X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    A więc tajemnica się wyjaśniła. Z 6 zarodków które miałam w 3 dobie nie mam nic zamrożonego. Serce dziś mi pękło.

:(
    Ściskam Cię mocno.

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia imienniczko ma... Przykro mi :( ja tez zaczynam od nowa. Mega sie boje. Chce poruszyc temat primovision... I dodatkowych badan. Zobaczymy jak to wyjdzie

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:

A więc tajemnica się wyjaśniła. Z 6 zarodków które miałam w 3 dobie nie mam nic zamrożonego. Serce dziś mi pękło. Zastanawiam się czy nie zmienić kliniki? Tylko na którą? I czy będzie to dobra decyzja.
    Madzia strasznie mi przykro. Która to była procedura na MZ? Wiesz... ja jak będę miała jeszcze taka sposobność, to chyba zmienię na novum.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z programu MZ była to druga próba. Została nam jeszcze jedna.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    A ja dzis rowno jechalam po moim ginie tymczasem okazuje sie mamy jeszcze dwa mrozki cxyli w 2 podejsciu wyhodowali 3 blastocysty.
    No nie powiem bylismy zaskoczeni ze ten " niepewniak" jednak nadawal sie do mrozenia wczesniej nawet o niego nie dopytywalam zeby sie nie dolowac.
    Teraz robie posiewy, jakies mutacje, immunologie a po kolejnej@ histerka..i transfer dopiero w lipcu wychodzi:(....
    Chcialam jechac na urlop w sierpniu ale chyba musze odlozyc takie plany na razie....

Zalatwilas genetyka na nfz? W sensie wyciagnelas badania, bo sama wizyta to nie problem... Jesli nie to kariotypy najtaniej i bez opozniej u nas byly w invimed Katowice - 320zl/os. Mutacje w pakietach w dobrych cenach ma invicta i mozna zamowic przez internet kurierem zestaw do badan. I 3 cos, co mnie najbardziej interesuje - gdzie sie wybierasz do immunologa? Tez sie wybieram za tydzien i jestem ciekawa czy ta wizyta wniesie cos sensownego :) ja ide w Kato, a Ty?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki pilnie potrzebne za mojego synka. Jestem w szpitalu czekam na usg. Rano miałam małe plamienie ale dziwnie się czuje brzuch zmalal mam złe przeczucia:( boli brzuch i krzyże. Jezu jak się boję:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Kciuki pilnie potrzebne za mojego synka. Jestem w szpitalu czekam na usg. Rano miałam małe plamienie ale dziwnie się czuje brzuch zmalal mam złe przeczucia:( boli brzuch i krzyże. Jezu jak się boję:(

trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze! :*
    maluśki nie rób mamie strachu! eciocie są z Tobą :*

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginget84 trzymaj sie :)bedzie dobrze

Madzia82 bardzo mi przykro :(uda sie zobaczysz do 3 razy sztuka ,ostatnio gdy byłam w klinice była para której własnie sie udalo przy 3 próbie.

Hej dziewczyny po wizycie w klinice lekarz zalecił mi badanie dhea przed kwalifikacją czy któras z was miała? Wynik 337 a norma 97 do 340 martwie sie ....

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 spokojnie plamienia się zdarzają..Będzie dobrze trzymamy kciuki i czekamy na wieści

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 trzymam kciuki za Was, będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Hej dziewczyny,jestem nowa,kiedyś coś tam pisałam,ale byłam jeszcze długo przed podejściem.. Wczoraj miałam pierwszą punkcje,pobrali 14 oocytow,dziś rano dowiedziałam się,że 3 komórki się zapłodniły,jedną obserwują,2 się nie zapłodniły (podchodzę z MZ). Mieli zadzwonić jutro jak się dzielą,ale zadzwoniła do mnie recepcjonistka o 20:00,że transfer jest jutro na 12:00,czyli druga doba. Nic więcej nie wiem,bo klinikę juz zamykali,dowiem się jutro. Powiedzcie mi czy któraś z Was zabierala zarodek w 2 dobie???Czy to oznacza,że mogą się słabo dzielić? Ja mam nadzieje,ze bardziej Chodzi o święta...oby!!
    Dodam, że Podchodzimy z czynnika męskiego,plemniki pobrane w wyniku biopsji,mąż jest zdrowy,ma niedrozny nasieniowod najprawdopodobniej w wyniku przebytej operacji przepukliny i usunięcia jednego jądra(skręt nasieniowod)

Witam, ja miałam podany zarodek w 2 dobie i też miałam tylko ten jeden, bo pozostałe przestały się rozwijać, ale u mnie niestety się nie udało.

Daga84 lubi tę wiadomość

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Hej dziewczyny,jestem nowa,kiedyś coś tam pisałam,ale byłam jeszcze długo przed podejściem.. Wczoraj miałam pierwszą punkcje,pobrali 14 oocytow,dziś rano dowiedziałam się,że 3 komórki się zapłodniły,jedną obserwują,2 się nie zapłodniły (podchodzę z MZ). Mieli zadzwonić jutro jak się dzielą,ale zadzwoniła do mnie recepcjonistka o 20:00,że transfer jest jutro na 12:00,czyli druga doba. Nic więcej nie wiem,bo klinikę juz zamykali,dowiem się jutro. Powiedzcie mi czy któraś z Was zabierala zarodek w 2 dobie???Czy to oznacza,że mogą się słabo dzielić? Ja mam nadzieje,ze bardziej Chodzi o święta...oby!!
    Dodam, że Podchodzimy z czynnika męskiego,plemniki pobrane w wyniku biopsji,mąż jest zdrowy,ma niedrozny nasieniowod najprawdopodobniej w wyniku przebytej operacji przepukliny i usunięcia jednego jądra(skręt nasieniowod)

zyzka ja też miałam podany zarodek w drugiej dobie i to był ten szczęśliwy transfer :-) Pisałam to już wcześniej ale powtórzę Ci, co powiedział mój lekarz- z jego własnych obserwacji wynika, że największą skuteczność mają transfery zarodków w 2 dobie, także głowa do góry- będzie dobrze ;-)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,dajecie nadzieje,ze to wcale nie oznacza,że jest źle..trzymam za wszystkie strączkowych kciuki!
    Madzia82 przepraszam,nie wiedziałam,że się nie udalo...życie jest do dupy,ale kiedyś przyjdzie ten moment i wierzę,że będzie on właśnie w 3 podejściu!!!:)

zyzka
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczki miało być ;)

zyzka
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z małym wszystko w porządku mam nadzieje ze tak zostanie. Nie wiadomo skąd to plamienie i bóle. Zostaje w szpitalu na obserwacje. Jej ja umrę na zawał przez mojego łobuza. Dzięki ze jesteście;)

agniesia2569, justa1234, Lenuś lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka,
    badania wczoraj polecone przez gina zrobię prywatnie. Głównie chodzi o układ krzepnięcia i mutacje. Jest taka możliwość że mi przepisze od razu heparynę w zastrzykach, zależy co wyjdzie.
    Nie planuję szukać immunologa na tym etapie, na razie poczekam na wyniki. Zamierzam zaufać ginowi odnośnie tego czym, jeśli w ogóle-zbijać jakieś przeciwciała.

Co do kariotypów to na dziś, nie wiem czy dostanę się na nie szybko na NFZ.To jest koszmar. W poniedziałek z mężem zdecydujemy.

No i jeszcze zostaje strona endokrynologiczna o której mój gin mówi że mam na pewno w porządku. Ja jeszcze w miedzyczasie muszę zrobić posiewy przed histerką, a mąż ma za tydzień gastroskopię..

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusza90 wrote:
    Chciałabym przejść proces kwalifikacji w Invimed Warszawa. Czy wiecie jakie badania są aktualnie potrzebne do kwalifikacji w tej placówce? Jakiego lekarza prowadzącego polecacie?

U mnie niepłodność idiopatyczna.

Ja jestem w Invimed Warszawa, musieliśmy mieć aktualną cytologię, wymaz, usg piersi, badanie nasienia, FSH, ale na pierwszej wizycie z położną powiedzą ci wszystko. Co do lekarza to nie znam ich wszystkich, mnie prowadzi Kaczyńskiego.

anusza90, Daga84 lubią tę wiadomość

• anusza90 Nowa

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupios wrote:
    Ja jestem w Invimed Warszawa, musieliśmy mieć aktualną cytologię, wymaz, usg piersi, badanie nasienia, FSH, ale na pierwszej wizycie z położną powiedzą ci wszystko. Co do lekarza to nie znam ich wszystkich, mnie prowadzi Kaczyńskiego.

Dzięki za odpowiedź. A nie potrzebowali AMH i kariotypów? Kto Cię kwalifikował?

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Madzia strasznie mi przykro. Która to była procedura na MZ? Wiesz... ja jak będę miała jeszcze taka sposobność, to chyba zmienię na novum.

Konwalio dzwoniłam do Novum i nie przyjmują już nowych par.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Konwalio dzwoniłam do Novum i nie przyjmują już nowych par.
    Rozumiem. A może spróbujesz do Invicty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:52

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ