X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    sysia nie wiem czy pomoże magnez, no spa raczej powinna szybciej zadziałać.
    Agus u Ciebie byla hiperstymulacja jako objaw ciąży? Czytam teraz w necie, ze hiperka dodatnio wpływa na implantacje zarodka. Nie bardzo rozumiem jak to działa, ale troszkę sie pokrzepiłam wypowiedziami dziewczyn

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Melduje się z zarodeczkiem 6b w drugiej dobie.3 zarodki są obserwowane do 5doby:) zastanawiam się czy nie za szybki ten zarodek jak na 2 dobę...
    to bedziemy testowaly w tym samym czasie:) trzymam kciuki za Ciebie:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka już teraz nie analizuj tylko odpoczywaj, bierz nospę (profilaktycznie- ja brałam mimo, że nic nie bolało), a my trzymamy kciuki :-)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    to bedziemy testowaly w tym samym czasie:) trzymam kciuki za Ciebie:)
    O ja:) to fajnie,trzymam i za Ciebie!!!

agnesita85 lubi tę wiadomość

zyzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusza90 wrote:
    Dzięki za odpowiedź. A nie potrzebowali AMH i kariotypów? Kto Cię kwalifikował?

Tak AMH było potrzebne, a kariotyp niekoniecznie, chociaż zrobiliśmy, ponieważ jestem po 2 poronieniach i chcieliśmy sami wiedzieć co i jak (lekarz powiedział, ze potrzebne jak chciałabym oddać nadprogramowe komórki).
    Kwalifikował nas właśnie Kaczyński, bardzo miły lekarz, ja miałam tylko 3 stymulacje CLO i żadnej inseminacji, ale 3 lata leczenia i 2 poronienia, dodatkowo jeszcze jeden jajowód niedrożny, a drugi podczas HSG udrożniony, no i zapomniałabym o PCO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:19

Daga84 lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia mnie się wydaje że jeśli nie masz ewidentnego niedoboru magnezu, to nie masz po co suplementować...Poza tym nigdy nie wiesz ile z takiej tabletki się wchłonie. Producent suplementów nie musi się martwić czy jego produkt bedzie skuteczny, bo to tylko suplement diety..a nie lek.

Więc racja z no-spą, że na skurcze ona lepiej podziała.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:) dzwoniła Pani dr i troszkę mnie uspokoiła. W razie potrzeby mam sie zgłosić do kliniki.
    Przy okazji dowiedziałam sie, ze zarodki nadal są i sie dzielą, choć większość z nich ma klasę C i B

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Wczoraj w nocy przeżyłam katusze. Bylam wczoraj na zakupach i założyłam dość ścisłe spodnie, a mam brzuch na brzmiały i bolacy. Chyba sobie zaszkodziłam :/ kiedy położyłam sie do łóżka złapał mnie straszny skurcz brzucha. Nie mogłam się ruszyć. Łzy leciały z bólu. Mąż chciał mnie wieść do szpitala :/ wzielam nospe i Panadol , usnelam z bólu. Dzis chodzę obolała i brzuch nadal wielki i boli :/ mam się czego bać? Nie mam dzis możliwości jechać do kliniki i boję się jeszcze bardziej.
    Sysiuuuu możliwe że po punkcji jesteś obolała, trochę z Ciebie wyciągnęli..Ja praktycznie do transferu chodziłam jak balon napompowana i z nospą się nie rozstawałam..

Trzymam kciuki za Twojego bąbelka <3

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiam poprzednią wypowiedź : trzymam kciuki za bąbelki :D

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Agus u Ciebie byla hiperstymulacja jako objaw ciąży? Czytam teraz w necie, ze hiperka dodatnio wpływa na implantacje zarodka. Nie bardzo rozumiem jak to działa, ale troszkę sie pokrzepiłam wypowiedziami dziewczyn

Hcg wzmaga objawy hiperstymulacji. Jest zarowno w zastrzykach konczacych stymulacje (pregnyl, ovitrelle itp) no i pojawia sie po ewentualnej implantacji. Dlatego ciaza wzmaga hiperke.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Hcg wzmaga objawy hiperstymulacji. Jest zarowno w zastrzykach konczacych stymulacje (pregnyl, ovitrelle itp) no i pojawia sie po ewentualnej implantacji. Dlatego ciaza wzmaga hiperke.
    Anatolko to ja doskonale wiem :) chodziło mi o coś zupełnie innego. Czytalam, ze hiperka wpływa na implantacje zarodka, a nie odwrotnie. Wiesz o co mi chodzi

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Tak, też mi się obiło o uszy, że hiperka ma wpływ na implantację, chyba mi nawet dr tak mówiła, oczywiście już po fakcie, he he...
    U mnie to wyglądało tak, po punkcji czułam się troszkę obolała, ale było w miare ok, więc się zdecydowałam na transfer, wiedziałam, że może się skończyć w szpitalu, podjęłam świadomie decyzję i nie żałuję :)
    U mnie w 2-3dpt przeszły mi wszystkie objawy hiperki( pewnie ovitrelle przestał działać), troszkę się załamałam...ale w 5dpt wróciły objawy i się nasilały, 6dpt miałam bete 47 i wylądowałam pod kroplówką :)
    Trzymam kciuki, aby u Ciebie było podobnie, oczywiście najlepiej bez dodatkowych "atrakcji"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 17:29

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Duża, wielu lekarzy twierdzi, ze cykl naturalny jest najlepszy do crio bo... naturalny :P

Ja miałam takie coś i od owulacji brałam progesteron. To wszystko :)
    Powodzenia i odzywaj się kiedy będzie ten Twój transfer.

Zadzwoniłam wczoraj do kliniki i umówiłam się na pierwszą wizytę na poniedziałek 11dc. Dodatkowo lekarz potwierdził, że naturalny cykl znaczy naturalny, bez wspomagaczy. Zobaczymy co tam będzie u mnie widać i jaki będzie dalszy plan akcji :-)

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu 82 a skąd jesteś?

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my też w szpitalu..Poszłam do toalety a tam plamienia..Mąż zachował zimną krew akurat mój lekarz przyjmował zrobił usg dzidziuś żyje ale w badaniu ginekologicznym jest jakieś krwawienie w środku..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej co za dzień:/ Marta trzymam kciuki za was. U mnie nadal bardzo silne bóle. Już nie wiem co robić.
    Trzymaj się Kochana dzielnie ja też się staram.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ginger jestem z wami.
    Bardzo bardzo trzymam kciuki i pomodlę się z was dziś!
    Kochane moje dużo sił!

dfe01f0225.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Jej co za dzień:/ Marta trzymam kciuki za was. U mnie nadal bardzo silne bóle. Już nie wiem co robić.
    Trzymaj się Kochana dzielnie ja też się staram.

Straszny :( Ja za Was również trzymam mocno kciuki..Musimy wierzyć że będzie dobrze bo musi być..Ja też staram się jakoś trzymać ale moje nerwy są na wyczerpaniu..

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Marta ginger jestem z wami.
    Bardzo bardzo trzymam kciuki i pomodlę się z was dziś!
    Kochane moje dużo sił!

Dziękuję bardzo kochana..

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dziewczyny dla Was i kruszynek :*
    ja w poniedziałek idę na bete :/ ale przeczuwam że się nie udało :(

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ