IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Lila84 ja mialam lutke 2x3 po 100mg dopochwowo, plus 2x1 duphaston 50mg doustnie.sppkojnie, lepiej wiecej niz za maloGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Anko:-) wrote:Trzymam kciuki dziewczyny.
Pytanie do kobietek z naszego forum już w ciazy. Czy wszystkie mialyscie mdłości i wymioty w 5 7 tygodniu?
Ja nie czuje się wcale ciążowo...nie wiem czy to prawidłowo?!
Raz cycki bola później 2 dni nie. Raz mnie zamuli później 5 dni nic, innym razem mam ból miesiaczkowy rozpierajacy a później cisza. Te słabe objawy sprawiają że wątpię i boje się o ta ciążę.
Anko moje słabe objawy mają 5,5 cm
Naprawdę więcej czułam się zmęczona i rozdrażniona miałam delikatne mdłości i to nie zawsze nie wiem co to wymioty
A piersi też zbytnio się nie zmieniły
I mówi Ci to najwieksza panikara świata z 13 tygodniowym kropkiemKava, Agnieszka_A., Tosia 1981, agniesia2569, Anko:-), Aprilia lubią tę wiadomość
-
zai2014 wrote:Laski melduję się po pierwsze wizycie potwierdzającej ciążę. W sumie to tyle po niej wiem, że JESTEM W CIĄŻY
Lekarz pokazał mi dwa pęcherzyki ciążowe na monitorze, ale nierównej wielkości. Ten większy ma 15mm a ten drugi tylko połowę z tego, także nie wiem czy coś z niego będzie. Jak zapytałam doktora, jak myśli czy zostaną dwa to troszkę zakręcił nosem i powiedział że zobaczymy bo ten drugi jest malutki, jak to nasz doktor M. Nigdy nie mówi tak lub nie, z resztą dziewczyny które go znają to wiedzą
A jeśli chodzi o lutkę to ja też mam 3x2tabl.(100).
GratulujęTrzymam kciuki za oba.
-
zai2014 wrote:Laski melduję się po pierwsze wizycie potwierdzającej ciążę. W sumie to tyle po niej wiem, że JESTEM W CIĄŻY
Lekarz pokazał mi dwa pęcherzyki ciążowe na monitorze, ale nierównej wielkości. Ten większy ma 15mm a ten drugi tylko połowę z tego, także nie wiem czy coś z niego będzie. Jak zapytałam doktora, jak myśli czy zostaną dwa to troszkę zakręcił nosem i powiedział że zobaczymy bo ten drugi jest malutki, jak to nasz doktor M. Nigdy nie mówi tak lub nie, z resztą dziewczyny które go znają to wiedzą
Super wiadomości trzymam kciuki za dwa piękne serduszka
-
takasobieja wrote:Lila84 ja mialam lutke 2x3 po 100mg dopochwowo, plus 2x1 duphaston 50mg doustnie.sppkojnie, lepiej wiecej niz za malo
-
WIELKIE GRATULACJE, zdrówka Wam życzę, spokoju i radosnej ciąży
zai2014 lubi tę wiadomość
-
Lila84 wrote:No właśnie ja obawiam się że po transferze brałam za małą dawkę.. ale cóż, czasu nie cofnę, świata nie zmienię .. pozostaje mi tylko mieć nadzieję że wszystko będzie ok z moim Grosiuniem
agniesia2569 lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
no to organizm sam produkuje progesteron, wiec suplementuje sie mniej niż w przypadku criotransferu na sztucznym cyklu
Lila84 lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Ja też miałam transfer w piątej dobie i brałam luteinę pod język dwie tab po 50mg i lutinus dwie tab po 100mg ,czyli też dużo nie miałam i było dobrze :-)chyba nie dużo za bardzo się nie znam
ale patrząc na inne kobietki ile brały to widzę że niektóre sporo więcej
Lila84 lubi tę wiadomość
-
Witam Was po małej przerwie. I przybywam od razu z pytaniem. Czy przy Waszych kriotransferach byłyście na naturalnych cyklach? A jeśli tak, to czy brałyście jakieś wspomagacze? Pytam, bo po negatywnym wyniku ostatniego transferu zadzwoniłam do lekarza i on powiedział, że cykl do krio mam mieć naturalny i to oznacza, że zupełnie naturalny - czekamy na owulację bez żadnych wspomagaczy. 10dc mam zgłosić się na podglądanie i zastanawiam się czy nie zasugerować jednak czegoś co by mogło wspomóc cały proces.
No i mam drugie pytanie - jakie wspomagacze po krio? Lekarz podczas konsultacji wspomniał, że można zastosować heparynę, ale chciałam wiedzieć jak to u Was wyglądało.
Dzięki. -
Dzis mają dzwonić z kliniki z informacjami o zarodkach, a ja juz wychodzę z siebie! Stresuje sie niezmiernie
od wczoraj myślę tylko o tym. Boje sie , ze znów usłyszę, ze nic sie nie zaplodnilo
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA