X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak, prawda, ale przeciez macie mutacje i kariotypy pobadane i sa ok, no nie? To jest jeden z wielu czynnikow.
    Tak u nas jest wszystko ok, ale mam taką nadzieję, że jak dotrwają te moje słabe komórki do 3 doby, to później żołnierz męża się za nie weźmie.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 masakra co tam się dzieje. Kochana ja taką informację uzyskalam telefonicznie od lekarza prowadzącego i nie robili żadnych tajemnic.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia- ogromniaste kciuki <3

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, a u Ciebie ivf czy icsi?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tym razem było ICSI i szkoda, że przy drugiej procedurze nie była zastosowana ta metoda :/ może byłabym już w ciąży, a tak...

Anko:-) lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Madzia82 masakra co tam się dzieje. Kochana ja taką informację uzyskalam telefonicznie od lekarza prowadzącego i nie robili żadnych tajemnic.
    mi rowniez telefonicznie lekarz prowadzacy udzielil takiej informacji

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny , nie pisalam ale Was poczytywalam wiec jestem na biezaca:) dzis mialam drugi transfer i przywiozlam ze soba dwa maluchy:) i teraz najgorsze czekanie przede mna...

klara_bella, Kava, Tosia 1981, Piggy, Konwalia, czarownica_tea, Lenuś, Tilka, justa1234, Mimbla, sylvuś, jupios, Beata.D, duza lubią tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • anusza90 Nowa

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym przejść proces kwalifikacji w Invimed Warszawa. Czy wiecie jakie badania są aktualnie potrzebne do kwalifikacji w tej placówce? Jakiego lekarza prowadzącego polecacie?

U mnie niepłodność idiopatyczna.

Aprilia lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy Sysia modlę się za was!!!!
    Anatolka albo coś przegapilam kochana albo ty nie miałaś transferu w tym cyklu?

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    A czy to prawda, ze w trzeciej dobie za podział komórek zaczyna odpowiadać dna plemnika? Gdzieś tak kiedyś wyczytałam

I ja też gdzieś to czytałam. Oj pamiętaj e obietnica odwiedzin wózków i brzuszków musi się spełnić!

dfe01f0225.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Dziewczyny Invimed dziś wyprowadził mnie z równowagi emocjonalnej. Zadzwoniłam do lekarza powiedzieć mu, że się nie udało i chciałam dowiedzieć się czy mam i ile mam zarodków. Ale okazuje się, że to chyba tajemnica, bo lekarz stwierdził, że on mi nie może podać takiej informacji i żebym skontaktowała się z jakąś tam panią przez recepcję. A jak zadzwoniłam na recepcję, to pani stwierdziła, że to nie z taką tylko inną panią muszę się skontaktować, ale to ta właściwa pani oddzwoni do mnie. I mam czekać na telefon. Wcześniej tuż przed procedurą czekałam tak 4 dni na telefon, więc teraz ciekawa jestem ile będę czekać.

do mnie z invimedu dzwonił embriolog żeby poinformować ile mam zamrożonych a jakiś czas później lekarz wysłał mi sms z wiadomością o zamrożonych zarodkach ,przynajmniej w Katowicach tak jest..ciekawe dlaczego Ci nie powiedzieli:/

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusza90 wrote:
    Chciałabym przejść proces kwalifikacji w Invimed Warszawa. Czy wiecie jakie badania są aktualnie potrzebne do kwalifikacji w tej placówce? Jakiego lekarza prowadzącego polecacie?

U mnie niepłodność idiopatyczna.
    ja Ci odradzam Invimed, sie przenioslam stamtad do Invicty, dla mnie w tej klinice mega olewactwo.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was Kochane :)
    Z racji, ze nie przepadam za ananasem zastanawiam się czy mogę go spożywać w innej formie niz w plastrach. Jak myślicie? Robiąc z niego koktajle i tego typu rzeczy, on jie traci właściwości?
    Bede wdzięczna za każdą sugestię

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,jestem nowa,kiedyś coś tam pisałam,ale byłam jeszcze długo przed podejściem.. Wczoraj miałam pierwszą punkcje,pobrali 14 oocytow,dziś rano dowiedziałam się,że 3 komórki się zapłodniły,jedną obserwują,2 się nie zapłodniły (podchodzę z MZ). Mieli zadzwonić jutro jak się dzielą,ale zadzwoniła do mnie recepcjonistka o 20:00,że transfer jest jutro na 12:00,czyli druga doba. Nic więcej nie wiem,bo klinikę juz zamykali,dowiem się jutro. Powiedzcie mi czy któraś z Was zabierala zarodek w 2 dobie???Czy to oznacza,że mogą się słabo dzielić? Ja mam nadzieje,ze bardziej Chodzi o święta...oby!!
    Dodam, że Podchodzimy z czynnika męskiego,plemniki pobrane w wyniku biopsji,mąż jest zdrowy,ma niedrozny nasieniowod najprawdopodobniej w wyniku przebytej operacji przepukliny i usunięcia jednego jądra(skręt nasieniowod)

MałaMi83 lubi tę wiadomość

zyzka
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzka z tego co pamiętam to u nas Lenuś miała transfer w 2 dobie i jest w ciąży bliźniaczej.

A więc tajemnica się wyjaśniła. Z 6 zarodków które miałam w 3 dobie nie mam nic zamrożonego. Serce dziś mi pękło. Zastanawiam się czy nie zmienić kliniki? Tylko na którą? I czy będzie to dobra decyzja.

• zyzka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przykro mi bardzo,ale masz u siebie maluszka,tam będzie mu najlepiej,uwierz w niego,trzymam kciuki!

zyzka
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu82 strasznie mi przykro :-(

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia w tym podejściu mi się nie udało. Beta 0,25.
    Muszę zaczynać wszystko od nowa.

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis rowno jechalam po moim ginie tymczasem okazuje sie mamy jeszcze dwa mrozki cxyli w 2 podejsciu wyhodowali 3 blastocysty.
    No nie powiem bylismy zaskoczeni ze ten " niepewniak" jednak nadawal sie do mrozenia wczesniej nawet o niego nie dopytywalam zeby sie nie dolowac.
    Teraz robie posiewy, jakies mutacje, immunologie a po kolejnej@ histerka..i transfer dopiero w lipcu wychodzi:(....
    Chcialam jechac na urlop w sierpniu ale chyba musze odlozyc takie plany na razie....

Kava, Anatolka, Beata.D lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Zyzka z tego co pamiętam to u nas Lenuś miała transfer w 2 dobie i jest w ciąży bliźniaczej.

Tak, miałam podawane 2 zarodki w drugiej dobie i oba się przyjęły. Miałam mieć transfer w 3 dobie, ale też zadzwonili do mnie z kliniki, żebym jednak przyjechała dzień wcześniej. Przypuszczam, że też Święta były tego powodem, bo wszystkie zarodki ładnie się zapłodniły po pierwszej dobie, dopiero w trzeciej pozostałe przestały się rozwijać.

‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ