IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Piggy wrote:Nimoczynynski z tego co kojarze nie ma podpisanej umowy z NFZ wiec w sumie może nie miec wiedzy co jest refundowane i kiedy bo go to nie dotyczy. Spytaj innego lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 20:32
08.09 - transfer
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:19
Konwalia, Agnieszka_A., Mimbla, Amelcia, zai2014, iga 79, Tosia 1981, justa1234, duza, Piggy, renieczka, Biała, Lenuś, niecierpliwa, Marta1986, czarownica_tea, nadzieja92, Kava, agniesia2569, Beata.D lubią tę wiadomość
-
w immunologii sprawdzam dwa typy przeciwciał (krew już oddałam, na wynik jednego z nich w Diagnostyce czeka się 40 dni roboczych...)
na NFZ spróbuję tylko jedno badanie zrobić, jeśli to możliwe, mianowicie antykoagulant tocznia.
Ciekawe co Twój immunolog powie, w szczególności - czy pozwoli zrobić jakieś seksowne badania na NFZ. Albowiem są one drogie co do zasady i nie wiem jakie są reguły refundowania. Dlatego ja robię prywatnie żeby nie tracić czasu...
Jak chcesz to Ci napiszę co robię, na priva i się wymienimy informacjamipo Twojej konsultacji, chętnie się dowiem co immunolog polecił.
A czy robiłaś jakieś mutacje związane z układem krzepnięcia? -
Mimbla chyba tel Ci przestawil literki bo zamiast sensownie wyszlo seksownie hehe.
Stars gratuluje! I zazdaszczam hehestars2345, Konwalia, Kava lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Mimbla wrote:w immunologii sprawdzam dwa typy przeciwciał (krew już oddałam, na wynik jednego z nich w Diagnostyce czeka się 40 dni roboczych...)
na NFZ spróbuję tylko jedno badanie zrobić, jeśli to możliwe, mianowicie antykoagulant tocznia.
Ciekawe co Twój immunolog powie, w szczególności - czy pozwoli zrobić jakieś seksowne badania na NFZ. Albowiem są one drogie co do zasady i nie wiem jakie są reguły refundowania. Dlatego ja robię prywatnie żeby nie tracić czasu...
Jak chcesz to Ci napiszę co robię, na priva i się wymienimy informacjamipo Twojej konsultacji, chętnie się dowiem co immunolog polecił.
A czy robiłaś jakieś mutacje związane z układem krzepnięcia?
To wysylam zaproszenie.
-
Konwalia wrote:ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/owulacja/w-jakim-tempie-rosnie-pecherzyk-graafa,57.html
Konwalia lubi tę wiadomość
-
Fistaszek wrote:A ktora z Was byla na poczatku stymulowana Gonal 75 plus Menopur 75? Jak wasze reakcje na taka stymulacje?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a jak to jest z badaniami refundowanymi. Do transferu wymagają posiewu z kanału szyjki i czystości pochwy. Ale wczoraj lekarz mi powiedział, że mam to zrobić odpłatnie albo prywatnie. A poprzedni raz pobierali mi w klinice w ramach programu, więc jak to jest? Powinni mi zrobić za friko, czy nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 09:43
-
duza wrote:Dziewczyny, a jak to jest z badaniami refundowanymi. Do transferu wymagają posiewu z kanału szyjki i czystości pochwy. Ale wczoraj lekarz mi powiedział, że mam to zrobić odpłatnie albo prywatnie. A poprzedni raz pobierali mi w klinice w ramach programu, więc jak to jest? Powinni mi zrobić za friko, czy nie?
-
duza wrote:Dziewczyny, a jak to jest z badaniami refundowanymi. Do transferu wymagają posiewu z kanału szyjki i czystości pochwy. Ale wczoraj lekarz mi powiedział, że mam to zrobić odpłatnie albo prywatnie. A poprzedni raz pobierali mi w klinice w ramach programu, więc jak to jest? Powinni mi zrobić za friko, czy nie?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Mi to nawet wczoraj lekarz powiedział, że badanie jest ważne tylko miesiąc. I tak jak mówiłam, przed ostatnim transferem robiłam raz poza kliniką, wyszły jakieś bakterie, dostałam antybiotyk od lekarza z kliniki zaraz po @, a później weryfikację czy wszystko się wytłukło zrobili mi w klinice w ramach programu (na przełomie lutego i marca, przed transferem 03.03). Więc nie wiem jak to jest, raz refundują raz nie. W końcu wczoraj nie wiedziałam czy mam się bić o swoje czy nie.
Niby umówiłam się dziś na wizytę u swojego gina w Luxmedzie gdzie mam abonament, ale dobrze by było wiedzieć jak to jest.