X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak, prawda, ale przeciez macie mutacje i kariotypy pobadane i sa ok, no nie? To jest jeden z wielu czynnikow.
    Tak u nas jest wszystko ok, ale mam taką nadzieję, że jak dotrwają te moje słabe komórki do 3 doby, to później żołnierz męża się za nie weźmie.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 masakra co tam się dzieje. Kochana ja taką informację uzyskalam telefonicznie od lekarza prowadzącego i nie robili żadnych tajemnic.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia- ogromniaste kciuki <3

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, a u Ciebie ivf czy icsi?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tym razem było ICSI i szkoda, że przy drugiej procedurze nie była zastosowana ta metoda :/ może byłabym już w ciąży, a tak...

Anko:-) lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Madzia82 masakra co tam się dzieje. Kochana ja taką informację uzyskalam telefonicznie od lekarza prowadzącego i nie robili żadnych tajemnic.
    mi rowniez telefonicznie lekarz prowadzacy udzielil takiej informacji

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny , nie pisalam ale Was poczytywalam wiec jestem na biezaca:) dzis mialam drugi transfer i przywiozlam ze soba dwa maluchy:) i teraz najgorsze czekanie przede mna...

klara_bella, Kava, Tosia 1981, Piggy, Konwalia, czarownica_tea, Lenuś, Tilka, justa1234, Mimbla, sylvuś, jupios, Beata.D, duza lubią tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • anusza90 Nowa

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym przejść proces kwalifikacji w Invimed Warszawa. Czy wiecie jakie badania są aktualnie potrzebne do kwalifikacji w tej placówce? Jakiego lekarza prowadzącego polecacie?

U mnie niepłodność idiopatyczna.

Aprilia lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy Sysia modlę się za was!!!!
    Anatolka albo coś przegapilam kochana albo ty nie miałaś transferu w tym cyklu?

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    A czy to prawda, ze w trzeciej dobie za podział komórek zaczyna odpowiadać dna plemnika? Gdzieś tak kiedyś wyczytałam

I ja też gdzieś to czytałam. Oj pamiętaj e obietnica odwiedzin wózków i brzuszków musi się spełnić!

dfe01f0225.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Dziewczyny Invimed dziś wyprowadził mnie z równowagi emocjonalnej. Zadzwoniłam do lekarza powiedzieć mu, że się nie udało i chciałam dowiedzieć się czy mam i ile mam zarodków. Ale okazuje się, że to chyba tajemnica, bo lekarz stwierdził, że on mi nie może podać takiej informacji i żebym skontaktowała się z jakąś tam panią przez recepcję. A jak zadzwoniłam na recepcję, to pani stwierdziła, że to nie z taką tylko inną panią muszę się skontaktować, ale to ta właściwa pani oddzwoni do mnie. I mam czekać na telefon. Wcześniej tuż przed procedurą czekałam tak 4 dni na telefon, więc teraz ciekawa jestem ile będę czekać.

do mnie z invimedu dzwonił embriolog żeby poinformować ile mam zamrożonych a jakiś czas później lekarz wysłał mi sms z wiadomością o zamrożonych zarodkach ,przynajmniej w Katowicach tak jest..ciekawe dlaczego Ci nie powiedzieli:/

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusza90 wrote:
    Chciałabym przejść proces kwalifikacji w Invimed Warszawa. Czy wiecie jakie badania są aktualnie potrzebne do kwalifikacji w tej placówce? Jakiego lekarza prowadzącego polecacie?

U mnie niepłodność idiopatyczna.
    ja Ci odradzam Invimed, sie przenioslam stamtad do Invicty, dla mnie w tej klinice mega olewactwo.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was Kochane :)
    Z racji, ze nie przepadam za ananasem zastanawiam się czy mogę go spożywać w innej formie niz w plastrach. Jak myślicie? Robiąc z niego koktajle i tego typu rzeczy, on jie traci właściwości?
    Bede wdzięczna za każdą sugestię

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,jestem nowa,kiedyś coś tam pisałam,ale byłam jeszcze długo przed podejściem.. Wczoraj miałam pierwszą punkcje,pobrali 14 oocytow,dziś rano dowiedziałam się,że 3 komórki się zapłodniły,jedną obserwują,2 się nie zapłodniły (podchodzę z MZ). Mieli zadzwonić jutro jak się dzielą,ale zadzwoniła do mnie recepcjonistka o 20:00,że transfer jest jutro na 12:00,czyli druga doba. Nic więcej nie wiem,bo klinikę juz zamykali,dowiem się jutro. Powiedzcie mi czy któraś z Was zabierala zarodek w 2 dobie???Czy to oznacza,że mogą się słabo dzielić? Ja mam nadzieje,ze bardziej Chodzi o święta...oby!!
    Dodam, że Podchodzimy z czynnika męskiego,plemniki pobrane w wyniku biopsji,mąż jest zdrowy,ma niedrozny nasieniowod najprawdopodobniej w wyniku przebytej operacji przepukliny i usunięcia jednego jądra(skręt nasieniowod)

MałaMi83 lubi tę wiadomość

zyzka
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzka z tego co pamiętam to u nas Lenuś miała transfer w 2 dobie i jest w ciąży bliźniaczej.

A więc tajemnica się wyjaśniła. Z 6 zarodków które miałam w 3 dobie nie mam nic zamrożonego. Serce dziś mi pękło. Zastanawiam się czy nie zmienić kliniki? Tylko na którą? I czy będzie to dobra decyzja.

• zyzka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przykro mi bardzo,ale masz u siebie maluszka,tam będzie mu najlepiej,uwierz w niego,trzymam kciuki!

zyzka
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu82 strasznie mi przykro :-(

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia w tym podejściu mi się nie udało. Beta 0,25.
    Muszę zaczynać wszystko od nowa.

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis rowno jechalam po moim ginie tymczasem okazuje sie mamy jeszcze dwa mrozki cxyli w 2 podejsciu wyhodowali 3 blastocysty.
    No nie powiem bylismy zaskoczeni ze ten " niepewniak" jednak nadawal sie do mrozenia wczesniej nawet o niego nie dopytywalam zeby sie nie dolowac.
    Teraz robie posiewy, jakies mutacje, immunologie a po kolejnej@ histerka..i transfer dopiero w lipcu wychodzi:(....
    Chcialam jechac na urlop w sierpniu ale chyba musze odlozyc takie plany na razie....

Kava, Anatolka, Beata.D lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Zyzka z tego co pamiętam to u nas Lenuś miała transfer w 2 dobie i jest w ciąży bliźniaczej.

Tak, miałam podawane 2 zarodki w drugiej dobie i oba się przyjęły. Miałam mieć transfer w 3 dobie, ale też zadzwonili do mnie z kliniki, żebym jednak przyjechała dzień wcześniej. Przypuszczam, że też Święta były tego powodem, bo wszystkie zarodki ładnie się zapłodniły po pierwszej dobie, dopiero w trzeciej pozostałe przestały się rozwijać.

‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ