IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorek wrote:Dziewczyny dawno się nie odzywałam bo było u mnie nieciekawie.
Ciąża zatrzymała się w początkach 7go tygodnia, miałam wywoływanie i zabieg.
Teraz moje pytanie, w jakim czasie od poronienia można poddać się kolejnej stymulacji?
Nie mam zamrożonych zarodków, więc muszę zacząć wszystko od nowa.
No i zmieniłam klinikę bo w mojej skończyły się środki i odszedł mój doktor...jakie to wszystko niesprawiedliwe
!
-
Minuśka wrote:Po 2 dniach było widać, ze jest świeżo po owulacji. Dla pewności zrobiłam prg i estradiol.
Na tej podstawie wyznaczono termin transferu.
ponawiam pytanie
Jaki progesteron po owulce? Mozesz mi napisac jakie wartosci mialy te dwa hormony u Ciebie?! -
Kaczorek wrote:Dziewczyny dawno się nie odzywałam bo było u mnie nieciekawie.
Ciąża zatrzymała się w początkach 7go tygodnia, miałam wywoływanie i zabieg.
Teraz moje pytanie, w jakim czasie od poronienia można poddać się kolejnej stymulacji?
Kaczorku bardzo mi przykro, musisz być silna.
Ja miałam podobnie, na przełomie 8/9t.c., nie wiem co było przyczyna u Ciebie, u mnie przestało bić serce Maleństwa, tak poprostu.... jeszcze w 6t.c. słyszałam je.
To wszystko zdażyło sie przed invitro,lekarz poinformowała mnie,że trzeba poczekać 2-3 cykle, ale wszystko zależy tak naprawde od organizmu.
Poznałam dziewczyne , która juz w mc po poronieniu zaszła w ciąże i wszystko skończyło się szczęśliwie. Podobno wtedy tak jak w połogu jest się bardziej płodnym. Wydaje mi sie, że po @ lekarz sam oceni ile trzeba czasu, chyba że w procedurach jest to jakoś specjalnie ujęte.
Mocno przytulam.
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
zyzka wrote:Kobitki od rana lutinus mi wyłazi juz uszami...zmieniam wkładki co chwile i oprócz lutinusa strasznie.mokro! Wybaczcie za te szczegóły,ale Wy macie doświadczenie, nawet przy aplikacji po aplikatorze spływa biała woda...
tylko luteina wypływa troszkę, a poza tym nic
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
zyzka wrote:Sucho tez miałam. Pewnie tak ma być,jak czytam to często ma się mokro w gaciach,albo sucho i piecze. Bosz,żeby jakoś dotrwac do wtorku...
Do wtorku juz niedalekoDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:Ja w sumie nie mam pojęcia jak powinno być żeby można miec nadzieję na sukces.
Do wtorku juz niedalekoa Ty kiedy testujesz?
zyzka -
zyzka wrote:Mi to już bardziej chodzi o to,czy mój organizm ta lutke wchłania,bo od wczoraj czuje się jakby mnie grypa brała..wczoraj gorączka,dziś już bez,ale osłabienie, dreszcze, zimne ręce a ciało gorące i jak tu myśleć trzeźwo, ehh
a Ty kiedy testujesz?
-
zyzka wrote:Mi to już bardziej chodzi o to,czy mój organizm ta lutke wchłania,bo od wczoraj czuje się jakby mnie grypa brała..wczoraj gorączka,dziś już bez,ale osłabienie, dreszcze, zimne ręce a ciało gorące i jak tu myśleć trzeźwo, ehh
a Ty kiedy testujesz?
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Anna255 wrote:dziewczyny - dzis sie zakwalifikowalismy do rzadowki, tak sie ciesze
w koncu
dr dala mi Ovulastan, mam go brac od 2 dc jak tylko dostane @ i moze juz niedlugo zaczniemy stymulacje
teraz bedziemy robic badania na bakterie itd, mam nadzieje, ze wszystko wyjdzie ok
A jakie to są badania? Ja jestem od 6d na ovulastanie i nic mi lekarz nie kazal badac.
Zeby sie kurcze nie okazalo, ze cos przegapilam i nie bedzie chcial mi dr ivf zrobic...
08.09 - transfer