IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Piggy wrote:Ja robie w invictcie normalnie. Place tylko 350 za znieczulenie i za badania do anestezjologa tez Sama. Ale ja od razu zaznaczyła ze interesuje mnie tylko na nfz. Z tego co wiem oni maja jakieś tam limity.
Kurcze, szkoda że wcześniej Cię o to nie zapytałam, mogłabym inaczej to dziś rozegrać. Jutro ma do mnie dzwonić z invikty jakaś pani która się zajmuje tym tematem. Myślisz że mogę z nią jeszcze negocjować refundację czy sprawa jest już przesądzona?I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
nick nieaktualnyMałaMi83 wrote:Ja nie chciałam głosować, bo właściwie nie ma na kogo, ale jak słyszałam poglądy Dudy na temat ivf to mi się nóż w kieszeni otwierał i dlatego idę głosować na Bronka bo bądź co bądź- gdyby nie PO, to o dziecku mogłabym tylko pomarzyć. Także musimy dziewczyny oddać głos, bo nikt tak dobrze nie rozumie problemu niepłodności jak właśnie my, a boje się, że Duda może wygrać popierany przez mochery
chyba wiekszosc z nas by nie poszla glosowac, ja tak samo po debacie pojde tylko po to, by wybrac mniejsze zlo - czyli Bronka...na pierwsza ture nie poszlam, ale na ta na pewno sie juz wybiore...
mysza89, Biała, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Beta oj za wcześnie. Ma prawo nic nie być ale z progesteronem natychmiast dzwon do lekarza.
nie słyszałam aby tyle dni po punkcji bo będzie kolo 10dni(?!) Któraś miała tak słaby progesteron.
Natychmiast dolozylabyn progesteronu.
Ale nie pamiętam dokładnie jak to u ciebie wygląda to cykl pp ivf czy sztuczny?
Chociaż tak czy siak jak 6 czy 7 dni po transferze miałam ponad 35 czy 40ng.
Ty Bierzesz progesteron?Agnieszka_A. wrote:Dziś 6 dpt nie wytrzymałam i zrobiłam betę i wyszło 1,5. Może za wcześnie zrobiłam.
I progesteron 6,01 ng/ml.
Co o tym myślicie>Anatolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvvv008 wrote:Fakt jest jeden gdyby nie ta ustawa nie miałabym 10 000 zl na ivf . Trzeba wierzyć ,ze mimo pis u bedzie kolejna ustawa i szansa dla innych ale i dla nas na maleństwa.
a ja pracujac zagranica - owszem, stac by mnie bylo - ale tylko na 1 cykl - ktory bylby jak los na loteri... dziekuje Bogu za ta kwalifikacje, naprawdemysza89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPszczelka wrote:Dziewczyny jest któras z dośc mocno policystycznymi jajnikami i wysokim (12) AMH?
STarałam sie naturalnei-stymulacja i naturalne staranka na 1-2 pęcherzykach.Przez 1.5 roku sie nie udało,
Teraz podchodziłam do IVF- po pierwszym USG zapowiadało sie cudnie ok 15 pecherzyków ok 8mm. Nastepne usg po 3 dniach -bez zmian. W rezultacie urósł jeden i na punkcji okazał sie pusty. Nie powiem ze się nie podłamałam. Przyjełam dużą dawkę leków i tak beznadziejny rezultat:( przy jajnikach z duża iloscia droobnych pęcherzyków. DO nastepnego podchodze w sierpniu i boję sie ze znowu bedzie to samo:(
ja mam AMH 12,76 - tez sie boje, czy cos z tego bedzie, ale licze na cud -
Anko:-) wrote:Beta oj za wcześnie. Ma prawo nic nie być ale z progesteronem natychmiast dzwon do lekarza.
nie słyszałam aby tyle dni po punkcji bo będzie kolo 10dni(?!) Któraś miała tak słaby progesteron.
Natychmiast dolozylabyn progesteronu.
Ale nie pamiętam dokładnie jak to u ciebie wygląda to cykl pp ivf czy sztuczny?
Chociaż tak czy siak jak 6 czy 7 dni po transferze miałam ponad 35 czy 40ng.
Ty Bierzesz progesteron?
Biorę Lutinus 3*1. To I procedura ivf.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 17:12
-
Anna255 wrote:ja mam AMH 12,76 - tez sie boje, czy cos z tego bedzie, ale licze na cud
Ja mam amh 11 i dobrze reagowalam. 1 procedura 13kom niestety do 5 doby do trwał zarodek słabej jakości. Druga procedura 11komorek i 3 ładne blasty.
Generalnie ważne aby w pecherzykach były jajeczka, a wtedy to już loteria. Niektóre mają 5 komórek i super jakości zarodki a inne 15komorek i słabe lub brak zarodków.
Uważam że stymulację to loteria.
Ja brałam dwa razy te same leki a reakcje inne.Anna255 lubi tę wiadomość
-
Beata.D wrote:Duza co u Ciebie??? Ty wiesz,ja trzymam caly czas mocno kciuki
fajnie tak być obsługiwanym
No a o 14 pojechałam do kliniki, wszystko poszło gładko, Nospa godzinę przed transferem tez chyba zrobiła swoje, bo fajnie czułam się Tam rozluźniona. No i teraz już jesteśmy w domu w pakiecie. Więc leżę i pachnęiga 79, Tosia 1981, Beata.D, Anatolka, Kava, Konwalia, Mimbla, sylvuś lubią tę wiadomość
-
vvv008 wrote:Agnieszka A beta za wcześnie ale ważne że nie jest zerem a progesteron faktycznie niski ....trzymam kciuki
Lenus trzymaj sie ,zatrzymuj maluchy w brzuchu jeszcze niech sie nie spieszą tak bardzo na ten świat ....
Pinezka :(przykro mi
Anna 225 dokładnie rajca na 100% musimy dziękować Bogu i walczyć
Sysiaaaaa zajrze wieczorem choć nerwy mam słabe ....
Dziś rozmawiałam z mamą o ivf nie ma nic przeciwko ale poprosiła bym nie mówiła braciom o ivf ani nikomu bo sie rozniesie na mieście a to małe miasto ludzie lubią gadać i żyć życiem innym a jak dojdzie do chrztu jak szczęśliwie urodze to mi ksiądz dziecka nie ochrzci a po ślubie kościelnym jestem co za absurd....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 17:28
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Mam tylko stresa pod względem leków, bo dostałam Fraxiparine, a do tej pory przez wszystkie 3 symulacje wszystkie zastrzyki robił mi mąż. Teraz będę musiała sama się nauczyć i mam stracha. Jeszcze doktor w klinice nastraszyła siniakami - do tej pory mąż tak ładnie robił, że piszesz 3 symulacje w tym jedna długim protokołem wszystko poszło wręcz idealnie, ani jednego siniaka nie miałam. Coś czuję, że teraz to wszystko nadrobię
-
asieńka wrote:dziewczyny dzisiaj miałam pick-up nie było tak strasznie
były 3 pęcherzyki jednak ale i tak udało się pobrać 2 komórki
asieko ja również dzis miałam ale na 9ty chyba byłas na 9,20 ale bałam sie jakoś zagadać
Mi pobrano 10 kumulusów
Pinezko bardzo mi przykro ...asieńka lubi tę wiadomość