IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia imienniczko ma... Przykro mi
ja tez zaczynam od nowa. Mega sie boje. Chce poruszyc temat primovision... I dodatkowych badan. Zobaczymy jak to wyjdzie
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Madzia82 wrote:
A więc tajemnica się wyjaśniła. Z 6 zarodków które miałam w 3 dobie nie mam nic zamrożonego. Serce dziś mi pękło. Zastanawiam się czy nie zmienić kliniki? Tylko na którą? I czy będzie to dobra decyzja. -
Mimbla wrote:A ja dzis rowno jechalam po moim ginie tymczasem okazuje sie mamy jeszcze dwa mrozki cxyli w 2 podejsciu wyhodowali 3 blastocysty.
No nie powiem bylismy zaskoczeni ze ten " niepewniak" jednak nadawal sie do mrozenia wczesniej nawet o niego nie dopytywalam zeby sie nie dolowac.
Teraz robie posiewy, jakies mutacje, immunologie a po kolejnej@ histerka..i transfer dopiero w lipcu wychodzi:(....
Chcialam jechac na urlop w sierpniu ale chyba musze odlozyc takie plany na razie....
Zalatwilas genetyka na nfz? W sensie wyciagnelas badania, bo sama wizyta to nie problem... Jesli nie to kariotypy najtaniej i bez opozniej u nas byly w invimed Katowice - 320zl/os. Mutacje w pakietach w dobrych cenach ma invicta i mozna zamowic przez internet kurierem zestaw do badan. I 3 cos, co mnie najbardziej interesuje - gdzie sie wybierasz do immunologa? Tez sie wybieram za tydzien i jestem ciekawa czy ta wizyta wniesie cos sensownegoja ide w Kato, a Ty?
-
nick nieaktualnyGinger84 wrote:Kciuki pilnie potrzebne za mojego synka. Jestem w szpitalu czekam na usg. Rano miałam małe plamienie ale dziwnie się czuje brzuch zmalal mam złe przeczucia:( boli brzuch i krzyże. Jezu jak się boję
trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze! :*
maluśki nie rób mamie strachu! eciocie są z Tobą :* -
Ginget84 trzymaj sie :)bedzie dobrze
Madzia82 bardzo mi przykro :(uda sie zobaczysz do 3 razy sztuka ,ostatnio gdy byłam w klinice była para której własnie sie udalo przy 3 próbie.
Hej dziewczyny po wizycie w klinice lekarz zalecił mi badanie dhea przed kwalifikacją czy któras z was miała? Wynik 337 a norma 97 do 340 martwie sie ....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyzyzka wrote:Hej dziewczyny,jestem nowa,kiedyś coś tam pisałam,ale byłam jeszcze długo przed podejściem.. Wczoraj miałam pierwszą punkcje,pobrali 14 oocytow,dziś rano dowiedziałam się,że 3 komórki się zapłodniły,jedną obserwują,2 się nie zapłodniły (podchodzę z MZ). Mieli zadzwonić jutro jak się dzielą,ale zadzwoniła do mnie recepcjonistka o 20:00,że transfer jest jutro na 12:00,czyli druga doba. Nic więcej nie wiem,bo klinikę juz zamykali,dowiem się jutro. Powiedzcie mi czy któraś z Was zabierala zarodek w 2 dobie???Czy to oznacza,że mogą się słabo dzielić? Ja mam nadzieje,ze bardziej Chodzi o święta...oby!!
Dodam, że Podchodzimy z czynnika męskiego,plemniki pobrane w wyniku biopsji,mąż jest zdrowy,ma niedrozny nasieniowod najprawdopodobniej w wyniku przebytej operacji przepukliny i usunięcia jednego jądra(skręt nasieniowod)
Witam, ja miałam podany zarodek w 2 dobie i też miałam tylko ten jeden, bo pozostałe przestały się rozwijać, ale u mnie niestety się nie udało.Daga84 lubi tę wiadomość
-
zyzka wrote:Hej dziewczyny,jestem nowa,kiedyś coś tam pisałam,ale byłam jeszcze długo przed podejściem.. Wczoraj miałam pierwszą punkcje,pobrali 14 oocytow,dziś rano dowiedziałam się,że 3 komórki się zapłodniły,jedną obserwują,2 się nie zapłodniły (podchodzę z MZ). Mieli zadzwonić jutro jak się dzielą,ale zadzwoniła do mnie recepcjonistka o 20:00,że transfer jest jutro na 12:00,czyli druga doba. Nic więcej nie wiem,bo klinikę juz zamykali,dowiem się jutro. Powiedzcie mi czy któraś z Was zabierala zarodek w 2 dobie???Czy to oznacza,że mogą się słabo dzielić? Ja mam nadzieje,ze bardziej Chodzi o święta...oby!!
Dodam, że Podchodzimy z czynnika męskiego,plemniki pobrane w wyniku biopsji,mąż jest zdrowy,ma niedrozny nasieniowod najprawdopodobniej w wyniku przebytej operacji przepukliny i usunięcia jednego jądra(skręt nasieniowod)
zyzka ja też miałam podany zarodek w drugiej dobie i to był ten szczęśliwy transferPisałam to już wcześniej ale powtórzę Ci, co powiedział mój lekarz- z jego własnych obserwacji wynika, że największą skuteczność mają transfery zarodków w 2 dobie, także głowa do góry- będzie dobrze
-
Dzięki dziewczyny,dajecie nadzieje,ze to wcale nie oznacza,że jest źle..trzymam za wszystkie strączkowych kciuki!
Madzia82 przepraszam,nie wiedziałam,że się nie udalo...życie jest do dupy,ale kiedyś przyjdzie ten moment i wierzę,że będzie on właśnie w 3 podejściu!!!zyzka -
Z małym wszystko w porządku mam nadzieje ze tak zostanie. Nie wiadomo skąd to plamienie i bóle. Zostaje w szpitalu na obserwacje. Jej ja umrę na zawał przez mojego łobuza. Dzięki ze jesteście;)
agniesia2569, justa1234, Lenuś lubią tę wiadomość
-
Anatolka,
badania wczoraj polecone przez gina zrobię prywatnie. Głównie chodzi o układ krzepnięcia i mutacje. Jest taka możliwość że mi przepisze od razu heparynę w zastrzykach, zależy co wyjdzie.
Nie planuję szukać immunologa na tym etapie, na razie poczekam na wyniki. Zamierzam zaufać ginowi odnośnie tego czym, jeśli w ogóle-zbijać jakieś przeciwciała.
Co do kariotypów to na dziś, nie wiem czy dostanę się na nie szybko na NFZ.To jest koszmar. W poniedziałek z mężem zdecydujemy.
No i jeszcze zostaje strona endokrynologiczna o której mój gin mówi że mam na pewno w porządku. Ja jeszcze w miedzyczasie muszę zrobić posiewy przed histerką, a mąż ma za tydzień gastroskopię.. -
nick nieaktualnyanusza90 wrote:Chciałabym przejść proces kwalifikacji w Invimed Warszawa. Czy wiecie jakie badania są aktualnie potrzebne do kwalifikacji w tej placówce? Jakiego lekarza prowadzącego polecacie?
U mnie niepłodność idiopatyczna.
Ja jestem w Invimed Warszawa, musieliśmy mieć aktualną cytologię, wymaz, usg piersi, badanie nasienia, FSH, ale na pierwszej wizycie z położną powiedzą ci wszystko. Co do lekarza to nie znam ich wszystkich, mnie prowadzi Kaczyńskiego.anusza90, Daga84 lubią tę wiadomość
-
jupios wrote:Ja jestem w Invimed Warszawa, musieliśmy mieć aktualną cytologię, wymaz, usg piersi, badanie nasienia, FSH, ale na pierwszej wizycie z położną powiedzą ci wszystko. Co do lekarza to nie znam ich wszystkich, mnie prowadzi Kaczyńskiego.
Dzięki za odpowiedź. A nie potrzebowali AMH i kariotypów? Kto Cię kwalifikował?