IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
agniesia2569 wrote:sysia nie wiem czy pomoże magnez, no spa raczej powinna szybciej zadziałać.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
zyzka wrote:Melduje się z zarodeczkiem 6b w drugiej dobie.3 zarodki są obserwowane do 5doby:) zastanawiam się czy nie za szybki ten zarodek jak na 2 dobę...INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
nick nieaktualnyanusza90 wrote:Dzięki za odpowiedź. A nie potrzebowali AMH i kariotypów? Kto Cię kwalifikował?
Tak AMH było potrzebne, a kariotyp niekoniecznie, chociaż zrobiliśmy, ponieważ jestem po 2 poronieniach i chcieliśmy sami wiedzieć co i jak (lekarz powiedział, ze potrzebne jak chciałabym oddać nadprogramowe komórki).
Kwalifikował nas właśnie Kaczyński, bardzo miły lekarz, ja miałam tylko 3 stymulacje CLO i żadnej inseminacji, ale 3 lata leczenia i 2 poronienia, dodatkowo jeszcze jeden jajowód niedrożny, a drugi podczas HSG udrożniony, no i zapomniałabym o PCO.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:19
Daga84 lubi tę wiadomość
-
Sysia mnie się wydaje że jeśli nie masz ewidentnego niedoboru magnezu, to nie masz po co suplementować...Poza tym nigdy nie wiesz ile z takiej tabletki się wchłonie. Producent suplementów nie musi się martwić czy jego produkt bedzie skuteczny, bo to tylko suplement diety..a nie lek.
Więc racja z no-spą, że na skurcze ona lepiej podziała.
-
Dzięki:) dzwoniła Pani dr i troszkę mnie uspokoiła. W razie potrzeby mam sie zgłosić do kliniki.
Przy okazji dowiedziałam sie, ze zarodki nadal są i sie dzielą, choć większość z nich ma klasę C i BDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:Wczoraj w nocy przeżyłam katusze. Bylam wczoraj na zakupach i założyłam dość ścisłe spodnie, a mam brzuch na brzmiały i bolacy. Chyba sobie zaszkodziłam
kiedy położyłam sie do łóżka złapał mnie straszny skurcz brzucha. Nie mogłam się ruszyć. Łzy leciały z bólu. Mąż chciał mnie wieść do szpitala
wzielam nospe i Panadol , usnelam z bólu. Dzis chodzę obolała i brzuch nadal wielki i boli
mam się czego bać? Nie mam dzis możliwości jechać do kliniki i boję się jeszcze bardziej.
Trzymam kciuki za Twojego bąbelkaSysiaaaaa lubi tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Agus u Ciebie byla hiperstymulacja jako objaw ciąży? Czytam teraz w necie, ze hiperka dodatnio wpływa na implantacje zarodka. Nie bardzo rozumiem jak to działa, ale troszkę sie pokrzepiłam wypowiedziami dziewczyn
Hcg wzmaga objawy hiperstymulacji. Jest zarowno w zastrzykach konczacych stymulacje (pregnyl, ovitrelle itp) no i pojawia sie po ewentualnej implantacji. Dlatego ciaza wzmaga hiperke. -
Anatolka wrote:Hcg wzmaga objawy hiperstymulacji. Jest zarowno w zastrzykach konczacych stymulacje (pregnyl, ovitrelle itp) no i pojawia sie po ewentualnej implantacji. Dlatego ciaza wzmaga hiperke.
chodziło mi o coś zupełnie innego. Czytalam, ze hiperka wpływa na implantacje zarodka, a nie odwrotnie. Wiesz o co mi chodzi
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:Agus u Ciebie byla hiperstymulacja jako objaw ciąży? Czytam teraz w necie, ze hiperka dodatnio wpływa na implantacje zarodka. Nie bardzo rozumiem jak to działa, ale troszkę sie pokrzepiłam wypowiedziami dziewczyn
U mnie to wyglądało tak, po punkcji czułam się troszkę obolała, ale było w miare ok, więc się zdecydowałam na transfer, wiedziałam, że może się skończyć w szpitalu, podjęłam świadomie decyzję i nie żałuję
U mnie w 2-3dpt przeszły mi wszystkie objawy hiperki( pewnie ovitrelle przestał działać), troszkę się załamałam...ale w 5dpt wróciły objawy i się nasilały, 6dpt miałam bete 47 i wylądowałam pod kroplówką
Trzymam kciuki, aby u Ciebie było podobnie, oczywiście najlepiej bez dodatkowych "atrakcji"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 17:29
-
Minuśka wrote:Duża, wielu lekarzy twierdzi, ze cykl naturalny jest najlepszy do crio bo... naturalny
Ja miałam takie coś i od owulacji brałam progesteron. To wszystko
Powodzenia i odzywaj się kiedy będzie ten Twój transfer.
Zadzwoniłam wczoraj do kliniki i umówiłam się na pierwszą wizytę na poniedziałek 11dc. Dodatkowo lekarz potwierdził, że naturalny cykl znaczy naturalny, bez wspomagaczy. Zobaczymy co tam będzie u mnie widać i jaki będzie dalszy plan akcji -
Dziewczyny my też w szpitalu..Poszłam do toalety a tam plamienia..Mąż zachował zimną krew akurat mój lekarz przyjmował zrobił usg dzidziuś żyje ale w badaniu ginekologicznym jest jakieś krwawienie w środku..
-
Ginger84 wrote:Jej co za dzień
Marta trzymam kciuki za was. U mnie nadal bardzo silne bóle. Już nie wiem co robić.
Trzymaj się Kochana dzielnie ja też się staram.
StrasznyJa za Was również trzymam mocno kciuki..Musimy wierzyć że będzie dobrze bo musi być..Ja też staram się jakoś trzymać ale moje nerwy są na wyczerpaniu..