X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Sysiaaa jak tam się czujesz?
    U mnie totalny brak objawów, tylko brzuch pobolewa jak na @ :(
    Teraz czuje się już dobrze :) Łaskawie ominęła mnie hiperka, a dolegliwości po punkcji ustały. Brzuch zmalał i mieszczę się w końcu w spodnie. W sumie to czuje się zupełnie normalnie i nie mam czego się na razie doszukiwać, bo zdecydowanie za wcześnie.
    Nie kusi Cię jutro zrobić test?? To będzie 10dpt

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Teraz czuje się już dobrze :) Łaskawie ominęła mnie hiperka, a dolegliwości po punkcji ustały. Brzuch zmalał i mieszczę się w końcu w spodnie. W sumie to czuje się zupełnie normalnie i nie mam czego się na razie doszukiwać, bo zdecydowanie za wcześnie.
    Nie kusi Cię jutro zrobić test?? To będzie 10dpt
    Kusi jak cholera... ale boję się :/
    Chyba wolę żyć w tej nieświadomości do soboty... ale czy wytrzymam..się okaże. Zestaw sikańców w apteczce gotowy

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski!

u mnie dziś 12 dzień po , a @ nadal brak, ostatnio nawiedziła mnie 10 dni po...
    jutro 13 dzień po, o 13 wyniki bety, no i jakby tego było mało numerek do obioru wyniku 13! pech !

objawów brak! jakichkolwiek czy na @ czy na ciążę.. :O
    mama moja ze mną w ciaży dowiedziała się w 3 miesiącu też nic nie miała prócz braku @... echh

MałaMi83, Beata.D lubią tę wiadomość

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    hej laski!

u mnie dziś 12 dzień po , a @ nadal brak, ostatnio nawiedziła mnie 10 dni po...
    jutro 13 dzień po, o 13 wyniki bety, no i jakby tego było mało numerek do obioru wyniku 13! pech !

objawów brak! jakichkolwiek czy na @ czy na ciążę.. :O
    mama moja ze mną w ciaży dowiedziała się w 3 miesiącu też nic nie miała prócz braku @... echh

zerknij na mój wykres, nic się nie działo, 0 objawów a beta była już wtedy na poziomie 82,99, potem już się na siłę doszukiwałam objawów ale i tak nawet jak się później pojawiły to były tak delikatne, że spokojnie można by ich nie zauważyć także głowa do góry- jutro możesz mieć niezłą niespodziankę ;)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    zerknij na mój wykres, nic się nie działo, 0 objawów a beta była już wtedy na poziomie 82,99, potem już się na siłę doszukiwałam objawów ale i tak nawet jak się później pojawiły to były tak delikatne, że spokojnie można by ich nie zauważyć także głowa do góry- jutro możesz mieć niezłą niespodziankę ;)

9 dni po robiłam sikańca 10
    ani cienia nie bylo :(

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    9 dni po robiłam sikańca 10
    ani cienia nie bylo :(

Ale ja jestem w ciąży bliźniaczej więc ten mój sikaniec wyszedł pewnie właśnie dlatego i wcale nie była to intensywna krecha. Poczekaj na bete i bądź dobrej myśli :-)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    Ale ja jestem w ciąży bliźniaczej więc ten mój sikaniec wyszedł pewnie właśnie dlatego i wcale nie była to intensywna krecha. Poczekaj na bete i bądź dobrej myśli :-)

czekam, czekam, dziwi mnie tylko to że ost @ przyszła po 10 dniach a teraz tylko śluzu pełno i mokro jakbym sie posikała :O
    niech zdrowo rosną Twoje bąbelki :*

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że te hormony mnie wykończą! Od Estrofemu raz gorąco, a raz zimno... Już wiem jak to jest na menopauzie :)
    Do tego mam tak zmienne nastroje, że szok. Ze skrajnej rozpaczy przechodzę w w skrajną radość. Złapałam sie na tym, że sobie podśpiewywałam, a za chwilę pies dostał takie zjebki, że uszami się nakrył. Najbardziej drażni mnie mąż. Nie skłamię jak powiem, że działa na mnie jak płachta na byka! Dzwoni tylko, a ja już mam gule w gardle. Coś czuje, że do wizyty w klinice wyniesie się do teściów :) hahaha

Beata.D lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Idgie- Anatolka Ci już link wstawiła. Sa wskazania refundacyjnej leków. Pytanie jest jeszcze jedno zasadnicze czy lekarz ma podpisany kontrakt z NFZ bo jeśli nie ma to tez nie moze wypisać leków refundowanych. Ale moze wtedy ktoś inny Ci wypisze bo to sa spore różnice w kosztach.
    On powiedzial, ze leki beda refundowane, luzik. A potem sie zawahal i poowiedzial, ze jednak nie, bo dawca.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    czekam, czekam, dziwi mnie tylko to że ost @ przyszła po 10 dniach a teraz tylko śluzu pełno i mokro jakbym sie posikała :O
    niech zdrowo rosną Twoje bąbelki :*

U mnie duża iliść śluzu za każdym razem była zapowiedzią ciąży :D czego i Tobie życzę <3

Konwalia lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Kusi jak cholera... ale boję się :/
    Chyba wolę żyć w tej nieświadomości do soboty... ale czy wytrzymam..się okaże. Zestaw sikańców w apteczce gotowy
    Ja staram się o dzidziusia już prawie cztery lata i w swoim życiu wykonałam może z 5 testów :) nie wierze im, to po pierwsze, a po drugie zawsze wytrzymywałam do bety lub @

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Powiem wam, że te hormony mnie wykończą! Od Estrofemu raz gorąco, a raz zimno... Już wiem jak to jest na menopauzie :)
    Do tego mam tak zmienne nastroje, że szok. Ze skrajnej rozpaczy przechodzę w w skrajną radość. Złapałam sie na tym, że sobie podśpiewywałam, a za chwilę pies dostał takie zjebki, że uszami się nakrył. Najbardziej drażni mnie mąż. Nie skłamię jak powiem, że działa na mnie jak płachta na byka! Dzwoni tylko, a ja już mam gule w gardle. Coś czuje, że do wizyty w klinice wyniesie się do teściów :) hahaha
    Hahaha a myślałam że tylko ja taka zołza jestem ;) U mnie raz płacz raz usmiech. Mąż stwierdził że do soboty przy mnie to osiwieje ;)

Sysiaaaaa, Beata.D lubią tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Hahaha a myślałam że tylko ja taka zołza jestem ;) U mnie raz płacz raz usmiech. Mąż stwierdził że do soboty przy mnie to osiwieje ;)
    Ja to współczuje facetom :) ale to my będziemy znosić trudy ewentualnej ciąży i porodu, więc teraz mogą pocierpieć

takasobieja lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to odkad sie staramy to mam ciagle inny nastroj i bez hormonow ;-) Raz sie ciesze ahah to juz prawie juz, a za chwile, Jezuuuu nie uda sie, boje sie itd... :-D

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    A może faktycznie leki są refundowane tylko przy programie? 3 procedury i 3 cykle, do których jest refundacja leków.
    jak podchodzilam komercyjnie i mialam refundowane leki:)

Idgie lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    jak podchodzilam komercyjnie i mialam refundowane leki:)

Ja również miałam refundowane na komercyjnym ;)

Idgie lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to bylo moje gdybanie :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktora z Was byla na poczatku stymulowana Gonal 75 plus Menopur 75? Jak wasze reakcje na taka stymulacje?

MałaMi83 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka & Justine, przesuwam histerkę na lipiec ponieważ
    mój gin jedzie akuratnie w lipcu na urlop...do końca miesiąca. Ja nie zdążę mieć @ i wstrzelić się z moim okienkiem implantacyjnym, czy jak to zwą - przed jego wyjazdem.

w związku z tym że, jak wieść gminna niesie - diagnostyczna histerka działa trochę a la scratching endomendy, to chcę ją robić w cyklu poprzedzającym transfer..

Teraz w środę robię wymazy z posiewem a co do terminu histerki no to wypada mi ją zaplanować na cykl przed ET.... czyli muszę poczekać bo gina w lipcu nie ma.
    Tak sobie kombinuję.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    A ktora z Was byla na poczatku stymulowana Gonal 75 plus Menopur 75? Jak wasze reakcje na taka stymulacje?

Ja miałam takie dawki i czułam się nieciekawie przez tzw. uderzenia ciepła i ogólne osłabienie, a później też kłucia jajnków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 17:42

3jgxw1d38c6jwcsz.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ