IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam pytanie. Przygotowuję się do criotransferu. Wczoraj (10dc) moje endometrium miało aż 12mm. Transfer mam dopiero za tydzień w czwartek, więc do tego czasu pewnie jeszcze podrośnie, bo mam brać cały czas estrofem 3x1. I tu moje pytanie: jaka powinna być optymalna grubość endometrium w dniu transferu? Czytałam gdzieś że zbyt grube może utrudniać zagnieżdżenie zarodka. Czy powinnam zmniejszyć dawkę estrofemu? Lekarz twierdzi że jest w porządku, a ja mam wątpliwości. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Dodam że nigdy nie miałam problemów z grubością endometrium.I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
Wczoraj w nocy przeżyłam katusze. Bylam wczoraj na zakupach i założyłam dość ścisłe spodnie, a mam brzuch na brzmiały i bolacy. Chyba sobie zaszkodziłam
kiedy położyłam sie do łóżka złapał mnie straszny skurcz brzucha. Nie mogłam się ruszyć. Łzy leciały z bólu. Mąż chciał mnie wieść do szpitala
wzielam nospe i Panadol , usnelam z bólu. Dzis chodzę obolała i brzuch nadal wielki i boli
mam się czego bać? Nie mam dzis możliwości jechać do kliniki i boję się jeszcze bardziej.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysia a Wy nie macie możliwości zadzwonić do gina prowadzącego, skonsultować się z kimś?
Ps.
Wydaje mi się że to może być po punkcji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:48
-
pinezka wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Przygotowuję się do criotransferu. Wczoraj (10dc) moje endometrium miało aż 12mm. Transfer mam dopiero za tydzień w czwartek, więc do tego czasu pewnie jeszcze podrośnie, bo mam brać cały czas estrofem 3x1. I tu moje pytanie: jaka powinna być optymalna grubość endometrium w dniu transferu? Czytałam gdzieś że zbyt grube może utrudniać zagnieżdżenie zarodka. Czy powinnam zmniejszyć dawkę estrofemu? Lekarz twierdzi że jest w porządku, a ja mam wątpliwości. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Dodam że nigdy nie miałam problemów z grubością endometrium.
pinezka lubi tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
pinezka wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Przygotowuję się do criotransferu. Wczoraj (10dc) moje endometrium miało aż 12mm. Transfer mam dopiero za tydzień w czwartek, więc do tego czasu pewnie jeszcze podrośnie, bo mam brać cały czas estrofem 3x1. I tu moje pytanie: jaka powinna być optymalna grubość endometrium w dniu transferu? Czytałam gdzieś że zbyt grube może utrudniać zagnieżdżenie zarodka. Czy powinnam zmniejszyć dawkę estrofemu? Lekarz twierdzi że jest w porządku, a ja mam wątpliwości. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Dodam że nigdy nie miałam problemów z grubością endometrium.
u mnie w 12 dc endometrium 9mm, transfer 6.05. biorę estrofem 3x2 więc masz o połowę mniejsza dawkę niż ja.pinezka lubi tę wiadomość
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Mimbla wrote:Sysia a Wy nie macie możliwości zadzwonić do gina prowadzącego, skonsultować się z kimś?
Ps.
Wydaje mi się że to może być po punkcji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:57
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Wczoraj w nocy przeżyłam katusze. Bylam wczoraj na zakupach i założyłam dość ścisłe spodnie, a mam brzuch na brzmiały i bolacy. Chyba sobie zaszkodziłam
kiedy położyłam sie do łóżka złapał mnie straszny skurcz brzucha. Nie mogłam się ruszyć. Łzy leciały z bólu. Mąż chciał mnie wieść do szpitala
wzielam nospe i Panadol , usnelam z bólu. Dzis chodzę obolała i brzuch nadal wielki i boli
mam się czego bać? Nie mam dzis możliwości jechać do kliniki i boję się jeszcze bardziej.
-
agnesita85 wrote:hej Pinezka, ja bylam na usgw poniedzialek, to byl 12dc i moje endo mialo 10,5 mm.Lekarka zmniejszylam mi dawke estrofemu, bo powiedziala ze jak jeszcze bedzie endo grubsze to nie zrobia mi transferu bo zarodek nie bedzie mial szans sie zagniezdzic.Transfer milam wczoraj przy endo 10,5mm
To w takim razie stwierdzam że mój doktorek to konował, skoro przy takiej grubości kazał brać estrofem 3x1. Dzięki za ten wpis Agnesita, sama sobie zmniejszę dawkę.
Trzymam za Ciebie kciukiMiałaś podany jeden zarodek czy dwa?
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
mnie tak bardzo bolało po 1 punkcji, praktycznie nic poza no-spą nie brałam ale paracetamol powinien być oki.
Ja zawsze piję rumianek, na mnie dobrze działa rozkurczowo. I jest bezpieczny z tego co mój gin mówi. -
pinezka wrote:To w takim razie stwierdzam że mój doktorek to konował, skoro przy takiej grubości kazał brać estrofem 3x1. Dzięki za ten wpis Agnesita, sama sobie zmniejszę dawkę.
Trzymam za Ciebie kciukiMiałaś podany jeden zarodek czy dwa?
stars2345 lubi tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Madzia82 wrote:Dziewczyny Invimed dziś wyprowadził mnie z równowagi emocjonalnej. Zadzwoniłam do lekarza powiedzieć mu, że się nie udało i chciałam dowiedzieć się czy mam i ile mam zarodków. Ale okazuje się, że to chyba tajemnica, bo lekarz stwierdził, że on mi nie może podać takiej informacji i żebym skontaktowała się z jakąś tam panią przez recepcję. A jak zadzwoniłam na recepcję, to pani stwierdziła, że to nie z taką tylko inną panią muszę się skontaktować, ale to ta właściwa pani oddzwoni do mnie. I mam czekać na telefon. Wcześniej tuż przed procedurą czekałam tak 4 dni na telefon, więc teraz ciekawa jestem ile będę czekać.
Niby racja, że odsyłają tak od jednego do drugiego, ale z drugiej strony masz pewność, że dostęp do Twoich danych jest utrudniony. Jakby ktoś się pod Ciebie podszywał to nie dostanie tak łatwo informacji. ale jasne - normalnie to uciążliwe. -
agnesita85 wrote:lekarka mi powiedziala ze 10.5 mm to juz jest dosc dojrzale endo. Mialam podane dwa zarodki.Powiem Ci ze po ostatniej porazce jakos tak bez emocji podeszlam do tego tranferu..na nic nie licze
Ja mam tak samo, wcale mnie to nie wzrusza, żadnych większych emocji.
Też chciałabym dostać 2 zarodki, zawsze to większe szanse. Mam jeszcze 3 mrożaki. Powodzenia kochanaI ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk