X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Babeczki zrobiłam sikanca dziś,bo wczoraj zasypiajac na kanapie obudził mnie orgazm....i stwierdziłam,a co mi tam,może to dobry znak,no ale dupa blada...jutro chyba idę na betke,trzymajcie kciuki!

kciukam z calych sil za Ciebie! :)

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi czy któraś miała UTROGESTAN? po lubinie mam straszne infekcje i lekarz powiedział że mogę sobie do czech pojechać po utrogestan.

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • india Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 19:24

ug378ribe4qdpu6z.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    aaa - wlasnie dziewczyny, tez w waszych klinikach przy drugim podejsciu do IVF stosuja ICSI? bo mi dr powiedziala, ze w Invicta we wroclawiu tak robia :)

ja jestem w invicie w Gdansku i mi robia przy pierwszym juz :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    Ja jestem w Inviccie i mi dopiero zrobili przy trzeciej procedurze

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    Mi też zrobili przy 1 podejściu, ale u mnie to chyba miał wpływ wynik na test wiązania z hialuronianem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 11:25

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się martwić i denerwować :/ do czwartku jeszcze tyle czasu. Wczoraj po całym dniu chodzeniu strasznie bolal mnie krzyż, a dzis juz zero.... mam bardzo mieszane uczucia. Jak mam wytrwać do czwartku? Z reguły jestem cierpliwa, ale teraz wymiękam :/

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa i asieńka - to najwidoczniej zalezy od konkretnego przypadku... ja PCOS, a u mojego ostatnie badanie nasienia znow potwierdzilo oslabiona ruchliwosc, a reszta parametrow ok, do tego fragmentacja DNA plemnikow wyszla super bo wynik 0% :) na szczescie tez kariotypy sa u nas w porzadku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 11:33

asieńka lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    To ja do dnia dzisiejszego nie umiem robic sobie zastrzyków. Mąż został mianowany moją osobistą pielęgniarką. Ma taką wprawę, że po ostatniej stymulacji nie miałam ani jednego siniaka.

Ja wiedziałam, że będę musiała robić sama, bo mojemu na sam widok igły robi się słabo ;p
    Ale potem oglądał brzuszek czy nie ma jakiś reakcji alergicznych.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek dnia tak krótko o nowych wieściach.
    Dzwonił niedawno Pan Dr.
    Wszystkie zarodki się rozwijają/dzielą. Jeden ma 4 komórki, pozostałe po 2-3 tak jak powinno być na tym etapie. Wszystko jest dobrze i tak mam nadzieję pozostanie.

Jutro dostaniemy kolejne wieści.
    Po każdym telefonie mam łzy w oczach. Tak się cieszę i cały czas o nich myślę.

Anna255 lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie w 100% ze to zależy od przypadku. Do kazdego zabiegu sa wskazania, u mnie jako takich nie było, dopiero dwa nieudane klasyczne IVF zastosowali ICSI

Anna255, asieńka lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Sysiaaaaa i asieńka - to najwidoczniej zalezy od konkretnego przypadku... ja PCOS, a u mojego ostatnie badanie nasienia znow potwierdzilo oslabiona ruchliwosc, a reszta parametrow ok, do tego fragmentacja DNA plemnikow wyszla super bo wynik 0% :) na szczescie tez kariotypy sa u nas w porzadku...

kariotypy to robiłas od siebie czy miałas skierowanie od lekarza? :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    kariotypy to robiłas od siebie czy miałas skierowanie od lekarza? :)

kariotypy robilismy jeszcze przed kwalifikacja - ale juz w klinice, dr od razu dala nam skierowanie na to badanie <3

• zyzka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dziewczyny zaczynam się martwić i denerwować :/ do czwartku jeszcze tyle czasu. Wczoraj po całym dniu chodzeniu strasznie bolal mnie krzyż, a dzis juz zero.... mam bardzo mieszane uczucia. Jak mam wytrwać do czwartku? Z reguły jestem cierpliwa, ale teraz wymiękam :/
    Kochana jak miałaś 2 maja podaną blastocystę to dziś masz 7dpt (wczoraj wg planu powinno zacząć się produkować hcg) wg mnie jutro możesz już zrobić betkę i będziesz wiedzieć. Trzymam kciuki!

zyzka
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    kariotypy robilismy jeszcze przed kwalifikacja - ale juz w klinice, dr od razu dala nam skierowanie na to badanie <3
    ja niestety nie dostałam, a ile masz lat (jesli to nie problem powiedziec ;) i jak długo sie czeka na wynik?

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyn Wy wszystkie miałyście robiony kariotyp przed invitro??

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    takasobieja - mam nadzieję, że dziś już lepiej z nastrojem. Wiadomo, że każdą dopadają gorsze myśli. Oczywiście, że ivf może pomóc i pomoże, tylko same też musimy w to wierzyć. Popatrz ile różnych "przypadków" tu na ovu mamy - Amelci po tylu latach/próbach się udało, Madzi lekarze powiedzieli, że z mężem nie będzie mieć dziecka, a też się udało. Lenuś miała młodziutkie zarodki i jakościowo zdaje się nie były najwyższej klasy, a oba się przyjęły. I przykładów jest dużo więcej. Wiadomo, że po kolejnej porażce jest nam coraz trudniej, ale przecież jesteśmy silne i damy radę!
    Dziekuje za wsparcie! No nam lekarze w twarz mowili ptzy mezu, ze w ciaze z mezem nie zajde, ale ja moge zajsc z innym. :( cios w serce dla niego to byl. I wtedy decyzja in vitro. Bardzo bym chciala zeby on byl ojcem. On bylby najlepszym ojcem na swiecie! Dzieci go kochaja, wszystkie na nim wisza, caluja, kochaja... Kazde pyta o wujka Mata :) ciocia od macochy hehe.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Hej!

Dziewczyny mam pytanie czy któraś z tu obecnych korzystała z Kliniki Zdrówko w Niemczu (koło Bydgoszczy)?
    Jestem w trakcie czytania wątku, ale jest sporo postów więc jeszcze trochę czasu mi to zajmie.
    Będę wdzięczna za odpowiedź http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/wet-kiss-smiley.gif
    Ja jestem z bydgoszczy. Natomiast zdecydowalam sie na gamete w lodzi. Wolalam dojezdzac dalej, a teraz w sumie zaluje ze nie sprobowalam blisko domu

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ja niestety nie dostałam, a ile masz lat (jesli to nie problem powiedziec ;) i jak długo sie czeka na wynik?

27 lat (ja i moj) na wynik czeka sie ok 3 tygodni <3 jedne robia przed IVF, inne nie, nieraz tez zlecaja z tego co wiem, jak juz sie poronilo np raz czy 2 razy... <3

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kariotypy zrobiliśmy po 1 ciąży biochemicznej i po 1 poronieniu. Dostaliśmy skierowanie od rodzinnej na cito. Wizyta była po 7 dniach u genetyka, a wyniki coś po około miesiącu. Oczywiście wszystko na nfz. Gdzieś zasłyszałam że szybciej pojawiają się wyniki gdzie coś tam wynajdą a trochę dłużej się czeka kiedy nic nie ma i ponoć dlatego dłuzej badają. Nie wiem ile w tym prawdy.

Leczymy się w Kriobanku w Białymstoku, po mojej stronie jakby problemów nie ma, podchodzimy z czynnika męskiego tylko pare milionów żołnierzy :) zawsze to coś... ale naturalnie nasze starania nie owocowały ciążą. Od razu zaproponowano ICSI.

Ja powiem szczerze też się denerwowałam oczekiwaniem na badania wirusowe... niby człowiek prowadzi porządne życie... ale zaawsze jest ALE :)

‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ