IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Tak, prawda, ale przeciez macie mutacje i kariotypy pobadane i sa ok, no nie? To jest jeden z wielu czynnikow.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualny
-
Konwalia wrote:Madzia82 masakra co tam się dzieje. Kochana ja taką informację uzyskalam telefonicznie od lekarza prowadzącego i nie robili żadnych tajemnic.INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
hej dziewczyny , nie pisalam ale Was poczytywalam wiec jestem na biezaca:) dzis mialam drugi transfer i przywiozlam ze soba dwa maluchy:) i teraz najgorsze czekanie przede mna...
klara_bella, Kava, Tosia 1981, Piggy, Konwalia, czarownica_tea, Lenuś, Tilka, justa1234, Mimbla, sylvuś, jupios, Beata.D, duza lubią tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Madzia82 wrote:Dziewczyny Invimed dziś wyprowadził mnie z równowagi emocjonalnej. Zadzwoniłam do lekarza powiedzieć mu, że się nie udało i chciałam dowiedzieć się czy mam i ile mam zarodków. Ale okazuje się, że to chyba tajemnica, bo lekarz stwierdził, że on mi nie może podać takiej informacji i żebym skontaktowała się z jakąś tam panią przez recepcję. A jak zadzwoniłam na recepcję, to pani stwierdziła, że to nie z taką tylko inną panią muszę się skontaktować, ale to ta właściwa pani oddzwoni do mnie. I mam czekać na telefon. Wcześniej tuż przed procedurą czekałam tak 4 dni na telefon, więc teraz ciekawa jestem ile będę czekać.
do mnie z invimedu dzwonił embriolog żeby poinformować ile mam zamrożonych a jakiś czas później lekarz wysłał mi sms z wiadomością o zamrożonych zarodkach ,przynajmniej w Katowicach tak jest..ciekawe dlaczego Ci nie powiedzieli:/23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
nick nieaktualnyanusza90 wrote:Chciałabym przejść proces kwalifikacji w Invimed Warszawa. Czy wiecie jakie badania są aktualnie potrzebne do kwalifikacji w tej placówce? Jakiego lekarza prowadzącego polecacie?
U mnie niepłodność idiopatyczna. -
Mam pytanie do Was Kochane
Z racji, ze nie przepadam za ananasem zastanawiam się czy mogę go spożywać w innej formie niz w plastrach. Jak myślicie? Robiąc z niego koktajle i tego typu rzeczy, on jie traci właściwości?
Bede wdzięczna za każdą sugestięDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Hej dziewczyny,jestem nowa,kiedyś coś tam pisałam,ale byłam jeszcze długo przed podejściem.. Wczoraj miałam pierwszą punkcje,pobrali 14 oocytow,dziś rano dowiedziałam się,że 3 komórki się zapłodniły,jedną obserwują,2 się nie zapłodniły (podchodzę z MZ). Mieli zadzwonić jutro jak się dzielą,ale zadzwoniła do mnie recepcjonistka o 20:00,że transfer jest jutro na 12:00,czyli druga doba. Nic więcej nie wiem,bo klinikę juz zamykali,dowiem się jutro. Powiedzcie mi czy któraś z Was zabierala zarodek w 2 dobie???Czy to oznacza,że mogą się słabo dzielić? Ja mam nadzieje,ze bardziej Chodzi o święta...oby!!
Dodam, że Podchodzimy z czynnika męskiego,plemniki pobrane w wyniku biopsji,mąż jest zdrowy,ma niedrozny nasieniowod najprawdopodobniej w wyniku przebytej operacji przepukliny i usunięcia jednego jądra(skręt nasieniowod)MałaMi83 lubi tę wiadomość
zyzka -
Zyzka z tego co pamiętam to u nas Lenuś miała transfer w 2 dobie i jest w ciąży bliźniaczej.
A więc tajemnica się wyjaśniła. Z 6 zarodków które miałam w 3 dobie nie mam nic zamrożonego. Serce dziś mi pękło. Zastanawiam się czy nie zmienić kliniki? Tylko na którą? I czy będzie to dobra decyzja. -
A ja dzis rowno jechalam po moim ginie tymczasem okazuje sie mamy jeszcze dwa mrozki cxyli w 2 podejsciu wyhodowali 3 blastocysty.
No nie powiem bylismy zaskoczeni ze ten " niepewniak" jednak nadawal sie do mrozenia wczesniej nawet o niego nie dopytywalam zeby sie nie dolowac.
Teraz robie posiewy, jakies mutacje, immunologie a po kolejnej@ histerka..i transfer dopiero w lipcu wychodzi:(....
Chcialam jechac na urlop w sierpniu ale chyba musze odlozyc takie plany na razie....Kava, Anatolka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Madzia82 wrote:Zyzka z tego co pamiętam to u nas Lenuś miała transfer w 2 dobie i jest w ciąży bliźniaczej.
Tak, miałam podawane 2 zarodki w drugiej dobie i oba się przyjęły. Miałam mieć transfer w 3 dobie, ale też zadzwonili do mnie z kliniki, żebym jednak przyjechała dzień wcześniej. Przypuszczam, że też Święta były tego powodem, bo wszystkie zarodki ładnie się zapłodniły po pierwszej dobie, dopiero w trzeciej pozostałe przestały się rozwijać.