IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Idgie wrote:Dziewczyny, ile mniej wiecej kasy wydalyscie na leki do jednego in vitro?
Niestety nie moge miec refundowanych i zastanawiam sie, ktory program w Invikcie wykupic.
Czemu nie mozesz miec refundowanych lekow? Nie jestes ubezpieczona w NFZ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 06:35
-
Sysiaaaaa wrote:Wczoraj lekarzowi pokazałam badania z dodatnim wynikiem koagulantem toczenia i przepisał mi sterydy Metypred, wiec nadzieje mam duże
-
nadzieja92 wrote:u mnie 9dpt tez nie wyszedł tyle że robiłam na wieczór.. , 1 maja miałam termin @ i nie przyszła, biorę luteinę, ale po 1 transferze przyszła po 10 dniach po transferze, dziś 11 i cisza... nie wiem co myśleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 06:46
-
Agnieszka_A. wrote:Dziś za mną kolejna wizyta kontrolna. Pęcherzyki rosną. W sumie dziś 12 dzień stymulacji i 14 dc. Trochę to trwa dłużej niż u innych ale lekarz nie chce ryzykować z dużymi dawkami leków bo jajniki pracują. Zwiększył mi teraz tylko Menopur do 225 UI, żeby mieć pewność, że większość pęcherzyków będzie odpowiedniej wielkości. Hormony są ok. Kolejna wizyta we wtorek. Zakończenie stymulacji najpewniej w środę a punkcja w piątek.
Także powoli zbliżam się do końca stymulacji. Oby punkcja przebiegła pomyślnie i oby doszło do transferuAgnieszka_A. lubi tę wiadomość
-
A ja dziś idę na pierwsze podglądanie w naturalnym cyklu przed krio. W tym miesiącu mi się trochę @ przedłużała i bałam się, że do 11dc nie skończy kapać. Wkurzające to trochę, że 2-3 dni leci normalnie, a potem tyle czasu jeszcze jakieś plamienia (jakby nie mogło szybciej zlecieć). Jakoś tak mi się porobiło po stymulacjach - też tak macie?
Dziewczyny - od rana mocno trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze bety &&& -
Piggy wrote:dziewczyny, czy ktoraś z was była w ciąży a nie miała żadnych objawów?? Ja w każdej ciąży biochemicznej miałam podobne objawy (bol piersi , bóle brzucha, czesto chodziłam siusiu i byłam spiąca), a teraz od transferu zupełnie nic się nie dzieje. intuicja tez mi nic nie podpowiada.
Lenuś, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Idgie- korzystając z nasienia dawcy nie możesz skorzystać z programu MZ. Natomiast leki do stymulacji należą Ci się refundowane jeśli: jesteś ubezpieczona w PL (czyli płacisz składki na NFZ), masz <40 lat i nie masz więcej niż 3 cykle stymulowane (nie liczymy CLO i letrozolu) piszę o Menopurze itp. Nie ważne czy korzystasz z programu komercyjnie czy na NFZ. Od lipca 2014 należą się leki refundowane. Powodzenia
urocza, aszka, Idgie, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Duza, mnie właśnie opuszcza małpa po cyklu, w którym była stymulka no i transfer, dodatnia beta która spadła.. Do wczoraj (11 dc) miałam plamienie.
W minionym cyklu miałam stymulkę z Puregonem i Gonapeptylem.
-
Idgie wrote:Bo bede korzystac z nasienia dawcy, a w takiej sytuacji ponoc nie ma refundacji
Dokladnie tak jak napisala Ci Tea. Masz ubezpieczenie i oplacane skladki to leki-zastrzyki do in vitro 3 razy mozesz miec refundowane. Dawca nie jest tu istostny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:11
Idgie lubi tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Duza, mnie właśnie opuszcza małpa po cyklu, w którym była stymulka no i transfer, dodatnia beta która spadła.. Do wczoraj (11 dc) miałam plamienie.
W minionym cyklu miałam stymulkę z Puregonem i Gonapeptylem.Widocznie w takiej sytuacji wszystko musi sie dłużej oczyszczać.
-
Anatolka - co u Ciebie sie teraz dzieje? Nadrabiałam zaległości forumowe na szybko i zdaje się, że Twoje mega długie wyciszanie sie skończyło, prawda? I doczytałam się, że dopadła Cię hiperka?
Znaczy, ze transferu nie było? Jaki jest teraz u Ciebie plan?
-
Piggy wrote:dziewczyny, czy ktoraś z was była w ciąży a nie miała żadnych objawów?? Ja w każdej ciąży biochemicznej miałam podobne objawy (bol piersi , bóle brzucha, czesto chodziłam siusiu i byłam spiąca), a teraz od transferu zupełnie nic się nie dzieje. intuicja tez mi nic nie podpowiada.
Ja nie miałam ani jednego objawu. Gdyby nie wysoka beta to bym nie uwierzyła, że się udało.Beata.D, nadzieja92, Anko:-) lubią tę wiadomość
-
duza wrote:Agnieszka - mi lekarz celowo przedłużał stymulację w ostatnim podejściu, żeby pęcherzyki rosły powoli, ale żeby były dojrzałe, więc tym, że to trwa dłużej trzeba się cieszyć. Trzymam kciuki.
Dziękuję
Cieszę się, bo wolę wolniej a lepiej. Pośpiech tu nie jest wskazany. I tak szybko w miarę ta stymulacja mija i bez komplikacji. I oby bez tych komplikacji już pozostało. -
kaja5 wrote:monik, ja jestem na podobnym etapie;) teraz jak sie pojawie mam zrobic badania, i teraz zauwazyłam, ze mam trzy kartki od doktora, a na jednej jest wydruk i wszystko i nie ma napisane jakie:( mogłabys zerknąc na swoje?
na jednej mam estradion i progesteron a na drugiej to chyba te z programu, bo mężowi sie powtórzyło i oznaczone C55, G11,21,53;)
Estriadiol
LH
progesteron
to jest jedna kartka
a to druga
mrfologia 22 parametry
czas czesciowej tromboplasty po aktywacji (aPTT)
czas protrombinowy(PT)
fibrynogen
INR
przeciwciała anty-HCV
wskaznik PROTROMBINOWY (WPT)
Współczynnik aPTT (Ratio)
przeciwciała anty-HCV
Antygen HBs i HBsAg
przeciwciała anty HIV1 HIV2 ANTYGEN p24
PRZECIWCIALA przeciwko chlamydi IgG
Odczyn VDRL
UFFF udało sie to przepisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:55
-
duza wrote:Dokładnie tak, te kilka dni więcej mogą zrobić dużą różnicę. I widzę, że lekarz prognozuje zakończenie na koniec tygodnia - super, już zaraz punkt kulminacyjny
Dokładnie - punkcja planowo ma być w piątek. Jutro mam wizytę więc dowiem się pewnie ostatecznie. -
Kurcze... Człowiek uczy sie cale życie. Nie wiedziałam, ze refundację leków można mieć tylko trzy razy. Dziwne, ale może coś w tym mądrego jest.
Ja juz do in vitro nie podejdę pewnie, wiec...Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Kurcze... Człowiek uczy sie cale życie. Nie wiedziałam, ze refundację leków można mieć tylko trzy razy. Dziwne, ale może coś w tym mądrego jest.
Ja juz do in vitro nie podejdę pewnie, wiec...
W bazach leków przy wskazaniach do refundacji to właśnie jest wpisane i wiek pacjentki i ilość cykli.
Na przykładzie cetrotide :
"Zapobieganie przedwczesnej owulacji u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia, poddawanych kontrolowanej hiperstymulacji jajników w programach wspomaganego rozrodu – refundacja do 3 cykli."