IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Minuśka wrote:Zgadzam się z Wami dziewczyny. Państwo nie może być kościelne.
Absolutnie!
I chodź Bronek daleki jest od ideału to nigdy nie zagłosuję na kandydata pisu.
Żeby nawet ze złota i diamentów byłNigdy.
Zawsze mnie takie dyskusje stresują (bo okazuje się jak dużo jest oszołomów w Polsce) ale jak poczytałam co piszecie to strasznie dumna się zrobiłam.
Idziemy głosować na mniejsze zło, by nikt nam nie zabronił być matkami/rodzicami.
Proszę Was też o pamięć i modltwę za Lenuś. Jest w szpitalu bo dzieciaczki się pchają na świat. A to dopiero 23 tc
Błagam Was o to. Może jak się wszystkie razem zbierzemy to zdarzy się cud.
Minuska skad wiesz, ze Lenus w szpitalu?! Boze mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze! -
Minuśka wrote:Pisała mi wczoraj. Cały czas o niej myślę
Kurcze, oby wszystko szczęśliwie się skończyło...Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Dziewczyny jest któras z dośc mocno policystycznymi jajnikami i wysokim (12) AMH?
STarałam sie naturalnei-stymulacja i naturalne staranka na 1-2 pęcherzykach.Przez 1.5 roku sie nie udało,
Teraz podchodziłam do IVF- po pierwszym USG zapowiadało sie cudnie ok 15 pecherzyków ok 8mm. Nastepne usg po 3 dniach -bez zmian. W rezultacie urósł jeden i na punkcji okazał sie pusty. Nie powiem ze się nie podłamałam. Przyjełam dużą dawkę leków i tak beznadziejny rezultat:( przy jajnikach z duża iloscia droobnych pęcherzyków. DO nastepnego podchodze w sierpniu i boję sie ze znowu bedzie to samo:( -
Piggy wrote:Co do wyborów to ja nie głosuje. Żaden kandydat nie wart jest mojego głosu. Duda zabroni in vitro a Bronek zrobi wszystko żebysmy nie miały co naszym dzieciom do gara włożyć. Wiec w sumie nie wiem co jest gorsze.
Mam pytanko którego dnia mniej więcej robi się histeroskopie? Wiem jedynie ze będzie to pierwsza połowa cyklu. I czy transfer robi się w cyklu kolejnym? No i jak sobie przesunąć miesiączkę o 2-4 dni Luteina? Musze tak wysyłkowa żeby zmieścić się z urlopem między histeroskopia a transferem. Hehhe i wyszły 3 pytania
Piggy, jak i gdzie załatwiłaś sobie histeroskopię na nfz? Ja dziś dostałam skierowanie od dr.Szpetnar, ale w invikcie koszt tego zabiegu to w sumie 3,5 tys. Wolałabym to zrobić na nfz.I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
pinezka wrote:Piggy, jak i gdzie załatwiłaś sobie histeroskopię na nfz? Ja dziś dostałam skierowanie od dr.Szpetnar, ale w invikcie koszt tego zabiegu to w sumie 3,5 tys. Wolałabym to zrobić na nfz.
Kochana ja od razu od lekarki dostalam skierowanie na histeroskopie na NFZINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
nick nieaktualnyMinuśka wrote:Zgadzam się z Wami dziewczyny. Państwo nie może być kościelne.
Absolutnie!
I chodź Bronek daleki jest od ideału to nigdy nie zagłosuję na kandydata pisu.
Żeby nawet ze złota i diamentów byłNigdy.
Zawsze mnie takie dyskusje stresują (bo okazuje się jak dużo jest oszołomów w Polsce) ale jak poczytałam co piszecie to strasznie dumna się zrobiłam.
Idziemy głosować na mniejsze zło, by nikt nam nie zabronił być matkami/rodzicami.
Proszę Was też o pamięć i modltwę za Lenuś. Jest w szpitalu bo dzieciaczki się pchają na świat. A to dopiero 23 tc
Błagam Was o to. Może jak się wszystkie razem zbierzemy to zdarzy się cud.
ojjbiedna Lenuś
wspomnę dziś w modlitwie...
będzie dobrze! :* -
pinezka wrote:Piggy, jak i gdzie załatwiłaś sobie histeroskopię na nfz? Ja dziś dostałam skierowanie od dr.Szpetnar, ale w invikcie koszt tego zabiegu to w sumie 3,5 tys. Wolałabym to zrobić na nfz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 15:20
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualny
-
Pszczelka wrote:Dziewczyny jest któras z dośc mocno policystycznymi jajnikami i wysokim (12) AMH?
STarałam sie naturalnei-stymulacja i naturalne staranka na 1-2 pęcherzykach.Przez 1.5 roku sie nie udało,
Teraz podchodziłam do IVF- po pierwszym USG zapowiadało sie cudnie ok 15 pecherzyków ok 8mm. Nastepne usg po 3 dniach -bez zmian. W rezultacie urósł jeden i na punkcji okazał sie pusty. Nie powiem ze się nie podłamałam. Przyjełam dużą dawkę leków i tak beznadziejny rezultat:( przy jajnikach z duża iloscia droobnych pęcherzyków. DO nastepnego podchodze w sierpniu i boję sie ze znowu bedzie to samo:(
Lenus trzymam kciuki za Was mocnooooo! Jezu oby bylo dobrze!Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Agnieszka_A. wrote:Dziś 6 dpt nie wytrzymałam i zrobiłam betę i wyszło 1,5. Może za wcześnie zrobiłam.
I progesteron 6,01 ng/ml.
Co o tym myślicie>Dzisiaj dopiero zaczyna się produkować hcg,zrób betke we środę. Trzymam kciuki!!!!
Agnieszka_A. lubi tę wiadomość
zyzka -
zyzka wrote:Glupol!!!!
Dzisiaj dopiero zaczyna się produkować hcg,zrób betke we środę. Trzymam kciuki!!!!
Zrobię zrobię. I tak miałam zrobić. Ale paradoksalnie ciut mi lżej bo nie wyszła ujemna. A wczoraj miałam już doła, że na pewno nic z tego nie będzie.