X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a dajemy na to... mam trzy cykle Menopuru i jest o refundowany, a następne podejście np Gonalem i wtedy jest refundowany czy nie?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy wszystkim za ciepłe słowa i wsparcie :) Dziś wróciliśmy cali i zdrowi do domku :)

iga 79, Sysiaaaaa, duza, mysza89, Biała, agniesia2569, czarownica_tea, justa1234, Tosia 1981, Konwalia, Agnieszka_A., Beata.D, nadzieja92, Mimbla, sylvuś, Lenuś, Aprilia lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Dziękujemy wszystkim za ciepłe słowa i wsparcie :) Dziś wróciliśmy cali i zdrowi do domku :)
    To wspaniałe że wszystko w porządeczku kochana <3 buziaki i zdróweczka :-*

Marta1986 lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, kurczę, bardzo przykre co piszesz o dalszym czekaniu. A gdzie robiłaś histerkę w końcu, w "zwykłym" szpitalu NFZ czy przy klinice? Nie pamiętam co pisałaś... :(

Ja też do kolejnego etapu przygody z in-vitro mam "kupę czasu", aż do sierpnia. Można powiedzieć, tak wyszło przez moje wielkie diagnostyczne zapędy, i... lipcowy urlop gina :((( którego on nie odwoła ani nie przesunie, co najwyżej przedłuży sobie... do innego lekarza na transfer nie pójdę, bo nie chcę.
    Więc histerkę muszę przesunąć na lipiec a ET będzie dopiero w kolejnym cyklu..

To oznacza, że betę będę sprawdzać jesienią, we wrześniu. Skończę wtedy 35 lat. Ogłoszę wszem i wobec, że czuję się jak stuprocentowy, bezdzietny dinozaur. A może nawet to wyryczę, jesli beta będzie negatywna. Na dodatek moja dupa jesienią będzie naprawdę blada, bo przeca nie wypuszczę się na urlop tuż po histeroskopii/ tuż po transferze...

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No a dajemy na to... mam trzy cykle Menopuru i jest o refundowany, a następne podejście np Gonalem i wtedy jest refundowany czy nie?

Nie jest. Leki sa refundowane na 3 cykle stymulacji. Obojetnie czy mieszaja te leki czy stymuluja jednym.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie jest. Leki sa refundowane na 3 cykle stymulacji. Obojetnie czy mieszaja te leki czy stymuluja jednym.
    Aha. Wszystko jasne. Pytam tak orientacyjnie :) dzięki

Kurde.... piecze mnie tam w dole, chyba od luteiny :/

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, a czemu histeroskopie na lipiec? Diagnostycznie lepiej jest robic na cienkim endo w pierwszej fazie cyklu, wiec nie bedzie to do konca dzialalo tak jak scratching robiony w II fazie przed crio. Wiesz, zeby czegos (odpukac) w lipcu nie "odkryli", czegos, co znow Ci odsunie transfer w czasie tak jak u Justine...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 12:21

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Aha. Wszystko jasne. Pytam tak orientacyjnie :) dzięki

Kurde.... piecze mnie tam w dole, chyba od luteiny :/

Clotrimazolum albo nasiadowka z kory debu albo jedno i drugie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jesteś wielka :*

Anatolka lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coś mnie gardło zaczyna piec i głowa boli. Akurat w porę teraz jakakolwiek choroba.. :(

Macie jakieś sposoby jak szybko doprowadzić się do odpowiedniego stanu?

• Justine Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Justine, kurczę, bardzo przykre co piszesz o dalszym czekaniu. A gdzie robiłaś histerkę w końcu, w "zwykłym" szpitalu NFZ czy przy klinice? Nie pamiętam co pisałaś... :(

Ja też do kolejnego etapu przygody z in-vitro mam "kupę czasu", aż do sierpnia. Można powiedzieć, tak wyszło przez moje wielkie diagnostyczne zapędy, i... lipcowy urlop gina :((( którego on nie odwoła ani nie przesunie, co najwyżej przedłuży sobie... do innego lekarza na transfer nie pójdę, bo nie chcę.
    Więc histerkę muszę przesunąć na lipiec a ET będzie dopiero w kolejnym cyklu..

To oznacza, że betę będę sprawdzać jesienią, we wrześniu. Skończę wtedy 35 lat. Ogłoszę wszem i wobec, że czuję się jak stuprocentowy, bezdzietny dinozaur. A może nawet to wyryczę, jesli beta będzie negatywna. Na dodatek moja dupa jesienią będzie naprawdę blada, bo przeca nie wypuszczę się na urlop tuż po histeroskopii/ tuż po transferze...

Miałam w klinice, ale mój mięśniak jest w takim miejscu, że nie mogli go usunąć za pierwszym razem (udało się ok 70% tylko). Stąd kolejna "próba".
    Przy pierwszej histerce powiedzieli że w ogóle nie da się go usunąć także i tak chylę czoła mojej lekarce, że w ogóle coś im się udało.
    Macica musi mi się teraz zregenerować, aby zrobić drugie podejście czyli lipiec-sierpień kolejne podejście.

A czemu nie chcesz teraz histerki zrobić? Polecam od razu żebyś później nie miała takie rozczarowania jak ja, że jednak coś wyszło...

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Idgie- korzystając z nasienia dawcy nie możesz skorzystać z programu MZ. Natomiast leki do stymulacji należą Ci się refundowane jeśli: jesteś ubezpieczona w PL (czyli płacisz składki na NFZ), masz <40 lat i nie masz więcej niż 3 cykle stymulowane (nie liczymy CLO i letrozolu) piszę o Menopurze itp. Nie ważne czy korzystasz z programu komercyjnie czy na NFZ. Od lipca 2014 należą się leki refundowane. Powodzenia :)
    Byloby cudnie. Mi tak powiedzial Niemoczynski z Invicty. Czy to jest w jakims rozporzadzeniy moze? Jest jakis dokument na to? Bym mu pokazala.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A ja słyszałam że w "naszym przypadku" tzn po transferach czy na początku ciąży clotrimazolum nie jest wskazane...
    Ja się ratuję nasiadówką z wody z sodą. Naprawdę pomaga - w sobotę miałam taką masakrę że mąż chciał mnie wieźć na pogotowie :/

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Byloby cudnie. Mi tak powiedzial Niemoczynski z Invicty. Czy to jest w jakims rozporzadzeniy moze? Jest jakis dokument na to? Bym mu pokazala.

http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/leki-stosowane-w-procedurze-in-vitro-objete-refundacja-od-1-lipca-2014-r

Idgie lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    A ja słyszałam że w "naszym przypadku" tzn po transferach czy na początku ciąży clotrimazolum nie jest wskazane...
    Ja się ratuję nasiadówką z wody z sodą. Naprawdę pomaga - w sobotę miałam taką masakrę że mąż chciał mnie wieźć na pogotowie :/

Wiesz co, doczytalam ulotke i faktycznie. Widzialam go kiedys u kolezanki w ciazy, ale faktycznie byla w zaawansowanej, a w ulotce podaja, ze w 1trymestrze nie powinno sie stosowac.

Lila84 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie- Anatolka Ci już link wstawiła. Sa wskazania refundacyjnej leków. Pytanie jest jeszcze jedno zasadnicze czy lekarz ma podpisany kontrakt z NFZ bo jeśli nie ma to tez nie moze wypisać leków refundowanych. Ale moze wtedy ktoś inny Ci wypisze bo to sa spore różnice w kosztach.

dxomcwa16q3sloop.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może faktycznie leki są refundowane tylko przy programie? 3 procedury i 3 cykle, do których jest refundacja leków.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    A może faktycznie leki są refundowane tylko przy programie? 3 procedury i 3 cykle, do których jest refundacja leków.

Nie, Magda79 podchodzila komercyjnie i miala refundowane leki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie, Magda79 podchodzila komercyjnie i miala refundowane leki.
    Aha. No to dobrze

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa jak tam się czujesz?
    U mnie totalny brak objawów, tylko brzuch pobolewa jak na @ :(

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ