X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    A więc tajemnica się wyjaśniła. Z 6 zarodków które miałam w 3 dobie nie mam nic zamrożonego. Serce dziś mi pękło.

:(
    Ściskam Cię mocno.

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia imienniczko ma... Przykro mi :( ja tez zaczynam od nowa. Mega sie boje. Chce poruszyc temat primovision... I dodatkowych badan. Zobaczymy jak to wyjdzie

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:

A więc tajemnica się wyjaśniła. Z 6 zarodków które miałam w 3 dobie nie mam nic zamrożonego. Serce dziś mi pękło. Zastanawiam się czy nie zmienić kliniki? Tylko na którą? I czy będzie to dobra decyzja.
    Madzia strasznie mi przykro. Która to była procedura na MZ? Wiesz... ja jak będę miała jeszcze taka sposobność, to chyba zmienię na novum.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z programu MZ była to druga próba. Została nam jeszcze jedna.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    A ja dzis rowno jechalam po moim ginie tymczasem okazuje sie mamy jeszcze dwa mrozki cxyli w 2 podejsciu wyhodowali 3 blastocysty.
    No nie powiem bylismy zaskoczeni ze ten " niepewniak" jednak nadawal sie do mrozenia wczesniej nawet o niego nie dopytywalam zeby sie nie dolowac.
    Teraz robie posiewy, jakies mutacje, immunologie a po kolejnej@ histerka..i transfer dopiero w lipcu wychodzi:(....
    Chcialam jechac na urlop w sierpniu ale chyba musze odlozyc takie plany na razie....

Zalatwilas genetyka na nfz? W sensie wyciagnelas badania, bo sama wizyta to nie problem... Jesli nie to kariotypy najtaniej i bez opozniej u nas byly w invimed Katowice - 320zl/os. Mutacje w pakietach w dobrych cenach ma invicta i mozna zamowic przez internet kurierem zestaw do badan. I 3 cos, co mnie najbardziej interesuje - gdzie sie wybierasz do immunologa? Tez sie wybieram za tydzien i jestem ciekawa czy ta wizyta wniesie cos sensownego :) ja ide w Kato, a Ty?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki pilnie potrzebne za mojego synka. Jestem w szpitalu czekam na usg. Rano miałam małe plamienie ale dziwnie się czuje brzuch zmalal mam złe przeczucia:( boli brzuch i krzyże. Jezu jak się boję:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Kciuki pilnie potrzebne za mojego synka. Jestem w szpitalu czekam na usg. Rano miałam małe plamienie ale dziwnie się czuje brzuch zmalal mam złe przeczucia:( boli brzuch i krzyże. Jezu jak się boję:(

trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze! :*
    maluśki nie rób mamie strachu! eciocie są z Tobą :*

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginget84 trzymaj sie :)bedzie dobrze

Madzia82 bardzo mi przykro :(uda sie zobaczysz do 3 razy sztuka ,ostatnio gdy byłam w klinice była para której własnie sie udalo przy 3 próbie.

Hej dziewczyny po wizycie w klinice lekarz zalecił mi badanie dhea przed kwalifikacją czy któras z was miała? Wynik 337 a norma 97 do 340 martwie sie ....

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 spokojnie plamienia się zdarzają..Będzie dobrze trzymamy kciuki i czekamy na wieści

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 trzymam kciuki za Was, będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Hej dziewczyny,jestem nowa,kiedyś coś tam pisałam,ale byłam jeszcze długo przed podejściem.. Wczoraj miałam pierwszą punkcje,pobrali 14 oocytow,dziś rano dowiedziałam się,że 3 komórki się zapłodniły,jedną obserwują,2 się nie zapłodniły (podchodzę z MZ). Mieli zadzwonić jutro jak się dzielą,ale zadzwoniła do mnie recepcjonistka o 20:00,że transfer jest jutro na 12:00,czyli druga doba. Nic więcej nie wiem,bo klinikę juz zamykali,dowiem się jutro. Powiedzcie mi czy któraś z Was zabierala zarodek w 2 dobie???Czy to oznacza,że mogą się słabo dzielić? Ja mam nadzieje,ze bardziej Chodzi o święta...oby!!
    Dodam, że Podchodzimy z czynnika męskiego,plemniki pobrane w wyniku biopsji,mąż jest zdrowy,ma niedrozny nasieniowod najprawdopodobniej w wyniku przebytej operacji przepukliny i usunięcia jednego jądra(skręt nasieniowod)

Witam, ja miałam podany zarodek w 2 dobie i też miałam tylko ten jeden, bo pozostałe przestały się rozwijać, ale u mnie niestety się nie udało.

Daga84 lubi tę wiadomość

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Hej dziewczyny,jestem nowa,kiedyś coś tam pisałam,ale byłam jeszcze długo przed podejściem.. Wczoraj miałam pierwszą punkcje,pobrali 14 oocytow,dziś rano dowiedziałam się,że 3 komórki się zapłodniły,jedną obserwują,2 się nie zapłodniły (podchodzę z MZ). Mieli zadzwonić jutro jak się dzielą,ale zadzwoniła do mnie recepcjonistka o 20:00,że transfer jest jutro na 12:00,czyli druga doba. Nic więcej nie wiem,bo klinikę juz zamykali,dowiem się jutro. Powiedzcie mi czy któraś z Was zabierala zarodek w 2 dobie???Czy to oznacza,że mogą się słabo dzielić? Ja mam nadzieje,ze bardziej Chodzi o święta...oby!!
    Dodam, że Podchodzimy z czynnika męskiego,plemniki pobrane w wyniku biopsji,mąż jest zdrowy,ma niedrozny nasieniowod najprawdopodobniej w wyniku przebytej operacji przepukliny i usunięcia jednego jądra(skręt nasieniowod)

zyzka ja też miałam podany zarodek w drugiej dobie i to był ten szczęśliwy transfer :-) Pisałam to już wcześniej ale powtórzę Ci, co powiedział mój lekarz- z jego własnych obserwacji wynika, że największą skuteczność mają transfery zarodków w 2 dobie, także głowa do góry- będzie dobrze ;-)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,dajecie nadzieje,ze to wcale nie oznacza,że jest źle..trzymam za wszystkie strączkowych kciuki!
    Madzia82 przepraszam,nie wiedziałam,że się nie udalo...życie jest do dupy,ale kiedyś przyjdzie ten moment i wierzę,że będzie on właśnie w 3 podejściu!!!:)

zyzka
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczki miało być ;)

zyzka
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z małym wszystko w porządku mam nadzieje ze tak zostanie. Nie wiadomo skąd to plamienie i bóle. Zostaje w szpitalu na obserwacje. Jej ja umrę na zawał przez mojego łobuza. Dzięki ze jesteście;)

agniesia2569, justa1234, Lenuś lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka,
    badania wczoraj polecone przez gina zrobię prywatnie. Głównie chodzi o układ krzepnięcia i mutacje. Jest taka możliwość że mi przepisze od razu heparynę w zastrzykach, zależy co wyjdzie.
    Nie planuję szukać immunologa na tym etapie, na razie poczekam na wyniki. Zamierzam zaufać ginowi odnośnie tego czym, jeśli w ogóle-zbijać jakieś przeciwciała.

Co do kariotypów to na dziś, nie wiem czy dostanę się na nie szybko na NFZ.To jest koszmar. W poniedziałek z mężem zdecydujemy.

No i jeszcze zostaje strona endokrynologiczna o której mój gin mówi że mam na pewno w porządku. Ja jeszcze w miedzyczasie muszę zrobić posiewy przed histerką, a mąż ma za tydzień gastroskopię..

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusza90 wrote:
    Chciałabym przejść proces kwalifikacji w Invimed Warszawa. Czy wiecie jakie badania są aktualnie potrzebne do kwalifikacji w tej placówce? Jakiego lekarza prowadzącego polecacie?

U mnie niepłodność idiopatyczna.

Ja jestem w Invimed Warszawa, musieliśmy mieć aktualną cytologię, wymaz, usg piersi, badanie nasienia, FSH, ale na pierwszej wizycie z położną powiedzą ci wszystko. Co do lekarza to nie znam ich wszystkich, mnie prowadzi Kaczyńskiego.

anusza90, Daga84 lubią tę wiadomość

• anusza90 Nowa

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupios wrote:
    Ja jestem w Invimed Warszawa, musieliśmy mieć aktualną cytologię, wymaz, usg piersi, badanie nasienia, FSH, ale na pierwszej wizycie z położną powiedzą ci wszystko. Co do lekarza to nie znam ich wszystkich, mnie prowadzi Kaczyńskiego.

Dzięki za odpowiedź. A nie potrzebowali AMH i kariotypów? Kto Cię kwalifikował?

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Madzia strasznie mi przykro. Która to była procedura na MZ? Wiesz... ja jak będę miała jeszcze taka sposobność, to chyba zmienię na novum.

Konwalio dzwoniłam do Novum i nie przyjmują już nowych par.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Konwalio dzwoniłam do Novum i nie przyjmują już nowych par.
    Rozumiem. A może spróbujesz do Invicty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:52

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ