwszą wizytę na poniedziałek 11dc. Dodatkowo lekarz potwierdził, że naturalny cykl znaczy naturalny, bez wspomagaczy. Zobaczymy co tam będzie u mnie widać i jaki będzie dalszy plan akcji :-)

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu 82 a skąd jesteś?

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my też w szpitalu..Poszłam do toalety a tam plamienia..Mąż zachował zimną krew akurat mój lekarz przyjmował zrobił usg dzidziuś żyje ale w badaniu ginekologicznym jest jakieś krwawienie w środku..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej co za dzień:/ Marta trzymam kciuki za was. U mnie nadal bardzo silne bóle. Już nie wiem co robić.
    Trzymaj się Kochana dzielnie ja też się staram.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ginger jestem z wami.
    Bardzo bardzo trzymam kciuki i pomodlę się z was dziś!
    Kochane moje dużo sił!

dfe01f0225.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Jej co za dzień:/ Marta trzymam kciuki za was. U mnie nadal bardzo silne bóle. Już nie wiem co robić.
    Trzymaj się Kochana dzielnie ja też się staram.

Straszny :( Ja za Was również trzymam mocno kciuki..Musimy wierzyć że będzie dobrze bo musi być..Ja też staram się jakoś trzymać ale moje nerwy są na wyczerpaniu..

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Marta ginger jestem z wami.
    Bardzo bardzo trzymam kciuki i pomodlę się z was dziś!
    Kochane moje dużo sił!

Dziękuję bardzo kochana..

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dziewczyny dla Was i kruszynek :*
    ja w poniedziałek idę na bete :/ ale przeczuwam że się nie udało :(

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ