X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a dajemy na to... mam trzy cykle Menopuru i jest o refundowany, a następne podejście np Gonalem i wtedy jest refundowany czy nie?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy wszystkim za ciepłe słowa i wsparcie :) Dziś wróciliśmy cali i zdrowi do domku :)

iga 79, Sysiaaaaa, duza, mysza89, Biała, agniesia2569, czarownica_tea, justa1234, Tosia 1981, Konwalia, Agnieszka_A., Beata.D, nadzieja92, Mimbla, sylvuś, Lenuś, Aprilia lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Dziękujemy wszystkim za ciepłe słowa i wsparcie :) Dziś wróciliśmy cali i zdrowi do domku :)
    To wspaniałe że wszystko w porządeczku kochana <3 buziaki i zdróweczka :-*

Marta1986 lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, kurczę, bardzo przykre co piszesz o dalszym czekaniu. A gdzie robiłaś histerkę w końcu, w "zwykłym" szpitalu NFZ czy przy klinice? Nie pamiętam co pisałaś... :(

Ja też do kolejnego etapu przygody z in-vitro mam "kupę czasu", aż do sierpnia. Można powiedzieć, tak wyszło przez moje wielkie diagnostyczne zapędy, i... lipcowy urlop gina :((( którego on nie odwoła ani nie przesunie, co najwyżej przedłuży sobie... do innego lekarza na transfer nie pójdę, bo nie chcę.
    Więc histerkę muszę przesunąć na lipiec a ET będzie dopiero w kolejnym cyklu..

To oznacza, że betę będę sprawdzać jesienią, we wrześniu. Skończę wtedy 35 lat. Ogłoszę wszem i wobec, że czuję się jak stuprocentowy, bezdzietny dinozaur. A może nawet to wyryczę, jesli beta będzie negatywna. Na dodatek moja dupa jesienią będzie naprawdę blada, bo przeca nie wypuszczę się na urlop tuż po histeroskopii/ tuż po transferze...

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No a dajemy na to... mam trzy cykle Menopuru i jest o refundowany, a następne podejście np Gonalem i wtedy jest refundowany czy nie?

Nie jest. Leki sa refundowane na 3 cykle stymulacji. Obojetnie czy mieszaja te leki czy stymuluja jednym.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie jest. Leki sa refundowane na 3 cykle stymulacji. Obojetnie czy mieszaja te leki czy stymuluja jednym.
    Aha. Wszystko jasne. Pytam tak orientacyjnie :) dzięki

Kurde.... piecze mnie tam w dole, chyba od luteiny :/

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, a czemu histeroskopie na lipiec? Diagnostycznie lepiej jest robic na cienkim endo w pierwszej fazie cyklu, wiec nie bedzie to do konca dzialalo tak jak scratching robiony w II fazie przed crio. Wiesz, zeby czegos (odpukac) w lipcu nie "odkryli", czegos, co znow Ci odsunie transfer w czasie tak jak u Justine...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 12:21

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Aha. Wszystko jasne. Pytam tak orientacyjnie :) dzięki

Kurde.... piecze mnie tam w dole, chyba od luteiny :/

Clotrimazolum albo nasiadowka z kory debu albo jedno i drugie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jesteś wielka :*

Anatolka lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coś mnie gardło zaczyna piec i głowa boli. Akurat w porę teraz jakakolwiek choroba.. :(

Macie jakieś sposoby jak szybko doprowadzić się do odpowiedniego stanu?

• Justine Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Justine, kurczę, bardzo przykre co piszesz o dalszym czekaniu. A gdzie robiłaś histerkę w końcu, w "zwykłym" szpitalu NFZ czy przy klinice? Nie pamiętam co pisałaś... :(

Ja też do kolejnego etapu przygody z in-vitro mam "kupę czasu", aż do sierpnia. Można powiedzieć, tak wyszło przez moje wielkie diagnostyczne zapędy, i... lipcowy urlop gina :((( którego on nie odwoła ani nie przesunie, co najwyżej przedłuży sobie... do innego lekarza na transfer nie pójdę, bo nie chcę.
    Więc histerkę muszę przesunąć na lipiec a ET będzie dopiero w kolejnym cyklu..

To oznacza, że betę będę sprawdzać jesienią, we wrześniu. Skończę wtedy 35 lat. Ogłoszę wszem i wobec, że czuję się jak stuprocentowy, bezdzietny dinozaur. A może nawet to wyryczę, jesli beta będzie negatywna. Na dodatek moja dupa jesienią będzie naprawdę blada, bo przeca nie wypuszczę się na urlop tuż po histeroskopii/ tuż po transferze...

Miałam w klinice, ale mój mięśniak jest w takim miejscu, że nie mogli go usunąć za pierwszym razem (udało się ok 70% tylko). Stąd kolejna "próba".
    Przy pierwszej histerce powiedzieli że w ogóle nie da się go usunąć także i tak chylę czoła mojej lekarce, że w ogóle coś im się udało.
    Macica musi mi się teraz zregenerować, aby zrobić drugie podejście czyli lipiec-sierpień kolejne podejście.

A czemu nie chcesz teraz histerki zrobić? Polecam od razu żebyś później nie miała takie rozczarowania jak ja, że jednak coś wyszło...

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Idgie- korzystając z nasienia dawcy nie możesz skorzystać z programu MZ. Natomiast leki do stymulacji należą Ci się refundowane jeśli: jesteś ubezpieczona w PL (czyli płacisz składki na NFZ), masz <40 lat i nie masz więcej niż 3 cykle stymulowane (nie liczymy CLO i letrozolu) piszę o Menopurze itp. Nie ważne czy korzystasz z programu komercyjnie czy na NFZ. Od lipca 2014 należą się leki refundowane. Powodzenia :)
    Byloby cudnie. Mi tak powiedzial Niemoczynski z Invicty. Czy to jest w jakims rozporzadzeniy moze? Jest jakis dokument na to? Bym mu pokazala.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A ja słyszałam że w "naszym przypadku" tzn po transferach czy na początku ciąży clotrimazolum nie jest wskazane...
    Ja się ratuję nasiadówką z wody z sodą. Naprawdę pomaga - w sobotę miałam taką masakrę że mąż chciał mnie wieźć na pogotowie :/

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Byloby cudnie. Mi tak powiedzial Niemoczynski z Invicty. Czy to jest w jakims rozporzadzeniy moze? Jest jakis dokument na to? Bym mu pokazala.

http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/leki-stosowane-w-procedurze-in-vitro-objete-refundacja-od-1-lipca-2014-r

Idgie lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    A ja słyszałam że w "naszym przypadku" tzn po transferach czy na początku ciąży clotrimazolum nie jest wskazane...
    Ja się ratuję nasiadówką z wody z sodą. Naprawdę pomaga - w sobotę miałam taką masakrę że mąż chciał mnie wieźć na pogotowie :/

Wiesz co, doczytalam ulotke i faktycznie. Widzialam go kiedys u kolezanki w ciazy, ale faktycznie byla w zaawansowanej, a w ulotce podaja, ze w 1trymestrze nie powinno sie stosowac.

Lila84 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie- Anatolka Ci już link wstawiła. Sa wskazania refundacyjnej leków. Pytanie jest jeszcze jedno zasadnicze czy lekarz ma podpisany kontrakt z NFZ bo jeśli nie ma to tez nie moze wypisać leków refundowanych. Ale moze wtedy ktoś inny Ci wypisze bo to sa spore różnice w kosztach.

dxomcwa16q3sloop.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może faktycznie leki są refundowane tylko przy programie? 3 procedury i 3 cykle, do których jest refundacja leków.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    A może faktycznie leki są refundowane tylko przy programie? 3 procedury i 3 cykle, do których jest refundacja leków.

Nie, Magda79 podchodzila komercyjnie i miala refundowane leki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie, Magda79 podchodzila komercyjnie i miala refundowane leki.
    Aha. No to dobrze

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa jak tam się czujesz?
    U mnie totalny brak objawów, tylko brzuch pobolewa jak na @ :(

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ