X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Ja robie w invictcie normalnie. Place tylko 350 za znieczulenie i za badania do anestezjologa tez Sama. Ale ja od razu zaznaczyła ze interesuje mnie tylko na nfz. Z tego co wiem oni maja jakieś tam limity.

Kurcze, szkoda że wcześniej Cię o to nie zapytałam, mogłabym inaczej to dziś rozegrać. Jutro ma do mnie dzwonić z invikty jakaś pani która się zajmuje tym tematem. Myślisz że mogę z nią jeszcze negocjować refundację czy sprawa jest już przesądzona?

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    Ja nie chciałam głosować, bo właściwie nie ma na kogo, ale jak słyszałam poglądy Dudy na temat ivf to mi się nóż w kieszeni otwierał i dlatego idę głosować na Bronka bo bądź co bądź- gdyby nie PO, to o dziecku mogłabym tylko pomarzyć. Także musimy dziewczyny oddać głos, bo nikt tak dobrze nie rozumie problemu niepłodności jak właśnie my, a boje się, że Duda może wygrać popierany przez mochery

chyba wiekszosc z nas by nie poszla glosowac, ja tak samo po debacie pojde tylko po to, by wybrac mniejsze zlo - czyli Bronka... <3 na pierwsza ture nie poszlam, ale na ta na pewno sie juz wybiore...

mysza89, Biała, Mimbla lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta oj za wcześnie. Ma prawo nic nie być ale z progesteronem natychmiast dzwon do lekarza.
    nie słyszałam aby tyle dni po punkcji bo będzie kolo 10dni(?!) Któraś miała tak słaby progesteron.
    Natychmiast dolozylabyn progesteronu.
    Ale nie pamiętam dokładnie jak to u ciebie wygląda to cykl pp ivf czy sztuczny?
    Chociaż tak czy siak jak 6 czy 7 dni po transferze miałam ponad 35 czy 40ng.
    Ty Bierzesz progesteron?
    Agnieszka_A. wrote:
    Dziś 6 dpt nie wytrzymałam i zrobiłam betę i wyszło 1,5. Może za wcześnie zrobiłam.

I progesteron 6,01 ng/ml.

Co o tym myślicie>

Anatolka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Fakt jest jeden gdyby nie ta ustawa nie miałabym 10 000 zl na ivf . Trzeba wierzyć ,ze mimo pis u bedzie kolejna ustawa i szansa dla innych ale i dla nas na maleństwa.

a ja pracujac zagranica - owszem, stac by mnie bylo - ale tylko na 1 cykl - ktory bylby jak los na loteri... dziekuje Bogu za ta kwalifikacje, naprawde <3 <3 <3

mysza89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka wrote:
    Dziewczyny jest któras z dośc mocno policystycznymi jajnikami i wysokim (12) AMH?
    STarałam sie naturalnei-stymulacja i naturalne staranka na 1-2 pęcherzykach.Przez 1.5 roku sie nie udało,
    Teraz podchodziłam do IVF- po pierwszym USG zapowiadało sie cudnie ok 15 pecherzyków ok 8mm. Nastepne usg po 3 dniach -bez zmian. W rezultacie urósł jeden i na punkcji okazał sie pusty. Nie powiem ze się nie podłamałam. Przyjełam dużą dawkę leków i tak beznadziejny rezultat:( przy jajnikach z duża iloscia droobnych pęcherzyków. DO nastepnego podchodze w sierpniu i boję sie ze znowu bedzie to samo:(

ja mam AMH 12,76 - tez sie boje, czy cos z tego bedzie, ale licze na cud <3

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Beta oj za wcześnie. Ma prawo nic nie być ale z progesteronem natychmiast dzwon do lekarza.
    nie słyszałam aby tyle dni po punkcji bo będzie kolo 10dni(?!) Któraś miała tak słaby progesteron.
    Natychmiast dolozylabyn progesteronu.
    Ale nie pamiętam dokładnie jak to u ciebie wygląda to cykl pp ivf czy sztuczny?
    Chociaż tak czy siak jak 6 czy 7 dni po transferze miałam ponad 35 czy 40ng.
    Ty Bierzesz progesteron?

Biorę Lutinus 3*1. To I procedura ivf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 17:12

Wysłany: 18 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka zadzwoń do gin. Albo ten wynik to jakaś pomyłka....
    Po naturalnych owulacjach prawidłowy progesteron tydzień po owu to 10 12ng, wtedy można mówić że była owulacja...

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:45

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory ze tak wylapalam i spanikowalam ale uważam że progesteron jest nr 1 teraz...

dfe01f0225.png

Wysłany: 18 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    ja mam AMH 12,76 - tez sie boje, czy cos z tego bedzie, ale licze na cud <3

Ja mam amh 11 i dobrze reagowalam. 1 procedura 13kom niestety do 5 doby do trwał zarodek słabej jakości. Druga procedura 11komorek i 3 ładne blasty.
    Generalnie ważne aby w pecherzykach były jajeczka, a wtedy to już loteria. Niektóre mają 5 komórek i super jakości zarodki a inne 15komorek i słabe lub brak zarodków.
    Uważam że stymulację to loteria.
    Ja brałam dwa razy te same leki a reakcje inne.

Anna255 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:45

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzisiaj miałam pick-up nie było tak strasznie :) były 3 pęcherzyki jednak ale i tak udało się pobrać 2 komórki :)

duza, Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • duza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Duza co u Ciebie??? Ty wiesz,ja trzymam caly czas mocno kciuki :)
    Dzięki Kochana za pamięć i kciuki. Jeszcze dziś rano się stresowałam czy wyniki posiewu będą dobre, ale najpierw zadzwoniła pani z przychodni w której zapodziali próbkę i powiedziała, że wynik jest jałowy, a potem dzwoniłam do kliniki i pani w labie to potwierdziła. Zabawne, że po mojej piątkowej akcji szybkiego badania teraz wystarczyło, ze powiedziałam jak się nazywam i bez żadnego tłumaczenia przyłączyli mnie do laba, a w labie od razu pani powiedziała co i jak. Ja tylko powiedziałam dzień dobry, nazywam się :-) fajnie tak być obsługiwanym :-)
    No a o 14 pojechałam do kliniki, wszystko poszło gładko, Nospa godzinę przed transferem tez chyba zrobiła swoje, bo fajnie czułam się Tam rozluźniona. No i teraz już jesteśmy w domu w pakiecie. Więc leżę i pachnę :-)

iga 79, Tosia 1981, Beata.D, Anatolka, Kava, Konwalia, Mimbla, sylvuś lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o duża trzymam kciuki :)

duza lubi tę wiadomość

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Agnieszka A beta za wcześnie ale ważne że nie jest zerem a progesteron faktycznie niski ....trzymam kciuki

Lenus trzymaj sie ,zatrzymuj maluchy w brzuchu jeszcze niech sie nie spieszą tak bardzo na ten świat ....

Pinezka :(przykro mi :(

Anna 225 dokładnie rajca na 100% musimy dziękować Bogu i walczyć:)

Sysiaaaaa zajrze wieczorem choć nerwy mam słabe ....

Dziś rozmawiałam z mamą o ivf nie ma nic przeciwko ale poprosiła bym nie mówiła braciom o ivf ani nikomu bo sie rozniesie na mieście a to małe miasto ludzie lubią gadać i żyć życiem innym a jak dojdzie do chrztu jak szczęśliwie urodze to mi ksiądz dziecka nie ochrzci a po ślubie kościelnym jestem co za absurd....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 17:28

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po. Pobrali 10 pecherzykow, z czego 6 komorek jutro maja dzwonic z laba co i jak z naszymi dzieciaczkami :-)

asieńka, duza, iga 79, Beata.D, Anna255, Mimbla, agniesia2569, czarownica_tea, sylvuś, mysza89 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko stresa pod względem leków, bo dostałam Fraxiparine, a do tej pory przez wszystkie 3 symulacje wszystkie zastrzyki robił mi mąż. Teraz będę musiała sama się nauczyć i mam stracha. Jeszcze doktor w klinice nastraszyła siniakami - do tej pory mąż tak ładnie robił, że piszesz 3 symulacje w tym jedna długim protokołem wszystko poszło wręcz idealnie, ani jednego siniaka nie miałam. Coś czuję, że teraz to wszystko nadrobię :-)

zi13vfxmwk074eo4.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dużo :) podeszłas do recepcji aby uzgodnic to dzwonienie? my postanowilismy, ze doiemy sie na dzien przed transferem, ale teraz załuje...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • monik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    dziewczyny dzisiaj miałam pick-up nie było tak strasznie :) były 3 pęcherzyki jednak ale i tak udało się pobrać 2 komórki :)

asieko ja również dzis miałam ale na 9 :-) ty chyba byłas na 9,20 ale bałam sie jakoś zagadać :-)

Mi pobrano 10 kumulusów :-)

Pinezko bardzo mi przykro ...

asieńka lubi tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    o duża trzymam kciuki :)
    Dzięki, a ja z kolei trzymam kciuki za Twoje i Fistaszkowe maluchy &&&

asieńka lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ