X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ja jeszcze za każdym razem muszę liczyc dojazd 200km w jedna strone, i wolne w pracy kombinowac. ale wierze, że warto :) ze skonczy sie sukcesem :)

Na pewno warto :)
    Ja na szczęście mam wszystko na miejscu.

asieńka lubi tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nauczylam sie sama robic zastrzyki, co kiedys wydawalo mi sie niemozliwe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 19:11

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim zaczęłam stymulację naoglądałam się filmików i byłam przerażona. Jak przyszło co do czego okazało się, że nie takie to straszne. Szybko minęło i widać efekty. Oby i dalej bez komplikacji wszystko się potoczyło.

• freya Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ania, racja! Choc my musielismy zrobic fragmentacje DNA i 5 stow poszlo... do tego zrobili sama fragmentacje bez innych parametrow wiec musze isc sie do nich poklocic. Ale wazne ze dobrych pare stow na badaniach jestesmy do przodu:)

My też robiliśmy fragmentację i też byliśmy zdziwieni, że podali procent i tylko tyle, choć na zleceniu były też parametry nasienia do fragmentacji. A koszt badania nie mały... Okazało się, że dr miała u siebie na komputerze podstawowe wyniki jak ruch i koncentrację, ale dziwnie, że u nas na wyniku tego nie ma.

shooa lubi tę wiadomość

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MINUSKA :) pytanie do Ciebie-ponawiam ;)
    Jaki mialas progesteron,estriadol,LH przy owulce(na naturalnym cyklu?) Pisalas Duzej ze bylas na naturalnym i po owu(lub w trakcie)zrobilas jeszcze progesteron-wlasnie ide teraz naturalnym i jestem ciekawa Twoich wynikow :) Mozesz mi napisac?

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zainteresowanych kobitek :-)Klinika Bocian. Kolejna dobra wiadomość dla potrzebujących par! 11 maja rozpoczynamy kwalifikację do bezpłatnych cykli in vitro w ramach prowadzonych przez nas badań klinicznych. Klinika Bocian jest realizatorem programu badań klinicznych Implant. W ramach programu pacjenci mogą całkowicie bezpłatnie skorzystać z procedury zapłodnienia pozaustrojowego. Program pokrywa również koszty leków do stymulacji hormonalnej.
    Informacje o programie:
    Koszty po stronie pacjenta:
    Wizyta kwalifikacyjna i badania hormonalne (500 – 800 PLN)

Ograniczenie wiekowe:
    36 lat

Kryteria kwalifikacji:
    pary z nadmierną czynnością skurczową, które nie przechodziły jeszcze cyklu in vitro lub mają za sobą jedną nieudaną próbę

Więcej informacji o programie:
    Tel.: +48 85 744 77 00
    E-mail: [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:26

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    MINUSKA :) pytanie do Ciebie-ponawiam ;)
    Jaki mialas progesteron,estriadol,LH przy owulce(na naturalnym cyklu?) Pisalas Duzej ze bylas na naturalnym i po owu(lub w trakcie)zrobilas jeszcze progesteron-wlasnie ide teraz naturalnym i jestem ciekawa Twoich wynikow :) Mozesz mi napisac?
    To i ja się dołączę, bo piszecie o badaniach - myślicie, że jak w poniedziałek pójdę na kontrolę, to powinnam przy okazji jakieś badania zrobić? Niby lekarz nic na ten temat nie mówił, ale zastanawiam się czy dla siebie czegoś nie zrobić. No i podbijam pytanie Beaty - jakich wyników powinnam się spodziewać?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:19

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    hej kochana, mi i mojemu dala skierowanie na morfologie, i te pozostale na HIV i chlamydie... nie wiem moze mialas to juz wczesniej robione? no ja jeszcze dodatkowo na grupe krwi mialam... <3
    A to mialam. Rozyczki, toxo, itp.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja do dnia dzisiejszego nie umiem robic sobie zastrzyków. Mąż został mianowany moją osobistą pielęgniarką. Ma taką wprawę, że po ostatniej stymulacji nie miałam ani jednego siniaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ania, racja! Choc my musielismy zrobic fragmentacje DNA i 5 stow poszlo... do tego zrobili sama fragmentacje bez innych parametrow wiec musze isc sie do nich poklocic. Ale wazne ze dobrych pare stow na badaniach jestesmy do przodu:)

wiem, my tez zabulilismy 500 zl... na stronie invicta byly wyniki tylko fragmentacji, ale u dr na wizycie juz ona miala w kompie takze parametry nasienia... nie wiem dlaczego tego nam nie udostepniaja... dr mowila ze moj ma duzo plemnikow, ze faktycznie nadal ta oslabiona ruchliwosc, ale ze plemniki sa ok :) coz - zarabiaja na czym sie da <3

shooa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    To ja do dnia dzisiejszego nie umiem robic sobie zastrzyków. Mąż został mianowany moją osobistą pielęgniarką. Ma taką wprawę, że po ostatniej stymulacji nie miałam ani jednego siniaka.

ja sie boje sama robic zastrzyki, nigdy sie nie klulam - chyba bede ogladac jakies filmiki z you tube... bo jak inaczej... <3 mojego przy mnie nie bedzie, a szkoda - on wie bo kiedys sam musial sobie robic... coz bede musiala sie jakos przelamac...

• asieńka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    ja sie boje sama robic zastrzyki, nigdy sie nie klulam - chyba bede ogladac jakies filmiki z you tube... bo jak inaczej... <3 mojego przy mnie nie bedzie, a szkoda - on wie bo kiedys sam musial sobie robic... coz bede musiala sie jakos przelamac...

nie jest tak źle, na youtube jest sporo filmików :) na początku nawet nie patrzyłam jak mąż mi robi, a jednego razu musiał wyjechac i musiałam się przemóc i zrobic sama i okazało się, że nie jest tak źle i teraz robie sam :)
    powodzenia :)

Anna255, Kava lubią tę wiadomość

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to jestem zboczona i lubie igły :P
    od szczepionek po kolczykowanie (sama sobie robiłam kolczyki w uszach, nosie i brwi) :) Robiłam mamie zastrzyki po operacji, psu zastrzyki i podłączanie kroplówek. Wiem że to dziwne ale mnie to sprawiało przyjemność :)

Anna255, asieńka, Mimbla lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Beata, duża - sorki. Umknęło mi pytanie...
    Jest tylko jeden jedyny problem.
    Nic a nic nie pamiętam :(

Ale obiecuję, że zadzwonię jutro do kliniki i dowiem się co tam u mnie wtedy wyszło, ok?
    Ja jestem w badaniach klinicznych i robiłam te wyniki dodatkowo (odpłatnie).
    Dla swojego bezpieczeństwa a raczej świętego spokoju i dla wiedzy lekarza.
    Jak tylko się czegoś dowiem to się odezwę.

Bo wlasnie Duzej pisalas(na stronie1157) ze nie bylas pewna owulki i dla swojej pewnosci zrobilas jeszcze prg i estriadol(po dwoch dniach od testow owulacyjnych ;) ) Napisz jak tylko cos bedziesz wiedziala-prosze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    ja to jestem zboczona i lubie igły :P
    od szczepionek po kolczykowanie (sama sobie robiłam kolczyki w uszach, nosie i brwi) :) Robiłam mamie zastrzyki po operacji, psu zastrzyki i podłączanie kroplówek. Wiem że to dziwne ale mnie to sprawiało przyjemność :)

moze w poprzednim wcieleniu bylas pielegniarka :D hm... no jakos sie przemoge... ps tez tak sie balyscie przed wynikiem badania na HIV? ja sie schizuje, nigdy nie robilam na to badan, no ale nie tylko przez seks sie przeciez mozna tym "gównem" zarazić... mam nadzieje, ze niedlugo beda juz wyniki...!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa - wlasnie dziewczyny, tez w waszych klinikach przy drugim podejsciu do IVF stosuja ICSI? bo mi dr powiedziala, ze w Invicta we wroclawiu tak robia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, tez sie boje wynikow infekcyjnych, wiadomo roznie to jest, studenckie czasy bywaly rozpustne;) Ale moj juz odebral i jest zdrow wiec licze ze ja tez;)

• zyzka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki zrobiłam sikanca dziś,bo wczoraj zasypiajac na kanapie obudził mnie orgazm....i stwierdziłam,a co mi tam,może to dobry znak,no ale dupa blada...jutro chyba idę na betke,trzymajcie kciuki!

Idgie lubi tę wiadomość

zyzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ania, tez sie boje wynikow infekcyjnych, wiadomo roznie to jest, studenckie czasy bywaly rozpustne;) Ale moj juz odebral i jest zdrow wiec licze ze ja tez;)

moj robil dzien wczesniej badanie - wiec moze troche szybciej tez sie dowiem <3 <3 <3

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ