X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Dziewczyny, ile mniej wiecej kasy wydalyscie na leki do jednego in vitro?
    Niestety nie moge miec refundowanych i zastanawiam sie, ktory program w Invikcie wykupic.

Czemu nie mozesz miec refundowanych lekow? Nie jestes ubezpieczona w NFZ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 06:35

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Wczoraj lekarzowi pokazałam badania z dodatnim wynikiem koagulantem toczenia i przepisał mi sterydy Metypred, wiec nadzieje mam duże :)
    Ja podejrzewam, że u mnie Encorton mógł też coś zmienić, więc teraz mocno trzymam kciuki za wgryzanie Twojego Grocha. A jak się czujesz?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    u mnie 9dpt tez nie wyszedł tyle że robiłam na wieczór.. , 1 maja miałam termin @ i nie przyszła, biorę luteinę, ale po 1 transferze przyszła po 10 dniach po transferze, dziś 11 i cisza... nie wiem co myśleć
    Nadzieja92 - nieustannie myśleć pozytywnie. Dopóki nie ma wyniku bety, to negatywne sikańce bierzemy z przymrużeniem oka, przecież dobrze wiesz jak to z nimi bywa. Poza tym sikłaś na wieczór, więc to się nie liczy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 06:46

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    u mnie dziś 10 dpt dwóch blastusi,test sikany nie wyszedł ,więc chyba nie mam złudzeń,ale czułam że się nie udało ....
    Iga - nie denerwuj Groszka, tak jak napisałam Nadziei - dopóki nie zrobisz bety to wszystko jest możliwe.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Dziś za mną kolejna wizyta kontrolna. Pęcherzyki rosną. W sumie dziś 12 dzień stymulacji i 14 dc. Trochę to trwa dłużej niż u innych ale lekarz nie chce ryzykować z dużymi dawkami leków bo jajniki pracują. Zwiększył mi teraz tylko Menopur do 225 UI, żeby mieć pewność, że większość pęcherzyków będzie odpowiedniej wielkości. Hormony są ok. Kolejna wizyta we wtorek. Zakończenie stymulacji najpewniej w środę a punkcja w piątek.
    Także powoli zbliżam się do końca stymulacji. Oby punkcja przebiegła pomyślnie i oby doszło do transferu :)
    Agnieszka - mi lekarz celowo przedłużał stymulację w ostatnim podejściu, żeby pęcherzyki rosły powoli, ale żeby były dojrzałe, więc tym, że to trwa dłużej trzeba się cieszyć. Trzymam kciuki.

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś idę na pierwsze podglądanie w naturalnym cyklu przed krio. W tym miesiącu mi się trochę @ przedłużała i bałam się, że do 11dc nie skończy kapać. Wkurzające to trochę, że 2-3 dni leci normalnie, a potem tyle czasu jeszcze jakieś plamienia (jakby nie mogło szybciej zlecieć). Jakoś tak mi się porobiło po stymulacjach - też tak macie?

Dziewczyny - od rana mocno trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze bety &&&

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    dziewczyny, czy ktoraś z was była w ciąży a nie miała żadnych objawów?? Ja w każdej ciąży biochemicznej miałam podobne objawy (bol piersi , bóle brzucha, czesto chodziłam siusiu i byłam spiąca), a teraz od transferu zupełnie nic się nie dzieje. intuicja tez mi nic nie podpowiada.
    Piggy - może to właśnie TO. Teraz wszystko przebiega inaczej, bo może właśnie tym razem Groszki zaskoczyły - trzeba tak myśleć! A co do bezobjawowych ciąż, to w moim ostatnim podejściu inspiracją była Konwalia i Lenuś - one obie przyznają się do braku objawów. Lenuś to zdaje się nawet mówiła, że na kilka dni przed testem piersi przestały ją boleć, więc jedyny objaw (trwający wprawdzie od stymulacji) też zniknął. A jednak się udało. Więc traktuj brak objawów jako dobry znak. Trzymam mocno kciuki &&&

Lenuś, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Czemu nie mozesz miec refundowanych lekow? Nie jestes ubezpieczona w NFZ?
    Bo bede korzystac z nasienia dawcy, a w takiej sytuacji ponoc nie ma refundacji :(

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie- korzystając z nasienia dawcy nie możesz skorzystać z programu MZ. Natomiast leki do stymulacji należą Ci się refundowane jeśli: jesteś ubezpieczona w PL (czyli płacisz składki na NFZ), masz <40 lat i nie masz więcej niż 3 cykle stymulowane (nie liczymy CLO i letrozolu) piszę o Menopurze itp. Nie ważne czy korzystasz z programu komercyjnie czy na NFZ. Od lipca 2014 należą się leki refundowane. Powodzenia :)

urocza, aszka, Idgie, Beata.D lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza, mnie właśnie opuszcza małpa po cyklu, w którym była stymulka no i transfer, dodatnia beta która spadła.. Do wczoraj (11 dc) miałam plamienie.

W minionym cyklu miałam stymulkę z Puregonem i Gonapeptylem.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Bo bede korzystac z nasienia dawcy, a w takiej sytuacji ponoc nie ma refundacji :(

Dokladnie tak jak napisala Ci Tea. Masz ubezpieczenie i oplacane skladki to leki-zastrzyki do in vitro 3 razy mozesz miec refundowane. Dawca nie jest tu istostny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:11

Idgie lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Duza, mnie właśnie opuszcza małpa po cyklu, w którym była stymulka no i transfer, dodatnia beta która spadła.. Do wczoraj (11 dc) miałam plamienie.

W minionym cyklu miałam stymulkę z Puregonem i Gonapeptylem.
    Dzięki Mimbla - u mnie tez byl cykl stymulowany (długi protokół - Gonapeptyl, a potem Menopur i Gonal) i też miałam dodatnią betę, która spadla :/ Widocznie w takiej sytuacji wszystko musi sie dłużej oczyszczać.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka - co u Ciebie sie teraz dzieje? Nadrabiałam zaległości forumowe na szybko i zdaje się, że Twoje mega długie wyciszanie sie skończyło, prawda? I doczytałam się, że dopadła Cię hiperka? :/ Znaczy, ze transferu nie było? Jaki jest teraz u Ciebie plan?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    dziewczyny, czy ktoraś z was była w ciąży a nie miała żadnych objawów?? Ja w każdej ciąży biochemicznej miałam podobne objawy (bol piersi , bóle brzucha, czesto chodziłam siusiu i byłam spiąca), a teraz od transferu zupełnie nic się nie dzieje. intuicja tez mi nic nie podpowiada.

Ja nie miałam ani jednego objawu. Gdyby nie wysoka beta to bym nie uwierzyła, że się udało.

Beata.D, nadzieja92, Anko:-) lubią tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Agnieszka - mi lekarz celowo przedłużał stymulację w ostatnim podejściu, żeby pęcherzyki rosły powoli, ale żeby były dojrzałe, więc tym, że to trwa dłużej trzeba się cieszyć. Trzymam kciuki.

Dziękuję :)

Cieszę się, bo wolę wolniej a lepiej. Pośpiech tu nie jest wskazany. I tak szybko w miarę ta stymulacja mija i bez komplikacji. I oby bez tych komplikacji już pozostało.

• duza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, te kilka dni więcej mogą zrobić dużą różnicę. I widzę, że lekarz prognozuje zakończenie na koniec tygodnia - super, już zaraz punkt kulminacyjny :-)

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja5 wrote:
    monik, ja jestem na podobnym etapie;) teraz jak sie pojawie mam zrobic badania, i teraz zauwazyłam, ze mam trzy kartki od doktora, a na jednej jest wydruk i wszystko i nie ma napisane jakie:( mogłabys zerknąc na swoje?
    na jednej mam estradion i progesteron a na drugiej to chyba te z programu, bo mężowi sie powtórzyło i oznaczone C55, G11,21,53;)

Estriadiol
    LH
    progesteron
    to jest jedna kartka :-)
    a to druga

mrfologia 22 parametry
    czas czesciowej tromboplasty po aktywacji (aPTT)
    czas protrombinowy(PT)
    fibrynogen
    INR
    przeciwciała anty-HCV
    wskaznik PROTROMBINOWY (WPT)
    Współczynnik aPTT (Ratio)
    przeciwciała anty-HCV
    Antygen HBs i HBsAg
    przeciwciała anty HIV1 HIV2 ANTYGEN p24
    PRZECIWCIALA przeciwko chlamydi IgG
    Odczyn VDRL

UFFF udało sie to przepisać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:55

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Dokładnie tak, te kilka dni więcej mogą zrobić dużą różnicę. I widzę, że lekarz prognozuje zakończenie na koniec tygodnia - super, już zaraz punkt kulminacyjny :-)

Dokładnie - punkcja planowo ma być w piątek. Jutro mam wizytę więc dowiem się pewnie ostatecznie.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... Człowiek uczy sie cale życie. Nie wiedziałam, ze refundację leków można mieć tylko trzy razy. Dziwne, ale może coś w tym mądrego jest.
    Ja juz do in vitro nie podejdę pewnie, wiec...

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Kurcze... Człowiek uczy sie cale życie. Nie wiedziałam, ze refundację leków można mieć tylko trzy razy. Dziwne, ale może coś w tym mądrego jest.
    Ja juz do in vitro nie podejdę pewnie, wiec...

W bazach leków przy wskazaniach do refundacji to właśnie jest wpisane i wiek pacjentki i ilość cykli.
    Na przykładzie cetrotide :
    "Zapobieganie przedwczesnej owulacji u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia, poddawanych kontrolowanej hiperstymulacji jajników w programach wspomaganego rozrodu – refundacja do 3 cykli."

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ