IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Biała ja życzę każdej szczęścia, ciąży i narodzin zdrowej dzidzi ale nie mam smialosci na wiruski...taka moja natura.
Na tym etapie jeszcze nic nie jest pewne, choć ciesze się chwilą bo już pokochałam życie we mnie. Wczoraj na usg był malotwarzowy 11mm robak-czego każdej życzę i życzę by ciążę trwały 9miesiecy, kończyły się pięknym krzykiem zdrowego dziecka na porodowce a nie w 6 10 czy 20tygodniach jak bywało.
duza, iga 79, Tosia 1981, czarownica_tea, Marta1986, Beata.D, Agnieszka_A., agniesia2569, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Co tu się dzieje do jasnej ciasnej!!!! Nie podoba mi sie to bardzo. Teraz kolej na Lilou, Triss i Piggy do testowania, pominęłam jeszcze jedną dziewczynę, ale niku nie pamiętam
ja na końcu jak na razie
Nadzieja i Tosia - nie tak miało być
Mimbla lubi tę wiadomość
zyzka -
Tak jest duża!
Full komplet!
A wy czasami pamiętajcie o tych które maja pierwsze niepewne tygodnie ciąży po ivf. Tez jak znajdziecie miejsce na liście poproszę o modlitwę za mojego robaka-za jego zdrowie serce i rozwój.Konwalia, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
-
Tosia, Nadzieja- przykro mi
Anko- super, ja się na pierwszym USG kiedy zobaczyłam misia Haribo popłakałam się
To ode mnie i Alki 25 tygodniowe wirusy i kopniaki na szczęście dla wszystkich transferówek, testujących i ogólnie dla wszystkichduza, Anko:-), Sysiaaaaa, Beata.D, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Ja na temat twojej dawki juz napisałam swoje zdanie. Niech dziewczyny jeszcze powiedzą co i jak:-*
Biorąc pod uwagę ze jesteś po punkcji i naturalny masz wysoki.
No ja brałam tylko 2 lutinusy dziennie i 2×2duphaston.
Inaczej jest na cyklach naturalnych lub sztucznych. Wtedy mocno wspomaga się progesteronem.
Magda ale pamiętaj ze wykorzystujac ta 3 ostatnia masz już jedno zdrowe dzieci....wiele z nas by tak chcialo:-) choćby w 3 procedurze i ostatnim transferze:-* byle juz jedna istotka była. -
Sysiaaaaa wrote:Anko za to Ty jesteś moją wyrocznią
Wydaje mi sie, ze mam trochę za dużo luteiny.
Mam tak 3×2 dopochwowo 100 i 3×4 podjezyk 50. Jak myślicie? Lekarz chyba za szalał troszkę
O matko, strasznie dużo! ja mam w sumie 550 na cały dzień..2x2 dowcipne i 3x1 pod jezykzyzka -
ja biorę luteine dopochwowo 3x2, duphaston 3x1 i prolutex 1x1. cykl sztuczny, jutro transfer.
kuciak lubi tę wiadomość
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Sysiaaaaa ja biorę mniej o 2 doustne a cykl sztuczny2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Sysia- ja miałam dokładnie tyle co Ty. Nie odstawiaj luteiny bo progesteron cieżko przedawkować. Jak beta bedzie (a bedzie) pozytywna to zbadasz sobie poziom prg i wtedy cos zmienisz ewentualnie. Taka rada. Ja sie na tych dawkach paskudnie czułam. Rzyganie plus bóle głowy. Ale trzeba wytrwać.
Madzia- nie wiem kiedy minęło. Przecież ja niedługo rodzę :p. Powodzenia w 3 procedurzeMimbla lubi tę wiadomość